Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 20:42
Valaki nem tud valami közelebbit a HUMAN-ról?Az Egis hiába ment 8450-ig,a RICHTER ujból 14600-ig, a HUMAN meg sem moccant, sőt esett!Azt mindenki tudta, hogy az eredménye nem lesz bizalomgertjesztő,de mindenki az uj gyógyszer miatt vette!Valaki tud valami ujabbat erről?Vagy esetleg az ÁPV-s HUMAN eladás blokkolja a forgalmat?Mindenkine k érdekelne a véleménye!!!(Somlo,D ÖME,T-boy,...stb.)Üd v. mindenkinek!Xenophon
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 17:27
Ivan,Köszönöm.
iván 1999. 08. 26. 16:07
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 15:58
Mindenkinek,Mi a helyzet a kárpótlási jeggyel kapcsolatos perrel? Milyen pletykák viszik még felfelé az árfolyamot?Köszönöm
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 13:03
Kedves Anna, válaszoltam, amikor kérdezte, az archiumban megtalálja.Stabilan az a véleményem, amit a kibocsátáskor kifejtettem itt:http://wwww.extr a.hu/somlohttp://w3. swi.hu/somlo
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 11:58
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 11:05
Hello Portfolio!Kösz a választ az adatokkal kapcsolatban ! Ha tudok valamit, akkor szolok !A HUMET-tel kapcsolatban: Ennél a papírnál -tapasztaltam- múlt csütörtök óta (amióta felfüggesztik ) ha venni akarsz belöle akkor már 9 -kor be kell vinned az ajánlatodat ahhoz hogy legyen esélyed kapni belöle, ugyanis ha későn rakod be akkor a "sor" végére álsz és akkor nem kapsz ! AZ eladói oldallal kapcsolatban igazad van: ott valóban az utolsó pillanatbanis be lehet rakni eladást, hiszen abból az utóbbi időben ugysincsen túl sok. Ez majd egyszer ugyis megfordul ha a trend is!A mai helyzetet ítélve ezt ki tudja mikor lesz..... 45 Ft-n ismét felfüggesztették s 43-on maradt 204 ezer mig elado csak 45-n és csak 1000 darab ! Hogy holnap mi lesz ???......Nos, szia és minden jot !!!!!
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 10:58
Mára felfüggesztették a HUMET-et egész napra negyvenvalahány forintnál.Emiatt szeretnék többet tudni a felfüggesztések miértjeiről, szabályairól!Tudom, hogy alapvető ismeret, de mit csináljak, itt tartok.Előre is köszi!!
Portfolio
Portfolio 1999. 08. 26. 10:43
DÖME,Sajnos nem tudunk ilyen oldalról, elvileg nem is lehetséges. A tőzsdetanácson belül vita van arról, hogy a brókercégek láthassák-e egyáltalán, hogy ki kivel köti az üzletet. Közzétenniük pedig elvileg egyáltalán nem szabad (ennek ellenére természetesen megmondja a bróker). Szóval mi kizártnak tartjuk, hogy valahol a web-en rendszeresen megjelennének ezek az adatok. Ha találsz ilyen oldalt, akkor légyszíves jelezd nekünk is, kíváncsiak lennénk. Kösz!Egyébként kicsit túlzott az optimizmusod a Humettel kapcsolatban, elég merész dolog a 9 óra körüli ajánlati könyv alapján mondani valamit. Még a likvid papírok esetében is csak az utolsó percben bekerülő ajánlatok határozzák meg a nyitóárat, a traderek csak akkor teszik be a saját ajánlataikat. Az igazán nagybefektetőknek a nyitó szakasz egyébként nem jelent semmit, csak nap közben lépnek a piacra. A Humet a speciális helyzete miatt más, de szerintem akkor is merész dolog a nyitás előtt közel egy órával bármiféle következtetést levonni a könyvből.
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 09:14
HUMET ! Csak 70 ft-n van eladó !!
Törölt felhasználó 1999. 08. 26. 07:49
Kedves Portfolio!A segítségedet szeretném kérni ! Tudsz nekem olyan web oldalt mondani amelyiken megtalálom hogy ki vette ( melyik cég) az egyes tőzsdei papírokat ! Úgy hallottam hogy van valahol egy ilyen oldal, de még nem sikerült megtalálnom.Válaszod at előre is köszönöm !Üdv
ANNA 1999. 08. 25. 18:55
T.SOMLO!MI a velemenye -ujra kerdezem- a Synergonrol, mert ez a reszveny az, amelyik hetek ota egy helyben all, es ugy tudom szeptembertol szerepelni fog a BUX-kosarban es kozben pedig a BUX gyonyoruen araszol felfele? Az elkovetkezo idoszakban ugy tudom, hogy 2-3 akviziciot megvalosit a Synergon es ez mit jelenthet?
Törölt felhasználó 1999. 08. 25. 18:44
MTA: Az utolsó kötés a HUMET-re 10:20-kor történt:1042 db 38 Ft/db. Gondolom ekkor automatikusan megtörtént a felfüggesztés. /Én 10:26-kor értesültem róla, de szerintem 10:20/
Törölt felhasználó 1999. 08. 25. 12:25
Megtudja valaki mondani, hogy reggel pontosan hány órakor függesztették fel a HUMET kereskedését?
Törölt felhasználó 1999. 08. 25. 10:44
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 08. 25. 10:00
A HUMET kb. 33-34 fog nyitni.
