Sem az európai adósságválságtól rettegő piac, sem a piactól tartó nemzetközi intézmények nem járulnak hozzá ahhoz, hogy Matolcsy György gazdaságpolitikai vízióján haladjon végig az ország. A szakértők jó része már több hete folyamatosan figyelmeztet...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134087
Én örülök, hogy téged idézve "nincs programja" a Fidesznek. Eddig programokkal lehetett Dunát rekeszteni és ide jutottunk. Talán most végre beindul valami.
Törölt felhasználó2010. 06. 08. 20:44
Előzmény:
törölt hozzászólás
Gondolod, hogy bárki mást csinál a fideszben, mint amit Viktor mond? Mindenki az ő hangja!
"Matolcsy nem azonos Szijjártóval, s Kósa Lajossal! "
Valóban, aki mezei politikus, annak nem kell értenie a gazdasághoz, annak a hülyesége méltányolhatóbb, mint aki "szak"minisztert játszik. Vedd már észre, hogy szemmel láthatóan nics programja sem a fidesznek, sem Matolcsynak! Mindkettő tragédia, de az utóbbi megbocsáthatatlan.
szegény kis országunkat az elmult napokban két nagyon nagyon nagy csapás érte, az árviz és a
FIDESZ KORMÁNYRA KERÜLÉSE .
Az elsőt majd valahogy kiheverjük de az utóbbit azt hiszem már mindenki megfogalmazhatja.
Orbán takarogggy és vidd az egész csapatod.
NEM KELL 100 nap, ennyi is elég volt...
Azért ne feledjük a Fideszben erős a pártfegyelem....A Kósa beszólást ha nem is, de a szíjjártó ráerősítéssel és matolcsy dumával viktorka tisztában van/volt...
"Matolcsy nem azonos Szijjártóval, s Kósa Lajossal! Ezt talán nem kellene elfelejteni!
Változatlanul az a véleményem, hogy egy dolog kialakítani egy stratégiát, - az a dolga Matolcsynak, - majd azt levezényelni, s más dolog a partvonalról kivülről - hülyeségeket, - bekiabálni. Utóbbiakat tették meg a Kósa és a Szijjártó."
Ezt értem (egyébként ezért is nyilatkoznak ők, hogy ezt lehessen mondani). De MINDEGYIK A FIDESZ embere. Tehát ha azt mondom, hogy elképesztő, amit a Fidesz az elmúlt rövid időszakban produkált, akkor az már szerinted is fedi a valóságot ugye?
Ha az "ő" kormányuk nem tartják be a választási igéreteket , sőt a nép ellen tesznek az bűnös és hazaáruló dolog, de ha "mienké" teszi ugyanezt - ugyanezeket , akkor az szinte semmi bocsánatos bűn..
Kiváncsi lettem volna ha Bajnai csinált volna ilyent, milyen átkozodás sorozat menne égen-földön, milyen astoria beach tömeg előtt és miket harsogna ov a könnybe lábadt szemek előtt . Már kukákat borogatnának -az tuti ! /persze ehhez semmi köze nem lenne a fidesznek / Most hol vannak a fidesztől távoli borogatók ?
hogy a francba lehet így bármit is elérni ebben az országban ?
..és tuti hogy lesz egy rakás himi-humi is a négy vagy x év alatt, hiszen ezek sem lettek más emberek , ugyanazok kik voltak 98 -2002 között.
egyik kutya másik eb ... Jó hogy nem adtam a voksomat egyikhez sem
Matolcsy nem azonos Szijjártóval, s Kósa Lajossal! Ezt talán nem kellene elfelejteni!
Változatlanul az a véleményem, hogy egy dolog kialakítani egy stratégiát, - az a dolga Matolcsynak, - majd azt levezényelni, s más dolog a partvonalról kivülről - hülyeségeket, - bekiabálni. Utóbbiakat tették meg a Kósa és a Szijjártó.
Igen, azt a programot amirt nem hirdettek meg, azt nem is lehet számonkérni!...A 10 év 1 millió munkahely, a kaposvári beszédben a zöldprogram, az energia racionalizálási program meghirdetésre került. Ha Matolcsynak az a programja nem valósul meg, azt számon lehet kérni, mert akkor a foglalkoztatási program is már veszélybe kerülhet!....Adót csökkenteni? Minden áron? Biztos, hogy azt kell most?
A minimálbér SZJA adózás alá vonását meg kellen lépni!A minimálbér utáni dupla járulékot megszüntetni, s ezzel is emelni az adózott SZJA-val terhelt minimálbért. ( Pl. Nőhet az adóbevétel, a fogyasztás, az ÁFA bevétel, stb. )
..engem csak az zavar,hogy,ha mindig minden nyavajás miniszternek, államtitkárnak, elnöknek, stb. időt adnánk, hogy javítsa hibáját, akkor a rendszerváltás után 40-50évvel is ugyanitt tartanánk...ugyanazokkal a problémákkal megoldatlan nagy feladatokkal magunk előtt...közben forint csilliárdok és nemzedékek tűnnének el a süllyesztőben....
..nem, nem...egyszerűen már nincs idő tököt vakargatni és másokra újjal mutogatni és halogatni....nem, nincs idő.
ennyi.
Matolcsynak fogalma sincs hogy mi lesz/lehet jővőre vagy azután , nem hogy 5 - 10 év múlva . Ez a 10 milkás melóhely tehát csak egy politikiai ripacskodás a részéről .. Persze mindig van aki beszopja .
Már miért hülyeség egy olyan vita , ahol terítékre kerül az 1/1-ben hogy ki mit tud, gondol ? Szinte minden országban vannak viták ezen a szinteken . Na vajon itt miért nincs ? Itt minden prominens a saját tvjében/rádiójában nyomja saját nézőinek a süketet és az igéít - mellette a bológató jánosokkal . Ott aztán nagyon bátrak . Így könnyű , mert semmivel/senkivel nem áll szemben a mondandója . Azt mondanak amit akarnak , és legtöbbször ráadásul színvonaltalanul , nagyon sokszor alpári módon.
"Matolcsynak én adnék egy fél évet, türelemmel, s nem kellene egy 1 hetes minisztert máris elmeszelni!"
Aki egyetlen hét alatt ennyi hülyeséget tud összehordani, aki (párttársaival) egyetlen hét alatt zuhanórepúlésbe viszi a forintot, aki egyetlen hét alatt képes a nehezen felépített, törékeny bizalmat a magyar gazdasággal szemben semmivé foszlatni, az azonnal menjen, de nem melegebb éghajlítra, hanem a tömlöcbe, mert visszaeső népellenes bűnöző!
Elfogadom!
Néha bölcs dolog hallgatni!
Nem kell mindenáron,- gazdasági,- nyilatkozatokat tenni! Erre utaltam a ME-MNB elnök vitájával kapcsolatos véleményére Matolcsynak.
Rövid időn belül sok minden eldől! Emlékezzünk: Chikán Attila kiváló egyetemi professzor, de nem túl eredményes miniszter volt. A mostani humán csúcsminiszter kiváló professzor lehetett, de borítékolom a miniszteri kudarcát! Nem oda való! Nem 70 éven felülieknek való egy ilyen minisztérium felállítása! A jószándék kevés!...No akkor most matolcsy: Adjuk meg a lehetőséget számára! Eddig beszélt, most ott a lehetőség a cselekvésre! Azt gondolom, meg lehet csinálni, kérdés, meg tudja-e csinálni?!...
igen. kósa tényleg nagyon ízesen beszél, de én ezt a stílust inkább érzem a (zöldség)piacra valónak, mint bármely média nyilatkozatba. olyan hatásvadász. meg egy kicsit gyurcsányos.
de tényleg nagyon színes.
Nem gondolom, hogy a program még nem állhat bukásra, mert még nem láttunk egy öszefüggő programot. Továbbá azt is gondolom, hogy szerencsétlen dolog az Orbán - Simor NYILVÁNOS vita, de még szerencsétlenebb ehhez kijelölt, majd felesküdött miniszterként csatlakozni!
Akkor a Matolcsyról:
Emlékezetem szerint a 10év 1 millió munkahely program kapcsán meghirdetett \" kaposvári zöldprogram,\" azaz a lakások energia racionalizása és az építőipar fellendítése még be sem indult, tehát nem bukhatott. Megvalósítható!!!
Az utóbbi időben új megközelítést alkalmazok! Aki nyilatkozik, s netán hülyeséget mond, megnézem az életrajzát, az iskolai végzettségét. A lelkem mélyén tiszteltem eddig Kósa Lajost, a nyugodságáért, a megfontoltságáért, a humoráért, s ma azzal kezdtem a napom, hogy megnéztem az önéletrajzát! Aztán arra gondoltam, talán vissza kellene vinnem a Dimitrov térre a diplomámat!...
Egy illúzióval mától kevesebb ...
Elég furcsa az a helyzet, amikor a világnak azt bizonyítjuk, hogy sokkal rosszabbak vagyunk, mint azt ők sejtik!...
Matolcsynak én adnék egy fél évet, türelemmel, s nem kellene egy 1 hetes minisztert máris elmeszelni!
Tudjuk, hogy nincsenek csontvázak, nem kell azokat tovább keresni! Ne visszafelé. hanem előre nézzünk!...
A Matolcsy-program bukásra áll
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134087