Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 17. 13:02
S.J.,A cseh és lengyel makro adatokról pár napon belül fogunk adni egy rövid helyzetképet (figyeld a külföldi hírek rovatot). Elöljáróban annyit, hogy a lengyelek hozzánk hasonlóan teljesítenek, s a tervezett éves költségvetési hiány 57.7%-át elérték két hónap alatt.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 17. 12:58
Péter,A befagyás időpontját mindig az ÁPTF állapítja meg, s a gyakorlatban a felügyeleti vizsgálat vége szokott lenni, amikor bebizonyosodik, hogy nincs kellő fedezete a cégnek. Így több hét is eltelhet a felfüggesztéstől.Az előző válaszhoz egy kis pontosítás. Ha a cég felfüggesztése miatt nem tudtál rendelkezni a pozíciódról, akkor az nem a cég hibája, hanem a Te kockázatod (az ÁPTF felfüggesztés államigazgatási eljárás). Ha adtál megbízást a pozíció átadásra, és a cég még nem volt felfüggesztve és ennek ellenére nem teljesítette, akkor a brókercégé a felelősség.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 17. 12:46
Kedves Kelemen László,Ezennel beléptél a tőzsdeklubba. A rovatról röviden annyit, hogy bárki bármit kérdezhet, s itt jó eséllyel választ kap. Elsősorban a többi olvasótól, ha tőlük nem, akkor megpróbálunk mi válaszolni.Egyetlen kikötés van, a reklámot próbáljuk meg mellőzni ezen az oldalon. Mint láthatjátok, a rovat moderátor nélkül működik, a hozzászólások azonnal felkerülnek a lapra. Ezt a rendszert továbbra is szeretnénk megtartani, de ha valakinek a hozzászólása nem ide való, azt természetesen leszedjük.A real-time beszélgetés különösen kereskedési idő alatt lehet hasznos, mert rögtön megtudhatjátok mások véleményét a piac mozgásáról.
Törölt felhasználó 1999. 03. 17. 11:19
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 03. 16. 20:23
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 16. 16:06
Tom,1. Ebben nem nagyon tudunk segíteni, a BÉT honlapja elég szegényes. Talán a BÉT információs központját érdemes megkeresni.2. Jelenleg 3 internet bróker működik, és a kereskedési időben mindegyik elfogadja a megbízásokat. Az üzlet megkötése és a visszaigazolás néhány percet igénybe vesz, mert a brókercégek még nem köthetik össze a saját hálózatukat az MMTS-sel.
Törölt felhasználó 1999. 03. 16. 16:01
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 16. 13:01
Újvári Péter,A brókervizsgát a Brókerképzo Alapítvány szervezi, amely helyileg a Nemzetközi Bankárképzo Központ-ban található (1022 Budapest, Csopaki u. 6-8. Telefon: 202 7488).A vizsga díja 20 ezer Ft, a következo idopont júniusban lesz, de a pontos dátum még nincs meg. A helyszín a sok vizsgázó miatt általában a BME eloadói. A Bankárképzo honlapját egyébként megtalálhatod a linkek között.
Peter 1999. 03. 16. 11:58
Koszonom a valaszt a BEVA-s kerdesre, meg annyit legy szives, hogy mit tekinthetunk a befagyas idopontjanak. Mondjuk a ceg felfuggesztese elotti utolso kereskedesi nap?Kosz
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 15. 22:02
Péter,1.1 Ha a BEVA szerint júl.31-én történt a követelések befagyása, akkor jogosult vagy a pozíciód értékére. A procedurát lásd egy előző válaszban (1999. február 27., 11:51, szombat).1.2 Ha a követelések befagyása hivatalosan júl.31. után történt (pl. aug.10.), s Te a cég hibájából nem fértél a pozíciódhoz, akkor a BEVA-tól az aug.10-i értékre vagy jogosult. Ha ez kevesebb, mint a júl.31-i érték, akkor a brókercégtől követelheted a különbséget, azaz perelheted.2. Nem kötelezhető. A jegyzett tőkét az alapításkor befizette, s az ő felelőssége ennek mértékéig tartott.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 15. 21:50
Valaki messziről,1. A tőzsde helyileg Bp-en, a Vörösmarty téren van, de itt már csak a határidős piac működik. A részvényekre már kihelyezett terminálon kötik az üzleteket a brókerek.2. Nem szeretem túlmisztifikálni a brókereket, de az Ön áltál említett néhány szerencsétlen taknyos egy gyengébb napon is legalább 10 mrd Ft forgalmat bonyolít csak az azonnali piacon.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 15. 21:24
Kedves Gárdonyi Szilárd,Köszönjük a javaslatot, a tőzsdejáték szerepel a hosszú távú terveink között. A várható időpont kb. nyár lesz. Más által szervezett játékot találhat a linkek között, és az egyik internet bróker is éppen szervez egyet.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 15. 21:18
Egy rövid sítúra után újra itt vagyok, s örömmel látom, hogy a Tőzsdeklub egyre népszerűbb. Akiknek eddig nem jutott válasz:Dodona,A rendkívűli tájékoztatást az Épt 50. § (1) bekezdése szabályozza, mely szerint: A kibocsátó köteles két napon belül a Felügyeletnek megküldeni, valamint egy országos napilapban és a tozsde lapjában közzétenni a 6. számú mellékletben megjelölt, illetve minden az értékpapír értékét vagy hozamát közvetve vagy közvetlenül érinto egyéb információt. A tőzsdei bevezetés olyan információ, amely a részvény értékét befolyásolhatja.Zénó ,A Pgáz osztalék mértéke jelenleg nem hiszem, hogy jelentős növekedést fog okozni az árfolyamban. A papír tavaly kiesett az intézményi befektetők kegyeiből, mert a növekedési lehetősége erősen korlátozott, a tartályos piacon a MOL hosszú távon komoly versenytárs lehet stb. Ez mindd igaz, de szerintem egyértelműen túlreagálták a dolgot. A cég vezetése profi, a nyereség termelő képesség hosszú távon is stabil. A Pgázt ma már legtöbben az osztalékhozam alapján árazzák, így az árfolyama az infláció/állampapír hozamok további csökkenése mellett növekedhet.Magyarors zágon sajnos még kevesen vásárolnak részvényt hosszú távra, a jövőbeni osztalék reményében. A Pgáz leginkább a nyugdíjpénztárak számára lehetne érdekes befektetés, de még nem igazán fedezték fel. Ennek oka, hogy a nyugdíjpénztárak általában egy éves szerződéseket kötnek a vagyon kezelésére, így a vagyonkezelő sem tud hosszú távon gondolkodni. (Azt hiszem egy kicsit tovább mentem a kérdésednél, ezért most inkább befejezem.)
Törölt felhasználó 1999. 03. 14. 18:28
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 03. 14. 17:02
Kedves XY!Én tudok egy tőzsdetanfolyamról,e z nem brókerképző,hanem befektetőknek szól.Nézd meg a :www.extra.hu/tozsde tanfolyam/ címen.Remélem tudtam segiteni.bye
Tom 1999. 03. 12. 21:18
Tisztelt xy!Bróker képző: Bp. II. Csopaki u. 6-8 alatt van.
Tom 1999. 03. 12. 21:15
Tiszteletem a Portfóliónak és minden olvasónak.Érdeklődni szeretnék két kérdéssel kapcsolatban:1. A tőzsde kultúrtörténetéről hol találok teljes bibliográfiát. Tágabb értelemben ide értem az Rt-k kultúrtörténetét is.2. Szeretném megtudni van-e online brokercég akinél a nyitvatartási idő alatt is leadhatok megbizásokat. Interneten keresztül. S ők ezt komolyan veszik.Köszönöm szépen.
Törölt felhasználó 1999. 03. 12. 20:56
Törölt hozzászólás
xy 1999. 03. 12. 17:12
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 1999. 03. 12. 16:30
Törölt hozzászólás

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek