Ez így van és teljesen hihető is. Egy, a tőkepiacokon 20 éve mindenféle puskaport szagolt ember szvsz. már van annyira gyakorlott, hogy nem éget fel maga mögött minden hidat, amíg nincs meg a tuti. Elviekben Vajna úr lett volna a befektető ( hogy ténylegesen hogy lett volna azt soha nem tudjuk meg), de ő is bármikor mondhatta volna azt, hogy Csaba mester, meggondoltam magam, el lehet tolni a bringát. Ebből arra következtetek, hogy Vajna mellett is párhuzamosan tárgyalt mással, ez jól felfogott üzleti érdek. Így amikor arról beszélt, hogy tavaly kezdte a tárgyalásokat a befektetővel, nem meglepő, erre úgy emlékszem, utalt régebbi interjúban is.
Fejböl jött ki a 33 Ft. Kb erre emlékeztem :-)) A lényeg számomra nyilván az volt, hogy megmutassam nagyjából, hogy az “ olyan 40 “ is tèves ! Ezèrt gondoltam , h ha azonos adatokból , hiteleles adatokbol számolunk , akkor egyet fogunk èrteni. Megtörtènt , bár nem vagyunk matematikusok. :-))
Ehhez azért annyit hozzátennék, hogy így hangzott el valójában: Részvényesi kérdés: - Mikor kezdték a tárgyalásokat a befektetővel? Válasz: -Tavaly. (Hatásszünet, csend majd morajlás) Válasz folytatódik: - Tavaly több befektetővel kezdtünk tárgyalásokat, amiket Vajna úr érkezésével felfüggesztettünk, később pedig folytattuk őket.
Meg az egyik társunk, aki el tudott menni és kedvesen meg is osztotta velünk az infóit, írt egy ilyet: #61784B.Cs. miután eladta ezt a társaságot venni akar egy másikat azt mondta
Adamosi utat akarja bejárni kb a befektető magyar ner közeli a
beapportalhato vagyona nagyobb mint Vajnanak volt de amugysem hozna ide
garázs céget május 28ig a megállapodás valószínűleg megfog születni,
csak ő körültekintően jár el a papír ügyekben és emiatt lassan dolgozik,
a tárgyalások a mostani befektetővel már tavaly elkezdődtek Ezeket
mondta ami lényegesebb szvsz de a könyvvizsgáló miatt minden képpen kell
befektető különben ok nem tudjak hitelesíteni a jelentéseket vagy
ilyesmi ezt maga a könyvvizsgáló mondta de nem vagyok jogász nem
pontosan tudom miről van szó de a lényeg hogy nekik rövid idom belül
kell egy aláírt szerződés az új befektetővel
A cégjegyzék szerint 30-ával véget ért a könyvvizsgáló jogviszonya: 14.
A könyvvizsgáló(k) adatai
14/20.
MOORE STEPHENS K-E-S AUDIT Könyvvizsgáló, Könyvvezető és Adószakértő Korlátolt Felelősségű TársaságHU-1054 Budapest, Báthori utca 20. 3. em. 1/a.
Cégjegyzékszám: 01-09-681313 EUID: HUOCCSZ.01-09-681313 A könyvvizsgálatért személyében is felelős személy adatai: dr. Sugárné Kéri Anna (an.: Brenner Anna) 1125 Budapest, Diós árok 56. Jogviszony kezdete: 2018/10/11 Jogviszony vége: 2019/04/30 A változás időpontja: 2018/10/11
Bejegyzés kelte: 2018/11/19 Közzétéve: 2018/11/21 Hatályos: 2018/10/11 ... És a felfüggesztett határozati pontok: 11. Döntés a Társaság cégnevének, rövidített cégnevének és idegen nyelvű elnevezésének módosításáról. 12. Döntés a Társaság tevékenységi köreinek módosításáról. 13. Döntés a Társaság székhelyének módosításáról. 14. Döntés igazgatósági tagok visszahívásáról, új igazgatósági tagok választásáról és díjazásuk megállapításáról. 15. Döntés felügyelő bizottsági tagok visszahívásáról, új felügyelő bizottsági tagok választásáról és díjazásuk megállapításáról. 16. Döntés audit bizottsági tagok visszahívásáról, új audit bizottsági tagok választásáról és díjazásuk megállapításáról. 17. Könyvvizsgáló választása, díjazásának és a megkötendő szerződés lényeges elemeinek megállapítása. 18. Döntés az Alapszabály módosításáról a 11-17. napirendi pontokra figyelemmel. 19. Az egységes szerkezetű Alapszabály elfogadása. 20. Az Igazgatóság felhatalmazása saját részvény megszerzésére.
Bocs, sétáltam egy nagyot a kisfiammal és csak most értem haza. Szóval eddig a ner18 által megadott hozzávetőleges számokat használtam csak, azaz 98% elengedés és 78 fillér névértékű rv. Így ha mondjuk valaki befektetett 100Ft-t akkor azért kapott 2/0.78=2.5641db részvényt, ebből 100/2.5641= 39Ft és nullán van. A lényeg számomra nyilván az volt, hogy megmutassam nagyjából, hogy nem 80, hanem a ner18 által felvetett számokat használva is kb 40 a nullszaldó. Így viszont, hogy rákérdeztél miből adódik az eltérés közöttünk, pontosan visszaolvastam az adatokat. Ezek szerint 97.45%-ot engedtek el és ezért kaptak 78 filléren részvényt. Ebből pontosítva az jön ki, hogy 2.55/0.78= 3.27, azaz 100/3.27= 30.581. Ez tehát a vége az én egyszerű számításom alapján: 30.581Ft-on vannak nullán. Neked, hogy jött ki a 33?
szvsz nem. Az ok , melyet a kgy az alábbiak szerint elfogadott , az volt , h a 11-20 napirendi pontok tekintetèben a tárgyalások mèg nem fejezödtek be. “ 14/2019. (04. 30.) sz. határozat A Közgyűlés 30.408.871 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1.453.880 tartózkodás mellett úgy határoz, hogy ülését a 11-20. napirendi pontok tekintetében a Ptk. 3:275. § (2) bekezdése alapján 2019. május 28-án 10 óráig felfüggeszti. A felfüggesztett ülés folytatására 2019. május 28-án 10 órakor a jelen Közgyűlés színhelyén, a 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39. (Art+ Cinema Mozi) kerül sor. “
Az EST MEDIA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1013 Budapest, Várkert rakpart 17. fszt. 1., Cg. 01-10-043483) ezúton a következőkről tájékoztatja T. Részvényeseit a 2019. április 30-ra összehívott éves rendes közgyűlésével kapcsolatban. A Társaság a befektetőjelöltjei egyikével már előrehaladott tárgyalásokban áll. Az éves közgyűlés napirendjére ezen tárgyalásokra figyelemmel kerültek felvételre a 11-20. napirendi pontok, amelyek annak a lehetőségét kívánják megteremteni, hogy a befektető a Társaság irányítását átvehesse. A tárgyalások ugyanakkor nem zárultak le a közgyűlés napjáig, így az ezen napirendi pontokban eldöntendő szervezeti/személyi kérdések megtárgyalására 2019. április 30-án még nem tud sor kerülni. Mivel a Társaságnak az éves beszámolója és az ahhoz szorosan kapcsolódó kérdések tárgyában határoznia kell 2019. április 30-ig, ezért az Igazgatóság arra tesz majd javaslatot a közgyűlésnek, hogy 2019. április 30-án csak az 1-10. napirendi pontok tárgyában kerüljön sor határozathozatalra, majd ezt követően a Ptk. 3:275. § (2) bekezdése alapján a 11-20. napirendi pontok tekintetében a közgyűlés függessze fel ülését 2019. május 28-án 10 óráig.
Nem tudom, mi van a háttérben, BCS a közgyűlésen adminisztratív dolgokra hivatkozott, hogy a könyvvizsgáló cseréje van folyamatban. Ez logikusan hangzik abban az esetben, pl. ha már az új befektető a saját könyvvizsgálójával akar dolgozni. A lényegesebb határozati pontokat (11-20.) a folytatólagos kgy fogja meghozni. A Ptk. és Tpt. szerint egy nyrt.-nek - mint közérdeklődésre számot tartó kibocsátónak - kötelezően rendelkeznie kell állandó könyvvizsgálóval. Ez az egyik. A másik, hogy ha nem lenne befektető, akkor nem lehetett volna olyan tartalmú tájékoztatást adni a határozati pontokról, mint amilyet. A Tpt. 55. § (1) szerint a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapír kibocsátója rendkívüli tájékoztatás keretében haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztatja a nyilvánosságot minden, az értékpapír értékét vagy hozamát, illetve a kibocsátó megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról. A kibocsátó a közzététellel egyidejűleg köteles a Felügyeletet tájékoztatni. Ez a rendkívüli tájékoztatás, amibe szvsz beleértendőek az olyan fajsúlyú információk, mint amelyek a határozati pontokban vannak. A Tpt. 57. § (1) kimondja, hogy a szabályozott információk [a rendszeres és a rendkívüli tájékoztatás körébe tartozó, a befolyásszerzéssel kapcsolatos, továbbá a bennfentes információk] nyilvánosságra hozatalának elmaradásával, illetve félrevezető tartalmával okozott kár megtérítéséért a kibocsátó felel. A (2) bekezdés szerint ha a kibocsátóról olyan valótlan adat kerül nyilvánosságra, amely az általa kibocsátott értékpapír értékét vagy hozamát érintheti, köteles a valóságnak megfelelő adatok haladéktalan nyilvánosságra hozatalára. A kibocsátó nyilatkozatát az 56. §-ban meghatározott módon és a valótlan adat megjelenésének helyén is közzé kell tenni. Szóval nem hiszem, hogy BCS ekkorát hazardírozott volna. Nyilván ha meghiúsul egy üzlet, az a gazdasági élet velejárója és a kockázatát a szereplők (köztük a kisbefektetők) viselik, de egy felügyeleti eljárás azért elég kemény tud lenni, ha szagot kap a felügyelet valami súlyos jogsértésről (pl. szándékos megtévesztés, bennfentes infók, stb.). Tanúmeghallgatások, helyszíni ellenőrzések, lefoglalások, stb., amelyek adott esetben Btk.-s tényállásokba is fordulhatnak. Még ha nem is Btk.-s tényállás lesz a vége, maga ez eljárás olyan szintű reputációs kárt okozhat, ami egyrészt hazavágja BCS-t, de vele együtt esztikét is nagy valószínűséggel sajna. Persze abból az axiómából indulok ki, hogy BCS lehet, hogy dörzsölt üzletember és vannak húzásai, de nem bűnöző. Nyilván van, aki jobban ismeri BCS előéletét, és le is írta a kételyeit. Lehet, hogy neki van igaza, csak BCS tudja, hogy mi jár a fejében. De Andy , és a BCS tájékoztatása szerint hasonló kaliberű és beágyazottságú új befektető (bár azon meglepődtem, hogy BCS azt mondta, hogy már Andyval egy időben tárgyalt vele...) szvsz nem egy tőzsdehekkre készül. Az a pár száz milla (jó, nekem rohadt sok lenne :) ) nem akkora haszon, mint a lebukás esetén kirobbanó botrány és kár, meg elmaradt haszon. Ezért gondolom, hogy május 28-án már érdemi dolgok fognak történni. De meglátjuk, volt itt már annyi meglepő fordulat, és a fentiek csak az én véleményem. :)
szvsz nem " potétó/potátó ". A matematika eléggé egzakt tudomány , szvsz. Ha azonos adatokból indulunk ki , azonos eredményt kell kapjunk. Leirnád , h hogyan jött ki az " olyan 39 " ?? Köszönöm. :-)
Bank és pénzügyi szektor, energetika, informatika, ingatlanszektor, telekommunikáció. Itt akarnak erősíteni. Viszont Nordban nem jelent meg Vajna. Szvsz az 5% kárpótlás lett volna a 2 megyei lapért és talán a tv2 egy részéért is. A 2 megyei lap kb 6 milliárdot ér ha jól emlékszem, de majd kijavítanak, a tv2 nagyságrendileg annyit, mint most az egész Kesma.
Bcs a kezével szépen gesztikulálva mutatta, hogy így szintenként uralta volna el Vajna az Estmédiát, először 5%, majd fokozatosan a többit. Nem hiszem én ezt, már alig élt szegény (lásd Jakupcsek só akkoriban).
Azt is el tudom képzelni, hogy BCs csak annyit tud, amennyit tudnia kell, nem biztos, hogy az orrára kötnek minden információt.
Ha én lennék a hír, és NER-es hír lennék, akkor május 20 után jönnék, miután mindenki aki akarta az Estből fizette be az adót, de még május 26 előtt, hogy a szavazófülkében minden megmaradt Est részvényes őrült módjára húzkodja a fideszre az ikszet.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A