inexus

Regisztráció: 2019-01-14 11:29:55

Hozzászólások száma: 7

Utolsó hozzászólás: 2019-04-04 11:31


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

4IG részvény 2019. 04. 04. 11:31
A T-systems nem egyenlő a Telekommal.  A Telekom csupán megválik ettől az üzletágától.  Hogy mi a célja ezzel Mészárosnak , valószínűleg csak ők tudják...   Persze lehet, ettől függetlenül is ér ennyit ez a papír... az majd kiderül...   Kérdés mennyit fog érni a Magyar Telekom a T-system nélkül.   Lehet, többet...   ha értitek....
Nordtelekom 2019. 01. 17. 16:40
Elgépeltem....MVNO....  Szó sincs róla, hogy veszélyt jelentene bármelyik nagy szolgáltatóra....  És nem is hiszem, hogy az lenne a céljuk. Bár Hollandiában egy MVNO cég 14%-ot ért el.  Európában pedig közel 600 ilyen szolgáltató van, Németországban 90.  És lehetrá fintorogni... de azért megnézném ki és mikor lesz legalább ugyanilyen státuszban. És persze mindez lényegtelen, mert itt  Nord Telecomról van szó...   én csupán hozzászóltam,  mert eszméletlen amiket itt olvasok...   Persze az ész érveknek itt semmi keresnivalója...
Nordtelekom 2019. 01. 16. 19:06
Kedves Gerju !
Miért nem működik ?   Ezt nem értem.  Ez a cég 2007-ben alakult, jelentős kábel internet nagykereskedelmi szolgáltató. 2012-től van jelen a mobil piacon, és 2014-től teljes körű MNO szolgáltató.  Tökéletesen működik.  2018-ig a 70-es lefedettségen szolgáltatott, 2018-tól pedig már a 30-ason is. Tehát mondhatjuk a legnagyobb lefedettséggel rendelkezik.  Az előfizetői csomagok pedig igen népszerűek, keresettek, és mégsem piac rombolóak.  A NETRISK oldalán megtalálható az összehasonlító ártáblázat.  Ezek tények. 
Viszont az is tény, hogy a Nord Telecom semmilyen szolgáltatói prioritással nem rendelkezik.  Nem tudom, miért venné meg bárki is, hiszen ahhoz, hogy magyar mobilszolgáltatóvá válhasson,  egészen más fejlesztésekre volna szükség, tehát mindent az elejéről kellene kezdeni.  A legkomolyabb pedig a CRM létrehozása, és annak fejlesztése.  Ez elég sok pénzbe kerülhet,  és nem is a pénz a legnagyobb probléma.  Ez olyan mintha személygépkocsit szeretnék gyártani és veszek egy babakocsi gyártó üzemet...
Mellékesen megjegyzem, hogy  az, amit a Nord oldalán látok, az már lényegében minden szolgáltatónál megvalósult.   Ma már minden magyar ügyfél Magyarországról a helyi tarifájával hívhatja az UNIÓ területén lévő magyar sim kártyával rendelkező telefonokat.  Ha pedig kintről telefonál valaki az is a magyar helyi tarifán történik, de ugyanúgy ezen a tarifán hívhatja az adott uniós ország hívószámait.  
Nordtelekom 2019. 01. 16. 09:20
Kedves Gerju !
Nem tudom ezeket az információkat honnan veszi, nem szabad összehasonlítani a körtét az almával. A Tesco mobil egy kizárólag feltöltő kártyát értékesítő 50%-ban Vodafone és 50 %-ban Tesco tulajdonú cég volt.  Ilyen  a Blue Mobil is amit a Telenor hozott létre és a T-nek is volt egy ilyen vegyes cége a Mollal.     Ezek mind az adott MNO szolgáltatók tulajdonában álltak, vagy állnak  A  Tesco Mobilt felvásárolta a Vodafone.    A Netfone Telecom nem egy vegyesvállalat, hanem önálló teljes egészében magyar tulajdonú cég.   A Netfone mind a magánszemély és mind a vállalati szegmensben értékesít előfizetéseket.   Ugyanazokkal az üzleti paraméterekkel mint bármelyik másik szolgáltató.  Nem tudom, hogy nem lehet ezt megérteni ?   Azt sem értem miért akarja bárki is ledegradálni a Netfone Telecom mint teljes körű magyar mobilszolgáltató létezését.  Az pedig, hogy nem Rt, ennek valószínűleg nyomós oka van.   A Diginek van frekvenciája is, mégsem nevezhetjük mobilszolgáltatónak hazánkban,  de ha az lenne, akkor sem tekinthetjük magyarnak.   Örülnünk kellene, hogy egy ilyen kis cég képes megállni a helyét a piacon.  Ennek többek között a sokéves szakmai múlt, és az egyéni ügyfélkezelési  rendszer lehet az oka.  
Nordtelekom 2019. 01. 15. 19:11
Kedves Roka-koma ..
.A Netfone Telecom  önálló mobilszolgáltató.  Saját SIM-kártyával és saját végződtetéssel rendelkezik.  Kizárólag ez határozza megy egy mobilszolgáltató mivoltát.   Attól, hogy egy pékség mástól  bérel  egy   üzlethelyiséget és gépeket valahol a működéséhez, attól önálló pékségként működik. 
Attól, hogy a Netfone-nak nincs saját frekvenciája, és a lefedettséget bérli más szolgáltatótól, még ugyanolyan szolgáltatásra képes mint bármelyik frekvenciával rendelkező.  Az ilyen mobilszolgáltatót MVNO szolgáltatónak nevezik. A frekvenciával rendelkezőt MNO-nak.    Viszont Magyarországon csak a UPC rendelkezik ezzel a jogosultsággal, senki más.
Ha valaki egy netfonos számot hív, a telefonszámláján a Netfone Telecom  fog látszani a számlája hívásfelsorolásában.
Nordtelekom 2019. 01. 15. 18:51
A Netfone Telecom  önálló mobilszolgáltató.  Saját SIM-kártyával és saját végződtetéssel rendelkezik ami meghatározza egy mobilszolgáltató mivoltát.   Mondhatni azt is, hogy a legnagyobb lefedettséggel rendelkezik, hiszen a 70-es hálózaton és a 30 -as hálózaton is képes sim kártyát aktiválni.  Mindkét  frekvenciával rendelkező szolgáltatóval hosszú távú szerződése van,  a lefedettség használatára.   Az biztos, nem multi cég, hanem 100%-ban magyar vállalkozás.   Ez pedig... ugye magyarok vagyunk... Magyarországon nem  jelent megbecsülést... sajnos...  Egyáltalán nem könnyű  egy szolgáltatót létrehozni és ügyfeleket szerezni.   A Netrisk oldalán ott vannak a csomag összehasonlítások.  A legjobb ügyfél ajánlatot a Netfone nyújtja, de aki a saját szemének sem  hisz...
A Netrisk oldalán nem látok más mobilszolgáltatót a három nagyon és Netfone-on kívül...
Nordtelekom 2019. 01. 14. 11:42
Beszélgettünk már a negyedik mobilszolgáltatróról.  Már a Netrisk oldalán is megtalálhatóak a negyedik, azaz a magyar mobilszolgáltató a Netfone Telecom szolgáltatásának csomagjai.  Kíváncsi lennék a Nordtelekom  mikor lesz majd valóban önálló mobil távközlési szolgáltató ?
https://www.telenet.hu/mobiltelefon-csomagok.html#/

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek