Gandolfo

Regisztráció: 2019-05-01 06:49:23

Hozzászólások száma: 63

Utolsó hozzászólás: 2020-02-13 19:21


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

EHEP várakozások 2020. 02. 13. 19:21

Közel sem volt a könyvben annyi önkormányzat, mint aminek az összesítés szerint lennie kellett volna. Az év eleji igazgatóság nélküli időszakban szemfüles befektetők vették ezeket a pakkokat párszázas akciós áron. És mivel nem szerepeltek a rvkönyvben, ezért simán lehet, hogy ezeken realizálnak, miközben növelik a közkezet.n Ha így nézzük, akkor önkoris részvények kerülnek most piacra.
Egyébként a Tomek a kólát hozta a közgyűlésre, a pogácsát pedig én :D
EHEP várakozások 2020. 01. 27. 08:31

Milyen jó kis közgyűlés volt :D
De szerintem a családias hangulat addig még megmarad, amíg nem jönnek ki komolyabb hírek.
Mondjuk decemberben összedobtuk a pénzt a catering-re :D
Erősödő EHEP 2019. 12. 13. 11:48
Nyugi, még nem adok el 😉
20.000-en sem adtam. 
Ebből tervezek nyugdíjba menni 😜
Erősödő EHEP 2019. 11. 29. 19:27
Egy darabbal most is villantott valamelyik őszi közgyülin :D
Erősödő EHEP 2019. 11. 29. 19:24

Én már lassan két éve ülöm ki ezt a jó papírt, de legalább jó az átlagom...
Aki idén márciusban be tudott szállni, az kap tőlem egy üveg kék Johnnie Walkert... Mert szerintem május 03.-án pénteken indultunk újra...
Kulcs-Soft Nyrt 2019. 11. 27. 15:32

Nem lennék meglepve, ha ezzel a 2040-el az alját megérintettük volna.
1250-ről szaladt el 2880-ig, aminek ha a felét visszaadja, az 2060. Viszont a 2040-el be is töltött egy rést. Szerintem ezzel a visszateszteléssel egy komolyabb emelkedést erősít meg technikailag a papír.
Pár nap, és kiderül.
Az is érdekes, hogy minden nap beírja valaki, hogy a Kulcsár megint eladott, miközben csütörtök óta egyik nap sem adott el semmit.
Kulcs-Soft Nyrt 2019. 11. 25. 09:33

A befektetők mindig a jövőt árazzák, ezért csalóka, ha a jelenlegi számokat hasonlítgatjuk. A nulla árbevételű EHEP is 5 Mrd-ra van értékelve, de ha úgy vesszük az Est sem ér 50 Mrd-ot. Az elmúlt napokban pedig a negatív eredményű társaságok voltak a legnagyobb sztárok.
Ha mindenképp a fundamentumok alapján szeretnék dönteni, akkor még a prémium kategóriás részvények közt is alig találnék megbízhatót.
Az alacsony közkéz miatt simán jöhet itt is egy új KPACK rally, mint tavaly januárban, hogy a Plotinusról ne is beszéljünk. De pl az Opusba is a nagy emelkedés után jött meg a valós érték...
Kulcs-Soft Nyrt 2019. 11. 25. 07:52

Automatizálni csak az egyszerű, monoton dolgokat lehet. Vegyen csak át ilyen feladatokat a NAV a könyvelőktől, így több idejük marad azokra a dolgokra, amik gondolkodást igényelnek. Én is online számlázót használok azzal a cégemmel, aminek havi néhány számlája van, de nem ez a célcsoport. Komolyabb cégnél készleteket is nyilván kell tartani, és a bérszámfejtésben is lehetnek olyan egyedi tételek, amiket nem lehet automatizálni. A milliónyi apró költségszámlát nem gondolom hogy a közeljövőben automatikusan fel tudnák dolgozni.
Fejlesztésre, változtatásokra mindig szükség van. A Kulcs ebben a hónapban hozta ki az új termékét, amivel az elkövetkező években szeretne "tarolni", szóval fejlesztés mindig van. Nagyot nőni csak új piacokra való belépéssel lehetne szerintem, és talán ebben is elindult valami.
Kulcsár elkezdett visszavonulni, és talán mostanra érett meg benne a gondolat, hogy ha szakmai kezekbe adná a cége egy részét, akkor a maradék részvénye még mindig többet hozna, mint jelenleg a nagy csomag.
Lehet hogy remekül ért a szoftverekhez, a számvitelhez, de szerintem a befektetői kommunikáció eddig nem volt erős oldala. Hiába jöttek ki jó hírek a cégről, azt nem olyan csatornákon kommunikálta, hogy eljusson a részvényesekhez. Lásd az általad belinkelt 100.000 darabos eladást, ami nem igazán volt előkészítve. Most talán kapott egy tolmácsot a befektetőkhöz, hisz napok alatt nyílt ki sokak szeme erre a papírra.
Részemről ez is beleülős papír lesz, a napizáshoz még nincs meg a likviditás...
Erősödő EHEP 2019. 11. 23. 19:13

Pont így van. Ide befektetni kell, nem trédelni. Trédelni majd akkor, ha megjön a likviditás, egyszer... Addig meg üljünk. Aki az elején beszáll, és a seggén marad, az nagyot kaszál. Vajon hányan tartották meg a 60-as Konzumot 3600-ig? Vagy a 20 alatti Opust 800-ig? Persze ott is voltak felezős visszatesztelések.
Kategóriától függetlenül törlődik a limit egy hét múlva. Ha kijönnek a jó hírek, akkor csak a jóisten tudja hol áll meg az árfolyam... Illetve még én sem :D
Kulcs-Soft Nyrt 2019. 11. 23. 19:06

Nem kell ide NER. Itt az ügyfelek jelentős része KKV, nem a nagy állami pénzekkel megtömött cégek. Márpedig ezek a cégek komoly bizalmat vesztenének, ha bekötnék őket a mutyibirodalomba. Ha Kulcsár úr hajlandó egy külföldi szakmai befektető felé nyitni, aki kicsit beviszi a céget a miénknél jóval nagyobb piacokra, akkor könnyen tízszerezheti az ügyfélállományt, ezzel együtt a profitot is. Az árbevétel ötödét-negyedét fizetik ki osztalékként, ami azért elég szép szám. Ha nagyobb piacokra sikerülne betörni, akkor a 10-20-szoros árfolyam is indokolható lenne.
Egyébként érdekes párhuzamot látok az EHEP-pel. Ott 1000 alatti árfolyamoknál kb 300 hozzászólásig jutott a fórum mielőtt bedurrant az árfolyam, és itt is kb 300 hozzászólásnál tartunk, szóval jöhet a húszezres ár... Ahonnan ha vissza is esik a felére, az még mindig szép lesz... :)
Erősödő EHEP 2019. 10. 30. 17:24

Nem tudom miért kéne valakinek két naponta újra és újra elmondani, hogy ez milyen remek papír lesz. Akik komolyan gondolták, azoknak a kezéből nem lesz könnyű kicsavarni a papírokat, hosszú távra fektettek be. Senki nem mondta, hogy 2 nap alatt történnek a csodák. Már tavasszal is világos volt, hogy a választásokig nem történik semmi. Most hogy ezen túl vagyunk, és látjuk, hogy mi történt Dunaújvárosban, meg kell várni, amíg ott is tisztázódik minden, a DVG-ben valószínűleg lesznek személycserék, ami miatt nem lehet még új tagokat választani az IT-be meg az FB-be. Mivel a helyi képviselő inkább polgármester lesz, még egy új szavazás is lesz a térségben. Szóval ezeknek le kell menni, és csak aztán tudhatjuk meg kik lesznek az EHEP új emberei, majd ekkor lesz látható, hogy merre fordul a cég.
Mivel az alaptőke emelését törzsrészvények kibocsájtásával gondolták megoldani, de elsőbbségi részvényekre érkezett KF nyilatkozata, még ezt is meg kell majd szavazni újra.
Időhúzási fázisban vagyunk, miért csodálkoztok, hogy nem szárnyal a papír? Majd fog, ha lesznek hírek. Addig meg lehet csipegetni a DVG 1000 darabos ajánlatából... :)
Erősödő EHEP 2019. 10. 22. 09:24
Ha mindenki -aki jogosult- jegyez, akkor KF-nek is csak 1:100-as arányban jutnának részvények. Az arányosság pedig szerintem akkor is működik, ha nem érkezik mindenkitől ajánlat. Ha senkinek nem kellenek elsőbbségi részvények, akkor KF ígérete biztosítja a sikerességet. Ha viszont csak ketten jegyeznének egy 1000 darabos kisbüfivel, akkor szerintem arányosan osztoznának 1:142arányban, ami kb 36: 5164 részvényarányt hozna...
Erősödő EHEP 2019. 10. 21. 22:29

Na végre történt valami, megjelent az idei első hír a portfolión :)
Ez a jegyzés elsősorban KF-nek jó, aki így 542Ft-ért vehet szavazatokat. Kisbefektetőként azért érdekelne, hogy vajon ezek a részvények lesznek e majd egyszer törzsrészvényesítve, be lesznek e vezetve a tőzsdére, vagy tényleg csak annak lesznek jók, akik hosszú távon is bele akarnak szólni a cég dolgaiba...?
Erősödő EHEP 2019. 10. 03. 17:14

Én úgy hallottam, hogy elég kevesen voltak, és lehet, hogy azért nem írnak beszámolót, mert vagy nem akarják, hogy beazonosíthatóak legyenek, vagy lehet, hogy ki vannak tiltva a fórumról… Állítólag megjelent néhány rutinos közgyűlésre járó figura, akik 1-1 részvénnyel megvették a jegyet a műsorra, ez pedig azt mutatja, hogy lassan elkezdenek érdeklődni mások is.
Részvénykönyv csak júliusi volt, így semmi változás nem derülhetett ki, és csak azok szavazhattak, akik hozták a tulajdonosi igazolásukat.
A tőkeemelés részleteiről a 29.-ei folytatásban szavaznak majd, de ehhez a részleteket a jövő héten közölni kéne, úgyhogy onnantól jöhet némi élénkülés. Mindenesetre ha jegyzés lesz, akkor a kisbefektetők a befektetésük arányában jegyezhetnek az új kibocsájtásból…
Erősödő EHEP 2019. 10. 01. 17:16
Én pedig figyelmeztetek mindenkit, hogy holnap elmegyek a közgyűlésre. Sokan leszünk?
Erősödő EHEP 2019. 09. 21. 12:53
Előtte is ő volt...
Erősödő EHEP 2019. 09. 20. 17:16
Miért lenne ott? Addigra elad mindent, és nem lesz jogosult jelen lenni :D
Erősödő EHEP 2019. 09. 20. 17:09
okt 2. és belenézünk a részvénykönyvbe, ott meglátjuk mennyi maradt a 26k-ból. Egyszer minden elfogy. Csak persze nem mindegy, hogy mennyiért pattintja el. Aztán az is lehet, hogy valamiért az árat is itt kell tartani...
Erősödő EHEP 2019. 09. 20. 16:54
Másik oldalról közelítsd... XY megkapott 26k részvényt mondjuk azért, mert sikeresen KF-hez terelte a BC pakkot. Ez a jutaléka, amit szeretne realizálni. Őt nem biztos, hogy érdekli, mi lesz a jövőben, már ezzel a pakkal megkereste a nyugdíjra valót, és lehet, hogy kell neki a pénz, hogy Akko-t vegyen :)
Erősödő EHEP 2019. 09. 20. 10:43
És ezért is gondolom, hogy ettől a szinttől nem nagyon fog lejjebb menni. Szép kerek :)
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek