Topiknyitó: hali 2012. 12. 16. 20:46

Synergon  

Sziasztok!Én is hozzászólnék a tegnap történtekhez.Én örültem volna ,ha nyer a Synergon,de nem minden áron..

Értem ezen azt,hogy szerintem mind a négy cégnek nehéz lett volna betartani a határidőket,főleg azért ,mert pár hetet pluszban még az eredményhirdetés(és szerződéskötés)is csúszott.

A három vesztes ajánlatot adó cég valószínű látta azt,hogy a nagyon sok munka miatt ,nagyon sok plusz kiadás is lesz(munkabérben különböző pótlékok -Pld:hétvégi pótlék,akár "dupla műszakok",hogy minél előbb végezzenek.).

Még az állam is 42 milliárdot szánt a dologra,erre jön egy 35 milliárdos ajánlat...

Szerintem ezt nem lehetett bevállalni!Nyereség úgysem lett volna az ügyön-még,ha nem csúsztak volna a határidővel,akkor sem-,akkor meg mi értelme van az egésznek!Szóval,ha a megadott ajánlati áron(47milliárd)nyeretek volna,annak én s örülök,de amennyiért a nyertes megnyerte,semmi értelme nem lett volna az egésznek..!!Mondjuk ezt egy közlemény formájába a cég is leírhatná(meg,hogy miért léptek vissza)!Pld:mert ennyiért nem lett volna nyereség és felelősen a mi (részvényesek) érdekében nem mehetek bele felelőtlen árversenybe..Ennyi korrekt lenne.(én így tenném:).)A részvények ára szerintem is eshet holnap ,de nagy esést nem várnék,mert megnéztem a tenderen való indulás bejelentése előtt az árfolyam stabilan 400ft felett volt.(pontosabban 425-430ft körül mozgott)

Szóval a nagy zuhanás nem indokolt,mivel max 20ft-ot árazott erre a piac!(lehet azt sem erre árazta már..:)!)Én inkább a várható akvizíciókat szeretném már látni.

Mivel a cseh leányt eladták(megjegyzem ezen keletkezett 160 millió rendkívüli eredményük) 1,5 milliárdért,gondolom ennél jobb céget(cégeket)vesznek majd az árából.

A cseh részleg 3,3 milliárd árbevétel mellett 200millió nyereségre volt képes éves szinten és a fejlődése már idén megállni látszott!Ennél fejlődőképesebb céget(cégeket)kell venniük és máris pozitív a cégeladások "egyenlege"!!Én erre várok!Mindenkinek további nagy hozamot kívánok(akár más részvényekkel is)!Üdv:hali
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mangapane 2012. 12. 16. 22:17
Előzmény: #2  hali
#3
Hali,

A szívemből szóltál.

A probléma ott van, hogy tudtommal a Syn csak alvállalkozó volt, így szerintem nyilatkoznia igen nehéz ebben az ügyben.
Amúgy nekem nagyon nem lenne szimpi, ha most magyaráznák azt ami történt.

Amúgy a tender nincs lezárva tudtommal, mivel a Getronics nem biztos, h megfelelően adta be ajánlatát, azaz a garanciát vállaló fél valami másolatban nyújtotta be a Getronics BV garaniájáról szóló levelét, ami nem jó!

Szerintem a T nyeri a bulit, és ez csak jó, mert Jutasi többször elmondta, hogy a legnagyobb partnerük a T.

Akvizíciók: az nem úgy megy, hogy az ember elad, és vesz a piacon helyette egy kiló krumplit, annak meg van a módja.

Szerintem, az Inf eladása után Jutasi beindult ebben a témában, hiszen ő korábban is a céges adás/vétel ügyletekben brillírozott.

Meg kell várni a megfelelő céget a piacon és akkor kell akvirálni, biztos, h eljön ennek is az ideje, csak nem ülnek az 1,5 mrd-os zsákon sokáig, az nekik sem jó.

Üdv

Kenyérevő

hali
hali 2012. 12. 16. 20:51
Előzmény: #1  hali
#2
Sziasztok!

Nem direkt csináltam új topicot ,a gép kiléptetett ,írás közbe(nem volt időm egyszerre megírni),de számítva erre elmentettem,csak valahogy új témát sikerült létrehoznom:)
Mivel arra nem emlékeztem,hogy a téma címe nagy betűvel volt írva:)

Bocs,átmásolom a másikba!

Üdv:hali

Topik gazda

hali
hali
4 4 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek