Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 07. 25. 08:51

idöjárás topik  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Wings
Wings szombat, 10:17
Előzmény: #1028  Wings
most 2 méterig sőt lejebb is porszáraz-stb
Wings
Wings szombat, 10:17
Előzmény: #1027  Brent56
Erre emléxem , az egyszeri eset illetve voltak időnként száraz évek visszanézve 136 évre, most meg 6 éve van szárazság és egyre nagyobb -sőt az idén már sivatagi időjárás volt.
Brent56 szombat, 08:04
Ez 2012-es hír:
https://www.agraroldal.hu/oszi-vetes-2012.html
Akkor megjöttek az esők ősszel.
Wings
Wings péntek, 23:06
👍
chuck_norris
chuck_norris péntek, 21:53
Előzmény: #1024  Wings
Ezektől megy el az embernek az életkedve. Hogy a francba van az, hogy ha a GDP nem növekszik, akkor mindenki azzal foglalkozik, akár tizedszázalékos változásokra is megy néha a pánik. Itt meg felezésről, harmadolásról beszélünk és semmi nem történik. A gazdák vagy nem vetnek, vagy ha vetnek, akkor sem indul be a csírázás. De jó hír, hogy így jövőre a mezőgazdaságnak nem lesz gondja az aratással.
Már most el lehet kezdeni behozni vasúton az ukrán, lengyel búzát.
Wings
Wings péntek, 17:35
Előzmény: #1023  chuck_norris
Két dolog, a duna és tisza vízgyűjtőterületé ,ha nem esik vagy kevés, nincs árasztás-második -300-400mm eső kéne átlagosan ,nyilván tőbb az ország közepén máshol kevesebb.A minimum 200mm ,ha ez utóbb nem lesz-nyugalmi időszakban a szegény gazdák ülhetnek otthon és malmozhatnak.Porban vetni ,mert most az van szerintem nincs értelme- és 10-20mm is kevés mert megforgatják és bevetik és máris elillant a csapadék-tehát 50mm és utána még 150mm akkor -nyárig kikinlódhatják a termést.Amúgy láttam nem egy helyen markolóval kiásva 2m ig -igen elkeseritő-még 2 méteren is alig van nedvesség-nem is folytatom a többit érzi.7 év alatt 1000mm hiányzik ezt ugy irom hogy az átlagos évi csapadék az országban 650mm.Ez 130 éves átlag.Most az utolsó 7 év az 450mm -utolsó3 év 350mm-a 2026 os év 270mm.A tendencia lefelé  mutat. Persze szokták mondani bő 7 év -szűk 7 év-sajnos a bölcs mondások manapság már nem érvényesek az időjárásra.
chuck_norris
chuck_norris péntek, 12:58
Előzmény: #1021  chuck_norris
Én bízok benne, hogy pár gazda tényleg nem vet őszi búzát és ahogy jön valami ár féleség elárasztja a földjét. Ehhez persze az kellene, hogy a támogatást ne a művelés után kapja, hanem a víztározáshoz. Ezt a földek egy harmadánál kellene megtenni, több Balatonnak kellene születni a tavaszi olvadásig. Ha a politika egy kicsit komolyan venné a munkáját, akkor ezzel foglalkozna és nem csak a vérszomjam elszámoltatással kapcsolatos hírek mennének napi több száz posztban.
Wings
Wings péntek, 12:56
Előzmény: #1021  chuck_norris
Igen-ezt akár én is irhattam volna-azért örülök ,hogy vannak még hozzám hasonlo emberek.Azért mégis az emberiség jövője a cél-az a kérdés ? pár millioan csak? elég szomorú,lenne.
chuck_norris
chuck_norris péntek, 12:51
Előzmény: #1020  Wings
Rezsicsökkentés. A víznek nincs ára. Ha a valós értéken forogna itt hirtelen parasztlázadás lenne, de hidd el mindenki kitenné az esőbe az utolsó felmosó vödröt is és azzal öbelítené le a wc-t.
Buta nemzetet csináltak belőlünk a politikusok. Benzinárra, csirkefarhátra érzékenyek, de a víz az nem számít.
Igazából meg is érdemeljük a sorsunkat, mert bár világszintű a probléma, de amit az elmúlt jó pár évben csináltunk az a teljes beleszaromság. Így nem lehet tiszta a lelkiismeretünk, hogy legalább megpróbáltuk.
Wings
Wings péntek, 12:24
Előzmény: #1017  chuck_norris
Egyébként miért van ez-na nem az időjárás-hanem a politikusok nem tesznek semmit-azért mert nem is akarnak és itt elég sötét dolgok vannak a kulisszák megett-vagy ahogy gyurcsány mondta a kirakat mögött vannak az igazi események.
Wings
Wings péntek, 12:22
Néztem én ezzel foglalkozom -mondhatnám a szakmám is.
chuck_norris
chuck_norris péntek, 11:29
Szóval végiggondolva, minden másodlagos probléma, MINDEN!
chuck_norris
chuck_norris péntek, 11:26
Előzmény: #1012  Wings
Nem kell évekről beszélni, sokkal gyorsabban szembeköp az igazság. Nézd meg, amit küldtem, ahol a gazda arról beszél, hogy már nem vet!
Akkor kezdjünk el gondolkodni, hány ilyen gazda van? Mekkora terület marad műveletlenül? Hogy fizeti a sok hitelt a gépállományra?
Én kb. fél évvel számolok egy csődhullámra, ami begyűrűzik a mezőgazdaságon keresztül, nagyjából mindenhova.
Tavaszra itt már sokan külföldi ingatlanokat fognak nézegetni.
A gazda meg egyébként nagyon helyesen teszi, hogy nem vet, szánt arat. Inkább ki kellene nyitni áradáskor a gátakat és árasztani, a városlakó meg majd fizeti szépen a lengyelhonból hozott k. drága élelmiszert.
Fél évet adok kb. ezeknek a folyamatoknak.
DAXHU péntek, 11:09
Előzmény: #1015  DAXHU
Mivel a mongoloknak sincs semmi nyersanyaguk, értékük, ahogy nekünk sem. Egyiptomnak legalább van történelmi mutogatni valója, tengere.
DAXHU péntek, 11:08
Előzmény: #1012  Wings
Jövőre még rosszabb lesz. Sőt most télen se fog sok minden esni. Inkább Mongólia.
Wings
Wings péntek, 10:43
Amig van kaja pia -addig béke van -majd ha nem lesz -egymást fogják ölni és meglopni ha lesz mit.ez az emberiség és nem másmilyen.
DAXHU péntek, 10:31
Előzmény: #1009  chuck_norris
Tudom, de ez van. Csak akkor lehet változás, ha ég a ház vagy a politika beleáll. De az nem fog, mert akkor sok mindenről le kellene mondani. Ezt meg senki sem fogja felvállalni. 
Wings
Wings péntek, 10:31
Viszont az gáz lesz ,ha évekig ilyen szárazság lesz-márpedig igy néz ki. Mondjuk akkor mindent külföldről eszünk és iszunk.Kevés terület lesz ami élhető-olyan lesz mint egyiptomi sivatag-szerintem ez ultra gáz.
DAXHU péntek, 10:30
Előzmény: #1010  Wings
Csak alkalmazkodni tudsz. Semmi mást. A többséget nem érdekli.
Wings
Wings péntek, 10:28
Előzmény: #1008  DAXHU
Igen én is idegeskedek -engem csak annyiból érint ,hogy a telek fele kiszáradt-35 év munkája.
chuck_norris
chuck_norris péntek, 09:29
Előzmény: #1008  DAXHU
Menni a birkák után? Nem túl bölcs és se nem lélekemelő gondolat, szerintem mindeni tegye meg, amit tud és számon lehet kérni a másik viselkedés. Legalább egy csúnya nézés, ha valaki beleszarik az egészbe. Egyébként meg bárki bármi miatt nyafog nem is érdekel, mert a legfontosabb dologgal nem foglalkozunk.
Minden más másodlagos!
DAXHU péntek, 08:57
Amíg a boltokban minden kapható, az embereket nem fogja érdekelni az időjárás. Balaton helyett Adria, meleg helyett klíma, kétlaki élet stb. Egy szűk réteg foglalkozik a témával, akik szintén nincsenek bentebb azzal, hogy aggodalmaskodnak. Ebbe a körbe tartozok én is. De rá kell jönnöm, hogy bele kell szarni az egészbe, majd lesz valami. 
chuck_norris
chuck_norris péntek, 06:58
Előzmény: #1006  chuck_norris
Ez egy másik videó azokról a megoldásokról, amit azonnal kérdés nélkül erővel kellene a gazdákra ráerőltetni, röviden fizetni nekik azért, hogy ne vessenek, hanem árasszanak.
https://www.youtube.com/watch?v=Qi1QKVLq2q8
chuck_norris
chuck_norris péntek, 06:51
https://www.youtube.com/watch?v=YDvMD7GarCk érdemes végignézni, munka közben háttérben.
Vannak akik masszívan dolgoznak, eredményesen, akár törvénybe ütköző megoldásokkal.
A 2:54:35-től van egy gazda, aki már kijelentette, hogy nem fog vetni, ez a felvétel 2 hetes.
Azonnal kell cselekedni, nincs több idő.
Wings
Wings csütörtök, 22:09
  • Felhőoltás (Cloud seeding): Ezüst-jodidot vagy szárazjeget juttatnak a felhőkbe, hogy elősegítsék a csapadék kialakulását vagy fokozzák azt.
  • Jégeső-elhárítás: Magyarországon is alkalmazott talajgenerátoros ezüst-jodid kijuttatás, amely a jégszemek méretének növekedését hivatott gátolni.
  • Sugárzásmódosítás (Solar Radiation Management): Globális szintű elméleti vagy kísérleti módszerek, amelyek a napfény visszaverését célozzák a világűrbe.

Wings
Wings kedd, 19:49
Előzmény: #999  DAXHU
igen-és amit eltoltak az eleink -nem tudjuk visszacsinálni.Ráadásúl a duna és tisza vízgyűjtőjénél is kevés a csapadék-ezért nemhogy paks, de lehet az ivóviz is veszélyben van,még a duna és tisza közvetlen közelében egy picit jobb a helyzet-és aki ismer forrásokat. Amugy szép lehet a dunán nem a jégen királyt választani hanem nyáron kiapad? és akkor.utóbbi vicc volt ,vagy mégsem?

Topik gazda

gyurcsi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek