PrZolee,Készülj fel egy hosszú folyamatra, a tőzsdét szerintem egy egész életen át lehet tanulni. Én a megalakulás óta követem, 1992-óta pedig napi aktivitással. Ennek ellenére ma is sokat tanulok belőle és új tapasztalatokat gyűjtök. A kiindulópontot tekintve három fő csapásirány van: elmélet, gyakorlat, tények-adatok. Ezeket párhuzamosan célszerű megismerned.Tények-a datok: A Bank és Tőzsde által megjelentetett Magyar Részvények Könyve minden lényeges adatot tartalmaz a tőzsdei cégekről. Szerintem nélkülözhetetlen, hogy már az elején legyen egy képed a cégekről.Elmélet: Végzettségedtől függ, hogy honnan kell indítani. Feltételezem, hogy nem gazdasági területről jösssz, ezért célszerű némi alapismeret a gazdaságról (erre jók a BKE egyetemi jegyzetei). Utána tőzsdei alapismeretek jönnek, de erre nem igazán tudok ajánlani, mert nem olvastam őket. Nem tudom melyik hasznos, melyik nem. Átlagos befektetőként az elméleti hátteret lezárhatod a Modern Vállalati Pénzügyek című könnyvvel és a Befektetésekkel. Szerintem ennél tovább nem szükséges menned. Gyakorlat: A legjobb olvasnivaló egyértelműen a Napi Gazdaság, ez rendelkezik a honi nyomtatott sajtóban a legnagyobb terjedelmű tőzsderovattal, és a legszakszerűbb is (ettől még ne vegyél mindent készpénznek, nekik is vannak hibáik, de a nyomtatott sajtóban jelenleg tőlük tanulhatsz a legtöbbet). Emellett reméljük, hogy mi is tudunk segíteni, talán tőlünk is lehet tanulni.
Tőzsdeklub