Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem mégpedig az , hogy:
Miért van az hogy van benn egy ajánlatom MOL0501-en V 11600-on és már két nap is 20-40 forintal felettem volt a legalacsonyabb kötés?
Miért nem teljesült az ajánlatom?
Talán azért mert nem akarnak velem kötni?
Vagy más oka van?
Aki tudja és segiteni akar azt szívesen veszem.
Szerintem is tuti, de akkor be vannak szorítva fölém? Mert ha egy egységgel kötnek felettem akkor bizonyára alattam akartak kötni. Öket ez nem zavarja? Amikor beadtam 400ft-al volt árfolyam alat mostmár jóval több akkor se kötöttek alám pedig a mai napból következtetve akartak volna. Kik csinálják az önkötéseket?
Önkötés volt, tuti. Nem valaki odadobta egy könyvben álló vevőnek.
Törölt felhasználó2004. 11. 10. 19:29
Azzal egyetértek veled, hogy nem nagyon értek hozzá (igaz a pénzemet megdupláztam a hatin), lelkesen tanulom is, de arra felelj, hogy ki volt az a hülye aki mégis eladott 11610-en! fix kötés nem lehetett, mert az ma nem volt (meg lehet nézni itt a portfolion)és ha az elöre megbeszélt üzlet nem más mint a fix üzlet akkor az sem volt. Akkor miért adta el ilyen olcson??? Néztem az OTP0501-et is ott 2 mély kötés volt.Biztos ugyanazért, de miért???
12200-400 volt ma a Mol, miért adná neked oda bárki is 11600-on? Senki nem hülye. Olyan tapasztalattal, ami neked van, mondom, kerüld a határidős piacot. Hatis részvényt meg amúgy is. Vegyél/adján a prompton, ha venni/adni akarsz. Ha meg tőkeáttétellel szeretnéd, beszélj a brokiddal, lehet, hogy ahol te vagy, ott is átkötik az azonalin vett/adott papírokat hatis pozira.
Törölt felhasználó2004. 11. 10. 18:17
Ma is volt 3kont. 11610-en, 10ft , az a nyomvatt 10ft. A fix kötés az amikor az eggyi kél felajánja a másiknak az üzletet, de csak neki és csak ö látja más bele se szagolhat. A fix kötés = az elõre megbeszélt kötéssel??? Mert ha igen fix kötés nem volt ma!!! De valaki megint 11610-en kötött. Ebbõl sehogy se lehet pénzt csináln?Így hogy beadom árfólyam alatt és ha megkapom,eladom árfolyamon?
Annál a brokicégnél ahol én vagyok, kicsiknek is átkötik, akár 1 kontit is. De az átkötésktől függetlenül, a te ajánlatodból azért nem lett kötés, mert senki nem akarta neked a te áradon odaadni. Ami érthető is, a Mol múlt péntek óta 11600 felett van prompton, miért adná neked bárki is oda a januárit 11600-on?
Törölt felhasználó2004. 11. 09. 22:57
Hallottam én is az előre megbeszélt kötésekről(fix kötés,igy is lehet hívni?). Sejtettem hogy ez a probléma , de hívtam a BET-et és ott azt mondták alig van előre megbeszélt üzlet.Nade akkor kik játszanak a részvény hatin, minek szórakoznak átkötéssel? pl:OTP05 01-en van jócskán 1 kont.-os kötés, ott valakik mindössze 5 millát kötnek át. (nem tünnek nagy befektetőnek aki átkötni akar.)
Nem akarlak megbántani, de írásod tájékozatlanságot árul el. Így pedig életveszély a határidős piac! Azt mondom, előbb inkább szerezz tapasztalatot a prompt-on. Határidős részvényeket meg különben is kerüld. A hatin csak a decemberi BUX a likvid, a többi nagyon veszélyes, mert ha rossz irányban vagy és valami gáz van, nem fogod tudni lezárni a pozíciód. Hogy miért nem teljesül az ajánlatod? Mert 11600-on vagy vétellel, de ennyin nem akarja senki eladni:) Mint az azonnalin: pl. X vesz (venne) 11500, Y ad (adna) 12500-on. Akkor van kötés, ha valaki megveszi Y-tól (12500-on), vagy eladja amije van X-nek (11500-on). A részvény hatin amúgy rendes kötés nem is nagyon van, talán csak a Molban és az OTP-ben néha, a többi előre megbeszélt átkötés, önkötés. Ezek pedig nem véletlenül feletted történnek, mert ezeket csak a legjobb vevő és legjobb eladó közötti sávban lehet megcsinálni. Ha mindképpen tőkeáttétellel szeretnél tradelni (amit szintén nem javaslok kezdőként), akkor simán vedd meg / add el az adott papírt és köttesd át hatira, a legtöbb brokicégnél van ilyen lehetőség.
Kérdés
Lenne egy kérdésem mégpedig az , hogy:
Miért van az hogy van benn egy ajánlatom MOL0501-en V 11600-on és már két nap is 20-40 forintal felettem volt a legalacsonyabb kötés?
Miért nem teljesült az ajánlatom?
Talán azért mert nem akarnak velem kötni?
Vagy más oka van?
Aki tudja és segiteni akar azt szívesen veszem.