Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
miután nem ütötték ki a long stopot, sikerült letennem 9150-re, kicsit megnyugodtam.
persze a legnyugodtabb akkor lennék, ha elindulna egy irányba, amely irányba be is tudok szállni úgy, hogy valamelyik pozit kivegyem.
amúgy köszi mindenkinek, hogy tartották bennem a lelket, az egész hétvégém nagyon szar volt, 3-4 órát tudtam aludni altatóval aztán, csak járattam a fejem.
kicsit hidegebb fejjel kell pozit nyitni, már ha nyitok.
egyenlőre nem tervezem, csak szerda után, ha megmondják, hogy mit akarnak az usában.
Amit itt a kollégák irkáltak, az eléggé day/swingtrade időtávnak tűnt... :D
De legyen igazad, nézzük hosszútávon, felőlem előveheted akár a havi chartot is: Azon is igaz, hogy nem tudsz egyetlen egy aspektust sem mondani, ami alapján előnyben lenne az, aki hedgel.
Maximum, ha tényleg hónapokat tökörészik ezzel a jól bevált technikával, addigra sikeresen összegyűjt egy rakás CFD finanszírozási költséget.
Szuper, biztos jobb lesz neki.
az a baj, h sztem teljesen félreértelmezik a hedgelés alapfunkcióját. Ez arra lett kitalálva, hogy a nagyobb alapok lefedezzenek egy-egy pozíciót, hogy ne mehessen veszteségbe.
Viszont ez erre lett kitalálva, s NEM arra, hogy profitot termeljenek vele, semmi köze a daytrade kereskedéshez. Mintha valaki gereblyével akarná felásni a kertet, ásó helyett. Teljesen más a két eszköz funkciója, a hedge nem daytrade kereskedésre lett kitalálva, arra a moeny managementet, adott margint, adott stop losst kell alkalmazni.
Lehet persze, nagy baja nem lesz annak, aki csinálja, de teljesen értelmetlen. Kár nem származik belőle, de haszon se.
Ez az indexhedzseléses kontárkodás hasonlít számomra ahhoz, mintha egy nehézbúvár mondjuk nagyobbacska gumilabdát átölelve szeretne a mélybe merülni, mondván milyen jól jön majd a felfújt labda az emelkedésnél, illetve amikor egy hőlégballon a megengedett max. tömeg kétszeresével akarna felszállni... mindkét esetben garantált a siker. :)
nem azért írtam a kommentet, h hagyjuk, hisz érdekes a téma szerintem, csak a te elképzelésed már nagyon komplikált volt :))))))
de a te elképzelésed inkább martingale, mintsem hedge. a martingale meg ugye jól működik, amíg nem megy túl messze a trend, ha viszont egyszer igen, akkor orbitális bukó van.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?