Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart m5-m15-ön szőnyegbombázás várná, legalább egy dupla alj napi minre. 24780-al megelégednék, nem kell 24750 alá berobbannia. bár a cfd 24580-ról startolt, meg meg 24880-at csapatta... m5-m15 brutális hiperbola.
én jól eljátszogatok a pici pozikkal ma :D olaj shortom volt, ha azt tartom, mostanáig, már sokkal előrébb lennék, de lezártam. 2.5 egységet csíptem volna. a mai nap eddig tőkearányosan +4,1%
Köszönöm a magyarázatodat. Értem ezt az "azonos mennyiséggel" nyitok shortot, mint longot nyitottam. Erste Trader-ben ha akkora pozit nyitok, hogy a kettő egyenlő legyen, akkor nap végén lezárja őket, ha nincs akkora tőkém, amivel fedezem. Gyakorlatilag felér a pozi zárásával. Nagybefektetőnek hogy van akkora keretje, amivel shortol is? És ha már shortom is van legalább akkora, mint long, akkor elkezdem eladogatni a longjaimat, a shortom érdekében. Szarráöntöm az árfolyamot, csak mert ez az érdekem. És amikor szarráöntöttem, akkor a JEL, a fordulásra, ha már nincs short puttony: dupla alj, vételek bepozicionálása a dupla aljra, vagy alászúrással, bőven adva manát a longnak, és újfent LONG paripa, a shortosok zárásával. Long pumpa + short mana zárás, ami a csövön kifér. Kisbüfi meg szaladgál az árfolyam után, nem érti mi történik. Vagyis mivel leírtam, "kezdem" érteni.
úgy tűnik van egy elég komoly nyomás long irányba,esni max visszatesztig engedik az árfolyamot,logikus lenne a beszakadás,de helyette felfele nyomják az indexeket,gondolom a meglévő pozik alapján ezt tartják leginkább jónak,ill,feltételezem,hogy szeretnék a kamatdöntés után,nem feltétlenül egyből,minél magasabról beejtetni.
nem kell fölösleges fordítani ha 20k-nál longolsz 25000 ugyanakkora shortot nyitsz mindegy meddig esik az 5000 hasznod ( - költségek persze) maradnak ...ha valamiért elkezd ( mindegy honnan) fordulni az ár ,veszik a kicsik ( forgalmi adatok) és a közepes alapok akkor lehet zárni a shortot akár pl. 1 évvel később (csak pl), amivel ha véletlenül😎 pár gigász egyszerre zárogat bíg emelkedés lesz ...short manna elrakva , a long veszteség az ezek miatt is emelkedő ár okán csökken ( ha 15k-nál zárt a 25k-s short , a longot meg 18knál zárod pl , így az 5 k haszonból lesz 8k haszon ) ....és ott akkor zár ha a hangulat javul forgalom extrém magas és az ár emelkedik .. főleg ( desszert ) ha az alján a kicsik szép sokan beshortolják ( + vevőkör margit nénivel , mert hát short mert medve piac van)....természetesen a kicsik nagyobb esésnél tökeáttétes számlával zárják a longot ( fokozzák az esést lásd btc pl)......visszafelé meg fordítva lesz és ezért is vannak a legnagyobb rallyk a medve piacokon...de ez csak egy nagyon leegyszerűsített példa a nagyoknál
leegyszerűsítve : nagy alap vagy vettél tavaly 20knál daxot a cél pl. 32000 2028ra ( számok ex has ) ...beindul a háborús xarság 25król elkezdett esni biztosítva az eddigi nyerőt !!! shortolsz ( akkora pozival amekkora long van vagy opcióznak vagy más fordítva mozgó instrumentumot vesznek) ...... esés vége úgy tippelik megy fel az ár a nyerőben lévő shortokat zárját ezzel short coveringet összehozva ( lásd 1000 pöttyös nas , dax emelkedés pl) , mert ugye narancs fej azt mondta vége a bulinak...de az ár újra leves , így ujra short bizonyos szinteknél algoritmusokkal ( kezelik az alapot és a fentiek csak 1 variáció) ha a buli megy tovább , deaz esés végét nem tudják így lehet akár 5-10k-val lejjebb is várhatnak onnan rakéta , de az általuk ismert valós adatok infók ( nem szenzáció keltő cikkek) nagyságrendekkel jobbak mint egy magánszemélyé ( legjobb matekosok , informatikusok arra melóznak).....a giga nagy összegek miatt nem klikkelhetnek összevissza , mert komolyabb ármozgást okozhatnak.... a kicsik 70-90 % bukásra ítéltetett regényeket írtak arról , hogy és mit csinálgatnak ami a tőzsdei logikától ( nem a hétköznapi valóstól ) messze van , mint zömmel a tőzsdei árak , amik egy elképzelt jövőt áraznak....a pénz gazdát cserél az alap működési elv az indexeknél minden játékosnak zömmel ( bankok , nyugdíj bef alapok ) érdeke az emelkedés csak közben hullámzik az ár és jöhet nagy b+ is
Ha jól értem akkor az intézményi shortokkal simán tudják longba fordítani, amíg érdekük, amíg a longokat eldobálják. És újra nyitogatják a shortokat, a longokat pedig amilyen magasna csak lehet, zárják. Ez NQ-nál valószínűleg 25k környéke. ahonnan mindig kupolázik. De a kicsik miért veszik meg, ha shortolhatnák is tovább? Totál nem logikus.
a sentiment a kisbefektetők shortját mutatja , az intézményieket ( bankok bef. alapok) nem ( már volt csak a beteg kampóós ömlengései miatt lehet nem jött át)....sok ebihalat cápákkal bálnákkal nem érdemes keverni ...ráadásul az intézményiek legtöbbször hedgelnek " A vállalati bennfentesek 2021 óta rekordmagas szinten adják el a részvényeket. Ugyanakkor a lakossági befektetők olyan szinten vásárolnak, amilyet korábban még soha nem láttunk a tőzsde történelemben. A múlt hónapban a bennfentesek eladási/vételi aránya elérte a 4,83-at.Ez a legszélsőségesebb érték öt év alatt. Néhány sajtóban is megjelent bennfentes eladás: – A Johnson & Johnson vezérigazgatója 100 000 részvénytől szabadult meg. – A Royal Caribbean vezérigazgatója 94 000 részvényt adott el. – Az Amazon, a Hasbro és a DraftKings vezetői is készpénzre váltották részvényeiket. Ők azok az emberek, akik ezeket a nagyvállalatokat irányítják, sokan közülük csendben a teljes kiszállás felé tartanak. Eközben a pozicionálási adatok ugyanezt mutatják az intézményi oldalon. A Goldman Sachs szerint ( nem én találtam ki csak az egyszerű miatt írom) a hedge fundok részvényenkénti short állomány február elején minden idők rekordját érték el. A short ügyletek száma kétszeresével meghaladta a long vételeket. Mindössze egy hét alatt az intézmények 8,3 milliárd dollárt vontak ki az amerikai részvényekből. A legjobb információkkal rendelkező emberek eladnak. A retail pedig - kis túlzással - mindent megvesz, amit eladnak nekik. Az ilyen típusú felállás csak néhányszor állt elő az elmúlt évtizedben. " persze a fentiek napon belüli kereskedésnél lényegtelenek részben ....abban nem , hogy a vola fokozódik nagy lezúzások felpattok lehetnek bizonyos érzékenyebb szintek törésénel brutál sc vagy nagy leves
https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ "hambiland" dax shortosok már 0-ban. vagyis a kiszállózás ellenére esik tovább. innentől pedig újra a longosok kerülnek többsége, főleg ha tovább esik gyakorlatilag értelmetlen a visszapattanás, mert nincs ott senki, míg lent vannak bőven.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?