csak éhes a magyar így dél tájban főleg ha külhonban is megjött az étvágy, no hát jó étvágyat a longhoz mindenkinek.
Jó ebédhez szól a nóta.... (szabadon választott)
Kedves Alex67
Örömteli számomra, hogy eszmecserénk kultúrált szinten mozog, lásd egymás kultúrált megszólítása.
Engedd meg nekem, hogy a profi hozzáálláshoz tegyek egy gondolatot, talán hozzájárulhat egy kicsit spekuláns szemléleted alakulásához:
Ha és amennyiben vérig meg vagy győződve az általad említet wc papírok bennfentes felfelé történő manipulációjáról, ha hiszel is azokban az elméletekben amit leírtál, akkor a legprofibb befektetői hozzáállás a saját meggyőződésen alapuló kereskedés. Azaz ha hited van az emelkedésre bármilyen okból, akkor az egyetlen jó válasz erre az adott részvény vétele és tartása függetlenül attól, hogy miért emelkedik. Ha még az okát is tudod, hogy manipuláció, akkor részedről a részvény vétele és tartása a legbátrabb és legokosabb profi hozzáállását tükrözi. Az emelkedés eredményeképpen létrejött árfolyamemelkedésben számolt profitnak nincs erkölcsi előjele csak számszaki eredménye.
Továbbá a profi azt is tudja, meddig kíván ülni a részvényben, valamint mikor kell a shortot alkalmazni. A profi tudja, hogy a synergont nem most kell shortolni még bőven tartani kell a vételt. Shortnak nem a kis spekik napi 0,5-1%-os visszamozgásokra játszó ki be ugrálásait nevezem.
mikor reggel beirt én meglongoltam mindent... ;)
kivéve a molt az shortolni akartam AKS után szabadon, de nem mertem, viszont amikor láttam hogy nem akar beesni ráugrottam arra is... :DDD
Még ezen a humeten gondolkodom.... :DDDDDDD
banyek 42%ot erősödött frankfurtban... 33cent uszkve 81huf... :DDD
Lehet belekéne venni a mai hazai limit is közelinek láccik.... :DDD
az élet minden esetben eldönti, hogy kinek volt igaza. annyi bizonyos (szerintem), hogy előbb-utóbb minden papír visszatér a fundamentumokhoz. ezek alapján pedig a tárgyi részvényeket adni és nem venni kell.
Kedves dr-bubo
Engedje meg, hogy néhány észrevételt tegyek a hozzászólásához.
A sok személyes tapasztalat az helytálló. A keserűség és a dac részben talán igaz. de miért is fakad ez a keserűség és dac? talán személyes tapasztalatból és az elmúlt időszak megfigyeléséből.
profi befektetői hozzáállás? ki mondta hogy én befektető vagyok? én csak egy egyszerű, szürke kis spekuláns vagyok, akit azért nagyban befolyásolják érzelmei is. Úgyanis a magyar tőzsdén el lehet felejteni a profizmust és a befektetői hozzáállást. Itt más szabályok érvényesek. Pszichológia és információk. Semmi más.
Nem is kértem rá senkit sem, hogy azonosuljon az én shortos szemléletemmel. Ez itt a tippsarok és nekem ez a tippem és kész. Csak már néha piszkálja a csőrőmet a sok hülyesség meg fizetett marketing emberke beírásai. Ennyi csak ami megihlette ezen hozzászólásomat. Semmiféle profi szemlélet vagy dac vagy keserűség.
Annyit azért hozzáteszek, hogy nem véletlenül alakult ki a pesszimista hozzáállásom a mostani tőzsdéhez. Ha profinak tartod magad, akkor te is rájössz, hogy miért.
Sok érdekességet tartalmaz az alábbi írás, mindamellett sok személyes tapasztalatból fakadó keserűség és dac hajtotta világszemléletet is ki lehet olvasni belőle.
Ez a fajta szemlélet sajnos nélkülözi a profi befektetői hozzáállás minden csíráját és ledegradálja a tőzsdei befektetők szerepét és lehetőségét.
Nem tudok azonosulni ezzel a tőzsdei szemlélettel, ettől függetlenül persze a "shortozással" is lehet megfelelő időben pénzt keresni. De a "shortozás" csak egy egy eszköz a sok közül a profi befektető kezében és nem fétis.
csak néhány gondolat egyes papírokról: (ez az én véleményem, ezért nem biztos, hogy igaz is, de hát ki tudja)
Fotex: Várszegi kartárs majdnem az egyszemélyes irányító a cégben és itt mondanak olyan ingatlan vagyont, hogy a papír értéke 1200-1500 ft. Ja csak várszegi akkor és ott játsza át az ingatlanvagyont ahol csak tudja és utána meg itt áll a sok kis befektető a semmit nem érő pakkjával.
Synergon: egy veszteséges cég, aminek semmiféle vagyona nincsen szinte, csak bizonyos marketing dumák meg néhény megrendelés. A megrendeléseket bármikor át lehet játszani, illetve a könyvelést is nagyon szépen lehet kozmetikázni. Nem csak ilyen helyen mint mo. hanem ott is ahol sokkal szigorúbb ellenőrzések is vannak. A szellemi termék meg önmagában semmit sem ér ha nincsen mögötte pénz amivel megvalósítani lehet. Bár most szedik össze a sok kis beugratott spekitől. Azért megy az árfolyam mert közgyűlésen valaki kicsit nagyobb szavazati joggal szeretne rendelkezni. Eddig is ez hajtotta fel az árfolyamot, most is ideig-óráig. a sok kis büfi meg segít is neki. Na csak hajrá, minél magasabbról szeretném megshortozni őket, annál nagyobb és gyorsabb lesz a profitom.
Olyan jókat szoktam röhögni a sok reménykedő beírásain, hogy az csak na. Igaz, hogy most nem engem igazol a piac, de lesz ez másként is.
Ilyen beírások sok szuper papír topikban:
"most csavarják ki a remegő kezekből a papírokat"
"meg lesz az x ellenállás, hajrá"
én inkább így fogalmaznék: most tömik tele a sok kis harácsolót vécépapírral. Lásd: synergon, fotex, eco.
ezek a papírok felét sem érik, mint ami most az ára.
Az is igaz, hogy minden papír annyit ér amennyit a piacon adnak érte.
Hát én nem adok az biztos. De hát volt már nem egyszer olyan, hogy nem nekem volt igazam, de egy idő után meg nem győzték kapkodni a fejüket a sok kis bevásárló.
De hát a tőzsde nem jótékonysági intézmény.
:))))
"Ha a ma lesz a holnap tegnapja
Tedd a bús emléket az ablakba"
- speki olvasat számomra: ne befolyásoljanak a rossz emlékeim, az, hogy egy papírral korábban pórul jártam, nem jelenti azt, hogy az a papír leprás és nem szabad hozzányúlnom, mindig a jelenből, a kilátásokból induljak ki.
He-he..ez jó...a szövegek nem is rosszak.
A zenét ma már bármelyik zenész összedobja otthon Midi-ben, de akkor még jó volt.
Amúgy a Mirigyék sem sokkal ez után indultak, olyan 93-94 körül.
sztem még egy optimizmó rallynak be kellene következnie, hiszen a világ szépen teljesített
főleg a daxli
jó kis shortlehetőségek érnek, de nem adja könyen magát a piac - viszont a gyj-kig meg kell tenni a téteket :)
kis bocs lesz ez, aztán vagy elmegy a búsba Knut, vagy széttépi a gondozókat...
a medve veres szerszáma megint fenyegeti a tőzsdét :)
TIPPSAROK