Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
NQ nem akar esni. Ha longolom is. 29k stop, 40-50-el alatta, ennyit kockáztatok. kb. 3percig fog élni a pozim, lebombázzák De shortot nyitni itt? Napos aljnál van, + 4h aljnál is..
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart Ezt kell nézned, nem a hatit. Kitörési pont 25180. "GAP DOWN", buy the dip. Olaj túlhúzva, talán pánikszerűen. Mondhatnánk, fene se tudja.HA 25180 törik 25040/24920/24800/24770
A kamatcsökkentéshez, kamatemeléshez párosítod a mozgását, pedig szerintem tökre különvált. 2000-5600 a fomo vitte, a TA korrigálja. Ahogyan a BTC 120k is 60k, esik, hiába jó termék, korrigál. UGyanaz a goldnál.
Abban igazad van,h a trend long. Nem a trend, hanem robotka mentalitása. Az oldalazásnak is van értelme. Utálod ezt a szót: likviditás, pedig van értelme. Robotka addig esik, addig oldalazik, addig gyűjti a fel-le hullámocskákkal a short packokat + long realizálásokat, amíg az adatok szerint "képes" long fordulatra, vagyis ha erőből megtolja, LONG-ba fordul, akkor elér short stoppokat + könnyedén halad északnak,és amikor már longba fordul, kegyetlenül, bármi áron tartja. Esik, megveszi, esik, megveszi, amíg az indikátorok, bollingerek úgy állnak, hogy longos. Én ennek sok értelmét nem látom, de biztos van értelme. 1 esés nem esés, csak korrekció. Hétfő: LONG Kedd piros. Szerda? Piros, de ha fordul? nap végén? a vége a lényeg, nem az eleje.
https://kephost.net/p/Z_pfEoIaLsVuNaEtPuZXNA.png ezen mit nem láttál? 4100 / 4020 inverz fej váll lehetőség.4h -n ült, írtam, 2 órája kb.másik: https://kephost.net/p/DlpppksfYkc8o0msEMZsNA.png Én amit látok, nem neked okoskodok. Mindent longolni akarnak, mintha 5 lovat akarnának megülni 1x-re, ami lehetetlen. Tehát azt longolják, ami a legtöbb profittal kecsegtet, na mi az? Olaj. Melyik lett túlhúzva a legjobban? NQ, azt kell rombolni, mert 23000-29000 még bőven van tere esni. Arany? Necces Mert 5600-4000 már leesett, 2000-5600 - 4000, elég nagy korrekció volt. Dow Jones ATH DAX ATH volt. Tegnap erről is írtam 25800, "csak türelmetlen vagy", ma 25300. Én miért nem shortoltam? Mert NQ-ban jobban bíztam. Most viszont: MA, mert minden nap más. ~ 200 pont gap downal kezd a DAX, lehet egy röpke korrekció réstöltésre, vagy ha nem tölt, gap-el tovább szakad, ...előre ki tudja? Bízom abban,h dax kicsit korrigál, húzza magával USA-t, 29000-29050 3-4-5 alj, Tom is írta, heteesen talán padló, pedig a padló 28800-28200, de sebaj. Nincs pozim. 2 olaj shortom volt reggel, kis nyerőkkel, de befostam és zártam, mert ott SZTEM long fordulat van.
Nekem hiába rajzolgatsz.. Nem igazodok ki a krix kraxaidon.Ne is rajzolgass.. Nekem be vannak húzva azok a segédvonalaim,amik alapján kereskedek. Plusz figyelem a trendek alakulását változasát,ami a legfontosabb. Te mar nem shortolsz.. Pedig most kezdett el esni minden..és meg csak szerda van..Mikor shortolsz? Majd amikor fordul,és magasabbra kerülnek az indexek? Akkor majd egyből nyitod a shortokat,és nem veszed észre,hogy fordult az irány,és már újra long van.. Nekem mindegy,te pénzed.. Én is hibázok sokszor,de igyekszem a trendirányban lenni,nem azzal foglalkozni,hogy éppen mi az aktuális index értéke.. Az irány számít,az pedig most lefelé mutat..
Várom az iráni tűzszünet-es hírt, ami megrepteti az NQ-t a 4h aljról, ahol ott sorakoznak a longos gyertyák aljai + napos alj is egyben. Ha lebombázzák, nagyot szól, de ha megpattan,az is. Pattanást várnék 29100-nél már nem shortolok éjszaka jó volt a 29180, de már zártam 29200-ig feljött nemrég, 29220-ra beálltam, még 1 felcsapásra... felcsapott? Lófaszt, leesett 29080ra. na erre mondom azt,h minden egyes megrántásba SELL.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?