zmonsterhun

Regisztráció:
2018-06-26 21:25
Hozzászólások száma:
156
Utolsó hozzászólás:
2018-09-18 23:25
Pontok:
Tapasztalati: 1
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-09-18 23:25:43
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25953
Neked is szól a realestatenek írt kommentem, szerintem pont neked kéne magadba szállni és megmondom neked miért:
Amiből most vásárolnak az a te pénzed is. Ha van agyad, el fogsz gondolkozni. Ha nincs, akkor meg el lehet menni az iskolába tanulni.
2018-09-18 23:23:45
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25952
Valószínűleg ki fognak engem tiltani innen. De nem érdekel, már csak azért sem, mert agyhalottakkal, főleg, mint te, KÁR VITATKOZNI.
Egy elmebeteg állat vagy.
Kezdjük ott, nem tudom mióta érzed magad zseninek azért, mert felismerted: alacsony kamatkörnyezet mellett eszközbe fektetnek az emberek, mint a forint. Jóllehet ezt sok más épeszű felismerte, csak éppen nem volt pénze beszállni a “piaci ár” alatt sem. Azért tettem idézőjelbe, mert különösen proli és tudatlan elmére vall aki ezt a fogalmat ebben a kontextusban használja? Ki állít piaci árat? Nincs olyan, hanem mindig az adott időpillanat kereleti és kínálati egyensúlya adja meg. Akkoriban az embereknek nem volt pénzük, most sincs, most hitel van. Szánalmasnak tartalak, hogy egy fórumon fröcsögöd ki magad, ahelyett, hogy a szerencsétlen pénzeddel valamit
kezdenél mielőtt a valagodba dughatod, mert elértektelenedik.
Szánalmasnak gondollak, hogy csak a saját szánalmas parasztos szintű, primitív üzleti sikereden lovagolsz, abba bele se gondolva, hogy ennek a mostani partynak egy
olyan gazdaságpolitikai és társadalmi követezménye lesz, amit akkor is szívni fogsz, ha van lakáshiteled, ha nincs. Az ilyen alantas, egysejtű, 0 racionális gondolkodással rendelkező féregtől mit is lehetne várni.
Szeretnék elköszönni minden fórumozótól, legyetek jók te meg jobban tennéd ha eltakarodnál az ingatlanműhelyes blogba, ahonnan már egyszer elküldtek a halál tetves ***-ra az állandó képzeteid és hazugságaid miatt, egy hiteltelen fos ember vagy.
2018-09-15 12:04:24
mutat
Még Kínában és Indiában is jobb a levegõ, mint Magyarországon #4
Én nem tudom ki és hogyan csinálta ezt a felmérést, de azért ne próbáljuk már elhinni, hogy szennyezettebb a levegő itt, mint Kínában, meg Indiában :D
Az egy dolog, hogy a telepen mindennel betüzelnek, de azért na... nagyot röhögtem.
2018-09-15 12:01:46
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25912
Hát én eddig se kajáltam, az biztos. Megnézheted a kommentjeimet :D
2018-09-12 11:34:17
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25899
Ha vidéki vagy inkább falusi lennél még meg is érteném ezt a nagyon gyenge kognitív képességekre utaló mondatot, de legyen igazad.
2018-09-12 11:06:35
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25897
Annak ténye, hogy mennyire fog mellé az ember azért függ attól is, hogy hol van az a lakás. Nem mindegy, hogy Kőbányán egy munkástelepen lévő 20-as években épült leszakadt társasház, vagy a Hollán Ernő utcában egy olyan ház ahol még a bejárat is gránittal van kipakolva. Ebből sokat lehet levonni a lakóközösség anyagi helyzetéből, mert oké azóta mióta ezek álltak, cserélődött a lakóközösség, de például egy új lift/ajtó, szagtalan lépcsőház sokat elárul a helyzetről.
A másik, mindenkinek van szája, nem kell szégyellni becsengetni 3-4 emberhez, vagy tudakozón megnézni a számukat és akié nyilvános, felhívni.
Lehet pont a zajosat hívod fel először, de ha több emberrel beszélsz, sanszos, hogy valaki fog mondani valamit, ami terhelő lehet. Persze az is benne van, hogy csak be akarnak tenni az eladónak, de általában őszinték az emberek. A másik, nyugodtan be lehet menni ezekbe a házakban és kicsit időzni a lépcsőházban. Nem fognak hülyének nézni.
2018-09-12 10:59:31
mutat
2018-09-12 10:50:10
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25894
Először tisztázni kéne azt, hogy miért létezik az ingatlanos szakma.
Keynes is megfogalmazta a tranzakciós költségek fogalmát. A keletkező költségek 80 százalékát a tranzakciós költség teszi ki globálisan, ami hatalmas arány. Tranzakciós költség minden olyan felmerülő költség ami az cserefolyamat megvalósulásával jár és alapja a bizalmatlanság.
Felteszem a kérdést: egy alapvető pénzügyi ismerettel rendelkező, a szerződések világában alapszinten eligazodni tudó polgár számára milyen akadályt jelent egy lakást közvetítő nélkül eladni. Szerintem semmit. Mi is megoldottuk.
Az egész ingatlanos jelenségnek az alapja az, hogy az emberek bizalmatlanok, az ingatlanos meg egy bizalmi kéz szerintük, egy szélfogó, egy kerítés, páncél, nevezzük bárminek. Ingatlanos szakmába kezdeni pedig vonzó, mivel elég hozzá egy íróasztal és egy számítógép, illetve rámenős duma. Az olyan esetekben, amikor nincs kire bízni a lakás eladását külföldi tartózkodás esetén, na ebben a helyzetben megértem, ha valaki ingatlanost vesz igénybe. De ha azokat az embereket kivennénk, akik amúgy meg tudnák mutatni, tudnának vele foglalkozni; már nem lenne vonzó szakma az ingatlanozás.
Önmaga, mint ingatlanos az angolszász kultúrában eredetileg egy igényes portfóliót összeállító, tapasztalt ügynök. Nálunk minden kókler már ingatlanozik a könnyű pénzszerzés reményében. Maga az ingatlanpiac nem egy olyan jellegű koncentrált piac mint a műkincsek piaca, ahol szükséges megtalálni egy közvetítő embert, aki már az üzlet lebonyolítása előtt tudja, hogy kik lehetnek a potenciális vevők.
Ami meg az árbecslést illeti. Ha az embernek van egy minimális helyismerete, épületismerete, és természetesen érzelmektől mentes, nem nehéz belőni egy átlagos lakás értékét. Az ingatlanos se tud többet, mint megnézi kb mennyit érhet, esetleg pár korábbi tapasztalat alapján mond egy árat. Soha nem lehet egy lakást pontosan érték becsülni.
Csak azért vagy kiakadva, mert egy magas árnak a 10 százaléka több, mint egy alacsonyabb ár 10 százaléka. A mai viszonylatokban nem számít ez.
2018-09-11 13:32:05
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25884
Ezt is vegyétek már észre könyörgöm, hogy ha majd megint beüt a baj, akkor mi lesz?
A magyar állam hagyta ezt ezért a magyar állam a felelős. És kik alkotják azt? Nem csak a kormány tagjai, hanem minden adófizető állampolgár mindattól függetlenül vett fel hitelt vagy sem. Ergo a devizahitelesek árfolyamrögzítését is a TI adóforintjaitokból finanszírozta az állam és senkit nem érdekel, főleg a bankokat nem, hogy ezt hogyan teremtitek elő
Ébredjetek már fel. A hierarchia csúcsán  nem a központi bankok állnak, hanem a kereskedelmi bankok értsétek már meg végre.
2018-09-11 10:45:11
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25883

Úgy gondolom, nem kell magyarázkodnom neked. Elég magas értelmiségi körökben folytatott beszélgetésem során több más ember is osztotta véleményemet, sokat tőlem függetlenül is osztják ezt a nézetet, ami nem is nézet, hanem a valóság.
Az a probléma veled és a világ társadalmának túlnyomó részével, hogy nem hiszitek el, hogy ez valóság lehet.
Szerintem egy-egy ékesebb kommentemre érkező szavazatokból tudsz arra következtetni, kinek lehet igaza. Csak tudod, manapság nagyon jellemző a csendspirál jelensége az egyedek közti tömegkommunikációban. Azaz, hogy az események között korrelációt kereső, a dolgok mögé látó emberek a csendes megbújásba merülnek az ilyen krákogó, bekötött szemű emberek miatt, mint például Te, akik még elhiszik a mesét, a magyar független kormányról és a létező ellenzékről.
Hiába fogsz erre válaszolni, na arra meg én nem fogok, szóval bele se kezdj.
2018-09-10 18:04:47
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25863
Ugyan, most az összes patkány azon szorgoskodik, hogy ál-hirdetéseket tesznek fel, hogy minél inkább fentebb nyomják az árakat. Bezzeg amikor már jár lefelé a kizárólagos megbízási szerződés, akkor már tudják az árat lefelé nyomni, hogy még az ő égiszük keljen el a lakás. Patkányok ezek az "ingatlanosok" mind.
2018-09-10 18:02:46
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25862
Lehet drágábbak lennének az eszközök, de nem a bankvilág nyerészkedne rajta és ez egy fontos elem a modellben.
Azért adják ki 150-ért, mert az albérlet egy rugalmatlan keresletű szolgáltatás, de ha megnézed egy korábbi kommentemet, ott leírtam mindent a témáról.
Az eladósítást pedig az MNB és a kormány csinálja, hogy pörögjenek a gazdasági mutatók.

