Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 13:30

Zoé és a...  

Itt nem kell offolni...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 10:31
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 10:25
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 10:15
Törölt hozzászólás
werkaz 2005. 12. 01. 07:34
Előzmény: #74  werkaz
Ja és nem csenget vele a postán, hanem a brókercégnél vezetett számlán írják jóvá. Természetesen. De az akár egyetlen birtokolt részvényed arra is feljogosít hogy részt vegyél a közgyűlésen, vagy akár arra hogy mint résztulajdonos keresd a magad igazát a menedzsmenttel szemben. Lsd. TEBÉSZ
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 07:34
Előzmény: #74  werkaz
"úgy gondolom hogy ugratod a társaságot"

Kivételesen távol álljon tőlem a cinizmus... de Kftje van (osztalék=?), és egy "csomó" pénzt kockáztat a tőzsdén úgy, hogy semmit sem tud a részvénybefektetésekről (short, long...stb.=?)
Hát... bátraké a szerencse.
werkaz 2005. 12. 01. 07:28
Előzmény: törölt hozzászólás
Üdv újra Zoé !

Ez az osztalék kérdésed megint érdekes, még mindíg úgy gondolom hogy ugratod a társaságot, de azért elmondom. Az osztalékot annak is kifizetik akinek akár csak egy részvénye is van, merthogy az osztalék mértékét 1 részvényre nézve állapítják meg. És egyáltalán nem elhanyagolandó szempont, hiszen vannak kifejezetten osztalékpapírok, amiket azért vásárolnak a befektetők, mert az isztalékuk várhatóan magasabb lesz az azévi alapkamatnál. Egyetlen probléma hogy létezik egy 20 %-os osztalékadó, de ha még itt leszel osztalékfizetés környékén, majd kiokosítanak hogy lehet kb. az árfolyamnyereséggel realizálni az osztalékot. Osztalépapírok a Mtelecom, áramosok (émász idén kivétel volt), Zwack, ezektől az árfolyamra nézve olyan 10 % osztalékot szoktak várni... persze évenként változik.
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 07:19
Előzmény: törölt hozzászólás
Jó reggelt!
Lám-lám, bebizonyosodott rövid idő alatt, hogy itt nincs irigység, ellenség, még ellenfél sem, de van kollektív segítőkészség.
Kedves Zoé! Ugye egyetértesz?
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 00:02
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 23:54
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 23:48
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 19:32
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
Sziasztok!

Még 1 jótanács Zoé:
Ha komolyan gondolod a kereskedést, akkor nyiss egy számlát valamelyik cégnél, ahol az interneten keresztül adhatsz megbízásokat. Ilyenkor 1 pillanat alatt bekerül a megbízásod a BÉT-re, s ráadásul olcsóbbak is a díjai, mint a telefonon, vagy személyesen történő megbízás esetén. Ha eladsz valamilyen részvényt, akkor annak ellenértéke rögvest a számládon lesz, s akár fél perc múlva már jöhet is a következő megbízás. Tudom ajánlani az Equitas-t, vagy az E-brókert (Bár most virtuálisan biztosan sokan megvernek, ugyanis ennek rendszere néha bizonytalankodik). E kettőnek vannak tudtommal a legkedvezőbb díjai. Mindkettőnél ügyfél vagyok, s elégedett vagyok velük.
Egyébként nem biztos, hogy a legszerencsésebb pillanatban kezdtél bele a tőzsdézésbe, mert mint biztosan te is hallottad az ország gazdasági helyzete nem éppen rózsás, s ezért nagyon sok külföldi befektető menekül mostanság (Okt. 6-tól) a magyar papírokból. Egyik patinás befektetőcég példásul pont a mai nap hasonlította a magyar gazdaságot a Titanichoz, mármint, hogy nem olyan óriási, hanem, hogy jéghegy felé közelítünk... Jómagam két éve tőzsdézek, s egyre inkább rákaptam az ízére, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy én pont jókor kezdtem! A piac 2003-tól Bull volt (kb. nagyon jól emelkedő), s abbana környezetben elég sokat nyertem. Ebből azonban utóbbi két hónapban már közel egymilliót vissza is adtam... Hidd el a neked írók, csak a legjobbat akarták neked tanácsaikkal, s az ilyen esetektől akartak megvédeni. Mert alaposabb körültekintéssel bizony én is elkerülhettem volna a bukóm egy (nagy)részét. Hiába szóltak többen is, hogy a nagy esésben ne vegyünk részvényt, várjunk még vele... Nagyon okos akartam lenni, s bizony belevettem, aztán lejjebb még stb. Pedig ha... Ja és itt nincs ha! Nem szabad magadat emészteni, hogy ha még vártam volna ennyit, húúú akkor mennyit nyertem volna stb. Ha az ember ezen kezd el rágódni belehibban. Szóval az biztos, hogy a legjobban a saját hibáiból tanul az ember.
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 18:49
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
Azt is tudnod kell, hogy a tőzsde nagykutyái, alapkezelők, stb. pont az ilyenekre játszanak, mint mi, minket lőnek ki először. A gyengeségünkre játszanak, megvan minden kényszerítő eszközük, hogy minden alapot mellőzve letörjék az árfolyamot, beszaratva bennünket, elszóratják az emberrel még a jó részvényeket is, hogy utána az alacsony áron elszívott részvényeinket meg felszívják, mint kiskakas a gyémánt félkrajcárt. Tehát ha már határidős ügyletben vagy akkor meg kell próbálni NEM MEGÍJEDNI.
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 18:39
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
húha, ennél azért tényleg nagyobb alapvetéssel állj neki élesben, mert két hét alatt bekebelez a tőzsde szörny :))

nem tudom milyen vállalkozásod van, de az osztalék nem csak a részvénytársaságok alapfogalma.
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 18:36
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
Több papíron is, köszönhetően tapasztalatlanságomnak. Jó papírjaim voltak, MOL, EGISZ, meg rengeteg OTP. A legnagyobb hibát azzal vétettem, hogy nem prompt ügyletbe tettem pénzt, hanem úgynevezett tőkeáttétes határidős pozícióban ültem. A tőkeáttétes hatiknál - papíroktól függően - 4-5-6 szoros áttétek vannak, tehát 2k ( 2000 db ) OTP-vel mozgattam kb 18 millió forintnyit. És közben ketyeg a kamat. Negatív trendben ültem bele határidős ügyletbe, na most gondold el, hogy pl. 7900-en vettem otp-t, 7460-on szálltam ki, 880ezret buktam a 2000 otp-n. Csak bull trendű piacon érdemes ilyen ügyletbe belebonyolódni. Ezzel szemben ha prompt ügylet keretében megvettem volna ezeket a részvényeket, kifizettem volna a brókerdíjat, és addig ülök benne, ameddig nekem jó. Hosszútávon nincs para. Nem kell idegeskednem, hogy megy le, megy le az adott részvény árfolyama és horribilis mértékben növekszik a veszteségem, mert nagyságrendekkel kisebb a veszteség, nem ketyeg a bankikamat, tehát nincs kényszerítő eszköz.
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 18:01
Az osztalék fogalmát sem tudom hová tenni. Azt értem, hogy mi ez, de azt nem tudom milyen gykran és kinek és menyit fizetnek?
pl. a MOL-nál

Ha valakinek van 50 részvénye mondjuk, akkor az is kaphat osztalékot?
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:42
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
Konkrétan Te mivel buktál? 1 papíron? mennyiért vetted?
tko_ 2005. 11. 30. 17:35
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Egyenlőre adómentes.

De hamarosan (ismét) itt a nyakunkon az árdolyam-nyereség adó :)

Ha jól emlékszem 2007- től és 10% lesz.

Cáfoljatok meg, ha nem.

Jah meg Szalay kardoskodott amelett, hogy le lehessen ebből írni a veszteséget, de nem tudom ebből mi lett.

Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:30
Tényleg egy dologot elfelejtettem.
A tőzsdei nyereség adómentes jelenleg? Vagy már adózni kell utána?

Bár igaz ezt a könyvelőm is biztosan tudja.
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:27
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
Köszi a könyv tippet. Már hallottam én is erről a könyvről, majd elolvasom ha időm engedi.

Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:24
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
bocs, aks-nak van igaza.
Helmut Hornstein
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:22
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
Helmut Hornstein könyvét keresd, Zoé :)
Robi öccse nemtom mit írt
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:20
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Zoé,
csak most olvastam, hogy a topic-ban miket írogattál. Sajnálom, ha úgy értelmezted a szavaimat, hogy én vagyok a nagy megmondó ember. Csupán szerettelek volna megmenteni a vesztés iszonyú fájdalmas érzésétõl. Azért írtam oda, hogy nem kibic vagyok, hanem kõkemény vesztes. Ugyanis én is azt hittem, hogy a számok a tõzsdén számítanak: pozitív eredmények, stb. Hát sajnos nem. A tõzsde az egy pszichológia, fejjáték, póker, ulti, és a kombinálás a lényeg. Mennyire tudsz a nagyok fejével gondolkodni ( nagy zséket mozgató alapokra gondolok ). Én sok sikert kívánok neked ehhez, de azért egy-két dolgot olvass el:

www.tozsdestrategia.hu
- a tõzsdézés 23 alapszabálya -

Robert Hornstein könyve:
Tõzsdepszichológia befektetõknek

A magyar lehet, hogy széthúzásról híres nép, én hiszek a saját nemzetemben, mint ahogy az itteni topicokba irogató embereket is rendes embereknek tartom, és segítõ szándékukat nagyra értékelem, nem kérdõjelezem meg. Bárcsak a tranzakcióim elõtt beszéltem volna velük!
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:20
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
nem
az előzmény gomb a válasz gomb inverze
utóbbit látom, tudod használni

melyik banknál vagy? T+3 természetesen oda-vissza érvényes, be is b..na ha nem, 3 napig kamatmentesen használnák azt a sok lét, amit sok ember összegyűjtött, nem használhatnák kamatymentesen, mert rák..nének :)
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:16
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
no para

"és mekkora tőkével lehet ebből megélni, ha ügyes valaki? 5-10 M elég?"

erre írtam, az 5-10 M ELÉG?-ből következtettem, tévesen. kein problem.

nem gond az 5 év sem?
sztem tényleg járd körbe az Econet témát, mert akkora hejdenagy növ. lehetőségek már nincsenek a 3 nagyban (MTCOM, MOL, OTP)
még a gyógyszeresek néznek ki a legjobban ill. az olajár robbanásakor a MOL lesz jó, más kérdés, ebből mit tud áthárítani :)

komolyan meg kellene fontolnod pl. a OAO GAZPROM-ot (ticker: GAZP) sztem jobbak a kilátásai a molnál
tko_ 2005. 11. 30. 17:15
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
Én fél éve nyomatom csak a tőzsdét élesben.

Az első pár trade mind bejött, aztán egyetlen nagy tőkeáttétes Day trade-n szépen visszaadtam az összes nyerőt :)

ha most mérleget kell vonnom, akkor kb. jegybanki alapkamatnál járok (brokidíjjal is kalkulálva), de legalább a lovém még megvan :)

Szerintem a tőzsdét csak akkora összeggel érdemes csinálni, amit ha bebuksz, akkor nem rengeti meg az életszinvonalad, max káromkodsz egy nagyot és mész tovább.

Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:15
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
"apropos, ha eladsz részvényt, a bejövő (ami elméletileg csak 3 nap mulva jön meg) ellenértékből még lehet DT-ezni aznap?"

ezt most tőlem kérdezed?
A bank nekem is azt mondta hogy ha eladok 3 nap az elszámolás, de rákérdeztem erre, és azt mondták, hogy azalatt a 3 nap alatt lehet újból venni is ha akarok
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:09
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
sztem egy stabil cash flow (pl. vállalkozás, royalty, de akár munkabér is) kell mellé, persze a fő csapásirány lehet a tőzsde. de gondolj csak bele: tfh. több évtizede tőzsdézel. ennyi idő alatt hányszor fordul elő egy totális 180 fokos forduló, pl. terrorcselekmény? stoploss-szal még csak kihevered, ha longolsz - és ha nyakig részvényben vagy? eladod a többit is? holott tudod, hogy pár hét/hónap, és minden megy a maga rendjén? hány % DKJ-t választasz? (ezt amúgy is azért ajánlom, mert bármikor bevethető és még terrorpara esetén egy gyors shortra is futja, ez lenne a fedezet)

apropos, ha eladsz részvényt, a bejövő (ami elméletileg csak 3 nap mulva jön meg) ellenértékből még lehet DT-ezni aznap?
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:06
Én természetesen a vállalkozásból élek. Miért mondtam mást?????

Én tőletek kérdeztem, hogy ti ebből éltek-e és, hogy kb milyen összeggel tőzsdéztek.
Puszta kíváncsiság. Nem tudom, hogy vonatkoztattad ezt rám, de mindegy is.

Én nem 5 évre akarom betenni a pénzt, azt csak a példában írtam, hogy akár addig is várok ha esés lesz mostnában. :-)
Ha 23.000 fölött lesz a MOL eladom, aztán majd meglátom. Ezt csak egy próbának szántam csupán. Ha bejön jóval nagyobb összeggel próbálom meg újra!
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:55
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
???
nem a vállalkozásból élsz? van 1általán? ha 1 (netán 5) évre teszed el a zsét (mint eredetileg írtad), akkor abból értelemszerűen max. hindu jógik élnek meg... komolyan mondtam, hogy definiálnod kellene a bef. időhorizontját! ez mindig az 1. lépés, e nélkül gyorsan odaérsz, bárhová is mész (=ha nem tudod, hová mész, gyorsan odaérsz)
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:42
és mekkora tőkével lehet ebből megélni, ha ügyes valaki? 5-10 M elég?
prfecó 2005. 11. 30. 16:36
Zoé26 nem ismered Heidi26-t véletlenül.Esetleg testvér(ikertestvér) , mert Őt nagyon szeretjük. Kiváló tanácsokat szok adni és mi isszuk a szavait és beragadunk a papperban.
Egyébként mindegy longolsz vagy shortolsz csak nagy legyen a pénztárca és legyen türelmed. 3500 Buxról és feljöttünk 24000 fölé és egy teknősbéka időszámitás szerint nagyon gyorsan.
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:36
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
En nem akarok ujjal mutogatni, de vanak itt egy joparan. En meg nem. MEG!
De ez a cel...
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:33
Lehet gy személyesebb jellegű kérdésem is? Ha valaki esetleg akar erre válaszolni.

Ti ebből éltek? Mármint a tőzsdei kereskedésből?
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:30
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
van erre egy jó kis trükkjük, amit mi nem tudunk megcsinálni :(
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:29
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
ez nem igaz, én záróban akartam venni 19500 és 19600 között, de már nem sikerült. a lényeg, hogy akkor MÁR TUDTAM a döntésről, és MÁSNAP el is szállt
(1000 gap up nem volt benne, de szépen elszállt)
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:24
nekem + sokszor az az érzésem, hogy már hamarabb tudják a híreket!
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:23
mihez kepest kesett?
du zaras utan bejelentettek, hogy okes a dolog masnap 1000 Ft gap up. Hol itt a keses?
Idoeltolodasrol meg ne beszeljunk mar a 21.szazadban...:)
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:20
ugye jól tudom, hogy a részvények jelentős része külföldiek kezébn van, amcsik stb.

ha bejön valami rossz hír akkor a külföldiek egyből szoktak menekülni a tapasztalataitok szerint vagy csak pár napos késéssel, gondolok itt az időeltolódásra stb.

A mostani MOL emelkedés is pár napos késéssel indult
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:18
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
az eon biznisz az összejön. és ez már sajna benne van a mai árban!

Topik gazda

ralpa
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek