Úgy tudjuk, a korábban jelzett pénteki nap helyett hétfőn nyújtja be a parlamentnek a kormány a forintosításról szóló törvényjavaslatot. A tervezet kamat- és kamatfelár-plafont egyaránt bevezet a forintosított devizahitelekre. "Kormányzati...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=206480
Jaja, a moho devizahitelesek majd veres szajjl uldozik viktort, ogy miert a piaci ar felett forintositanak (mikor elfelejtik, hogy sokkal tobbet nyertek a masik oldalon: )
amugy szrintem Orbaek enm merik ezt bevallalni es modositjak majd, hogy az aktualis piaci rfolyamon kell forintositani, de maximum ennyit.
Igen, megvan a nagy szules. link
csak en erzem pikansnak, hogy kotelezoen 3 havi buborhoz kotik a kamatfelarat mikozben 3/4/5 eves kamatperiodusra kenyszeritik a hitelt nyujtot?
Kozben persze a sajat erdekkornek megszavaznak tobb milliardos lopast ujbol (dohanykereskedelem, trafik termekpaletta bovites)..
"Akkor utólag kárpótolják a devizahitel átváltókat, ha a Ft is erősödik."
Egyébként meg már régóta szeretném megkérdezni tőled, hogy szándékosan törsz Schmitt Pál féle babérokra, hogy folyamatosan idézőjel nélkül másolgatsz be híreket, meg hozzászólásokat másoktól? Nem használnál idézőjelet a jövőben, ha másvalakitől idézel?
Engem is ez birizgál, mert az OK, hogy Mató csak a jelre vár, hogy mikor értékelheti még lejjebb a forintot (szerintem nincs is itt szó semmiféle megmentésről, csak a lámpavastól próbálják távol tartani magukat) De a következő 10-15 évben ennél jobb kormányunk nem is lehet? A chf-be menekített vagyonokat (Vagy rosszul sejtem, hogy a "menekülő valuta" elnevezés ilyesmire utal?) már soha nem akarják áttenni mondjuk a működő gazdaságba? Ha már deviza spekuláció, akkor nem éppen most a legkevésbé indokolt kiszállni?
Rendben, akkor gondoljunk a kötelező felelősségbiztosításra. (És nem csak a gépjármú felelősségbiztosításra hanem az összes létező kötelező felelősségbiztosításra.)
Ugye, ezekben az esetekben állami kényszerből kötünk szerződést egy gazdasági társasággal. (Biztosító)
Akkor az is alkotmányellenes, hogy államilag köteleznek arra, hogy ilyen jellegű szerződést kössek egy magán gazdasági társasággal?
"ja, hát ezt én sem tudom honnét veszik sokan, hogy először kamat msjd a tőke van törlesztve....mindig van a kamat és a tőke törlesztve az 1. naptól..."
Van. De az elején valóban nagyobb arányban tartalmaz a törlesztő kamatfizetést, és kisebb a tőketörlesztést. Logikus, hiszen az elején a teljes hitelösszeggel tartozol, később pedig egyre kevesebbel és az egyre kevesebb után fizeted az adott havi kamatot.
ja, hát ezt én sem tudom honnét veszik sokan, hogy először kamat msjd a tőke van törlesztve....mindig van a kamat és a tőke törlesztve az 1. naptól...és valóban nincs különbség a 12 éves kölcsön és ezek között...de nem is értem mit mondanak sokan
"Ez a forintosítás nem alkotmányos, mert kényszerből van. A devizahitelesek nem járnak jobban. elvesztik amit eddig befizettek és újból 20 évet kell aláírni, pedig a futamidő 12 év még. Arról volt szó, hogy a futamidő nem hosszabbodik. Most újra csak a kamat lesz fizetve. Minden új hitel veszteség."
Ez is egy jó nagy marhaság.
Ha 12 év a hátralévő futamidő, akkor pontosan ugyanannyi a törlesztő (és azon belül a kamat- és tőkerész), ha ezt fizeted tovább, mintha az éppen aktuális tőketartozásak megfelelő 12 éves futamidejű új hitelt vennél fel.
Ne égesd már magad ilyen durván egy gazdasági fórumon, hogy ennyire fingod nincs arról, amiről folyamatosan írkálsz.
Ez a forintosítás nem alkotmányos, mert kényszerből van. A devizahitelesek nem járnak jobban. elvesztik amit eddig befizettek és újból 20 évet kell aláírni, pedig a futamidő 12 év még. Arról volt szó, hogy a futamidő nem hosszabbodik. Most újra csak a kamat lesz fizetve. Minden új hitel veszteség. A bankok számoljanak el azzal, hogy mennyi forintot váltottak át devizába mert ha nem váltottak át akkor nem is volt árfolyam változás. A Kúria kimondta az árfolyam rés tisztességtelen és semmis akkor az árfolyam változás is az. Tehát forint hitele volt a devizahiteleseknek. Így számoljanak el a bankok. Vagy legalábbis 180 forintos árfolyamon legyen a forintosítás mint 2011 ben a vég törlesztőknél. Ha tisztességes a kormány nem különbözteti meg az adósokat.
Devizahitelek: készül a forintosítási törvény, vannak meglepetések benne
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=206480