Topiknyitó: Dehogynincs 2023. 09. 22. 19:09

2024-es EP-választás  

Az Európai Parlamentnek jelenleg 705 képviselője van, akiket a 27 tagállamban választottak meg. Ebből mi csupán 21-et adunk, ami nem egészen 3% (2.98%).
_________________________________
Kunhalmi Ágnes: Akár 10-15 százaléknyi szavazatot is kidobhat az ellenzék, ha nem állít közös EP-listát
https://telex.hu/belfold/2023/09/22/mszp-ep-valasztas-kozos-lista-kunhalmi-agnes
Nagyon úgy tűnik, hogy egyedül maradt ezzel a véleményével a szocialista párt. Mindenki más az önálló indulás mellett érvelt az elmúlt hónapokban, és jelenleg szinte teljesen ki lehet zárni a közös ellenzéki EP-lista esélyét. A leggyakrabban elhangzó érv, hogy az EP-választás pártlistás arányos rendszerben történik, így a kényszerű összefogás után végre mindenki megmutathatja, mekkora erőt képvisel valójában. Azt is szokták mondani a közös listát ellenzők, hogy legalább letisztul az ellenzéki térfél, és a minimális támogatottságú pártokkal már nem kell számolni a 2026-os választáson.
_________________________________
Engem marhára nem érdekelnek a mandátumok.
Arra vagyok kíváncsi, milyen a pártok valódi támogatottsága.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 12. 04. 14:49
Előzmény: #19  Zsolt90
#20
Gyurcsány Ferenc bejelentette, a dk ep-listájának első három helyén Dobrev Klára, Molnár Csaba és Vadai Ágnes fog állni.
Meglepődnél, ha megtudnád, milyen kapcsolat van Gyurcsány és Dobrev között. Úgy teszel, mintha kettőig sem tudnál számolni, de elárulom, hogy kettőig el kell számolnod, ha Gyurcsány feleségeiről van szó.
Föl teszik lenni kenve arra, hogy megmondd, kire kell szavazni, amikor nem is kötelező a szavazás, hanem önkéntes?
tanrek olvtárs szerint identitáspolitizálást űzök és bármilyen témához hozzá tudom fűzni Gyurcsányt.
Az identitáspolitizálást már az ókorban is ismerték, Catonak például az volt a becsípődése, hogy Karthágót el kell pusztítani. Minden beszédét ezzel fejezte be: "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam".
Abban igazad van, hogy a választók sok mindennel nincsenek tisztában, amikor döntenek.
1. Szerinted fog-e a kormánypropaganda gyurcsányozni?
2. Ha igen, akkor fog-e hatni a jól bevált gyurcsányozás?
3. Ha most kivételesen nem fog hatni, akkor mi az a varázsszer, ami kifogja a szelet a gyurcsányozás vitorlájából?
Zsolt90 2023. 12. 04. 13:28
Előzmény: #16  Dehogynincs
#19
Hogy a viharba jon az EP valasztasokhoz Gyurcsany? EP valasztasokon nem a kedvenc magyar politikai partodra kell szavazni, ez nem a magyar valasztasok. Hanem arra a magyar EP jelöltre, aki ahhoz az EP(!) parthoz tartozik, akivel egyetertesz. Hany ember tudja itt felsorolni az EP partokat? Es azt, hogy a magyar jelöltek kihez tartoznak? Gondolom meg annyian sem? EP partok programjarol, filozofiajarol gondolom meg annyi ember se tud megnyilvanulni..
N0MAD 2023. 11. 18. 18:55
#18
“ Gyurcsány puszta jelenléte a közéletben (és a kormánypropaganda nem minden alap nélküli hatásos) gyurcsányozása 27%-ról 31%-ra növeli a fidesz támogatottságát”
Igazándiból ha teréz anya, gandhi és churchill legjobb ötvözete lenne is, akkor is jobb lenne ha lelépne akkora hátrány a személye. Vsak épp egoista nárcisztikus ő is. 
Alkalmatlannak viszont pont nem a propagandamédia lejáratásai miatt tartom, azok hülyeségek. Az “el lehet menni” “hazudtunk éjjel nappal” “szemkilövetö” pont nem valid indok szerintem ha teljes kontextusban nézzük. 
A válságban párnaponta új száznapos programok hirdetése, a teszetoszáskodás, a majd szónoklattal megoldom stb, inkább jelzi az alkalmatlanságát. Csak erre nem is emlékszik senki. Bajnai érdemeit us neki tulajdonítja mindenki kb. 
Igazándiból most is elörébb lenne ha tudna kussolni, előrébb is van ha kicsit háttérbe megy. Csak képtelen rá, mindig be kell dobnia valami teátrális faszságot hogy róla szóljanak a hírek. 
bronz 2023. 11. 18. 14:05
Előzmény: #15  ehe
#17
Azok is kiesnének a francba, szimpla alibipárt.
Egy látszatpárt, fideszesekkel feltöltve nagykereszténynek eladva.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 11. 18. 13:43
Előzmény: #14  bronz
#16
Listás választás lesz, mert az ep-választás tisztán listás és nem lehet egyéni jelöltekre szavazni.
Lehetne közös lista, de éppen arra jó a külön lista, hogy kiderül a pártok valódi  támogatottsága. A fidesz támogatottsága is kiderül, ha a közömbös (de Gyurcsányékat elutasító) választók egy része nem lesz kénytelen a fideszre szavazni, hanem kedvére tobzódhat az ellenzéki pártválasztékban.
A kormánypropaganda kezéből így kicsavarhatják a gyurcsányozást, noha az egyidejűleg tartott önkormányzati választásokon a gyurcsányozásnak a városokban lehet valami értelme, de az ötezer lelkes Bivalybasznádon, ahol mindenki ismer mindenkit, nagyjából mindegy, hogy milyen pártszínezetű a pokgármester, mert még egy fideszes káder sem aljaskodhat kénye-kedve szerint.
ehe
ehe 2023. 11. 18. 12:31
Előzmény: #14  bronz
#15
kdnp is külön indul majd remélem!
bronz 2023. 11. 18. 10:50
Előzmény: #13  Dehogynincs
#14
Listás indulás kellene, hulljon a férgese, a társadalmi támogatottság nélküli kullancspártok (MSZP, LMP, PM, Jobbik) hátha végre eltakarodnak, mert ezek is lassan akkora nehezékek, mint maga Gyurcsány.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 11. 18. 10:01
#13
Tízből hét ellenzéki szerint a közös listával jobb eredményt lehet elérni az Európai Parlamenti választáson
https://publicus.hu/blog/tizbol-het-ellenzeki-szerint-a-kozos-listaval-jobb-eredmenyt-lehet-elerni-az-europai-parlamenti-valasztason/
Amennyiben az ellenzéki pártok külön indulnak az Európai Parlamenti választáson, a válaszadók 27 százaléka a Fideszre szavazna, az ellenzéki szavazatok pedig elaprózódnának. Amennyiben viszont az ellenzéki pártok összefognak, akkor a Fidesz 33 százalékot kapna, az ellenzéki pártok pedig 31 százalékot.
____________________ elutasítottság _____________________
Eddig is sejtettem, hogy Gyurcsány elutasítottsága sokakat tol át fideszhez, de ez az első (általam ismert) adat arról, hogy mennyit morzsol rá arra a fidesz táborra, amiből le kellene morzsolni.
A fideszre szavazókat kedvvel szokták bitkázni, de az ellenzéki szavazók között is van tízből hét birka, akikben még tisztán listás szavazáson is elhatalmasodik a nyájösztön.
Gyurcsány puszta jelenléte a közéletben (és a kormánypropaganda nem minden alap nélküli hatásos) gyurcsányozása 27%-ról 31%-ra növeli a fidesz támogatottságát.
Az ellenzék indulhat azzal a hendikeppel, hogy cipeli magával Gyurcsányt, de tisztában kell lennie azzal, hogy emiatt eleve kisebbek az esélyei.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 11. 17. 16:15
#12
"Brüsszel Magyarországon is migránsgettót akar létrehozni” – itt vannak az új nemzeti konzultáció kérdései
https://444.hu/2023/11/17/brusszel-magyarorszagon-is-migransgettot-akar-letrehozni-itt-vannak-az-uj-nemzeti-konzultacio-kerdesei
___________________________
Az eu-ellenes fidesz már készül az ep-választásokra.
Ha nem vigyázunk, akkor ebből huxit lesz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 11. 06. 07:51
#11
Nem tudom, mit ért a cikk a kis pártok összeomlásán.
A kis pártoknak is megmaradnak még két évig azok a mandátumai, amiket kitárgyaltak maguknak az összefogásban és az 5%-os küszöb alatt is lehet életjelenségeket mutatni.
Még a cikk is úgy látja, hogy a 2022-ben küszöb alatt maradt kétfarkúak is mandátumhoz fognak jutni az ep-választáson. Ha így lesz, az nem összeomlás.
stolz
stolz 2023. 11. 05. 16:12
Előzmény: #8  Dehogynincs
#10
2024: Fidesz győzelem, a kis ellenzéki pártok összeomlanak, marad a DK, Momentum, Mi Hazánk...
Madeinhungary 2023. 11. 05. 14:32
Előzmény: #8  Dehogynincs
#9
Nyilván nagy fidesz győzelem várható. A szavazók nagy többségénél semmilyen változás nem volt és nem is lesz egy darabig. A pár százezer bizonytalan pedig pár helyen tud csak fordulatot hozni. 2030-ig garantált a fidesz uralom...
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 11. 05. 14:25
#8
Borítékolható győzelmeket és néhány párt valóságra ébredését hozza 2024
https://telex.hu/belfold/2023/11/05/ep-valasztas-onkormanyzati-valasztas-eselyek
1. Az EP-t a Fidesz fogja nyerni, utcahosszal
2. Fideszes tarolás várható vidéken, némi ellenzéki sikerrel
3. Ha az ellenzék meg sem kísérli a teljes összefogást, annak a kis pártok összeomlása lehet a vége
4. Alighanem Karácsony Gergely marad a főpolgármester
5. Budapest az ellenzék terepe, alig pár kerület marad csatatér
- Ki lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje?
- Mennyire törnek előre a parlamenten kívüliek?
wgl 2023. 09. 26. 07:46
Előzmény: #4  Dehogynincs
#7
Ez nálam kettős ingert vált ki:  valóban fizessék meg a közvélemény kutatást és ne csesszék el a EU parlamenti mandátumokat, 
de:
Szinte mindegy 2-3-4 ellenzéki kerül be a 12-13 fideszes mellé,   vitathatatlanul  nagyon nagy létszámú közvélemény kutatói eredmény lenne, ami végre kilőhetné a kis pártokat, mert majd mindg arra hivatkoznak,  hogy másik kutatónál más az eredmény, mindenféle kifogást sorolnak.
... Ez így kilőhető és a 26-os választást lehet sokkal jobb helyzetbe hozza a fidesz ellenzéket.
..
Az önkormi választásnál, meg ne legyen semmi párt preferencia, csak helyben ismert helyi potentát legyen kiválasztva közös ellenzéki jelöltnek. Ha nem tudnak megegyezni: előválasztás ott helyben.
wgl 2023. 09. 26. 07:33
Előzmény: #5  Dehogynincs
#6
ezt csinálta 2006-os koala kormányzáskor is, bármit csinált a hatalom,  mindenben azonnal akadályozták. és egy minta erre: 
---2002-es fidesz bukás váratlan volt, beadtak uccsó pillanatban egy törvényt, nem volt idő megszavazni, de tetszett a szociknak is és beadták betű helyesen újra.
..Új kormány Parlament,szavazás, és legnagyobb döbbenetükre a fidesz ellene szavazott, saját törvényüknek!!
- rákérdeztek ezt miért??
válasz: mert ellenzékben mindent, bármit tesz a kormány, hatalom, ellene fel kell lépni.
..
Tessék mondani, akkor mire esküdtek fel?
Nem arra, hogy az ország javára dolgoznak legjobb tudásuk szerint???
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 09. 26. 07:18
#5
Orbán Viktor: Mindenben az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit Brüsszel követel
https://index.hu/belfold/2023/09/25/orban-viktor-napirend-elott-brusszel-migracio-beszed-koltsegvetes-gazdasag-parlament-politika/
Orbán megadta a jövő évi ep-választás alaphangját.
A fideszt már kigolyózták az európai néppárt pártcsaládjából. Most az eu-szkeptikusok mezőnyében indul.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 09. 23. 20:02
#4
Kunhalmi Ágnes: Akár 10-15 százaléknyi szavazatot is kidobhat az ellenzék, ha nem állít közös EP-listát
https://telex.hu/belfold/2023/09/22/mszp-ep-valasztas-kozos-lista-kunhalmi-agnes
Nagyon úgy tűnik, hogy egyedül maradt ezzel a véleményével a szocialista párt. Mindenki más az önálló indulás mellett érvelt az elmúlt hónapokban, és jelenleg szinte teljesen ki lehet zárni a közös ellenzéki EP-lista esélyét. A leggyakrabban elhangzó érv, hogy az EP-választás pártlistás arányos rendszerben történik, így a kényszerű összefogás után végre mindenki megmutathatja, mekkora erőt képvisel valójában. Azt is szokták mondani a közös listát ellenzők, hogy legalább letisztul az ellenzéki térfél, és a minimális támogatottságú pártokkal már nem kell számolni a 2026-os választáson. _________________________________
Engem marhára nem érdekelnek a mandátumok.
Arra vagyok kíváncsi, milyen a pártok valódi támogatottsága.
qpec 2023. 09. 23. 18:43
Előzmény: #2  Dehogynincs
#3
"Megy az egér és az elefánt a hídon.Megszólal a kisegér:Ugye milyen hangosan dübörgünk?!"
Az EU teljes GDP -ének Kis hazánk,NNNNNNNNNNAAAAAAAgy magyarország alig 0.1%-át adja,de mi/Orbán/ akarjuk a passzátszelet fújni!
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 09. 23. 16:00
#2
Az Európai Parlamentnek jelenleg 705 képviselője van, akiket a 27 tagállamban választottak meg. Ebből mi csupán 21-et adunk, ami nem egészen 3% (2.98%).

Topik gazda

Dehogynincs
Dehogynincs
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek