Tévedtek! A nagyok tartják a longjaikat-- sőt minden eladást megvesznek már régóta. Továbbra is felfelé megyünk. Két hónapja ezt írom --- mikor hiszitek már el??
most jon a nap vegi shortos kivegzes
persze engem is kicsinaltak de mindegy
19300 elkepeszto 1100 pontos emelkedes
aki most raad az holnap orommel veszi majd vissza a 18850-es tamaszon es a mult heti shortosok meg igy is meg vannak szivatva mert 18200 eselytelen
hat jo kis menet volt
szepen elterveztek
én is régen azt csináltam, hogy shortot indítottam, mert magasnak éreztem, úgy gondoltam, hogy, nah, innen már biztos nem megy feljebb.
Aztán mégis ment. Vártam, gondoltam, ez már tényleg a csúcs, legfeljebb nem a csúcs legtetejéről, hanem kicsit lejjebbről van a shortom.
Tovább emelkedett. Gondoltam, most fordul! És tényleg kicsit leesett. Aztán viszont kitört felfelé.
Kereskedéskor ki kell zárni az érzelmeket és racionálisan kell gondolkodni. Ez az, ami nekem sokszor nem megy. TA szerint az történt, hogy az a 18700-as ellenállás, ami már 3-szor megállította az emelkedést, most elesett. Nagy forgalommal tört. És most épp 19200-on vagyunk. Ez nem épp shortos jel.
Ma Mike írt reggel egy kialakult szigetről, ami csak a mai réssel alakult ki. Ez felviheti még innen jó magasra. Lehet, hogy nem is fog esni. Talán egy kicsit visszaad és utána oldalazik, aztán megint megindul felfelé.
Legalábbis TA szerint nincs most esésre utaló jel.
naluk valoszinubb a korrekcio hiszen ok azert tobbe kevesbe betartjak az alapszabalyokat...
nalunk kevesbe biztos
de jo meglatas
viszont igy lehet csak holnap jon el es akkor is ressel le
tehat akik ma kenyszer zartak shortosok megint megszivjak mert kimaradnak az esesbol es magasan zarattak veluk...
Innen csak short-ot tudok elképzelni. Vagy menne föntebb, hogy messzebbről legyen indítható vagy kezdjen el esni és abba beszállni.
Ez a kifeszített kábelnek szakadni kell, az amcsiknak meg korrekciózni.
A 2007. évi (mesterségesen fepumpállt, dumált, lufi stb) csúcspontok által kijelölt csökkenő trendvonal környékén vagyunk..esetleg pár napig-hétig elszarakodhatunk itt..aztán puff
go-go vegyetek 23k lesz a bux hehehe :)))
az ingyér nyomott pénz meghozta busás kamatát ... most már kivonható a rendszerből..vagy elinflálják
a kisember igyis-úgyis megszopja
Az MNB 50 bázisponttal 8%-ra csökkentette az irányadó rátát, 3 órakor jön a sajtótájékoztató Simor Andrással. A forint 268,40 körüli szintről 268-ig erősödött a bejelentésre.
éjjel nem is akarok foglalkozni vele.
a felület tényleg kicsit gagyi, de az sp, dax futuresek nagyon jól kereskedhetők rajta, nálam működik. sokkal kiszámíthatóbb, mint a bux
amugy zabas utolagos engedelmevel ide tennem az altala keszitett grafikont link
o ugyan ezt azert idezte be mert sziget keletkezett a hatiban is ami gatolja az esest
viszont en mast is eszrevettem rajta
ahol a fekete es kek vonal metszese van a korabbi 17200-as csucsnal ott nezzetek meg a gyertyakat
elotte vagy 4-5 gyertyat meg a mostani 4-5 gyertyat
kisertetiesen hasonlit a le fol szarakodas az akkori esemenyekhez
akkor is hirtelen rantottak ki 17200-ra majd gyors visszaeses jott
ebbol zaszlo alakzat keletkezett ugy nezem ami a mostani magas szinthez vezetett
azota ketezer ponttal fentebb vagyunk es ugy a rajzon nem szerepel meg de kepzeljetek hozza a mai hirtelen 1000 pontos kitores gyertyajat...
legalabb egy esely van ra hogy lesz egy kis visszeses viszont hosszabb tavon ez tenyleg lehet egy ujabb zaszlo es akkor enigmanak igaza lehet a 20K folotti dologgal...
aki összeesküvés elméleteket gyárt, az a tőzsdén elveszíti a pénzét. tényszerűen: pl. az otp hosszú távú EUR kötvényei tavasszal (lejárattól függően) 30-50%-os árfolyamon forogtak, amely bőven 20% felett hozamot jelent (ha nem csődöl be abank). Te például mit csinálnál az OTP helyében: a) saját kötvényt vennél a fenti hozammal; b) vállalatokat finanszíroznál fele ilyen hozammal. A helyes válasz az a).
Hozzátenném, hogy az otp helyébe szinte bármilyen más bankot helyettesíthettél.
És ekkor nem beszéltünk a tőkemegfelelési problémáról, ami igencsak megnehezíti a hitelezést (hiába gyűjtöttek sok betétet, az csak likviditási kérdés, de a tőkehelyzetet nem javítja).
0912 határidő
buék:))
csak hogy értelmes legyen:)