A digitalizáció a piac minden területén és a közszférában is felgyorsult. A 4ig árfolyama alulértékelt véleményem szerint közép távon 2022ig számítok egy 1200 Ft-os árfolyamra.
Remélem igazad lesz,de a cégnek nem kéne várnia. Később lehet csak magasabb árfolyamon tud venni. Na én tavaly ősszel erről írtam,ezt vártam. Ha külföldi alapok elkezdik gyűjteni a részvényeket,jöhet minden papírban 1 nagy szárnyalás. Idén tuti a BÉT is sorra kerül. (Talán már tavasszal.) Persze a nagyokat fogják venni,esetleg 1-2 nyereséges közepes papírt és abban már talán mi is benne lennénk :D főleg,ha szép osztalék is jönne. https://www.portfolio.hu/befektetes/20210105/amundi-irany-a-kelet-kozep-europai-reszvenypiac-464076
lehet várnak vele, lemegy ez a sok rally, pl master... tele lesz mindenki lóvéval és akkor dobják be a híreket vagy srv vásárlást, jönnek majd rá mint a legyek :D
Utánanéztem, szvsz fognak előbb vagy utóbb saját részvényeket venni, mert októberben a saját részvényállomány 1,9 millió volt, az áprilisban belengetett MRP-programra pedig 2,5 millióra vonatkozó opciót ígértek (lehet, hogy már megalakult az MRP szervezet, de nem találta erre hírt), ezért a különbözetet még biztosan megveszik.
Véleményem az,hogy nem kell a cégnek folyamatosan az árfolyamot felbeszélni. Hosszabb távon úgy is értelmetlen. Saját rv.-ét viszont kéne venniük,mivel 1millió darabbal fizettek akvikor és ezt részben pótolni illene,főleg úgy,hogy nagyobb saját részvény darabszámra van felhatalmazása a cégnek. Az árfolyam "olcsó" és a BÉTen lévő informatikai cégek közül a legolcsóbb P/E alapon szerintem. Több cég 2X-3X magasabb értéken van mint mi. BÉTen rengeteg cég vette-veszi magát. 4IG csak lapít. Mire várnak? Az oké,hogy a háttérben komoly munkák vannak bevétel és nyereség,nagy létszám növekedés,akvik,de a befektetőknek is kéne 1 kis megnyugtatás. T-Sys meghiúsulása rengeteg kicsit vitt el a papírtól és a saját rv. 1 kis bizalomépítés lenne,valamint a spekik figyelmét újra felkelthetné. Spekik is kellenek a papírba,mert ők nagy mozgásokat és nagy forgalmat tudnak generálni. Most ez hiányzik tavasz óta. Talán tavaszra visszatérnek :D
lehet tényleg az van, hogy sz*rnak rá :D kiszedik a lóvét és kész :D amúgy itt sok minden nem stimmel, de aki kicsit is ért a techikai elemzéshez az láthatja, hogy nem vészes a grafikon
Valószínű a következő napokra marad a kitörés. Kéne hozzá majd 1 pozitív tőzsdei hangulat is. Nálam 1 rossz pont,hogy a cég nem veszi a részvényeit. Nem értem miért. Szerintem sokan ezért is vannak távol a papírtól,azaz ha venné a cég,az bizalomépítő lenne. Vezérek szerint az 1000ft reális árfolyam,akkor mire várnak??? 2020-as nyeresége után tud osztalékot fizetni. Akvikhoz lenne kötvény olcsón. 30milliárdból + akár rv kibocsátás is jöhet majd,komoly cégeket lehetne venni itthon és külföldön is. Vajon mire tartalékolnak???
Ezt már eljátszottuk, hogy ez meg az fogja meg sokszor nem jött már ez be mert mindig átgázolt azokon az értékeken. Sajna nincs gazdája olykor a cégnek magára van hagyva rendesen.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.