Míg az SZDSZ az IMF-segítség elfogadását támogatná, addig a Fidesz és az MDF illetékesei fenntartásaikat hangoztatták a megállapodás részleteinek jobb megismerése érdekében, a KDNP vezető tisztségviselői pedig nem támogatnák az IMF-hez fordulást - ez derült ki a kormányfő által kezdeményezett, ma megtartott ötpárti konzultáción elhangzott felszólalásokból.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=105053
Szerintem "a megjelent a devizatartalékokban" azt jelenti, hogy a számlán van! Mivel a tartalékok ennyivel nagyobb összegben állnak rendelkezésre, tehát nem került felhasználásra.
Minden olyan ígéret, ami ennek a jövőbeni felhasználására vonatkozik, csak ezután kerül teljesítésre.
Szerintem, egészségedre a botocskát! :-)
Én már ittam az egészségünkre! :-))))
novemberben lehívott 4,9 milliárd eurós első részlete teljes egészében megjelent a devizatartalékokban.
Na ekkor ez most felhasználás vagy sem??? Mert ha a tartalékok terhére hirdetek meg vállalkozás élénkító programokat, ígérek be fizetésemelést a tanároknak, stb. akkor ember nincs aki megmondja, hogy az "adott 100 eurós" már november 1, előtt a bankban volt, csak később érkezett...
Tuti, ami zicher..én megvettem a borokat (mert hárman fogadtunk mellette és ketten ellene...így úgy éreztem, mint "ötletgazda", hogy a két nyertes jobban el tud osztani négy üvegt bort, mint hármat..:-)
A Nemzetközi Valutaalaptól felvett készenléti hitel novemberben lehívott 4,9 milliárd eurós első részlete teljes egészében megjelent a devizatartalékokban. Az MNB pénteken közzétett előzetes adatai szerint a nemzetközi tartalékok 5,071 milliárd euróval nőttek a múlt hónapban és 22,875 milliárd eurót értek el. A tartalékok ezzel rekord szintre emelkedtek, az idei évre becsült GDP 5 százalékával emelkedtek a múlt hónapban és számítások szerint a bruttó hazai termék 22 százalékának megfelelő értéket értek el. Tavaly novemberhez hasonlítva a nemzetközi tartalékok 6,302 milliárd euróval nőttek. Dollárban számolva 6,739 milliárddal híztak a tartalékok novemberben és 29,431 milliárdon álltak a múlt hónap utolsó napján. (MTI)
Hát ahogy egy mszp-s képviselő kb egy hónapja az egyik parlamenti ülésen megjegyezte: elisszák.
Szerintem is ezt kellene csinálni. De remélem azért jut abból a finom cefréből nekem is...:-))
Igen, egyenlőre én sem látom annak bizonyítékát (!), hogy akár egyetlen fillért is felhasználtak volna valamire, hiszen azt sem tudjuk pontosan, hogy van-e egyáltaklán valamiből felhasználni, azaz milyen formában áll rendelkezésre ez a hitelkeret...
Mindenesetre engem is örömmel tölt el, hogy vesztettünk (egy-egy üveg bort), ugyanis ennél sokkal többet nyerünk - pláne, ha sose kell fölhasználni, csak valóban "erőfitogtatásnak" tekintik ezt a keretet.
(A rendelkezésre állási díj azért számottevő költséget jelent...)
"A fogadás tárgya: a 25 milliárd USD csomag
Kérdés: nem nyúlnak hozzá (biztonsági tartalék), vagy költeni kezdik.
Konkrétan:
A variáció:"Egyetlen fillért sem vesznek fel az IMF hitelből."
B variáció: Még ez év november vége előtt bizonyíthatóan hozzányúlnak a pénzhez. (2008.november 30 előtt költenek belőle és ezt el is ismerik)
A variáció mellett: csendes, Conqui
B variáció mellett: miau, akira, atlantisz
Tét: egy-egy üveg bor.
atlantisz "
Ezek alapján nem mi vesztettünk! :-)
De ha nagyon kihegyezzük, akkor senki, mert ha nem kapták meg a pénzt, akkor nem is költhették el! :-)
Mivel ez az eset nem volt benne a pakliban, így nem lenne korrekt egyértelmüen kijelenteni, hogy mi "nyertünk"!
Az biztos, hogy az Ország nyert és az is, hogy még sohasem rendeződött így egy vita! :-)
Én, minden esetre iszon az egészségetekre estére! :-)
Tudtommal csak egy hitelkeretet kaptunk, amelyből nem tudom, hogy folyósításra került-e belőle bármennyi rész is, az állambácsi bankszámlájára nincs rálátásom... :) (Bár valószínűleg nem látnék ott semmi vidámságot...)
Azt sem tudom, hogy egyáltalán megjelent-e valamiylen számlán ez a pénz (feltételezem, ha erre bármikor, sürgősséggel szükség lehet, akkor ott kell legyen valahol...), avagy csak egy ígéret?
"Az első részletet, összesen 4,215 milliárd SDR-t – napi árfolyamon 4,9 milliárd eurót – Magyarország már lehívta. A lehívás megtörtént, de az összegből semmit nem használt még fel az ország, a Magyar Nemzeti Bank egy elkülönített számláján van."
Eddig még nincs hivatalos hír, hogy ténylegesen költöttek volna a pénzből, de az idézett "fel.nem-használás" eddig kb. 2,1 milliárd forintba került..
Összejöhet a többségi parlamenti döntés az IMF-hitelhez
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=105053