Az eladósítást pedig a nemzetközi bankkartell csinálja, hogy hízzon a közel-keleti és amerikai nagytőkések zsebe. Vedd már észre.
2018-09-10 15:30:51
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25859
Húzd le a kommentemet te szerencsétlen.
2018-09-10 15:27:11
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25858
Senkinek nem volt érdeke, de kénytelen volt a jegybank kamatot emelni a forint védelme érdekében, máskülönben egyik napról a másikra búcsút lehetett volna mondani az árstabilitásnak többek közt.
2018-09-10 15:26:17
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25857
Esetleg nagyon jó lenne az, ha lenne iparunk és nem a nyugat-európai és észak-amerikai ipar termékeit vásárolnánk fel közvetve vagy közvetlenül, illetve a szintén ő érdekeltségükben lévő multinacionális FMCG láncok nem nyerészkednének ezen. Érthető, hogy ezek a gazdaságok működnek, ugyanis van felvásárló piacuk - a közép-kelet-európai gyarmatok személyében.
Nagyon jó lenne az is, ha az állam nem asszisztálna ehhez, és mindenféle különadóval, szabályozott szabályozással ellehetetlenített magyar vállalkozói rétegnek békén hagyna. Az a vicces, amikor emberek történelem könyveket olvasnak, el sem tudják képzelni, hogy az ott leírtakat újra megtörténhetnek, illetve hozzáteszem, maguk idejében nagyon sok most köztudott történelmi csel és esemény fedett csel volt.
A modern világ mindig is így működött: Anglia a gyarmatai miatt vészelte át szinte észrevétlenül a huszas évek világválságát. Ez ma miért működne máshogy?
Rágják a magyarok a közpénzt, meg az eupénz - utóbbi nem más, mint egy egység visszacsorgatása a több ezerből - hozzáteszem sokkal többet rabol el tűlünk az Unió, mint amennyit ad.
Na ha ezek megvalósulnának, akkor talán lennének tisztességes bérek, tudnának az emberek megtakarítani és talán sokkal több embernek nyílna lehetősége önerőből lakáshoz jutni, vagy legalábbis kevesebb hitelből.
Én értem, hogy Németországban is most kegyetlenül megy az eladósítás, de azért ott nagyobb ráció van abban, hogy ki is fizetik az emberek, mint itt. És ott mindig is kedvezőbbek voltak a hitelkondíciók.
u.i.: Mit gondoltok miért nincs benne még egy rakás posztszoci ország az euró zónában? Egyszerű a válasz. Nem lehetne szivatni őket az árfolyamokkal.
2018-09-10 14:43:33
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25854
Szánalmas. Hitelből etetett hulladék társadalom ez, ahol kb a megtakarításoknak értelme nincsen mert úgyis belekergetnek a hitelbe :D
2018-09-10 14:07:19
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25850
Illetve ha szerinted egy ilyen posztszoci, félmillió koldus országában, ahonnan menekülnek a fiatalok; természetesek a 30-40 milliós LAKÁSOK, akkor gratulálok.
2018-09-10 14:05:30
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25849

Nem erről van szó. Csak éppenséggel szánalmas látni, hogy kaszinót csinálnak egy alapszükségletet biztosító jószágból.
Te úgy gondolod, hogy azok az emberek akik parkoltatják a pénzüket, sőt inflálják a pénzüket azzal, hogy semmibe nem fektetik; azok nem vállalnak kockázatot ezzel. Dehogynem. És hagy engedtessék már meg, hogy valaki aki nem hitelből, hanem kemény munkával összefosott magának egy szemmel látható összeget, ne vegyen még a nyakára ugyanannyi hitelt a sok barom miatt.
Egyébként meg ezt nálam sokkal okosabb emberek leírták, te meg jobban tennéd ha az intuíciókra hallgatnál ugyanis a világgazdaság már rég nem a keynes-i alapelvek mentén működik - s bár ez adja mindennek alapját - most az alacsony betéti kamat kikényszerítése a mindenkori jegybankoktól csakis a külföldi nagytőke érdeke volt és lesz is.
2018-09-10 13:42:43
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25846
Ezt már ismerjük: emelkedik, ha kell - ha nem :D
2018-09-10 13:35:21
mutat
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru #25844
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a lakások reál értéke hogy alakult 2008-ban és most?

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE