Topiknyitó: Portfolio 2010. 06. 04. 09:19

A Matolcsy-program bukásra áll  

Ugrás a cikkhez
Sem az európai adósságválságtól rettegő piac, sem a piactól tartó nemzetközi intézmények nem járulnak hozzá ahhoz, hogy Matolcsy György gazdaságpolitikai vízióján haladjon végig az ország. A szakértők jó része már több hete folyamatosan figyelmeztet...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134087
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:30
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Jó éjt!
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:29
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
akkor is jól esik, hogy valamiben egyetértünk... :-)
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:28
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Csak nehogy félreértsd... nem a bankok kockázatkezelésével kapcsolatban értünk egyet, csupán abban, amit itt, ebben hsz-ban írtál... :)
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:26
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
ej-ej, egyszer mondasz valami jót, azt is rögtön korlátozod :-))
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 21:22
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
manci,

Minden szavaddal egyetértek... :)

Ebben a topicban... a 26-os bejegyzésben írtakkal :(
Phylaxa 2010. 06. 08. 21:11
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Én örülök, hogy téged idézve "nincs programja" a Fidesznek. Eddig programokkal lehetett Dunát rekeszteni és ide jutottunk. Talán most végre beindul valami.
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 20:44
Előzmény: törölt hozzászólás
Gondolod, hogy bárki mást csinál a fideszben, mint amit Viktor mond? Mindenki az ő hangja!
Törölt felhasználó 2010. 06. 08. 20:43
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
"Matolcsy nem azonos Szijjártóval, s Kósa Lajossal! "

Valóban, aki mezei politikus, annak nem kell értenie a gazdasághoz, annak a hülyesége méltányolhatóbb, mint aki "szak"minisztert játszik. Vedd már észre, hogy szemmel láthatóan nics programja sem a fidesznek, sem Matolcsynak! Mindkettő tragédia, de az utóbbi megbocsáthatatlan.
Törölt felhasználó 2010. 06. 07. 14:03
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
szijjártó viktor magyar hangja
Törölt felhasználó 2010. 06. 07. 13:58
szegény kis országunkat az elmult napokban két nagyon nagyon nagy csapás érte, az árviz és a
FIDESZ KORMÁNYRA KERÜLÉSE .
Az elsőt majd valahogy kiheverjük de az utóbbit azt hiszem már mindenki megfogalmazhatja.
Orbán takarogggy és vidd az egész csapatod.
NEM KELL 100 nap, ennyi is elég volt...
Törölt felhasználó 2010. 06. 07. 13:20
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 06. 07. 13:20
Előzmény: #21  cscsb
Vagy ha nem, akkor meg az a baj. Ez tipikusan ilyen szitu. Ilyen helyzetben felelős pozícióban így nem kommunikálunk.
cscsb 2010. 06. 07. 13:16
Azért ne feledjük a Fideszben erős a pártfegyelem....A Kósa beszólást ha nem is, de a szíjjártó ráerősítéssel és matolcsy dumával viktorka tisztában van/volt...
Törölt felhasználó 2010. 06. 07. 13:14
"Matolcsy nem azonos Szijjártóval, s Kósa Lajossal! Ezt talán nem kellene elfelejteni!
Változatlanul az a véleményem, hogy egy dolog kialakítani egy stratégiát, - az a dolga Matolcsynak, - majd azt levezényelni, s más dolog a partvonalról kivülről - hülyeségeket, - bekiabálni. Utóbbiakat tették meg a Kósa és a Szijjártó."

Ezt értem (egyébként ezért is nyilatkoznak ők, hogy ezt lehessen mondani). De MINDEGYIK A FIDESZ embere. Tehát ha azt mondom, hogy elképesztő, amit a Fidesz az elmúlt rövid időszakban produkált, akkor az már szerinted is fedi a valóságot ugye?
Törölt felhasználó 2010. 06. 07. 13:11
érdekesek ezek ..

Ha az "ő" kormányuk nem tartják be a választási igéreteket , sőt a nép ellen tesznek az bűnös és hazaáruló dolog, de ha "mienké" teszi ugyanezt - ugyanezeket , akkor az szinte semmi bocsánatos bűn..

Kiváncsi lettem volna ha Bajnai csinált volna ilyent, milyen átkozodás sorozat menne égen-földön, milyen astoria beach tömeg előtt és miket harsogna ov a könnybe lábadt szemek előtt . Már kukákat borogatnának -az tuti ! /persze ehhez semmi köze nem lenne a fidesznek / Most hol vannak a fidesztől távoli borogatók ?

hogy a francba lehet így bármit is elérni ebben az országban ?

..és tuti hogy lesz egy rakás himi-humi is a négy vagy x év alatt, hiszen ezek sem lettek más emberek , ugyanazok kik voltak 98 -2002 között.

egyik kutya másik eb ... Jó hogy nem adtam a voksomat egyikhez sem
Törölt felhasználó 2010. 06. 07. 12:58
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 06. 07. 12:48
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Matolcsy nem azonos Szijjártóval, s Kósa Lajossal! Ezt talán nem kellene elfelejteni!
Változatlanul az a véleményem, hogy egy dolog kialakítani egy stratégiát, - az a dolga Matolcsynak, - majd azt levezényelni, s más dolog a partvonalról kivülről - hülyeségeket, - bekiabálni. Utóbbiakat tették meg a Kósa és a Szijjártó.
Igen, azt a programot amirt nem hirdettek meg, azt nem is lehet számonkérni!...A 10 év 1 millió munkahely, a kaposvári beszédben a zöldprogram, az energia racionalizálási program meghirdetésre került. Ha Matolcsynak az a programja nem valósul meg, azt számon lehet kérni, mert akkor a foglalkoztatási program is már veszélybe kerülhet!....Adót csökkenteni? Minden áron? Biztos, hogy azt kell most?
A minimálbér SZJA adózás alá vonását meg kellen lépni!A minimálbér utáni dupla járulékot megszüntetni, s ezzel is emelni az adózott SZJA-val terhelt minimálbért. ( Pl. Nőhet az adóbevétel, a fogyasztás, az ÁFA bevétel, stb. )
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:39
Előzmény: #15  vittore
bár igazad lenne...
vittore 2010. 06. 06. 00:40
gyanús hogy - államtitkárán keresztül - a rémhír tv is matolcsyt támadja (célpont)
Törölt felhasználó 2010. 06. 05. 21:30
..engem csak az zavar,hogy,ha mindig minden nyavajás miniszternek, államtitkárnak, elnöknek, stb. időt adnánk, hogy javítsa hibáját, akkor a rendszerváltás után 40-50évvel is ugyanitt tartanánk...ugyanazokkal a problémákkal megoldatlan nagy feladatokkal magunk előtt...közben forint csilliárdok és nemzedékek tűnnének el a süllyesztőben....

..nem, nem...egyszerűen már nincs idő tököt vakargatni és másokra újjal mutogatni és halogatni....nem, nincs idő.
ennyi.
exmnbs1 2010. 06. 05. 21:21
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
tök mindegy, hogy azért buksz meg egy vizsgán, mert a beugró kérdéseket nem oldottad meg vagy a tételeket nem tudod megoldani

mind a kettőért kirúgás jár
Törölt felhasználó 2010. 06. 05. 20:07
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Matolcsynak fogalma sincs hogy mi lesz/lehet jővőre vagy azután , nem hogy 5 - 10 év múlva . Ez a 10 milkás melóhely tehát csak egy politikiai ripacskodás a részéről .. Persze mindig van aki beszopja .

Már miért hülyeség egy olyan vita , ahol terítékre kerül az 1/1-ben hogy ki mit tud, gondol ? Szinte minden országban vannak viták ezen a szinteken . Na vajon itt miért nincs ? Itt minden prominens a saját tvjében/rádiójában nyomja saját nézőinek a süketet és az igéít - mellette a bológató jánosokkal . Ott aztán nagyon bátrak . Így könnyű , mert semmivel/senkivel nem áll szemben a mondandója . Azt mondanak amit akarnak , és legtöbbször ráadásul színvonaltalanul , nagyon sokszor alpári módon.
Törölt felhasználó 2010. 06. 05. 18:44
"Matolcsynak én adnék egy fél évet, türelemmel, s nem kellene egy 1 hetes minisztert máris elmeszelni!"

Aki egyetlen hét alatt ennyi hülyeséget tud összehordani, aki (párttársaival) egyetlen hét alatt zuhanórepúlésbe viszi a forintot, aki egyetlen hét alatt képes a nehezen felépített, törékeny bizalmat a magyar gazdasággal szemben semmivé foszlatni, az azonnal menjen, de nem melegebb éghajlítra, hanem a tömlöcbe, mert visszaeső népellenes bűnöző!
Törölt felhasználó 2010. 06. 05. 18:38
Előzmény: #1  Portfolio
Mi áll bukásra?
"A Fidesznek nincs gazdaságpolitikai programja.", ígyí nincs mi bukjon, csak a kormány.
Törölt felhasználó 2010. 06. 05. 18:37
Előzmény: #1  Portfolio
Mi áll bukásra?
"A Fidesznek nincs gazdaságpolitikai programja.", ígyí nincs mi bukjon, csak a kormány.
Törölt felhasználó 2010. 06. 04. 20:36
Előzmény: #7  user24
Elfogadom!
Néha bölcs dolog hallgatni!
Nem kell mindenáron,- gazdasági,- nyilatkozatokat tenni! Erre utaltam a ME-MNB elnök vitájával kapcsolatos véleményére Matolcsynak.
Rövid időn belül sok minden eldől! Emlékezzünk: Chikán Attila kiváló egyetemi professzor, de nem túl eredményes miniszter volt. A mostani humán csúcsminiszter kiváló professzor lehetett, de borítékolom a miniszteri kudarcát! Nem oda való! Nem 70 éven felülieknek való egy ilyen minisztérium felállítása! A jószándék kevés!...No akkor most matolcsy: Adjuk meg a lehetőséget számára! Eddig beszélt, most ott a lehetőség a cselekvésre! Azt gondolom, meg lehet csinálni, kérdés, meg tudja-e csinálni?!...
user24 2010. 06. 04. 17:54
amúgy matolcsy saját maga meszelte el a megszólalásaival.
user24 2010. 06. 04. 17:53
igen. kósa tényleg nagyon ízesen beszél, de én ezt a stílust inkább érzem a (zöldség)piacra valónak, mint bármely média nyilatkozatba. olyan hatásvadász. meg egy kicsit gyurcsányos.
de tényleg nagyon színes.
guildenstern
guildenstern 2010. 06. 04. 17:16
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
azt hol olvasod, hogy ez lenne a fájdalmasabb?
Törölt felhasználó 2010. 06. 04. 16:53
Előzmény: #1  portfolio
Nem értem, hogy miért a ég hátralévő 10 % lenne a fájdalmasabb vs 90 %. Ez az ember sem nagyon ért ahhoz amit beszél, nem csak nemes politikusaink ?
Törölt felhasználó 2010. 06. 04. 14:12
Nem gondolom, hogy a program még nem állhat bukásra, mert még nem láttunk egy öszefüggő programot. Továbbá azt is gondolom, hogy szerencsétlen dolog az Orbán - Simor NYILVÁNOS vita, de még szerencsétlenebb ehhez kijelölt, majd felesküdött miniszterként csatlakozni!

Akkor a Matolcsyról:

Emlékezetem szerint a 10év 1 millió munkahely program kapcsán meghirdetett \" kaposvári zöldprogram,\" azaz a lakások energia racionalizása és az építőipar fellendítése még be sem indult, tehát nem bukhatott. Megvalósítható!!!

Az utóbbi időben új megközelítést alkalmazok! Aki nyilatkozik, s netán hülyeséget mond, megnézem az életrajzát, az iskolai végzettségét. A lelkem mélyén tiszteltem eddig Kósa Lajost, a nyugodságáért, a megfontoltságáért, a humoráért, s ma azzal kezdtem a napom, hogy megnéztem az önéletrajzát! Aztán arra gondoltam, talán vissza kellene vinnem a Dimitrov térre a diplomámat!...

Egy illúzióval mától kevesebb ...

Elég furcsa az a helyzet, amikor a világnak azt bizonyítjuk, hogy sokkal rosszabbak vagyunk, mint azt ők sejtik!...

Matolcsynak én adnék egy fél évet, türelemmel, s nem kellene egy 1 hetes minisztert máris elmeszelni!

Tudjuk, hogy nincsenek csontvázak, nem kell azokat tovább keresni! Ne visszafelé. hanem előre nézzünk!...

Törölt felhasználó 2010. 06. 04. 09:27
Jó ez, jöhetnek még a ledumáló témák, valaki nagyon olcsón akar bevásárolni...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek