Topikgazda: zborde 2007. 01. 08. 16:48

Flax: Beleadott a Kaptár  

Ugrás a cikkhez
221 ezerről 280 ezerre csökkentette részvénytulajdonát a Kaptár Befektetési Zrt. a Pannon-Flaxban. Ez 9.9%-os tulajdonrészt testesít meg. Amennyiben a Kaptár tovább akar adni, akkor ezt az 5%-os küszöbig bejelentés nélkül teheti meg.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=78160
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lifetrai 2007. 01. 17. 11:37
Most akkor ez hogy is van? Beleadnak, utána meg elszalad az árfolyam...???
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 14:51
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Hm. Mezei kisspekinél úgy csinálják, ahogy írtam. De csókos nagyügyfeleknél, mintegy strómanként használva a brokicéget elvileg meg lehet úgyis csinálni ahogy írtad, meg persze a brokicégen kívül más haver, haver cége stb. is lehet az ügyben. Szóval minden lehetséges, de én Kublajra reagáltam, mert az biztosan rossz ahogy írta.
Egyébként a lényegen nem változtat: ha nagyon vették volna a pappert, az látszana az árán.

Ettől független persze minden megtörténhet. Én jelenleg semmit nem látok a papperban, max. egy konkrétum nélküli korrektív jellegű speki felrántás. Viszont a jelentésére kiváncsi vagyok (nem az eredmény érdekel, ami szumma nem biztos, hogy pozitív lesz, lesz benne 100-150 misi plusz pénzügyi soron és ki tudja mi, de inkább minusz üzemi szinten), hanem a likvid pénzeszköz állomány sorsa érdekel.
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 14:20
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
igazad van, mint mindig. Köszi. (Rád érdemes odafigyelni. PPlast is bejelentette, totál igaz és az átkötésnél sem tudják megkerülni. nincs apelláta, a BÉT meg nem amatőr.)
Van 1 alternatívám:
mondjuk a broki veszi meg saját szlára a papírt, és eladja neked hatira. tehát B vesz az 1. pontod szerint a piacról, amit el is ad V-nek 3. pont szerint. LEgalábbis ha azt nézem, hatis kötéskor milyen papírt írok alá utólag a telón megadott megbízásnál. Prompton ilyenkor papíron nem adok, nem veszek - bár lehet e téren nagy a mozgástere a brokicégnek, és nem papíroz annyit, mint kellene. Szóval lehet, csak le1xűsítettem a 2. pontod kihagyásával és az 1. pont módosításával, és az én elgondolásom nem szabályos... Vélemény?
(belegondoltam, hogy ahány broki annyi szokás...)
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:57
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
De azt a sok vételt látnád...
(ez amúgy jó kérdés, utána kéne nézni, de szerintem a kontikat is be kell jelenteni, ezt abból gondolom, hogy a Pannonplast is bejelenti a saját részvények mellett a hatis kontikat is, ha nem kéne, nem tenné).

Egyébként a brokicég csak nettóben vesz a saját nevében, technikailag így néz ki a hatis átkötés:
1. vevő (továbbiakban V) prompt vétel.
2. prompt átkötés: brókercég, vagy bank (továbbiakban B) vesz V elad
3. hatis átkötés: B elad V vesz

Így nettóban: V-nek a hatin vétele lesz, B-nek a prompton eladása, hatin vétele (tehát elteszi kockázat nélkül a kamattartalmat).
Viszont bejelentés kötelezetteknek (bennfentes, >5%-os tulaj) ezt a prompt műveletet mindenképpen be kell jelentenie: lásd amikor valaki csak átköt (bejelenti a vételt és az eladást is).
Ilyen nem érkezett.
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:56
Pénznyelő

Én már láttam egykét hatis átkötés gyanús ügyletet decemberben.Te azt komolyan gondolod ,hogy a Portfolio kft (erste cége)1500 forinton vásárolt részvényeit eladogatja 600 körül ha igen akkor elég nagy pancserok.Nem hinném ,de soha nem lehet tudni.Csak azt mondom sok a gyanús esemény a cég körül mostanában.Váradiék valami nagy durranásra készülnek ez a megérzésem.
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:50
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
hati long átkötésnél a brokicég saját nevében vesz. kell-e ilyenkor jelentenie a Kaptárnak (pl. mert a Keler felé meg a brokicégnek jeleznie kell hogy átkötés volt és xy vevő nevében járt el)?
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:49
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
A többiről, amiről AKS is írt (400 - 1700), nem írok semmit, szóra sem érdemes...
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:47
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
És ahogy zborde írta (és amire én is céloztam korábban) mindkét nagyobb tulaj valszeg azért rakta határ alá a tulajdoni részét, hogy csendben kiszállhasson majd.
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:44
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Kublaj
"és ilyen áron elkezdik nyitni a hatis longot"
Ez nagy butaság. Csak úgy nem tudsz hatis longot nyitni. Vagy a hatin kell ahhoz eladó, mert a részvény hati amúgy illikvid. Ilyen nincs. Vagy a prompton kell megvenni és úgy lehet átkötni a hatira. De a prompt vételről meg tudnánk (látnánk az árfolyamon + be kéne jelenteni).
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:19
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
nem akarlak lebeszélni róla, csak "hangosan" gondolkodtam...

én azért ilyenre soha nem vennék papírt "A papír alja 400 forint a teteje 1700 volt az elmúlt 24 hónapban.Az árfolyam 600 forint jelenleg.Lehet ,hogy elindul 400 felé ,de mi van ha elindul 1700 felé." és ezt tanácsolom Neked is. van bőven olyan instrumentum, amibe lehet befektetni, persze felnőtt ember vagy, anything goes. attól még lehet jó a flax
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:12
AKS

A papír alja 400 forint a teteje 1700 volt az elmúlt 24 hónapban.Az árfolyam 600 forint jelenleg.Lehet ,hogy elindul 400 felé ,de mi van ha elindul 1700 felé.
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 12:22
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
ez az elmélet még mindig nem mondja meg, miért ne menne le mondjuk 400-ig...

"Elég nagy bukóban vannak szerintem szándékosan hagytak az árfolyamot a nagyok eddig esni és ilyen áron elkezdik nyitni a hatis longot majd a rallyban zárjak. "

ennek van vmi alapja, vagy ez is elmélet? viszont annyiban gondolatébresztő, hogy vajon ha a Kaptár hatis longokat nyitna, és ezzel átvinné megint a 10%-ot, akkor megint lenne bejelentési kötelezettsége? (tippem: nem, mert a hatis pozinál még átkötés esetén sem birtokolja a rvt, bár meggondolandó, hogy ha az ő nevében is kötnek a hatin... szóval ha a BÉT szemfüles és előrelátó, van erre egy jól működő szabály)

no meg az is lehet, hogy csak mi bonyolítjuk túl, és 1xű valójában, mint a kockacukor
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 12:12
Szerintem is el akarnak adni csak nem ilyen áron.Szerintem ők már tudják a következő rally sztoriját (ingatlan,osztalék)és a felhúzás közben szépen kiszállnak szépen csendben bejelentés nélkül mert azt már most megtették.Nem hiszem hogy a Portfolió ilyen áron komoly tételeket eladna amikor ha jól emlékszem 1500 forint körül vette az 5% -ot.Elég nagy bukóban vannak szerintem szándékosan hagytak az árfolyamot a nagyok eddig esni és ilyen áron elkezdik nyitni a hatis longot majd a rallyban zárjak.

Persze ez csak egy elméleti okfejtés.
zborde
zborde 2007. 01. 10. 12:01
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
kublaj,

szerintem kevered a szezont a fazonnal a fenti két cégnek akkor nem kell bejelenteniük ha ELADNAK.
Ha vesz a portfolió és 5% fölé megy, akkor megint be kell jelenteniük és a Kaptárnak is ha 10% fölé megy.

Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 11:45
Például ott van az ingatlan sztori amit ugye most hirtelenjébe fel kell gyorsítani.High-tech kft tökeemelése 200 misi.Kaptár és a Portfolio csak azért adott el mert alá akart menni a bejentési küszöbnek ezek valamit tudnak.Az éves jelentés jó lesz amit már pénznyelő is írt a forint erősődés miatt csak + 150 misi lesz.Itt valami büzlik túl sok minden történt rövid idő alatt .Az árfolyam a béka sege alatt le már nem nagyon mehet.Végül a 2 milliárd ott lapul a likvid eszközök között.Ráadásul február 15-én redkivüli közgyülés.
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 11:03
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Na, ez jó kérdés:)
Nem tudom. Flaxszal sose foglalkoztam, két esetet leszámítva: 2000 - autópálya biznisz, 2004-2005 - BNÉ per. Soha semmikor máskor nem volt Flaxom. Ezért erre a kérdésre az a jó válasz, hogy nem tudom, mert előre nem tudhatom milyen olyan ügy lesz, ami miatt esetleg érdekes lehet. A zubbonyszövés miatt biztos nem fogom:)
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 10:45
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
minek kell történnie ahhoz, hogy vegyél belőle, ne csak nézd?
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 09:56
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
jó, jó...
150 Ft-os lottóval számoltam, nem 175-tel :) Későn jutott eszembe, hogy nem 300-at fizetek 2 lottóért, hanem már 350-et... az -1/7
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 09:06
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Lehet, de nem annyira, kb. 35k-t biztos tudna belőle venni...
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 08:57
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Ezt rosszol számoltad ki.
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 03:24
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
ebből vehettél volna 44k lottószelvényt! (mármint megtehetted volna a kombinációkat)
Törölt felhasználó 2007. 01. 08. 22:17
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
11k?
A tőkéd hány %-a ha megkérdezhetem?
Törölt felhasználó 2007. 01. 08. 21:00
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Bizony, bizony Uraim!

A háttérben rejtélyes körülmények között körvanalazódik (homályosul) az új tulajdonosi kör.

Az árfolyamot (ahogyan azt pénznyelő is jól látja és láttatja) a 600-as szint megfogta.

Indul a rakéta???!!! 11ezer darabom van (601 Ft-os átlagon), de úgy érzem még érdemes venni belőle.

Kicsit 'lottószagú', de szeretek nyerni!!!!
Törölt felhasználó 2007. 01. 08. 19:07
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Nem lehetne összefűzi ez a topicot a másik Flax-szal, hogy ne 20 darabban legyen az egész? Portfólió, help:)

Félévkor 280e db-juk (12.54%) volt, így két és fél %-ot adtak el. Picit több mint 2%-ot adott el a Portfólió is.
Az érdekes, hogy mindkettő pont kerek szám alá csökkentette részesedését (Kaptárék 10 alá, Portfólió 5 alá), így jó sok papírtól bejelentés nélkül szabadulhatnak meg. Azt viszont érdekes lenne tudni, ki a vevő.

Viszont matgab, a 2 yarddal írtam, hogy mi a helyzet. Eredménykimutatásban semmi (ez még érthető lenne, adózási szempontok miatt), a likvid eszköznövekmény meg ki tudja, hogy perből vagy az eladott befektetett eszközökből van-e. A likvid növekvény az jó, bár ettől még ugyanakkora saját tőkével bír a cég, csak felvásárlási szempontból előnyösebb eszközszerkezetben, de ettől még a Flax az marad ami volt: egy 0 eredménnyel vegetáló lenszövő cég (akinek by the way nem túl jó az erős Ft, kiváncsi is leszek az üzemi eredményükre, viszont pénzügyi soron "visszanyerik" azt a 150 misit, amit félévkor a Ft gyengülés miatt számoltak el). Ami még érdekes lehet, hogy mit kezdenek a likvid pénzeszközeikkel (meg mennyi lesz ebből még a februári jelentésben is meg:). Árfolyamszempontból kedvező a kép, az 550-600 teljesen megfogta. Bár a Flax éveket is tud rohadni egy sávban, szóval ez se jelent semmit. És az emelkedésnek gátat szab a sok beragadt.

Én max csak nézem.
Törölt felhasználó 2007. 01. 08. 17:24
Előzmény: #4  matgab
valakinek meg növekedett a befolyása, vagy hogyisvanez?
matgab 2007. 01. 08. 17:23
Előzmény: #3  matgab
Érdekes, hogy minden sok nagytulaj elad és mégis stabil az árfolyam...
Valaki tud ezekszerint valamit, amit a nagy tulajok nem tudnak...
Vagy a 2 yardot most veszik ki teljesen, vagy már kivették, vagy a franz se tudja...
matgab 2007. 01. 08. 17:04
Előzmény: #2  zborde
biztos hatin shortolta....
zborde
zborde 2007. 01. 08. 16:52
Előzmény: #1  portfolio
221 ezerről 280 ezerre
Kutya legyek, ha értem ez hogyan ment..

Topik gazda

zborde
zborde
3 3 4