Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 11. 25. 13:18

Januártól nincs haláladó  

Ugrás a cikkhez
Olyan rövid idő van vissza az új, öröklést érintő adójogszabály hatályba lépéséig, hogy nem kell szándékosan húznunk folyamatban lévő öröklési ügyeinket. Ha viszont már megkaptuk az elsőfokú illetékhivatali határozatot, és nem fellebbeztünk 15 napon belül, akkor a határozat jogerőssé vált, és már nem beszélhetünk folyamatban lévő ügyről. Még akkor sem, ha nagyon kivételes esetről lévén szó, másod-vagy harmadfokú eljárás folyik a már jogerőre emelkedett határozat után - írja az Index.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=106522
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 11. 25. 19:43
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Kb. ez lehet az oka, amit nyuszi írt. Amikor ingatlant veszel, akkor legalább egyszer biztosan adózik a pénz. Ennyi a logika. A rendesen adózó kétszer fizet, de a csaló is legalább egyszer. Geci dolog, de az ingatlan legalább könnyebben megfogható, megadóztatható.
Törölt felhasználó 2008. 11. 25. 19:12
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
conqui,
ez sztem is tök logikátan, csak azért tudom elképzelni ezt a "vagyonszerzési" illetéket, hogy azt feltételezik a törvényalkotók, hogy nem adóztatott vagyonból vásároltuk az ingatlant
Törölt felhasználó 2008. 11. 25. 13:36
Előzmény: #1  portfolio
Hát szerintem ez egy nagy faszság.

Öröklésel minden örökös lényegében ingyen jut vagyonhoz. Még akkor is, ha az korábban a szűkebb család vagyona volt.

Amikor pedig a többszörösen megadóztatott cash vagyonomat ingatlanvagyonná alakítom (NEM SZERZEK VELE TÖBBLETVAGYONT!), magyarán ingatlant vásárolok, akkor bezzeg fizetem továbbra is a "vagyonszerzési" illetéket.

Hogy ezt nem lehet logikával belátni, azt nem értem...

Topik gazda

Conqui
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek