Topikgazda: allergia 2006. 02. 09. 12:31

OTP: bye-bye Ukrajna  

Ugrás a cikkhez
Elbukta az utolsó nagy lehetőségét Ukrajnában az OTP Bank, miután a Reuters értesülései szerint az Ukrsotsbank tulajdonosai az Intesával kezdenek exkluzív tárgyalásokat.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=64736
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 02. 10. 09:49
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Én nem ismerek elégedett aktív OTP-s ügyfelet, vagy az én ismerettségi köröm túl igényes... ...de sajnos nem elég aktívak, vagy nincs a közelben kunkurencia.

Persze olyanok vannak, akik egy lakossági folyószámlát tartnak és nincs semmi valódi bankolási igényük, a sorbanállást meg már megszokták, azaz nem panaszkodnak, mint a budapestiek a dugókban... ...hiszen a rosszat is meg lehet szokni...
Törölt felhasználó 2006. 02. 10. 07:37
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Én ismerek elégedett OTP ügyfeleket. Jómagam korábban az Erste-banknál voltam. Na ott rossz tapasztalatokat szerezetm. Most Raiffeisen-es vagyok, velük teljesen elégedett vagyok egyelôre!
Törölt felhasználó 2006. 02. 10. 07:26
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Ismertek ti olyat, hogy elégedett OTP ügyfél? :_) Mindenki az ERSTE-hez jár pénzügyekben. A papír jó rövid 5%-7%-os longokra, mert vigyáznak rá a beragadt alapok.
Törölt felhasználó 2006. 02. 09. 19:03
.... az OTP nem opciós dolgozóinak a szívéről, mert legalább nem szívják ki a zsigereikből az akvizíció ellenértékét.

A végletekig ki vannak feszítve és ki vannnak zsákmányolva.
Törölt felhasználó 2006. 02. 09. 15:38
Nos, én azt hiszem, hogy a térségben az organikus növekedés sokkal nehezebb mint meglévõ bankot venni. A kelet-európaiak nagyon nehezen váltanak, ha már megszoktak valamit. Nem véletlen, hogy nálunk is az OTP a legnagyobb...

Ezekkel az ügyletekkel kvázi piacot vesznek - zöldmezõs bankot csinálni sokkal nehezebb.

Azt meg mindenki tudja, hogy kockázat nélkül nincs nyereség. Lehet, hogy az Intensa bukni fog egyet, de aki nem vesz semmit az nem is nyerhet.
Az OTP konzervatív stratégiával soha a büdös életben nem fog tudni versenyezni a multinacionális versenytársakkal.
Törölt felhasználó 2006. 02. 09. 15:04
Előzmény: #7  prfecó
;-)

...de ha azt írom, akkor támadható vagyok, így meg kimondja mindenki magának...
prfecó 2006. 02. 09. 14:51
Eko, ugy írod , mintha nem tudnád kirendelkezik a New_Yorkban székelő cégek kezében lévő részvényplakett szavazatával?
Cél az agrárium , ott nagyobb a tőkenyereség arány és nem csökken a piaci részesedés.

Törölt felhasználó 2006. 02. 09. 14:49
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
A takarékosság nem biztos hogy rossz vagy megalapozatlan. A nagy NyE-i bankházakkal nem olyan egyszerű a versenyzés és lehet, hogy két év múlva maga az Intesa igyekszik majd szabadulni ukrán lányától olyan áron, hogy majd az OTP-nek érdemes lesz megvenni. Én inkább azt nem értem, hogy mi ez a nagy sültgalambvadászás, miért nem próbál organikusan fejleszteni az OTP pár országban, Romániában pl. nyugodtan megcélozhatná az erdélyi magyarokat, hogy mindkét fél jobban járjon a mostaninál - az OTP Rom részesedése is nőne arról a kb 2%-ról ami most van, az erdélyiek is nyugodtabbak lehetnének a pénzük felől, mintha a nagy beígért kamatért egypár korrupt és veszélyes mellékvágányon kódorgó román bankban tartanák, amikből jópár csődbe is ment az elmúlt években. Segélyek nyomatása/követelése helyett morálisan is egészségesebb lenne az együttműködés az anyaországgal/cégeivel most, hogy lassan már gazdasági és vámunióban is leszünk egymással.
Törölt felhasználó 2006. 02. 09. 14:40
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Bizony-bizony, ami a magyar piacon, magyar ügyfelekkel működik, az nem biztos, hogy akár már a környző országokban eredményre vezet... ...s mivel ez már messze túlmutat az ügyön, lehet, hogy a piac is rosszul itéli meg a vezetést, így a céget is...

...persze Csányi már bebiztosította magát, s minden bizonnyal sok ideje elmegy a vállaltbirodalmának alakításán, a kisrészvényesek kibabrálásával...

El kellene már menni egy közgyűlésre, s megnézni ki is dönt az OTP-ben, vagy az is már kvázi Csányi társaság... ;-)
Törölt felhasználó 2006. 02. 09. 14:04
Előzmény: #1  portfolio
Az OTP-nek rá kéne jönnie, hogy a nagy smucigoskodás nem vezet eredményre. Ha nem hajlandóak rendesen fizetni, egy árva bankot sem fognak tudni megvenni a térségben. Így elesnek a növekedési potenciáltól, aztán egyszer csak valami nagy külföldi vetélytárs felvásárolja őket.

Kockáztatni kéne urak, anélkül nem nagyon lesz itt semmi. Az Ertse például szerintem kifejezettem jól nyomja mostanában...
Tbarna 2006. 02. 09. 13:30
Előzmény: #2  allergia
Van OTP-m. Nyilván van. Hiszen ebből mindig kell tartani.
A véleményem tehát nem objektív. Ezzel együtt is én itt valami hamisságot sejtek. Egyszer csak elő áll Sanyi valami váratlannal. Ez az érzésem mindenféle racionalitást nélkülöz. Ilyen "női" megérzés.
Ps. a női megérzés képletes. nehogy itt elkezdjetek "felszedni". :))))
allergia 2006. 02. 09. 12:38
Előzmény: #1  portfolio
Húú skacok, ez kurva gyors volt.... Ingyen akarták, vagy mi?

Topik gazda

allergia
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek