Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rice2 2026. 04. 20. 08:49

Tessék: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260420/kiderult-kit-jelol-magyar-peter-az-orszaggyules-elnokenek-831540
Mennyi támogatást kapott eddig a Hotlel Margaréta Balatonfüred??? és mennyi lehet a szálloda értéke? Tisza is tele van olyanokkal akiket ellehetne számoltatni, mert támogatta a régi kormány :D
Engem sajnos nem támogatott:D
rice2 2026. 04. 20. 08:40
Előzmény: #91571  Shabani

1 jó külföldi kapcsolatokkal rendelkező céget kell szétszedni, tönkretenni??? Téged elvakít az Orbán gyűlölet.
Több külföldi cég is 4IG tulajdonos. Pontosan 4 és kb. 34%-35% tulajdonuk van. 
Német, Török, Portugál, Arab és akkor velük és az országaikkal kellene az új kormánynak összeveszni?
Csehek pedig a Rábában!!! Hogy képzeled??? Milyen rémálmot láttok többen???
A 4IG több külföldi cégben tulajdonos Spacecom (Izrael) és Axiom Space (USA) és sok külföldi leányvállalata van és külföldön több országban tevékenykedik. (Albánia, Montenegró, É-Macedónia, Egyiptom és most kezd Üzbegisztánban is. A Rheinmetallal alapított közös cég ezeken kívül más országokkal is kapcsolatban van. Miért kéne tönkretenni? Kinek lenne jó??? Kárörvendőknek talán :D
2 USA kormányközeli lobbista politikus van a cég tanácsadó testületében. USAnak tervei vannak a céggel!
.
Mészáros Lőrincnek több m,int 340 cége van. még azokat sem fogják tönkre tenni és rajta kívül van még legalább 30 Jászainál is nagyobb mogul. Tiborcnak is rengeteg cége és szállodája van. akkor mind tönkreteszik? mindenki munkanélküli lesz? Kinek lenne ez jó?
Valamelyik miniszter nyilatkozta, hogy sokkal támogatták Leisztingert, Kóka Jánost és más régi balosokhoz húzó cégtulajokat és kormánytagokat is. Akkor most őket is tönkreteszik, mert azt írjátok, hogy aki támogatást kapott azokkal el kell számolni, stb.. Baromság!!! 
Minden fórumon most ezeket az ökörségeket olvasni. Kicsik ijesztgetik a többi kicsit és ezért nagy a pánik és sokan eladják, vagy csökkentenek. Ha 3e lesz majd akkor meg sírnak, hogy miért adták el.
1 év múlva majd hol lesznek ezek a beírások?, meg a hasonlók amik a másikban folynak.
MPnek tavaly csak 4IG részvénye volt. Jó cégnek tartotta és sokat várt tőle. Tuti, hogy most is jó cégnek tartja. Kampányban a hadiipari akvi hírére szavazatszerző módra kapcsolt és hangoztatta, hogy eladja és felülvizsgálja az akvit.
Az ONE 37,8%ban állami tulajdon!!! Tehát állami cég és termeli a nyerőt. A mostani árfolyamnál csak a telekommunikáció is sokkal többet ér.
A kicsik persze mindent jobban tudnak. 
Egyébként hallani több cégről ahol az alkalmazottakat kérték, hogy a Fideszre szavazzanak, na Jászai ezt a hibát sem követte el! Neki mindenhol jó kapcsolatai vannak. Írogatják, hogy nem ért az űriparhoz :D
Még ő nyilatkozta régebben, hogy a telekommunikációhoz és az informatikához sem ért. (Nem szakember) Neki az a feladata, hogy szakemberekkel vegye körül magát és őket irányítsa, minden posztra találja meg a megfelelő szakit. 
.
Közben a kicsik írogatják, hogy a 4IGét tönkreteszik, meg csőd, stb.
Közben a befektetési alapok vezetői, meg nyilatkozzák, hogy jó pénztermelő a telekommunikáció, meg 99%, hogy jönnek a SAFE pénzek és a 4IG megkerülhetetlen lesz, stb. és jó kapcsolatokkal rendelkezik, meg a bevételek többsége a piacról érkezik, meg folyamatosan növekedik a külföldi kitettsége is, de itt több kicsi jobban tuja :D :D :D
Az nevet aki a végén is nevet!
