Topiknyitó: Portfolio 2014. 09. 08. 14:20

Elindult a BuBi (3.)  

Ugrás a cikkhez
Több héten át tartó próbaüzem után ma elindul a fővárosi közbringarendszer, a Mol BuBi (Budapest Bicikli). Budapest egy kerékpárosbarát város, ezt üzenik az almazöld bringák városszerte - mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az ünnepi...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=14&i=203380
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 09. 08. 16:31
Előzmény: #5  Bekre_Pal
1-2 fokkal melegebb átlagosan náluk a január, mint nálunk. A tél nagy része meg nálunk sem havas.

Na meg hasonló rendszert kontinentális éghajlaton is vezettek már be, nem csak óceáni éghajlaton.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 09. 08. 16:18
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
szerintem pont ez az, a golf áramlat és az óceáni hatás miatt alig van hó, nálunk kb. két hónapig akkora hidegek lesznek, amiben kb. minden pattan meg törik majd ezeken a mutyiban született járműveken
Törölt felhasználó 2014. 09. 08. 16:15
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Bár szerintem is sok a hiba, ilyen formában rossz is a konstrukció, de konkrétan milyen éghajlati, domborzati különbségekre gondolsz? Hollandiában az éves átlagos csapadékmennyiség nagyobb, mint nálunk, igaz a hó ritkább, ami a domborzatot illeti, Budapesten azért nagyon nagy a sík rész, a lakosság nagyobb része is a sík területen él, nem a hegyes-domboson.

Az meg Európa szintű trend lesz a következő évtizedekben, hogy az autó egyre kevesebb városban lesz városon belüli napi szintű közlekedési eszköz, és inkább arra fogják használni, amire elsősorban való, távolsági közlekedésre.
Törölt felhasználó 2014. 09. 08. 15:59
Előzmény: #1  Portfolio
mindenki szív ezzel... felesleges, túlméretezett és drága rendszer, nem praktikus kerékpárok, melyek nehezen hajthatóak, sok lefoglalt parkolóhely, vszleg sok veszteséget benyelő vállalkozó, aki esetleg alvállalkozókon vasalja be a kiesést...

mindig példaként hozzák fel pl a benelux államokat, de közben az éghajlati és domborzati különbségekről elfeledkeznek... jó nagy pénzkidobás az egész...
szak_peter 2014. 09. 08. 15:21
Előzmény: #1  portfolio
Na, kíváncsi vagyok rá mit raktak össze. Szeretném ha működne. Sőt, ha jól működne. És remélem nem fogják a politikával összesározni.. Az indulási kedvezményeket néztem, egész normális: link

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek