Topiknyitó: Portfolio 2015. 04. 09. 12:41

Nagyot nőtt, nyereséges is lett Demjánék bankja  

Ugrás a cikkhez
Működésének negyedik teljes üzleti évében, már tavaly nyereségessé vált a Gránit Bank - közölték a társaság sajtótájékoztatóján. A Demján Sándor által megvásárolt, 2013 óta kisebbségi állami tulajdonú hitelintézet induláskori mérlegfőösszege év...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=212457
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 04. 09. 15:33
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Szerintem ez hülyeség. Nem a betéten keresnek önmagában (meg nem is a hitelen), hanem leginkább a kettő közötti kamatkülönbségen.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 04. 09. 15:16
1. a bankok fő profilja, hogy a betéti kamat és a hitelkamat közötti különbözeten nyerészkednek, tehát nem valami hihető "pletyka", hogy önmagában a betéteken gazdagodnak (el tudnám ezt képzelni pl. egy ingatlanalapról, ha szabadon fogalmazunk a betét és a profit forrása témákban)
2. 183 mio. AENY-ből 156 mio. adózás utáni elég csekély adóra enged következtetni :)
3. "legújabb innovációjuk egy okostelefonos megoldás" - mondanám, hogy kíváncsi vagyok rá, de nem vagyok eléggé :) ...nem akarom kipróbálni :)
4. amúgy mi a nóvum egy smartphone app-ban? írisz minta alapján azonosít? :)
Törölt felhasználó 2015. 04. 09. 13:40
Előzmény: #2  kokosy
a bankok a betéteken mindig is többet kerestek, mint a hitelezésen...
kokosy 2015. 04. 09. 13:18
Előzmény: #1  portfolio
\"Egy banknak nem az az elsődleges célja, hogy hitelezzen - hívta fel a figyelmet Demján Sándor, a Gránit Bank legnagyobb magántulajdonosa. A bankok legfontosabb feladata a betétek megőrzése - magyarázta.\"

De nyereséges a bank...aham. Sanyi, kérlek mesélj még!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek