Topikgazda: Portfolio 1970. 01. 01. 01:00

Tőzsdeklub  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 1999. 03. 03. 09:53
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 02. 18:25
Eatti!A hozamgörbe nem lett elfelejtve, kb. két hét múlva kezdjük. Mindig megtalálható lesz a hazai hírek oldalon, a többi grafikonhoz hasonlóan heti frissítéssel. A spot mellett valószínűleg lesz egyéves forward görbe is (ez utóbbi a Te kedvedért)!
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 02. 18:19
Norbert,A Pick és a Pannonplast "A" kategóriás részvények, az elemző valószínűleg második vonalbeli részvényt mondhatott, amit a még likvid, de nem blue-chip részvényekre használnak. Egyébként meg a Pick ma jól teljesített, többen is úgy gondolták, hogy olcsó.
Norbert 1999. 03. 01. 19:39
Sajnálom Donát hogyrossz tanácsot adtam és esett a pick. De én azt hiszem hamarosan drágulni fog.A világgazdaságban olvastam, hogy egy német bank elemzője szerint a közeljövőben a B-katgóriás részvények közül a pick és a pplast lesz a befutó. És egyébként is attól még hogy a cég most nem produkál semmi megnyerő dolgot a részvény még drágulhat.Hiszen tudjuk jól: a tőzsde útjai kifürkészhetetlenek. (persze nekem a portfólió véleménye nagyon sokat számít)
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 01. 16:17
Donát,Jósolni sajnos én sem tudok, csak a megérzéseimre és tapasztalataimra támaszkodni. Továbbra is azt várom, hogy a legújabb makrogazdasági adatok nyilvánosságra hozásáig egy meglehetosen szuk range-trading a valószínu, s csak néhány papír lehet kivétel pozitív és negatív irányban egyaránt. Én a Pick esetében jelenleg nem látok semmi okot, amely jelentos keresletet indukálhatna, függetlenül attól, hogy olcsó (ha valakinek más a véleménye, vagy tud a Pick-rol valamit, akkor írjon!). Az a tény, hogy ma esett 3.5%-ot, még nem jelent semmit.
Törölt felhasználó 1999. 03. 01. 15:13
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 01. 13:41
Kedves Kezdo,Egy hasonló cipoben járó társad már feltette ezt a kérdést. Neked is csak azt tudom válaszolni, hogy a Portfólió azért készül, hogy elso kézbol, minél gyorsabban megkapd azokat az információkat, amely a részvények árfolyamát befolyásolhatja. Remélem, hogy egy ido után a Portfólió nélkülözhetetlen lesz számodra, ha a befektetési döntést hozol.
Portfolio
Portfolio 1999. 03. 01. 13:33
Kérdezo,A nemzetközi kötvényalapoknak tipikusan "safe heaven" jellege van a magyar tokepiacon. Részvénypiaci krach esetén a kötvényekbe menekülo pénz miatt általában esnek a hozamok. Ez a magyar állampapír piacon nem teljesen érvényes, mivel ott is jelentos a külföldi befektetok szerepe. Így általában a magyar tozsdei krach általában hozamemelkedéssel párosul - ellentétben a fejlett piacokkal. Ezért a magyar befektetoknél kiemelt fontosságú ez az instrumentum.1. Az amerikai kötvényhozamok a múlt héten jelentosen emelkedtek a kamatemelési várakozások miatt. Így egy esetleges kamatemelés véleményem szerint már benne van a papírok árában, ezért nem várok további jelentos hozamemelkedést. Ebbol a szempontból a nemzetközi kötvényalap most jó választásnak tunik.2. A nemzetközi kötvényalapok hozamának a forint leértékelodése kedvez, erosödése viszont rontja a hozamot. Jelenleg a forint a sáv közepe körül tartózkodik, így gyakorlatilag mindkét irányba elmozdulhat. Az irány a makrogazdasági adatoktól függ. Ha a legközelebb nyilvánosságra kerülo folyó fizetési mérleg és költségvetési adatok szerint a negatív folyamatok folytatódnak, akkor elképzelheto, hogy újra megnézzük a sáv tetjét. Ellenkezo esetben (kedvezo adatok), könnyen visszatérhetünk a sáv aljára. Ennek a megtippelésére én nem vállalkoznék.
Kezdõ 1999. 03. 01. 12:42
Kedves Portfólió!Honnan nyehetek információt arról, hogy aznap miként alakulhat egy adott részvény árfolyama? Mitől függ ez?Köszönöm!
Törölt felhasználó 1999. 02. 28. 12:43
Érdekelne, hogy a nemzetközi kötvényalapok szerintetek, hogy fognak teljesíteni az elkövetkező 2-3 hónapban.Hogy hat ezekre a forint árfolyamingadozása,a nemzetközi tőkepiacok bizonytalansága?
Törölt felhasználó 1999. 02. 27. 21:46
Tisztelt Portfólió!Javaslom, hogy bővítsék egy kicsit az impresszumot. Minden újság megadja legalább a főszerkesztő és a rovatvezetők nevét. Valószínűleg azért, mert egy hírforrás hitelességéhez hozzátartozik, hogy valaki a nevét adja a leírtakhoz.
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 27. 13:17
Norbert,A Horizon-Multiplan Rt. már Humet Rt. néven szerepel. Tevékenysége gyakorlatilag a Humet-R nevu roboráló készítmény gyártásából áll, egy speciális tozegbol kivont huminsavból állítanak elo. A termék gyógyhatású készítménynek minosül.A cég történetét nem szeretném részletezni, amilyen probléma/botrány/vit a/jogi bizonytalanság stb. elofordulhat egy társaságnál, azt mindegyiket megtalálhatod.A cég eredménye 96: -97 m Ft, 97: -192 m Ft, 98: -195 m Ft.Attól függetlenül, hogy a termék hatásos-e vagy sem, a Humet részvények vásárlását a jelenlegi helyzetben a kaszinózáshoz lehet hasonlítani. Elofordulhat, hogy néhány pillanatig több pénzed lesz, mint amennyit befektettél, sot minimális eséllyel akár meg is gazdagodhatsz. Egyetlen dolog viszont biztos, hogy hosszú távon elveszíted a pénzedet.
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 27. 11:51
Pechman,Itt vannak az ígért pontos válaszaink:1. A cég felszámolására akkor kerül sor, ha a felügyelet vizsgálata megállapítja, hogy a cég vagyona nem elegendő az ügyfélkövetelések kifizetésére. Ebben az esetben a Befektető Védelmi Alap 1 m Ft-ig kártalanítja a magánszemélyek követelését abban az esetben, ha a követelés keletkezése azt követően történt, hogy a brókercég már a BEVA tagja volt.2. Az értékpapírokat a befagyás napján érvényes árfolyammal kell számolni.3. Amennyiben nincs elég fedezet az ügyfelek követelésére, és a BEVA-nak kell fizetni, akkor a következő eljárásra számíthatsz. Először a BEVA felhívást intéz a befektetőkhöz, hogy mindenki nyújtsa be az igényeit. Ez beérkezik, ellenörzik, hogy jogos-e az igény, összesítik. Megállapítják, hogy a BEVA-nak mennyivel kell kiegészíteni a cég vagyonát ahhoz, hogy mindenki megkaphassa a maximum 1 m Ft-ot. (Az ezt meghaladó igényeket a BEVA nem fizeti ki, azokat a befektetőknek maguknak kell a cégen követelniük.) Utána értesítik az ügyfeleket, hogy hol és mikor lehet felvenni az összeget. Az egész procedúra 3-6 hónapot is igénybe vehet, attól függően, hogy milyen volt a brókercég nyilvántartása, s mennyi a károsultak száma.4. A kászpénz is beleszámít a követelésedbe. Azt is figyelembe kell venni, hogy a befagyás napján értékelik a részvényeidet, s a tényleges kifizetésig hónapok telnek el. Azalatt az idő alatt a részvény árfolyamának változása jelentős is lehet, de ez Téged már nem érintene. Akár felmegy, akár leesik az árfolyama, Te a befagyáskori értékét kapnád meg.Ettől függetlenül a legújjabb hírek szerint a Pakett helyzete még nem reménytelen.
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 25. 17:04
Donát,Egy hónapos idotartamra elég kockázatos dolog részvényt vásárolni, célszeru legalább 6 hónapban gondolkodni. A mi javaslatunk leginkább MOL, Rába, Pannonplast és ha hajlandó vagy nagyon magas kockázatot vállalni, akkor Graboplast.Kiváncsia n várjuk mások véleményét is, s akár nálunk bovebben is lehet indokolni az ajánlatokat. Eatti és X hol vagytok?
Törölt felhasználó 1999. 02. 25. 13:30
Törölt hozzászólás
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 24. 15:32
Pechman,Mielott nagyon elkeserednél, még egyáltalán nem biztos, hogy veszve a pénzed. Meg kell várni a felügyeleti biztosok vizsgálatának a végét, s akkor kiderül, hogy mennyi ügyfélkövetelésre van fedezet. Ez egy-két hét alatt valószínuleg megvan. A kérdéseidre pontos választ szeretnék adni, ezért még egy kis türelmet türelmet kérek!
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 24. 15:23
Norbert,Eloször is gratulálunk a vételhez, egy hónap alatt a BUX esett kb. 10%-ot, míg a Grabó emelkedett 9%-ot. Sose rosszabbat!Bár nagy kockázata van, de én tovább tartanám a papírt. A cég eredményében minden rossz benne van már, az IAS szerinti állítólag jobb lesz. Aki akarta (nagybefektetok) már eladták, ilyen áron nincs benne jelentos eladói érdeklodés. Ezért a down-side véleményem szerint korlátozott. Ez foleg a mostani helyzetben fontos dolog, amikor a részvények többségének mozgását a külföldi befektetok viselkedése határozza meg. A Grabó kikerült ebbol a körbol, ami a jelen helyzetben szerintem pozitív. Döntoen spekulatív jellegu lett, de még messze nincs pl. a Fotex szintjén. Felfelé éppen ezért nagyon könnyen elmozdulhat, amint egy kisebb spekulációs kereslet érkezik. Véleményem szerint 20-30%-os emelkedés után érdemes realizálni a profitot.
Norbert 1999. 02. 23. 19:21
Tiszteletem!Az érdekelne hogy: vettem Grabót 1250-es áron egy hónapja.Mit kéne tennem,van-e reális eséj a felemelkedésére? Ha igen akkor pedig mennyire hosszútávon?Azon filózom hogy most eladom csekély haszonnal és gyorsan be is fektetek pl:Pick-be kihasználva az alacsony árat.
Törölt felhasználó 1999. 02. 23. 18:53
A mai napon tudtam meg, hogy a Pakett Broker -melynel a reszvenyeimet tartom letetben- felfuggesztesre kerult. A reszvenyeim bekerulesi erteke meghaladja az 1M Ft-ot,jelen aron viszont mar kevesebb annal. Emellett nemi keszpenzt (nem kamatozo,csak tartalek) is tarolok az ottani szamlamon,amellyel egyutt mar eleri a 1,5M Ft-ot. A kerdeseim a kovetkezok volnanak:1.Egy esetleges csodeljarasnal mire szamithatok?2.Az 1M Ft-os vedettseg a bekerulesi ar v. a jelen arfolyam szerint ertendo?3.A kifizetesek ilyen esetekben hogyan es milyen atfutasi idovel szoktak tortenni?4.A szamlamon tartott tartalek keszpenz is belekalkulalando az 1M Ft-os hatarba?Koszonettel varom valaszukat !
Portfolio
Portfolio 1999. 02. 23. 10:17
Kedves Tozsdetipp szervezo!Hozzászólás od reklámnak minosult, ezért le kellet vennünk. A tozsdejáték címét a linkek oldalon feltüntettük, ott is megtalálják a kedves olvasók. Köszönjük megértésedet!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek