jocinet

Regisztráció: 2019-06-13 13:12:39

Hozzászólások száma: 147

Utolsó hozzászólás: 2023-05-19 13:24


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Interactive Brokers 2023. 05. 19. 13:24
Interactive Brokers 2023. 05. 18. 22:50
"Nekem ma azt írta az IBCE ügyfélszolgálat, hogy a NAVnak tegnap beküldték azt a számot, amit a friss tax report doksi tartalmaz. És ami a tervezetben persze nem látszik..."
Akkor ez alapján aki az eSZJA-n tegnapelőttig már elfogadta a NAV által kitöltött SZJA bevallást és még a 30 nap nem telt el a bevallás beküldése után, akkor az fog szépen kapni egy NAV támogató vizsgálatot, mivel a ma kapott számok és a korábban NAV-hoz beküldöttek köszönő viszonyban sincsenek egymással és ezen eltérés fel fogja dobni őket a NAV rendszereiben... Aki túl van már a beküldés utáni 30. napon azt valószínűleg hagyják majd.
Normális esetben viszont az IBCE-hez kéne kimenniük és tisztázni velük, hogy amit a NAV-nak már beküldtek februárban és amiről most igazolást állítottak ki az nem térhet el.
Interactive Brokers 2023. 05. 18. 20:48
"Részvényeknél a T+2 forintosítás nem tudom jó-e, a Random Capital a T napi árfolyammal forintosított."
Mindkettőt elfogadja a NAV, csak akkor egész évben ugyanúgy forintosíts minden ügyletnél: T nap (azaz kötésnapra) vagy T+1+2+... (elszámolásnapra)! Ezt onnan tudom, hogy az osztalékportfoliós srác már leírta ezt a blogján.
Interactive Brokers 2023. 05. 18. 20:37
"IBCE külön forintosította a tranzakciókat, tehát nem csak záráskor forintosított. Viszont T+2 nappal forintosított a részvényeknél és T+1 az opcióknál."
Csak a részvényeknél és a kötvényeknél forintosított nyitáskor és záráskor is és ez jó így!
Derivatíváknál (kivéve az opciót belőlük, mert annál nyitáskor is kifizetsz, vagy kapsz prémiumot) viszont csak a záráskor forintosított és ezt is jól csinálta, mert derivatívoknál (CFD, futures) csak záráskor kell forintosítani, csak záráskor lesz pénzmozgásod/eredményed belőle!
Az ügyletek fenntartásához szükséges finanszírozási (tartási) költségeket viszont elfelejtette számszerűsíteni (CFD-knél) IBCE.
A CFD mindegy, hogy nem tőzsdei termék, attól még ETÜ-nek minősül, mert a szolgáltató, aki kreálta ellenőrzött piacon székel.
Ki mit csinál végül? Az eSZJA-ban NAV által látott (valószínűleg hibás) eredményt, vagy a mai tax reportban lévő (biztosan hibás) IBCE által kimutatott eredményt valljátok be? Vagy egy saját magatok által számolt eredményt vallotok be? Mindhárom esetben kinéz egy NAV támogató eljárás a különbségek tisztázására...
Holott az IBCE-nél kellene körülnéznie a felügyelő hatóságnak, mert látható, hogy IBCE nincs tisztában vele mik a magyar SZJA szabályok és ennek ellenére igazolásokat állít ki és tölt fel a NAV-nak.
Interactive Brokers 2023. 05. 18. 17:55
Nekem CSAK a Profit & Loss from Equity, Bond, & Commodity Trading alatt van az a 4 dátum, amit írsz!
De a Profit & Loss from Derivative Trading alatt nálam egyetlen instrumentumra sincs egyetlen dátum sem odaírva (üres végig mind a 4 dátum helye), se a jobb se a bal oldalon! Csak az eredmény van odaírva instrumentumonként!
Az eSZJA-ban látható a NAV-nak általuk mráciusban lejelentett eredmény és az ebben a riportjukban lévő eredmény között többszázezer Ft a különbség! Szóval ez nagyon gáz! Ez a ma/tegnap kiadott adóriportjuk van nagyon elcseszve, az ebben lévő számok teljesen rosszak második ránézésre is!
Interactive Brokers 2023. 05. 18. 17:11
"Kézzel kell javítani az SZJA tervezetet is, mert bár az IBCE beküldte az új számokat a NAV fele, az SZJA tervezet már nem fog magától frissülni."
Ez egy vicc! Nem sikerült felnőniük a magyar adóbevalláshoz! Első ránézésre hibás az adókimutatásuk.
Derivatív kimutatásnál egyetlen nyitás-zárás napot nem tudtak rátenni az adókimutatásra csak egy nyereség/veszteséget instrumentumonként, úgyhogy majd vakarhatja a fejét a NAV-os kolléga, hogy IBCE ezeket a számokat miből rakta össze.
Interactive Brokers 2023. 05. 10. 13:22
Mai infó IBCE-től:
"
Vételi ár forintban: megvásárolt részvények száma * végrehajtáskori részvényárfolyam a denomináció devizájában * elszámoláskori devizaárfolyamEladási ár forintban: eladott részvények száma * végrehajtáskori részvényárfolyam a denomináció devizájában * elszámoláskori devizaárfolyamRealizált nyereség vagy veszteség: eladási ár forintban – vételi ár forintban – jutalék (commission) és egyéb kereskedéssel kapcsolatos költségek
A nyereségeket és veszteséget tartalmazó részletes kimutatás készítése folyamatban van, azonban probléma adódott bizonyos adatok megjelenítésével az opciós, a marginon lévő pozíciók, illetve a Futures pozíciók kapcsán, melynek elhárításán kollégáink jelenleg is dolgoznak, jelenlegi információink alapján a dokumentum a héten kerül megküldésre az érintett Ügyfelek részére (természetesen az adóbevallás határidejéről tájékoztattuk az illetékes kollégákat).
A dokumentum a Performance & Reports --> Tax Documents fül alá fog feltöltésre kerülni, a feltöltésről rendszerünk egy automata e-mailt fog küldeni.
"
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 25. 20:50
Sziasztok!
Mi volt ncseed bűne?
Itt páran nem vagytok egy kicsit túlérzékenyek? Nem kell mindig a moderátorhoz szaladgálni, a moderátor nem anyuci, aki a kis gyereket megvigasztalja. Ti az életben mit csináltok azzal, akit nem kedveltek, vagy nem értetek egyet vele? Szerintem simán ignoráljátok a jövőben, ne szaladgáljatok azonnal feljelentgetni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 17. 12:00
Köszi.
Pár kérdésem maradt:
1. Lift fontos szempont, ha csak maximum a 3-dikra kell egyébként felmenni?
2. Tájolásban milyet preferálsz?
3. Az erkélyes panelok azok mind 1980 után épültek?
4. Ha eladó egy ugyanolyan paraméterű lakás egy 4 emeletes panelban és egy 10 emeletesben, akkor melyiket vennéd a kettő közül? Melyik ér többet és mennyivel szerinted?
Mennyi ma az elfogadható közös költség egy panelban (Ft/m2/hó)?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 16. 16:13

Köszi előre is.Lokáció: belváros, 11. vagy 13. kerület. De nincs kőbe vésve semmi.
Hálószobák száma: itt a tapasztalatodra lennék kíváncsi, melyik típus az, ami legkevesebb fejfájással állandóan kiadható. Garzon vagy 1 vagy 2 hálószobás? A hálószobák száma nagyjából a méretet is meghatározza egy jó elosztású lakásnál, ha jól gondolom.
Keretösszeg: 40M. (Nem muszáj ezt az egész összeget elkölteni.)
Panelnél csak a szigeteltet érdemes venni, vagy a szigeteletlent is, ha az jóval olcsóbb? Milyen színvonalat éri meg a leginkább kiadni? Full lelakottat, közepest, vagy korrektül felújítottat? Most, hogy már annyi a panel is, mint a tégla m2ár, most is a panelt vennéd?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 16. 14:48
Szia ncseed!
Nekem most gyűlt össze önerőm befektetési céllal ingatlant venni (önerő plusz mellé felvett piaci ingatlanhitellel). Te mit vennél most Budapesten kiadásra (hány m2/hány hálószobás/panel vagy tégla/lokáció), miben látsz most fantáziát? Köszi.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 12. 04. 23:08

Nem olyan bonyolult egy 10 lakásos társasház, mint gondolod. Ha laktál már nagy társasházban és építettél már magadnak házat normálisan előre megterveztetve minden részletét, plusz kértél mellé egy beárazott költségvetést is, akkor csak a lépték nagyobb, ugyanarra kell figyelni. Ugyan már, mi lenne olyan bonyolult egy társasházon, ami miatt ezt így misztifikálod?
Az ingatlanhoz mindenki ért, nézd meg hány magyar milliárdos szerezte a vagyonát ingatlanból, építőiparból és hány IT-ból…
Nem tudom hogyan úszik el a pénz egy jó helyen lévő kiadható társasházban.
Akik meg építenek itt társasházat Pesten, azok a telket megveszik, utána meg a te pénzedből finanszírozzák az építkezést. Ha elfogy, akkor vis maiorra hivatkoznak és árat emelnek. Itt a telken kívül semmibe nem kerül a beruházónak a dolog. Én még nem is ezt javasoltam, mert szerintem ez már szélhámosság kategóriája, más pénzéből más kockázatára meggazdagodni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 12. 04. 21:58

Látom benned van ambíció.
Itt ezen a fórumon mindenki szívja a fogát, hogy drága minden. Összeállsz az itteni fórumtársakkal, mindenki beledob 20 misit egy közös prodzsektbe, aztán összedobtok először egy kis társasházat, aztán majd később csináltok még nagyobbat.
Kiskakas77, te tudod hozni vidékről a KATA-s szakikat. Lesz munkájuk itt Budapesten, aztán nem kell külföldre menniük dolgozni. A fórumtársaknak is lesz újabb lakásuk kiadásra 10% hozammal.
Van itt adószakértő, hogy ennek hogyan éri meg nekiállni? Ügyvédi letétbe fizet be mindenki aztán indulhat a közös építkezés az ügyvédi letétből, vagy mindenképpen kft. kell rá?
Szerintem ma 300e telekár+300e építmény per nm-ért (600e/nm) jó helyen össze lehet hozni egy társasházat, csak mivel ezt egy magánember nem tudja ennyiért kihozni mivel a kivitelező egyenként mindannyiunk bőrét lehúzza és esélytelen egyedül egy kivitelezővel ennyiből kihozni, ezért kell összeállni sokan, nagyba és akkor lehet nagy kaptárakat építeni ennyiért fajlagosan jó helyen...
De akár nem is kell teljesen készre építeni, hanem csak burkolatok nélkül, aztán mindenki befejezteti olyan stílusban belül, ahogyan akarja.
Ha tető alatt van a társasház, akkor pedig már a bank is ad hitelt az egyes lakásokra.
Nem próbált itt a fórumon valaki ilyen nagyban összeállni társasház építésre?
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 12. 03. 13:48
Nem tudom honnan veszed ezt a havi 441e-ret, ennél szarabb a helyzet.1 milla havi bruttó bérnél 2019-ben (gyerek nélkül):munkavállalónál 335e Ft levonás,munkaadónak 190e Ft költség.Azaz 1 milla havi bruttó bérből 525e Ft megy az állambácsinak!1 milliós havi KATA bevételből pedig csak 70e Ft (50e Ft+20e Ft IPA).
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 06. 13. 19:52
"tető új koszorúval: 4,5m"
A könnyű pala tető helyett, cserepet akarsz rátenni, azért kell új koszorú?
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 06. 13. 13:14
Miből jön ez a 20m össze? Hány m2-es kádárkockára ennyi?
Lakás/Ingatlan árak topik 2017. 06. 20. 22:18
Ha kell egy társ telekfelezéshez, akkor 11-ben, 12-ben vagy 2-ben szívesen társulnék veled. Nekem 120 nm-es lakás kell. Más is érdekelhet Budapesten, ha nem túl szmogos, nem betondzsungel és jó a közlekedés. :-(
Lakás/Ingatlan árak topik 2017. 03. 29. 22:39
Balogvár utcai 3+felest felújítottat láttad? Szerinted egy ilyenért ennyi reális? Mekkora kereslet van egy ilyenre szerinted?
Lakás/Ingatlan árak topik 2017. 03. 29. 22:38
Balogvár utcai 3+felest felújítottat láttad? Szerinted egy ilyenért ennyi reális? Mekkora kereslet van egy ilyenre szerinted?
Lakás/Ingatlan árak topik 2017. 01. 02. 11:16
Néztem a sógoréknál az adózást. Évi bruttó 11e EUR keresetre 0% SZJA, viszont évi 18e EUR-ra már 9.72%, évi 31e EUR-ra 20.32%, évi 60e EUR-ra 30.8%, évi 90e EUR-ra 36.53%, évi 1000e EUR-ra 48.79% az SZJA.
A többi munkavállalói járulék nagyjából annyi, mint nálunk, igaz ott lesz nyugdíj is a nyugdíjjárulékból, itt meg nem lesz. Ott ha bemész a kórházba, akkor jó szolgáltatást kapsz ingyen, itt meg ha nem tejelsz a kórházban, akkor azonnal véged van, nem is foglalkoznak veled.

friss hírek További hírek