Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 04. 04. 16:32

Segítsetek please!  

Egy ismerősömnek van pár db Akvinkum elnevezésű kárpótlási jegye. Azt se tudom, hogy ez sima kárp. jegy vagy valami speciális fajta. A kérdés az lenne, hogy lehet ezzel valamit kezdeni, ér e valamit?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 17. 08:01
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 04. 13. 22:05
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Köszi!
Törölt felhasználó 2004. 04. 07. 00:05
Rég nem hallottam róla, de évekkel ezelõtt többen is kerestek meg ilyen részvényekkel. Ez egy kárpótlási jegy hasznosító részvénytársaság. Nem tudsz vele semmit csinálni, csak azt, hogy megkeresed a céget (jobb esetben nem változott, és ugyanaz, mint ami a részvényre van írva. Ha változott, akkor cégbírósági adatbázisokban pl a www.ekormanyzat.hu cimen meg tudod keresni a székhelyet.) Szoval megkeresed a céget, és tõlük megkérdezed, hogy mit tudsz kezdeni a részvénnyel, volt-e osztalék, esetleg végelszámolás, részvénycsere, vagy esetleg kinek tudod eladni a részvényt (mondjuk a cégnek).
Már ha egyáltalán még létezik a cég.
Törölt felhasználó 2004. 04. 06. 23:46
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Valami ilyesmire gondoltam én is.
Köszi!
Törölt felhasználó 2004. 04. 05. 10:27
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Grmbo,
Szerintem ez egy részvény, amit kárpótlási jegyért cserélt annak idején.
Én öreg róka vagyok és még emléxem, hogy 1994-ben tehát , amikor még tőkeszámla se volt. szépen át lehetett verni az állomot.
A szabály úgy szolt, hogy a részvénybe feketett összeg lovonható volt a jövedelemből ( de facto vosszakaptad a 40%-át) ha vállaltad, hogy 3 évig nem adod el. Tehát vettél 50-ért kárpótlási jegyet, megvették tőled formálisan 176-n, és ezért a 176-ért vettél egy részvényt. Tehát 50-be került és kaptál 40%*176 kb. 70-et. Egy ilyen kárpótlási jegy hasznosítóból nőtt ki az Aragó is.
Tehát szerintem ez az Acquincum kárpótlási jegy hasznosító részvénye. Őket kell megkeresni, hogy a fő tulaj nem akarja-e megvenni a részvényedet
Üdv
Art emix
Törölt felhasználó 2004. 04. 04. 22:03
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Nem, mert kb 1 hónapja kért meg, hogy derítsem már ki mit lehet vele kezdeni.
Viszont ha sima jegy akkor belehet még váltani vagy cserélni valamire?
Törölt felhasználó 2004. 04. 04. 20:00
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Nem tudom mi ez, de az biztos, hogy kárpótlási jegyb?l csak egyfajta van, az amit az állam kibpcsátott. Arra nincs ráírva se az, hogy minek az elkobzásáért adták ki, se az, hogy mire lehet becserélni.
Te, nem hülyítetted téged az ismer?söd április elseje alkalmából??

Topik gazda

grimbo
5 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek