Választásokat tartottak Katalóniában csütörtökön és este 9 óra után érkeztek is az elsõ eredmények a szavazatok számlálásának elindulása után. Az jól látható, hogy rendkívül szoros eredmény várható, a leváltott korábbi
Ezt a felállást és rá adott, adandó Fideszes reakciókat majd tegyük el akkorra, amikor a Fideszt győzi le 3-4 párt összefogása. Előre kódolva van ebben a kettős mérce csodálatossága:)
Remélem, nálunk is lesz ilyen és mindenáron el akarnak majd szakadni a romák. Viszik fővárosként Felcsútot és a fővajdát is királynak. A kisvasútat ajándékba adjuk, szerintem az ittmaradók vannak annyira nagyvonalúak, hogy habár az ő pénzükből született ez a cigány giccs, örömmel átadják a szakadároknak. Vihetik a proli zsenijüket és a piros pöttyös fenekű féleszűt is magukkal. És végre létrehozhatják az álmukat: félázsiát Európa közepén. Tőlem aztán körbe is kerítésezhetik az egészet. Sőt, talán jobb is lesz úgy. Csak történjen már meg végre...
ez mennyiben releváns az elszakadás kontextusában? minden magyar magyarországon él? engem inkább a katalóniában élő spanyolok érdekelnének és egyáltalán nem biztos, hogy elszakadnak
akkor érdekes dimenziók nyílnak meg, hiszen tonképpen mindegyik település szavazhat arról, hogy: a) Katalóniához szeretne tartozni b) Spanyolországhoz vagy c) egyikhez sem:)
Szerintem annyira nem. Csak egy vélemény. szerintem annyira karakán, mint az angol amikor brexitelt, vagy a magyar amikor újra szavaztak/szavazza a nert
Arra leszek kíváncsi, ha sikerül a függetlenedésük, vajon a tartomány határán kívül élő katalánok mit fognak kezdeni. Átköltöznek az új nemzetállamba, vagy megpróbálnak valamilyen formában hozzájuk csatlakozni. :)
Katalán választás: az elszakadáspártiak állnak gyõzelemre
Ugrás a cikkhez