én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Valamelyik majom (már elnézést ...) 4740-en vett 1 db Dax Short certit, mig a piaci ár épp egy ezressel kevesebb.
A kérdés persze az, hogy ez milyen árjegyzés mellett lehetséges ?!
Pl. ha egyszerre adok be két 1 db-os megbizást ugyanazon az árfolyamon (1 vételi + 1 eladási), az vajon akkor is teljesül, ha az árfolyam irreális ?
"A KELER tájékoztatása szerint a Budapesti Értéktőzsde Zrt. 2008. július 14-én bevezeti az Erste WTI Olaj Turbo Shot 175 certifikátot azonnali értékpapírpiacára."
nem, túl rossz volt ez az év, nem bírtam a kilengéseket benne anyagilag (nem idegileg, egyszerűen nem kockáztathattam tovább, miután rossz sorozattal nyitottam). Hosszú még az élet, ujra demó van. Mellesleg egyáltalán nem működött ugy a rendszer, ahogy mesélték, és utána is vitatkoztak velem, hogy az nem lehetséges, amit én mesélek. Ja, nem lehetséges, vhogy mégis lehetséges volt, a pénzem bánta.....
ha akarsz, itthon kell adóznod, mivel a certi besorolás is érdekes, gyakorlatilag saját felelősségedre dönthetsz jó pár adózási % között. Maga az adásvétel ktg.-e: az áttéttől erősen függ a spread, 3-6x áttétnél 0,2-0,7% kb. DE erre jön egy plussz fix ktg., ami egy adásvételnél 20 euró, ha az összeg 2000 euró alatt van. Ezért csak 2000 euró felett igazán jó bolt, vagy nagy áttétekkel
Certifikátok