Törölt felhasználó 1999. 08. 25. 09:55
A HUMET vételi oldala 9 ora 55 kor oriási !!!4
Törölt felhasználó 1999. 08. 25. 09:33
Kedves Portfolió ! na és persze mindenki !Először is örömmel vettem válaszodat, s méginkább azt hogy az nem is volt rövid, sőt... Éppen ezért - mint új látogatója az oldalnak - úgy látom ez az oldal hasznos s megérte rátalálni!Az üzlet kockázata valóban arányban áll az elérhető nyereséggel... ám itt még mindig jobb játszani mint a kaszinoban. Én" megtettem tétemet" s kiváncsian s izgatottan várom hogy hova "esik a rulett golyó".GARDÉNIA: Aki figyelte a papír mozgását az utóbbi 1-2 hétben, az észrevehette hogy az árfolyam kimozdult növekvő forghalom mellett a 170-200 Frt-s sávbol és áttért a 200-220 Ft-s sávba!Hogy miért ?Ennek a papirnak is mint még jo néhánynak, igen szük a tulajdonosi köre. Fő éltetője a cégnek Zellnik úr a cég vezére, aki igen szoros kaapcsolatot tart fenn a cég többi tulajdonosával (osztrákok). Nos , az utobbi napokban feltünt a vételi oldalon egy állando vevö aki - véleményem szerint nem állhat messze a tulajdonosoktol- folyamatosan vásárol. Ez talán azt mutatja hogy a cég kezdte el vásárolni a papirt árfolyam karbantartás céljábol, amit az osztrák tulajdonosok tarthatnak fontosnak - pletyka - .Ugyanis a cég eredményei egyáltalán nem kéne hogy árfolyam emelkedést okozzanak: nemrég átálltak heti 4 napos termelésre, az eladásaik csökkennek mig a költségeik nönek. A költségek növekedése érthetö is lehet mert általában az ilyen cégeknél nem meglepő hopgy a management probál minél többet kiszedni a cégböl....Vásárolni ?Talán......Ha a papir ki tud törni ebböl a 200 Ft körüli sávbol akkor nagy mértékü árfolyam növekedés valoszinüsithető, bár messze nem akkora mint a HUMET esetében ! DE ! Viszont a kockázat sem olyan magas !!!! Miért ??? Mert ha még sem tör ki a papir akkor nem eshet akkorát vissza mint amekkorát a Humet esetleg. (Aki mer az nyer....)Kedves Portfolio! A humet eredményére - ha időm engedi - visszatérek, mivel szerintem most nem az eredmény " megkozmetikázása" történt, mintahogy te esetleg gondolod...Üdv
Portfolio
Portfolio 1999. 08. 25. 09:05
Kedves Döme,Valószínűleg nem túl figyelmesen olvastad a Novotrade-del kapcsolatois válaszunkat, ezért idézem:Az ilyen illikvid papírok esetében, amikor napokig vagy hetekig nem történik kötés, értelemszerűen nagy spread alakul ki. Amikor rákötnek az egyik oldalra, akkor nyugodtan 10-20%-ot tud ugrani az árfolyam.Ehhez képest Te ugyanezt bizonygatod, csak a konkrét eladóval és a vevővel. Most Tőled idézek:Ők hol ide, hol oda rakják a papir árát (+/- 20 % os sávban ). Szóval szerintem ugyanarról beszélgetünk. A Humet esetében viszont kifejezetten érdekes, amit írsz, mi őszintén megmondjuk, hogy nem igen foglalkozunk vele. Kapacitás korlátaink végesek, próbálunk azokra a papírokra koncentrálni, ami többeket érint. Ezért különösen jó, ha valaki olvasóink közül közelről követi ezeket az illikvid részvényeket, és tapasztalatát megosztja a kockázatot kedvelő befektetőkkel. Legjobban spekulálni (a szó nemes értelmében) az illikvid papírokra lehet, mivel ezekben az esetekben a legkevésbé hatékony a piac.Néhány gondolatot hozzáfűznék a Humettel kapcsolatos véleményedhez (felületesen ismerve a témát, ezért természetesen általánosságban).1. Phylaxia szerintünk sincs abban a helyzetben, hogy cash alapú akvizíciót bonyolítson le, részvénycserés azonban nincs kizárva.2. Az a tény, hogy most nyereséget mutattak ki, szerintem még nem mond sokat (azt hiszem többen láttak már olyan céget, ahol az kellően kreatívak voltak az eredménykimutatás tekintetében.3. Egy fúzió vagy akvizíció során nem feltétlenül az aktuális tőzsdei árfolyamot tekintik alapul (ezért vannak egészen eltérő nagyságú prémiumok az árfolyamhoz képest pl. az amerikai felvásárlásoknál). Egy illikvid részvény esetén pedig gyakorlatilag semmit sem mond az árfolyam egy esetleges tranzakciónál.+1 Teljesen igazad van, hogy óriásit lehet keresni, ha bejön, de látni kell, hogy az üzlet kockázata arányban áll a várható nyereséggel. Én például attól sem érezném sokkal jobban magam, ha Phylaxia papírokat kapnák a Humet helyett, mivel a két cég megítélése nálam közel azonos.
Törölt felhasználó 1999. 08. 25. 06:06
Törölt hozzászólás

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek