az elmúlt 16 évet most szívjuk meg...de nagyon...sok dilletáns (kormányban) hosszú távú terv hiányában saját szinten optimalizálta a költségvetését rövid távra most meg néznek hogy mi van...sokaknak van puffer hogy elviseljék de sokaknak nincs.
Ez így van,ezért kell nekünk terelgetni a környezetünkben lévő embereket. Nem szabad engedni őket a média által befolyásoltatni.Biztatni kell mindenkit,tartani bennük a hitet,hogy ez nemtarthat soká,és akkor már sokkal jobb lessz. Nem csak azért dolgozik,hogy kifizesse a rezsit és a család élelmét és már másra nem marad. Mert ez az állapot sokáig nem tartható fenn!
Persze,maradni kell,nem nekünk kell menni,hanem a kormánynak!Elemzök azt jósolják,hogy ezt a kórmányt 2008-ban lemondatják!állitólag lessz valami megmozdulás,vagy tüntetés szombaton a Hösök teréről onulnak majd a palament elé,tiltakozni a megszoritó intézkedések ellen.
Uraim nem veszik észre,hogy ez a szándék. Teljesen ellehetenítleni az életet,nyomort, ínséget előidézni,mindenkit elüldözni erről a földről. Nem kell megijedni vevő mindíg leszz!
És csak vesznek,vesznek minden eladó ingatlant,földet. Igazán ez a megoldás,hogy mi is segítsük őket? Én úgy gondolom nem szabad elmenni.ki kell bírni,mindent ki kell bírni,bármi áron. Nem győzhetnek! Ennek a földnek Magyarnak kell maradni,és ehhez itt kell maradni!
Mit akaruk mi kicsikarni egy olyan felső vezetésből,ahol egy közlekedési miniszter arra a kérdésre,hogy mennyibe kerül 1villamos jegy,azt válaszolja,hogy 60ft,azért,hogy jobban fogyjon a magyar cigi,(mert ugye a csempész cigi olcsobb)megemelik a jövedéki adóját,hogy drágább legyen,hogy még 15 plázát épitenek Budapesten,stb.Tudnak ezek a napi problémékról szerintetek?Az ő szemüvegükön keresztül más az ország.Á,kár aszóért!EZT JÓL MEGCSINÁLTUK UGYE?gyf?
na mivel en sem mai motoros vagyok mar, en is azt mondom, hogy fiatalok, kifele!!!! Az osszes ismerosomet erre biztatom! Aztan majd vissza jottok! Menjetek, lassatok vilagot! Tanuljatok! Aztan talan majd rajottok, hgoy ide mar nem erdemes visszajonni...
MZ/X ez a 15 eves becsles nekem eleg optimistanak tunik...
azért a repülő, internet etc sokat segít a honvágy leküzdésében korábban még ez mind "luxus" volt... .a globalizáció egyedüli jó pontja... . meg ha az ember haza megy a dugós, füstös BP-re ahol a pesti és a budai oldal várható élettartama közt 10év külömbség van akkor azért másképp néz a dolgokra. Lerágott csont Mo. ma sajnos. Lesupkázták az utolsó rágós cafatot is... . 15 év kell hogy helyrehozzák legalább...
Gyerek nem ilyen egyszerü az a külföld, én csak tudom, éltem a világ másik végén ,{Sydney}, jo körülmények között ház, üzlet, söt még tözsdéztem is egy kicsit, mégis itthon vagyok, de ti fiatalok vagytok már mindenki mehet söt én el is küldenék mindenkit egy kicsit, hogy változzon a hozzá állása az élet dolgaihoz.Mert itthon roszindulatu piti cikizések mennek lent és fent, elvész a lényeges dolgok megoldása.
Van egy mondásom; Aki elment az már csak
a repülön van otthon, mert ott kint soha nem lesz otthon ide meg már nem talál 100% -an
vissza
Törölt felhasználó2006. 08. 18. 12:09
MENEKÜLÉS!
(és ez nem vicc, akinek esze és lehetősége van az menekül vagy már rég elment)
en megertem a honvagy es a haza szeretet. Nincs is ezzel semmi baj.
De ha azok akik itthon maradnak normalisak, es nem a csodara varnak... akkor mire? Most oszinten... tisztan latszik, hogy ezek benak. Latszik hogy tonkreteszik az egesz orszagot meglehetosen rovid idon belul. Sot... mar tonkre is tettek, nem is feltetlenul ezek, ezek mar csak tesznek ra egy lapattal... hiaba mondjak nekik mit kene csinalni, ok nem csinaljak azt, mert NEM es kesz... mindenki vegye tudomasul, hogy halljak ok amit mindenki mond, de akkor sem! Mit nekik kulfoldi szakertok, meg leminositesek! Mindenki hulye csak ok latjak jol!!! Ez szerintetek normalis? Es ha nem, akkor mi varhato? Milyen valtozas? Miben remenykedtek, mert valamiben csak remenykedtek, ha mar nem a csodara vartok! Bocs, nem bantani akarok senkit, csak erdekel tenyleg, mire szamit az, aki itthon marad, ertelmes, gondolkodik, es nem a csodara var, hanem valami masra? Mondjatok el, hatha belem is visszater a remeny!
gentle, en nem ertek ezzel egyet.. gondolod hogy ha mi megrohadunk ahogy te mondod, velunk egyutt rohadnak majd a politikusok, penzesbacsik, stb? hm... legyen igazad, de szerintem ez csak vagyalom, naivitas.. ok idoben kihuznak/kihuztak innen. Itt csak mi maradunk, a kicsik.
Jecub!
Márpedig nem fog innen senki elmenni érted? Mert ebben a földben nyugszanak szeretteink, apánk, anyánk, nagyszüleink, stb., kinek kije. Egyenként egy gombostűnek kell lennünk, olyan tűnek, aki nap, mint nap szurja a tetveknek a s...ét, nehogy jól érezzék már magukat a bőrükben. Ha nekünk nem jó, ők is meg fognak itt rohadni, ez tuti.
Velünk együtt.
PATCH ADAMS szindróma!
Húzzon el a tetve innen, akkor sem leszünk már nagyobb szarban.
jecub, a hozzászólásoddal alapvetően egyetértek, csak ez a kimegy külföldre élni nem tetszik. sztem az egyfajta struccpolitika, elmenekülés a problémák megoldása elől. pár hónapja olvastam egy felmérést vhol a neten. megkérdeztek olyanokat, akik kimentek külföldre élni és dolgozni. több mint 50%uknak honvágyuk volt, a hazajövetelen goldolkoznak, mert hiányzik a barátaik, bővebb családuk, rokonaik, ismerőseik.
Aki pedig itthon marad az nem mind a csodát várja, és még normális is!
eloszor is en nem vagyok elkotelezett egyik parthoz sem. Szerintem tele van kutyautokkel a magyar politika, en nagyreszuket dunaba lonem ugy ahogy vannak, bar meg a loszer is kar ertuk....
Ez a benazas ami itt megy evek (ev tizedek) ota egyszeruen hihetetlen, de meg hihetetlenebb, hogy mindezt siman lenyeli az orszag. Siman! Forumokon megy a nagy kibeszeles, meg anyazas, meg este otthon barati korben..... de ennek semmi ertelme... nem ertem, lehet en elek utopisztikus vilagban, de konyorgom... hat mi raktuk oket oda, es ha nem tetszik amit csinalnak, nem lehetne oket elzavarni a sunyiba???? Apehestul, fustadosul, mindenestul! Nem sirni kell, cselekedni!
Egyebkent meg nem tudom, mibe hisz, aki meg itt bizik es hisz. Az adatok kijottek, minden egyertelmu, itt egyre rosszabb lesz minden, naiv aki azt hiszi, hogy na majd par ev mulva ettol jobb lesz. NEM LESZ JOBB!! Ez egyre rosszabb lesz! Aki megtehetne, hogy kimegy kulfoldre ELNI, es e helyett itthon varja a csodat a ganyban, az egyszeruen nem normalis.... nekem ez a velemenyem.
nagy a gáz