Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 02. 17. 17:29

NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 05. 09. 15:14
Előzmény: #1459  konknapott
#1460
"az hogy a kisbefektetőkkel fizettetik meg és alapvetően a Civin úr féle módszer még nem bűn."

Senki nem mondta, hogy bűn. Egyszerűen csak a módszer lényegéből adódik, hogy a kisbüfik kizárólag akkor tudnak keresni, hogy a növekedés leelőzi a részvényszámnövekedést.

És ez az, amivel a Humetbe fektetők egyáltalán nem voltak tisztában.
konknapott 2011. 05. 09. 15:08
Előzmény: #1456  Törölt felhasználó
#1459
Sziasztok!
Bocsánat a belekotnyeleskedésért, általában csak olvasok... leszögezem sose volt és most már nem is igen lesz nutexem... DE
az hogy a kisbefektetőkkel fizettetik meg és alapvetően a Civin úr féle módszer még nem bűn. Egyetlen egy dolog benne a lényeg, hogy NE cél legyen hanem eszköz. Ha egy jól működő vállaltbirodalom alapjait teszik le így, ezzel a módszerrel akkor akár mindenki jól járhat. Azt, hogy ő ezzel a szándékkal tette e amit tett azt nem tudom, de el tudom képzelni. Gondoljunk bele, hogy akár a Ford, vagy a VW alapjait is le lehetett volna így tenni és ma egy vállalatóriás birtokosai lennének a hajdanán apportált kis futóműgyártó meg lakatos cégek , meg az ő részvényeiket megvásároló kisbefektetők. A nutexnél ez valahol szemlátomást félrecsúszott, mert nem eszköz lett ez egy cél megvalósításához, hanem céllá lépett elő a pénzszerzéshez...
Üdv!
Civinjanos 2011. 05. 09. 15:06
Előzmény: #1456  Törölt felhasználó
#1458
Ha nem hagyod abba, Pénznyelő,akkor itt a legutóbbi ezzel kapcsolatos leveztésem:

... ezt már nagyon sokszor leírtad és én nagyon sokszor próbáltam elmagyarázni, hogy a cégnövekedés – igenis – előzte a részvénykibocsátást. Egész egyszerűen nincs igazad, néhol magadat is cáfolod. Leírom – a Te többször leírt levezetésed alapján - miért.

A Humet – kis túlzással – semmit sem ért, de ki volt bocsátva kb.: 15 millió részvény; ezzel a csőd le volt tudva. A csődben a cég nullát ért. A nullából lett az, ami. Ismétlem: a nulláról növekedtünk négymilliárdra, azaz gyakorlatilag nulla forint értékű részvényekből lett valamit érő részvény.

A csődben – a siker esetére – egy részvény ára konszenzussal 29 forint lett. A nap végén (2008. ősze) egy részvény fundamentális alapokon mérve 50-60 forintra ment fel.

Mindez egyszerűen:
o volt 3,6 millió darab részvény nulla cégértéket képviselve (csőd előtt)
o lett 15 millió darab részvény 450 millió forint értéket kiadva és elkezdődött az akvizíciós program;
o aminek a végére 60 millió darab részvény volt kibocsátva 4 milliárd forinttal és 300 millió eredménnyel,
azaz
o nulla
o 450/15millió= 30 forint
o 4000/60millió = 66 forint
Ez növekedés a darabszámhoz képest. Ez matek.

Őszinte híved
Civinjanos 2011. 05. 09. 15:01
Törölt hozzászólás
#1457
Törölt felhasználó 2011. 05. 09. 14:52
Előzmény: #1455  xmann
#1456
"magyarul: a kisbefektetőkkel fizetteték ki azokat akitől cégeket akviráltak. Nagyon ügyes. Jó a menedzsmentnek, nem biztos hogy jó a vevknek és majdnem biztos hogy rossz a kicsiknek - hiszen a bizonytalan részvényben történő kifizetést az akvirálandó cég tulajdonosai nyilván csak akkor fogadják el, ha túlfizetik őket (hiszen nem tudják hogy az éppen aktuális részvényáron ki tudnak e majd szállni). zért volt folyamatos leértékelődési nyomás alatt a papír, ami a stratégia természetes kvetkezménye"

Kiválóan leírtad. Pontosan ez történt. Én ezt 2006-2007 környékén nagyon sokszor leírtam ELŐRE.
xmann 2011. 05. 09. 14:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#1455
A civini leírásból (miért nem volt nyílt jegyzés) eléggé egyértelműen kiderül miért. Azért, mert a semmit (értsd valójában értéktelen részvény, hiszen maga Civin szerint is csődben voltak) adtak valamiért (cégek). Ez egy fantasztikusan ügyes varázslat, mondhatni átverőshow. Persze ha van olyan balek aki ezt beveszi az tök jó. Hiszen a humet mint tőzsdei cég nyugodtan nyomtatgathat részvényeket amennyi jólesik, és ezért a semmiért kaphat értékkel bíró vállalkozásokat. Persze mindennek természetes következménye, hogy a humet részvényt kapók hamar szórni kezdenek, de a már mindegy, tőlükúgyis a kisbefektetők veszik meg. magyarul: a kisbefektetőkkel fizetteték ki azokat akitől cégeket akviráltak. Nagyon ügyes. Jó a menedzsmentnek, nem biztos hogy jó a vevknek és majdnem biztos hogy rossz a kicsiknek - hiszen a bizonytalan részvényben történő kifizetést az akvirálandó cég tulajdonosai nyilván csak akkor fogadják el, ha túlfizetik őket (hiszen nem tudják hogy az éppen aktuális részvényáron ki tudnak e majd szállni). zért volt folyamatos leértékelődési nyomás alatt a papír, ami a stratégia természetes kvetkezménye
watson 2011. 05. 09. 14:30
Törölt hozzászólás
#1454
Törölt felhasználó 2011. 05. 09. 14:24
Törölt hozzászólás
#1453
Civinjanos 2011. 05. 09. 14:16
Előzmény: #1451  Törölt felhasználó
#1452
Pénznyelő,

szia. Igen kaptam egy ajánlatot, amely komolynak tűnt. Ekkor már nem én vezettem a céget. Az ajánlatot nem utasítottam vissza, de a tárgyalás - minden komolysága ellenére és nem az én érdekkörömben felmerült okból - félbeszakadt. Egyébként a kiszállásom majdnem olyan jó lett, mint az a nem megerősített ajánlat.

Mi újság a fejedben a hígítás ügyében?

Őszinte híved
Törölt felhasználó 2011. 05. 09. 14:14
Előzmény: #1448  Civinjanos
#1451
"Komoly ajánlatra sem emlékszem."

Érdekes. 2009 tavaszán azt írta itt, hogy kapott a csomagjára komoly ajánlatot...
Civinjanos 2011. 05. 09. 14:11
Előzmény: #1446  Törölt felhasználó
#1450
Tisztelt Kumáló,

amit én írok le az sem nem le- sem nem felbeszélés, az matematika, némi közgazdasági ismeretekkel.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2011. 05. 09. 14:10
Előzmény: #1446  Törölt felhasználó
#1449
Kedves jövőbelátó tutiinfó birtokos, egyszerűbb lenne, ha a jövő heti lottószámokat írnád le, azzal most többet le keresni.
Civinjanos 2011. 05. 09. 14:10
Előzmény: #1445  Törölt felhasználó
#1448
Tisztelt Blauka,

a Humetre senki nem tett komoly ajánlatot. A Humetet az én időmben nem világította át senki befektetési céllal. Főleg nem brókerek, nem brókercég. Komoly ajánlatra sem emlékszem.

Egyetértek azzal, hogy ami illegális az nem legális, de ezt a mondatot ebben a formában most látom, hallom először.
Civinjanos 2011. 05. 09. 14:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#1447
Blauka, a beírásáról eszembe jutnak zsarolások a múltamból.

Annak idején egy kedves nyomozó kezdte. Amikor első ízben begyűjtöttek egy március 15-e miatt ez az úr akkora pofont adott nekem, hogy a kihallgató szoba sarkáig repültem. Hála Istennek nem tört el semmim. Valamit alá kellett volna írnom, de én nem akartam. Ebben maradtunk. Engem hajnalban aztán elengedtek, ő meg maradt a szép foglalkozásánál, gondolom.

Építőipari múltamból jön elő a következő kép. Akkor a lopott – mert svarcban vettem – dissous- és oxigénpalackjaimmal próbált valaki megzsarolni, hát lapátot fogtam és úgy kergettem egy fél kilométeren át. Sokáig ápolták az ambulancián.

Több ehhez hasonló esetet megértem már, például az adócirkusz közepén egy roppant tekintélyes ügyvédnek mutattam ajtót, amikor zsarolni próbált. Később kiderült róla (a sajtóból), hogy Orbán Viktor akkori és mostani miniszterelnökünk kártyapartnere.

Volt, aki pénzt ígért, de leintettem. Ebben az ügyben végül is egy, a Választottbíróság előtt egyezséggel zárult az ügy (másfél évig kellett összeszorítani a nadrágszíjat), de négyszer annyit kaptam, mint amennyivel megvesztegetni – inkább zsarolni próbáltak.

A legszebb az adóhivatali cirkusz résztvevőinek pressziója volt. Később megtudtam, hogy begyűjtötték az összes céges és privát adóvallomásomat (1995-2001), majd a földre köptek és leszálltak rólam.

Az Öné talán a huszadik ilyen próbálkozás az eddig 59 évem alatt, amivel előjött. Gyenge.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2011. 05. 09. 13:55
Előzmény: #1443  Civinjanos
#1446
Nagyon ritkán szólok hozzá ehhez a fórumhoz, de most meg kell tennem, mert sokan nyugtalankodnak itt.

A NUTEX részvények iránt komoly érdeklődés fog mutatkozni, egy titokzatos vásárló jelenik meg a részvényben hamarosan, mellyel - annak illikvid volta miatt - akár 100%-os emelkedést is előidézhet.

A Civin féle lebeszélő stratégia nem tudom mennyire illeszkedik ehhez, de nem zörög a haraszt...

Szóval nyugalom, kitartás. Indul a rally. Hír nélkül, ok nélkül, minden ész érv nélkül.
Törölt felhasználó 2011. 05. 09. 13:54
#1445
Tisztelt Civin!
Nem emlékszik Ránk?Mikor átvilágítottuk a céget.Ha felkeres minket megbeszélhetjük.
Önök mondogatták mindig,ami nem legális,az illegális.Mi sose foglalkoztunk illegális üzletekkel,mi komoly ajánlatot tettünk,Önök nem éltek vele.
Tisztelettel:
Blauka

ui.beírásaim alapján egy kevesen már tudják,ki is vagyok,Önnek meg emlékeznie kell!
Civinjanos 2011. 05. 09. 13:53
Előzmény: #1438  BudFox
#1444
Tisztelt Budfox,

Nem tértem és nem is térek ki; így aztán visszatérve a nyílt jegyzésre, kérem alaposan olvassa el a következőket.

A VRAP célja az volt, hogy egy teljesen hitelképtelen vállalkozás, a HUMET Nyrt előtt megnyíljon az a lehetőség, amely minden vállalkozás sajátja (kell, hogy legyen): növekedjék. Ehhez készpénze nem volt, tehát részvényeket kellett kibocsátania. Ezeket a részvényeket adta cserébe azokért a cégekért, amelyeket megvett.
Ha az ún.: 6 forintos részvényeket kisbefektetőknek kiadtuk volna, az maga lett volna az ellentmondás, hiszen a szórás miatt – bármilyen tempóban is, de potenciálisan mindenképpen - esett volna az árfolyam, romlott volna a tárgyalási alapom, azaz ez az akvizíciós tárgyalások során komoly hátrányt jelentett volna. Egy ördögi körbe került volna az egész program, egyre több részvényt kellett volna kiadni a megvásárolandó vállalatokért, hiszen az árfolyam folyamatosan esett, vagy legalábbis stagnált volna.
Innen olvassa újra és újra, amíg ezt meg nem érti, ha kérhetem.

A VRAP lényege az volt, hogy cégeket veszünk, növeljük a részvényesi értéket. Nem gondolkodhattunk nyílt jegyzésben, ugyanis semmiféle garancia arra nem volt, hogy az sikeres lesz; ugyanis azt senki nem hitte el, hogy én a semmiből egy négymilliárdos mini-multit produkálok két év alatt.

Ennél egyszerűbben én ezt nem tudom megfogalmazni, de ha ezek után még van kérdése, írja le.

Őszinte híve
Civinjanos 2011. 05. 09. 13:38
Előzmény: törölt hozzászólás
#1443
Tisztelt Blauka,

gyönyörű, amit írt. Ha mindezt névvel tenné, jobb lenne. Segítséget kérek, amint ígérte, mert fogalmam sincs miről van szó.
Érdeklődéssel várom a jelentkezését.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2011. 05. 09. 13:16
Előzmény: #1441  Magicmaan
#1442
ezek a brokik már tudják az adó bevallást ÐÐ
érdekes ÐÐÐ
Magicmaan
Magicmaan 2011. 05. 09. 13:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#1441
Hmm, érdekes ez a "kódolt" hozzászólás :)

Topik gazda

penznyelo
1 1 1

aktív fórumozók