Csak megjegyzem, hogy az EUR-ós hitelen, ha így marad a ft árfolyam akkor több mint 20milliárd pénzügyi nyeresége keletkezik a cégnek a 2Qben.
asphalt
asphalt 2026. 04. 20. 08:39
Előzmény: #91573  Kawaszabi77
Erre majd térjünk azért vissza azt követően, hogy az Európai Ügyészséghez csatlakoztunk, illetve a megalakuló kormány új legfőbb ügyészt nevez ki, amit a több, mint 2/3-al meg tud tenni. Kicsit azért más lesz a helyzet. És kurv@ nagy nyomás lesz a nép részéről, hogy el legyenek számoltatva. 
Hogy a 4iG-et mi és hogyan érinti majd ezekben a folyamatokban, az kérdéses, de akadt azért itt disznóság elég. Kiderül. De az, hogy nem lesz itt semmiféle elszámoltatás, pont úgy naív elképzelés, mint az, hogy itt pikk-pakk elverik a port a Lúdas Matyik a bűnösökön. 
Törölt felhasználó 2026. 04. 20. 00:08
Előzmény: #91576  Ecpec
Ne a halat úszni... :D
Ecpec
Ecpec 2026. 04. 20. 00:03
Előzmény: #91575  Törölt felhasználó
Van mellény, nem is kicsi! 
A személyeskedésen kívül van valami konkrét iránymutatásod is esetleg?
Törölt felhasználó 2026. 04. 19. 21:41
Előzmény: #91574  Ecpec
Szvsz. 5 éven belül én több száz milliomos leszek, te pedig az olajjal fogsz foglalkozni egy 4iG Nyrt. fórumon.
Ecpec
Ecpec 2026. 04. 19. 21:37
Előzmény: #91531  Ecpec
Revidiálnám magamat sajnos, a szoros zár, valószínűleg az olaj emelkedik, minálunk meg folyik tovább a nyűlődés egy pozitív megszólalásig.  Szvsz.
Kawaszabi77 2026. 04. 19. 20:30
Jó reggelt!Ha lenne értelme választani akkor szerinted rád biznák?Vagy ránk?Honnan jöttél?Most dobtak le az űrből?Bevetted ezt is hogy a Lőri le lesz csukva,meg mindenki?Tudod mi lesz?Semmi!Ugyanott leszel 4 év múlva mint most,vagy ott se!Pont azokat csukatja le akikkel együtt voltak sülve-főve sok évig,te meg bevetted!Miattad,meg a panelproli alkesz Pista miatt!Hihető történet!Egy 5 éves talán még el is hiszi!
tomspice 2026. 04. 19. 16:19
NA nne mondd
Shabani
Shabani 2026. 04. 19. 15:34
Előzmény: #91569  Researcher
? Szét kell szedni, mert a cég maga a csalás, korrupció, állami pénz lopás magas iskolája. Ha marad akkor olyan mintha nem történt volna semmi. Voltak itt igeretek….ha marad minden akkor tényleg semmi értelme választani.
Researcher
Researcher 2026. 04. 19. 09:51
Nagyon nagy külföldi nevek állnak mögötte, ráadásul az USA is ott van. A magyar piacon is jelentős a tavkozlesben a szerepük....és nagy valószínűséggel a hadiiparban is azok lesznek. Kell ez a cég a magyar államnak. Egy ilyen komplex céget összerakni újra nem kevés pénz, idő és kapcsolatok kérdése. Szét darabolni meg nem célszerű. Jó lesz ez! 
DrWatson 2026. 04. 18. 20:11
Előzmény: #91565  jofej
Én sem hiszem, hogy szétverik a céget. Semmi értelme nem lenne. Inkább azt gondolom, hogy nagyobb részt akar majd a Tisza állam, vagy valami új haver/ismerős. Az árfolyam éppen megfelelő lenne az új beszálló(k)nak. 
Csak tippelgetek.
asphalt
asphalt 2026. 04. 18. 20:08
Nem gondolnám, hogy szét akarnák barmolni ezt a céget. De bőven elég nagy feladat lesz állami hátszél nélkül működnie. Nem hiszem, hogy ne tudna a piacról megélni, de a korábbi növekedésnek szinte biztos, hogy  annyi. Inkább zsugorodni fog, mint nőni. Ez látszik az árfolyamon is. Lesz itt jó beszálló, de az még egyelőre ezen a szinten van, szerintem. 
Nemtommilesz
Nemtommilesz 2026. 04. 18. 17:56
Előzmény: #91565  jofej
Én is így gondolom. Ha ezt most szétbarmolnák, akkor a nagybefektetői, a külföldi szerződő partneri bizalom menne a full bizalmatlanság irányába, és a jövőre nézve nem lenne az a külföldi aki ide akarna bármit üzletet hozni. Ez nagyban kihatna más cégek külföldi megítélésére is, mert nem bíznának bennük  a politikai környezet és a politikai indíttatású lépések miatt.
jofej 2026. 04. 18. 16:51
Egy kis esélylatolgatás, szigorúan magánvélemény. Szóval az N7 holding többségi tulajdonának privatizációját biztos, hogy felülvizsgálják. Lehet, hogy csak változtatnak a feltételeken, lehet, hogy visszaállamosítják, de akkor a továbbiakban nekik kell menedzselni a működést, a 72 milliárdos vételárat vissza kell fizetni és elesnek sz infrastruktúra után kapott bérletidíjtól, a 4ig-nek pedig ezeken kívül is maradnak hadipari cégei. Nem volt véletlen a kiszervezés, a 4ig tulajdonosi és kapcsolati háttere nagyban segítheti ezeknek a hadipari cégeknek az eredményes működését. Lehet, hogy Jászaitól (Mészárostól, Tiborctól) visszaszereznek valamennyi pénzt, különösen tulajdonukban lévő magántőkealapokat vizsgálhatják tüzetesebben. A 4ig vagy az Opus, nemzetközi tulajdonosokkal, nemzetközi szerződések tömkelegével rendelkező tőzsdei cégek, bedöntésük szinte lehetetlen, de nem is akarhatják mivel ezek a cégek minimum 35-40 ezer embert foglalkoztatnak, ezek elbocsátása megingathatná a gazdaságot, komoly felháborodást váltana ki, családok tízezreinek a megélhetését nem fogják kockára tenni.
1791akipoV 2026. 04. 18. 11:45
Előzmény: #91563  Kata726
Köszönöm a válaszod. Kemény vagy, kell a határozottság... Ha felröppen egy hír mint a Mol vagy a Richter kapcsán, ami azért nem kizárt ott lesz lehetőség a bővítésre. MP valamiért konkrétan nem hozta szóba, oké elhangzott a HM SAFE darálás de nem értem miért kerüli? Tudja hogy ennél többet ér?
Kata726
Kata726 2026. 04. 18. 10:54
Előzmény: #91562  1791akipoV
Teljesen érthető az esés miatt aggodalom. Az a fontos, hogy legyen egy terved! Én is benéztem idén, amikor bement 4k alá, nem ugrottam ki rögtön. Majdnem 20% esésnél kapcsoltam, hogy ott nem fog megállni. Le kellett nyelni a békát és dobni. Persze én könnyen vagyok, mert már 700nál is benne voltam, így máshogy fáj, mert 3500nál is nagy nyerőben voltam. Változott a szitu. Elfogadtam. Az utóbbi hetekben aktívabb voltam és a nagy Zuhanás ellenére is visszajöttem a januári állapothoz. Ez azért örömteli, mert most kb 2450nél ugyanannyi pénzem van, mint januárban 4000nél! Na erről ennyit. Csúnya 2-3 hónap van mögöttünk, de ez nem állampapír. Aki nem akarja elfogadni, hogy itt igenis fontos a kockázatkezelés, az mit gondol? Ha mindig csak fel lenne, akkor csak sikerkezelésről beszélnénk!!! Mesékben sincs ilyen. Aki bízik a 4igben vegyen ha tud és szorítsa lejjebb az átlagát. Ha bizonytalan, csak tartsa, vagy adjon el valamennyit, hátha lejjebb többet vissza tud venni. Én most jól betáraztam, kb 95%-ig. Felnőttként vállalja mindenki a felelősséget a saját döntéséért. 
1791akipoV 2026. 04. 18. 10:15
Előzmény: #91560  Kata726
Érzem magamon a bizonytalanságot, ha lefelé van nem merek már belevenni... bízom benne, hogy jó a cég de mentálisan ahogy a korábbi nyerőm is elolvadt, elolvadtam. Az októberi srv és 1Ft mit jelenthet jelen helyzetben? Ahogy sok minden megindult ha tisztább lesz a kép ez is megindul. Hiába jönnek itt hogy az űr az semmi, lehet (még). A védelmi ipar a lényeg. És bocs ha kicsit sírós...
feel
feel 2026. 04. 18. 09:17
Előzmény: #91560  Kata726
Pontosan en valasztas utan 2-3honapot mondtam.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek