Tudom, hogy a klasszikus iskola képviselői ezért akár meg is köveznek,de hát az említett tanok szerint és a statisztikák szerint 90-95%-ban veszítenek.Ezt érdemes átgondolni.
A legbiztosabb korrekcióba a főtrend irányában kereskedni SL.-nélkül PT-vel és kész.
ja most látom, már az is elég, ha csak 3-szor nyerünk a 10-ből... :D
Persze a
nyereség/veszteség >= 3
egyenlőtlenséget mindenki saját maga vérmérséklete alapján állítja be, így ez változhat. Ha pl. felemeljük 4-re, akkor biztosabb a dolog, de sokkal nehezebb nyerni és sokkal ritkábban adódnak ilyen lehetőségek.
A S/L-al való kereskedés nagyon hasznos különösen a brókered számára.
Nézd vissza a kötéseid és rájössz, hogy az árak vissza- vissza térnek és veszteség nélkül ki tudnál szálni.
Szerintem sokkal célravazetőkk a célárral stop nélkül kereskedni.
Ha mégis stoppot használok az nem a pouició védelmében, hanem a tőke óvása miatt8Katasztrófa helyzetre használám, ha már minden alattas felettes síkon ellenem megy az ár.3:1 aránynál 75-ben vesztel 25-ben nyersz.
Trendvonal, támasz vagy ellenállás fölé vagy alá 2-5%-al, attól függően, hogy mekkora a volatilitás, mekkora az adott papír szórása.
De, amit Te írsz az is teljesen jó, sőt, ha rákeresünk a stop limitre a neten, akkor azt hozza ki definicióként.
Ezt úgy lehet jól kijátszani, hogy stop árat és célárat is számolunk. Ha az ezekből számolt nyereség / veszteség hányados nagyobb, mint 3, akkor megnyitjuk a pozit, különben nem.
veszteség esetén bukunk max 1 egységnyit
nyereség esetén nyerünk min 3 egységnyit
Ebből már kiszámolható, hogy
10 kereskedés esetén, ha
9-szer vesztünk, 1-szer nyerünk: -6 egység
8-szor vesztünk, 2-szer nyerünk: -2 egység
7-szer vesztünk, 3-szor nyerünk: +2 egység
6-szor vesztünk, 4-szer nyerünk: +6 egység
stb.
Tehát ezzel elég, ha hosszútávon azt elérjük, hogy 10-ből 4-szer nyerjünk, mert az visszahozza a másik 6 veszteségét és még pluszban egy kicsit.
Ezeket nem is neked írtam le Mike, hiszen sokkal jobb tőzsdés vagy, mint én és régebb óta is csinálod, inkább a többieknek meg magamnak.
igen amíg nem napiztam semmi bajom nem volt... megúsztam az eséseket és mindent....májusban pont az egy évvel ezelötti pénzemnél voltam... akkor kezdtem el napizni az otival és lett 6M -ból 4M elég szomorú.... ,ost ezeken szinteken meg már eleve öngyiloknak érzem bármelyik rvt... ezért gondoltam a hatit... de most elgondolkoztattatok...
sziasztok ... egy kis segítséget szeretnék kérni... eddig otiba napiztam de miután sikerült elbuknom a tőkém 40% .. rájöttem ez nagyon durva sport... a buxot hogy tudom shortolni vagy longolni... kbc vagyok de nekem ilyen nem jön fel... köszi előre is...
0912 határidő
buék:))
csak hogy értelmes legyen:)