Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 09. 02. 21:09

A becsapott ország  

"A becsapott ország

Ha summásan kell véleményt mondani, akkor az nem lehet más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot.

Lassan letelik a kormány első száz napja. Hallom, hogy a miniszterelnök értékelésre készül. Érdemes lesz megtudni, hogy miként látja a kormányfő saját teljesítményüket. De talán ennél is fontosabb, hogy mi az ország értékelése. Ha summásan kell véleményt mondani, akkor az nem lehet más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot.

Azonnali nagyarányú adócsökkentést ígértek. Ezzel szemben az új kormány adóintézkedései összességében növelik az összes beszedett adót. Ráadásul miközben a munkabért terhelő járulékcsökkentésről szónokoltak, most mégis a vállalatok nyereségadóját csökkentették. Ettől nem lesz több munkahely.

Idén tavasszal a miniszterelnök elképzelhetetlennek tartotta az egykulcsos személyi jövedelemadót. Most azt mondja, hogy mindenki 16 százalékot fog fizetni. Ez a rendszer sok tízezer forintot ad a tehetősebbeknek, és sok ezret vesz el az átlag körül vagy az alatt keresőktől. Ezzel az adóval ő és a hozzá hasonlók jól járnak, a többség meg rosszul. Ez lenne az igazi népbarát adórendszer?

Segítséget ajánlottak a devizahiteleseknek, ezzel szemben ma az átlagos devizahiteles nagyjából tízezer forinttal fizet többet hitele után, mint a kormányváltás előtt.

Azt állították, hogy ha ők kormányoznak, akkor olcsóbb lesz az országot finanszírozni. Ma ennek az ellenkezőjét látjuk: növekedtek a kamatok, gyengébb lett a forint. Ezért ma nem kevesebbet, hanem többet költünk az államadósság finanszírozására, mint kormányváltás előtt.

Pénzt ígértek fűnek-fának, a Rendőrségnek, a kórházaknak, az iskoláknak, ennek a pénznek ma semmi nyomát nem látjuk.

Párbeszédről és együttműködésről papolnak, de a miniszterelnöknek több ideje van focimeccsre járni, mint a munkavállalók képviselőivel találkozni. A köztisztviselők fokozott megbecsülését ígérték, ezzel szemben mára a köztisztviselők úgy vághatók ki munkahelyeikről, mint ha éppen bűnözők lennének.

Ellenzékben még oligarchákat láttak mindenütt, most meg a legkisebb szégyen nélkül ültetnek be gazdasági vezető pozícióba volt pénztárnokuk és kedvenc bankárjuk körébe tartozó embereket.

Egy szót nem szóltak arról, hogy a harmadik köztársaság alkotmányát sutba vágó forradalmi törvénykezésre készülnek, sem arról, hogy valamennyi független intézmény élére saját pártkatonáikat ültetik.

Orbán Viktor becsapta Magyarországot.

De figyelmébe ajánlom a Galamus.hu weboldalon Balogh S Éva által idézett mondást: "Mindig becsaphatsz néhány embert; néha becsaphatsz minden embert; de mindig nem tudsz becsapni minden embert."

(olvasónktól)

forrás: Nemzeti Hírháló

"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 09. 07. 18:34
Előzmény: #112  commander8
Szaniszló is elismeri hogy Trianon nem csak a Károlyi kormány impotens hazát, nemzetet kiszolgáltató hozzáállása miatt történt meg, hanem a cseh, román, szerb sok évtizedes sikeres agitáció eredménye is, illetve azé, hogy a magyar arisztokrácia a 19. század második felében totál elkényelmesedett
ajánlom ezt a könyvet figyelmedbe Trianonról

Igazságot Magyarországnak
első kiadás: Budapest 1928
"A Magyar Külügyi Társaság, tapasztalva egyrészről azt a meleg érdeklődést, amely irányadó külföldi körökben jelenleg fokozottan fordul Magyarország felé s amely a trianoni szerződés által ránk mért igazságtalanság revizióját sürgeti, másrészt pedig eleget óhajtva tenni annak az általános kívánságnak, hogy a művelt világ Trianon tarthatatlanságáról tárgyilagos és szakszerű felvilágosítást kapjon: vezetőségének több oly tagját, akik az idevágó egyes kérdésekkel már évek óta behatóan foglalkoznak, ... ennek a nagy problémának önálló, de mégis szerves egészbe olvadó tanulmányokban leendő megírására kérte fel." (Részlet az 1928-as kiadás előszavából)
link
commander8 2010. 09. 06. 14:39
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Dehogyis!
Csak azt nem szeretem, amikor egy úgymond külpolitikai műsorból, egyáltalán egy médiából ömlik az antiszemitizmus, raszizmus, ráadásul össze-vissza beszélnek benne. Ez volt a magyarok ellensége, az volt az ellensége, ez használta ki, az használta ki, ezért aztán útálni kell annak aki igaz magyar. Nekem ez jön le ebből a műsorból.
Bezzeg az arab vilgág szenvedése!! Ez a szerencsétlen Szaninszló azt sem tudja mit beszél. Vagy ha tudja akkor meg az a baj, mert akkor tudatosan ferdít.

yossarian78
yossarian78 2010. 09. 06. 14:37
Előzmény: #110  yossarian78
sajnos
yossarian78
yossarian78 2010. 09. 06. 14:37
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Szép dolog a történeti alkotmány, de semmi több.
A jog különben is gumiból van, az aktuális politikai erőviszonyok és érdekek szerint alakítható.
Törölt felhasználó 2010. 09. 06. 14:24
Előzmény: #108  commander8
indulatos vagy, az indulatok felesleges energiavesztést okoznak és akadályoznak a tisztánlátásban
commander8 2010. 09. 06. 14:20
Előzmény: #107  Törölt felhasználó
Ebbe is belenéztem. Katasztrófális!!!
Ez a Szaniszló fertelmes h..ségeket képes összehordani.
Tíz perc alat nem tudtam megállapítani azt, hogy kivel nincs problémája.
Valamikor szerettem a Panorámát. Ez a mostani elfajzott szörnyszülemény műsor, ami utódjának tekinti azt az általam említettet, meg sem érdemli azt.
Törölt felhasználó 2010. 09. 06. 14:03
Előzmény: #106  commander8
a Világpanorámát is ajánlom figyelmedbe, ott is kiszínesednek fehér foltok a közelmúlt történelméből
link
commander8 2010. 09. 06. 13:59
Előzmény: #105  szivacs
Megnéztem!
Tetszett.
Bár az Echo Tv-t nem szeretem, de ez a beszélgetés helyére tett néhány - számomra is - ismeretlen kérdést a téma iránt.
szivacs
szivacs 2010. 09. 06. 00:21
Előzmény: #104  szivacs
egy kis reggeli frissítő: Dr.Tóth Zoltán József, egyetemi docens, politológus. Téma: Mi a baj az ezeréves alkotmánnyal? Echo TV
link
szivacs
szivacs 2010. 09. 06. 00:19
Előzmény: #103  szivacs
Amúgy szép este volt, bár kimaradtam belőle, két magyar egyet tudott érteni néhány dologban! Alakul.
szivacs
szivacs 2010. 09. 06. 00:17
Előzmény: #98  commander8
sok politikus kényszermegváltó akar lenni: "majd ÉN megváltalak, de ne pofázz bele, hogyan!"
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 23:03
Előzmény: #100  commander8
jó éjszakát!
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 23:03
Előzmény: #98  commander8
szerinted az egészségügy vagy az okatás, illetve az energia ellátás szempontjából mi lenne az üdvözítő?
commander8 2010. 09. 05. 23:02
Előzmény: #99  commander8
Most mennem kell.
Jót elbeszélettünk itt a végére.
Üdv: commander8
commander8 2010. 09. 05. 22:50
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
Oké, ennek őszintén örülök! :-))
commander8 2010. 09. 05. 22:49
Előzmény: #96  commander8
No megint előhozzuk ezt a témát. De rendben van.
Én most is azt mondom, hogy Magyarország 2002-ben és az azt követő problémáinak nagy részét az mszp kormányok igenis felismerték. A rá adott válaszok is megfelelőek lettek volna - nagyjából - csak ezek a válaszok a magyar társadalom számára emészthetetlenek voltak, és még most is azok. Pedig minél tovább húzódik ezeknek a problémáknak a megoldása annál nehezetbb lesz. Gyurcsány akkor hazudott, amikor a választások előtt sikerpropagadát folytatott, holott nagyon is jól tudta, hogy nem az a helyzet. Az öszödi beszéd éppen nem haszugság hanem egy igazságbeszéd volt. De az csapta ki a biztosítékot. Ezt most is így látom.
Ugyanakkor -és ezt akkor is mondtam - nagyon nem tetszett ahogyan kormányoztak. Rosszak voltak a szabályzók, a vállalkozásokat ellehetetlenítették, stb.
elvtelenül osztogatták a segélyeket, illetve arcpirítóan korruptak, voltak. Ezt is leírtam. De az indulatoktól már nem jutott el a tudatáig amit egyébként sajnáltam
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:40
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
oké DLPH téma részemről lezárva szerintem egy érdekes és jó ember lehetett
annak meg, hogy neked támadt és megakart verni már semmi jelentősége sincs
egyről biztosíthatlak én nem akarlak megverni:))))
commander8 2010. 09. 05. 22:37
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
Szerintem is. Nekem is az a véleményem, mint Szivacsnak. Többnyire jót akar itt mindenki csak a maga módján a saját környezetéből hozott módzserek, és eszközök alapján.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:36
Előzmény: #94  commander8
talán attól ahogy védted azokat a politikusokat és közszereplőket, akik szerinte erkölcsi, szellemi és gazdasági válságokba taszították hatalmuknál fogva ezt a sokat szenvedett országot az elmúlt 70 évben
commander8 2010. 09. 05. 22:32
Előzmény: #91  Törölt felhasználó
Igen, igen.
Bár én csak egy kiskakas izom mutogatásainak fogtam fel.
Bár most sem tudom, hogy mitől rágott be ennyire. Nem is érdekes.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:32
Előzmény: #92  commander8
szerintem egy fórum találkozón, szemtől szemben elpárolognának a nagy indulatok
commander8 2010. 09. 05. 22:30
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
Költözésem oka egyszerű volt és prózai. Egyesek félreértehetik. Megélhetési költözés volt.:-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:30
Előzmény: #88  commander8
ja valami rémlik megakartak verni és akár elmentek volna érted vagy ilyesmi?:) ez is dereng tavalyról
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:27
Előzmény: #88  commander8
azt nem tudom hogy DLPH (Isten nyugosztalja) mit akat veled, de tavaly még Szegedet írtál amúgy elég nagy város Szeged:) ezért nem kellett volna elköltöznöd:)
commander8 2010. 09. 05. 22:26
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Elárultam műveletlenségem, nem tudtam, hogy Toroczkay szegedi lenne.
De tényleg.
commander8 2010. 09. 05. 22:24
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
Igazából elárulom neked, hogy már nem Szegeden lakom.
Amikor azt a hsz-emet írtam, akkor még valóban ott laktam, illetve ott voltam, de (DLPH nagyon keménykedni akart) azóta már - sajnos - nem szgedi vagyok.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:23
Előzmény: #86  commander8
hát a csillagban az országrontók voltak a 30-as években, de túl jól bántak velük
gondolom tudod te is, hogy Toroczkai is szegedi csak megint sajátságosan viccelsz:)
commander8 2010. 09. 05. 22:17
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
Mert itt van a Csillagban? Nem is tudtam.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:14
Előzmény: #84  commander8
mert Szegeden élsz
commander8 2010. 09. 05. 22:13
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
MIből gondolod, hogy Toroczkaival egy városban élek?
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:10
Előzmény: #82  commander8
hihih nagyon vicces vagy, én arra gondoltam az üzenet egy idős az élettel, ismered Toroczkait? végül is egy városban éltek:)
commander8 2010. 09. 05. 22:05
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
Te jó ég!!
Mi meg ugye ez párhuzamos univerzumból jöttünk, vagyis azok leszármazottjai vagyunk, csak még nem mondták be a tv-be.
Toroczkayék ezt akarták.:-)
Így már máás.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 21:58
Előzmény: #79  commander8
persze, persze nem a vallásjogfilozófiát vitatom, ha te alkottad a tiéd:)

Topik gazda

karpatrenges
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek