mytilene73

Regisztráció: 2019-04-09 10:08:37

Hozzászólások száma: 42

Utolsó hozzászólás: 2020-08-10 14:55


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL 2020. 08. 10. 14:55
Lesz ott valami, ez eddig még pump and dump-nak is kevés volt.... Szépen elkezdett mocorogni, jön az ősz, ha nagy butaságot nem csinálnak előbb-utóbb megindul. Aki megvárja, eladja, akinek meg nem éri meg az ideje, kiugrik és megkeresi a bukót máson. És persze, hogy nem bluechip - szerintem olyan nálunk nincs is, max az OTP is ilyen helyi kis midcap inkább. 
Én azért egy 275-öt kinéznék a héten.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 08. 10. 14:33
Nincs is rajta mit temetni - eddig azt gondoltam kivezetés a végső szándék, az elmúlt két nap nem erre mutat. De ha így, ha úgy, józan ésszel mindenképpen többet ér, mint 265. Ha a menedzsment is megnyílvánul végre (persze nem itt :)), hogy mi a középtávú szándéka és azt be is tartja ... miért ne mehetne feljebb...?
NEW OPUS GLOBAL 2020. 08. 05. 17:15
De ugye ám :).
( Holnap is kell ám venni, kedves XY, kicsit drága persze,de úgy alakul a trend, meg a közhangulat.)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 08. 05. 15:53
Ó-ó tehát mégis olvasgatja a fórumot a menedzsment? 
Persze az is egy megoldás lehetne, hogy nem akarunk minden fillért kicsinyesen eldugni a részvényeseink elől kiszervezéssel, meg ügyeskedéssel - mert kb. az lesz a következménye, ami látszik is: nem jön több friss pénz hazulról. Elmegy Amerikába - mint az enyém.
Minuszka ... :)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 08. 05. 15:38
Elég régen szóltam hozzá, akkor azt írtam, hogy szerintem kivezetik. 
Ezt a véleményemet azóta is fenntartom. Nagyon gyenge forgalom, a külföldi vásárlók jogszabállyal távol tartása, szabályos, túl szabályos csökkenő trend rajzolása. Belőttek egy "átlagárat", ami már elég olcsó a nagytulajnak, de még nem okoz nagy botrányt ... Közben előállt a "gigabank" (?), amit sehol se látok a tőzsdén, vajon miért?... 
És kié lesz az Opus? Szerintem a banké -  és kié lesz a bank? :) Na az nem fog már annyira látszani. Mindenféle tőzsdén kívüli műveletekkel el lesz kenve mindenféle befektetési alapokkal alighanem. Egyre kevésbé lesz magyar, mint pl. a MOL és úgy 5-6 év múlva szét lehet tárni a kezeket: látják, nem is igaz, hogy Mészárosé, meg akárkié. Ez itt magántőke, nyílt piaci folyamatok irányítják, ha akarnánk se tudnánk befolyásolni, akár tőzsdére is bevezethető - hagy legyen minél több kisbefektető a részese ennek az új gazdasági sikertörténetnek.
Vagy tévednék? 
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 18. 10:27

A mi kis Opuskánk ...
Igazából, amikor felrántották 800 -ig, akkor mi rántottuk fel, mert kb. egy ATM-ként működött akkoriban, csak vettél egy adagot, aztán egy hét múlva sokkal több volt?
Így volt? Így volt... 
Hittünk egy álomban, az álmok meg álmok - van hogy keserű az ébredés.
De ez már a múlt, nem jön vissza. Vagyis igen, mert bőven van ilyen történet itt is, más tőzsdéken is. Az meg a mi lehetőségünk, hogy egy-egy nagy bukás után mennyire leszünk óvatosabbak. 
Most viszont egyre inkább az az érzésem, hogy csendben, hűtik, lefelé tolják az átlagárat a semmi forgalommal. 
Kivezetés lesz ebből....
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 09. 14:47
Tegnap én is arra gondoltam, hogy valaki ledugózta 280-on, nahát gondoltam, még a végén valami akvi lesz. De még  most sem hiszem igazán, hogy valódi eladó .... bár lehet. 
Szerintem ez az unalmas, lagymatag, lassan lecsorgós csend nem az Opusnak szól, hanem Magyarországnak - most nem érdekes ez a régió. (Persze: OTP, meg MOL - de azok mitől magyarok? Akkor a Googgle ír? azok európai súlyú cégek...) Most ez van, belső vásárló már alig akad - nem véletlen az se, kívülről meg van érdekesebb.
Én pl. tegnap az USA-ban felszabadítottam, eladtam egy játékcég kivételével mindent, mert egy W kilábalást (most esést) várok a V helyett. És ott akár így - akár úgy gyorsabban tudom pörgetni a tőkét. 
Ettől még szerintem ez egy egész működőképes holding és fel fog pattanni, egyszer csak, hirtelen, dróton rángatottan kb 32X-ig ... nem adok neki egy hónapnál többet. 
Aztán meg csorog még egy kicsit, mert ez még sajna a downtrend vége és ősszel elkezd gyorsan erősödni.
Sell in May, and go away - nem? Közhely, de van benne vmi.
Ha bírjátok türelem - ha azt gondolod: b...d meg ez itt pofázik én meg beragadtam ..hát én meg eladtam a Teslám két nappal a 2xx kitörés előtt :)) És büszkeségből azóta se vettem vissza ... pedig ötszörözött 8 hónap alatt.
 Ilyen a box :)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 08. 13:54
Kedves Opus tulajok!
Szerintem meg lassan, de biztosan indulni fog egy kis emelkedés - láthatóan nincs eladó ezen a szinten, a cég meg még így is, hogy nem is olyan könnyű megmondani, most akkor melyik vagyonelem tartozik hozzá ezen a csodálatos napon (ennek most éle van kedves menedzsment...) , szóval még így is nyilvánvalóan többet ér.
Ez szerintem egy bullish flag és felfelé lesz belőle. Ne add el,  mivel muszáj vele kereskedni (kb csak azért van a tőzsdén ...) hadd legyen egy kis keresleti többlet :)!
Opus real. 2020. 06. 08. 09:33
Elporszívózgatnak még itt egy darabig, megtehetik, mert a passzátszelet is ők fújják - de azért kb. május 19. óta egy egész szép bull flag épül. Lesz abból valami.
Opus real. 2020. 06. 08. 09:14
Dehogy fognak ... akkor nem vennék, türelem - én épp, hogy kivettem a 299-es eladásimat, szerintem lesz mire várni.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 05. 29. 09:19
Elnézést: 1000-ben .
NEW OPUS GLOBAL 2020. 05. 29. 09:18
Érdekes cég ez az Opus - nekem nem itt van a lényegi befektetésem, nem is magyar részvényekben, de természetesen ez is pénz, ez is fontos. Én emiatt nyugodtabb vagyok, ezt ne rójátok fel nekem :) Én USA-ban anyázok :D. 
Szóval ha nézed az árfolyamgarfikont - jobb híján, mert olyan nagy információáramlás tényleg nincs egy jó hosszú oldalazás alakult ki, alcsony árfolyam mellett. Ezt mind látjuk. Tavaly januárban nagyon hasonló volt a 4IG is, na és mi lett belőle?
Ez se fog szerintem komolyabban esni, hanem egyszer csak szökken egyet egy sávot felfele.
Bocs, hogy nem fibózom meg TA-zom meg ilyesmi, sztem itt nem robotok kereskednek, nem kell túlságosan ragaszkodni a Fibo szintekhez.
Szóval szerintem még időtépó lesz, de igenis lehet venni, ha van még hozzá tőkéd és bizalmad. Ez nem felbeszélés. (Én pl az 100-ben sajna következetesen nem hiszek).
NEW OPUS GLOBAL 2020. 05. 20. 13:46
Igazad van, ment a + :)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 05. 20. 11:13
Ez pontosan így van, csak ugye az OTP-nek van erre forrása, az Opusnak meg nincs - mert nem működik úgy ... Sőt mondok még gyatrább próbálkozást: az Autow. szánalmas vergődése és feltámasztási kísérletei. Ez egy tőkeszegény piac, de hiába, akkor is sokkal többet lehet itt keresni, mint a DAX-on, vagy NYSE-en mert vannak extrém volatilitások.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 05. 20. 11:06
Ha az Opus sem venné magát, akkor semmit sem érne. Mivel pedig ezek a srácok még egy forintot sem költöttek a saját vagyonukból erre a cégcsoportra, ezt is vissza akarják kapni kamatostól - tehát emelkedésben bíznak. Ennyi. Ettől még ez nem egy nyugati értelemben vett szuper, megbízható, jaj de büszke vagyok rá cég. Ez maga a magyar rögvalóság ... De mi pénzt vagyunk itt keresni, nem? Ugye ez nem valami erkölcsfilozófiai olvasókör? :) Ez van.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 05. 20. 11:00
Na ugye ...
NEW OPUS GLOBAL 2020. 05. 20. 10:57
Nem azért támasztották napi 60.000 részvénnyel az árfolyamot, hogy megint leszakadjon. Réstöltés is van, meg szivatás is van, meg túl sok bizalom sincs. De attól még: a szállodák újra nyitnak és előbb-utóbb nyereséget is termelnek, a vasút meg épül, meg a sok kis ez-az. Nem egy túl bonyolult működésű cég ez, nem kell túlaggódni, majd felmegy pár nap múlva.
1000 meg nem lesz, én is buktam óriásiakat (pl. palaolaj), sajnos ez ilyen szakma.
Tartsatok ki, mi értelme, hogy egy ilyen szép esős, szürke napon kirázzanak? 
Tudod: májusi eső aranyat ér :D.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 05. 19. 17:13
Az biztos, hogy sehol sincs az az öröm, amit három éve még éreztünk:)
De attól még nem híg fos, csak kb. ennél úgy max. ha 20-30%-kal többet érhet ... eddig, most meg még egy kicsit többet fog érni. 
Megyeget az még előre, nem lottószelvény, csak részvény...
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 05. 19. 13:11
Hova emelkedjen máris az Opus ára? :) 
Még el se fogadták a tv-t, majd aztán fog, nem véletlenül veszi saját magát .... Most rést töltenek, meg altatnak, meg porszívóznak - 1000-es buli meg nem lesz szerintem.
Nagyon sokáig óvakodtam tőle, mint a tűztól, pedig annak idején mindig nyertem rajta, de már a 400-aknál kiszálltam, mert sejtettem a nagy esés lehetőségét.
 Most vettem újra, sajnos nem a 1xx-nél, mert akkor nem volt pénzem, de látok benne emelkedést - úgy 3xx-ig, utána??? Ahhoz több kellene, mint néhány jutalomfalat az államtól. Ahhoz működni kellene...
OPUS es 4IG elemzesek 2019. 08. 04. 18:35

Szerintem egyáltalán nem alap nélküli a pomperj által prognosztizált Opus árfolyam csökkenés. De ez csak egy lehetséges (bár valószínű) hatás: Jászai úr eladásai. Nem tartom valószínűnek, hogy ennyire lemenjen az Opus árfolyama. Miért is? (Félretéve azt a nyilvánvaló kérdést, hogy aztán ugyan ki engedné meg azt JG-nek, hogy megvegye az aranytojást tojó tyúkot saját magának?... Tehát akkor honnan is lesz meg az a pénz?)
Az Opus nagytulajdonosai viszonylag világos árfolyamcélt jelöltek meg abban a híres Fekete-interjúban, ez valahol az 520 Ft-hoz tartó 20%-ban lenne. FP 0,8-1,2 P/BV-ről beszélt, és a könyv szerinti érték nem 314 Ft :), hagyjuk már ezt az Isten szerelmére!!! Tényleg nem kell bármivel hülyíteni a fórumtársakat.... 
Mivel ez egy eléggé következetesen vezérelt folyamat volt, ahol szerintem a hibák is (lokáp::) Geli) is inkább tervezettek voltak - miért ne lenne ez az árfolyamcél, mikor ők most nyugalomban, sikeres (legalább V4, ha nem is európai) tőkebevonásban, és hosszú-hosszú osztalékos évtizedekben gondolkoznak? Szóval szerintem az a 360-380 közötti zóna most sem átjárható lefelé. Ha igen, persze, hogy veszek :D, de nem hiszek benne. 
És  még valami. Hol is volt az a 4IG azon a híres szervezeti ábrán? Talán bizony valaki rosszul rajzolta volna? :) Ezért ne legyetek türelmetlenek. Jól kereskedhető részvény ez, csak nem hetente vannak a hullámok, hanem hosszabb időtávon. 
Amúgy még egy dologban hiszek, abban a tekintetben igaza van pomperj-nek, hogy aki 700-800 körül vett a tetején,  vagy akörül, annak tényleg kevesebb kár lehet eladnia, mint jó pár évig várnia a sült galambra. Bár az OTP is hogy visszaerősödött, de az egy kicsit máshogy működik...

friss hírek További hírek