Elfogadta a pápai önkormányzat ajánlatát a Pápai Hús két további tulajdonosa is, így a húsipari cég hamarosan a város tulajdonába kerülhet - jelentette be Áldozó Tamás polgármester. A Pápai Hús 1913 Kft.-ben tulajdonos cégek (Dedeko Kft., Nyugat-Agro Kft.) taggyűlései elfogadták az üzletrészek átalakítására, így a törzstőke emelésre tett önkormányzati ajánlatot, tehát a húsipari cég rövidesen többségi önkormányzati tulajdonba kerül. A két cég mellett az önkormányzat és az önkormányzati tulajdonban lévő Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. a húsipari vállalat tulajdonosa. A két másik tulajdonossal kötendő megállapodásról még folynak a tárgyalások, ezekről a polgármester későbbre ígért tájékoztatást. A Pápai Hús 1913 Kft. tavaly jelentette be, hogy forgóeszközhiány miatt nehézségekkel küzd, és tőkeemelésre van szüksége - írta az MTI.
Szia Dénes,
az én módszerem, és most sok rutinos FX-es fog lehurrogni, uh belátásodra bízom, de nem javaslom.
A pozikat javarészt kézzel menedzselem, de mindig van egy szint, ahová behúzom az SL-t és nem piszkálom. Hozzáteszem, hogy nagy játékteret hagyok neki (Daxnál ez cca 50 pont, de függ tőle hogy mi alapján nyitom a pozit). Ha látom, hogy ellenem megy a pozi, de meggyőződésem, hogy csak rövid távon, akkor nyitok egy ellenpozit és annál belövök egy TP-t, amit nagy valószínűséggel el fog érni. Ezáltal oda-vissza remélhetőleg lekereskedem a storyt.
magyarul tudom én vagyok béna, írtad is, el is fogadva amit írtál én is ezt vártam, hogy emelkedés lesz az első hónapokban, jelezted is előre.
De azért az emberben ott van 2011 nyár vége a 2.200 pontos zuhanás.
Szóval azért nem könnyű...
Én már a shortot várom én ahhoz értek valamennyire... :) :)
index
a centi az más, index = index növekedés
én úgy vélem az eu-ban ősszel már kint is el kezdenek növekedni gdp viszonylatában
de természetesen ezer gond van kint is
míg az usa továbbra is egyértelműen nyerőnek látszik
De ha év elején számolod is ezt, certi világban ez nem állja meg a helyét.
Mert rendben van, hogy a amcsi indexek év elején nagyon elhúztak pl a DAXtól.
De
1/ nem biztos, hogy behozza
2/ ha be is hozza de előtte lefele menetben kiüt egypár longot és utána indul neki akkor már mindegy.
Forexnél meg egy több száz pontos ellenkező irányú menet okozhat gondot.
én másképp számolok
év elején 10-15% emelkedést vártam éve szinten, ez sztem min meg is lesz, sőt lassan meg is van.. az indexekben kint
nyilván az éveleji hatás elég erős, és az alacsony kamatok is meghozták a kedvet
..komolyabb turbulenciára majd tavasz közepe, vége lesz
akkor kezdik vágni az osztalékokat
Mackó ! egy technikai kérdés, ha ráérsz.
Beállsz poziba, de még ellenkező irányba megy. A stop egy szint vagy más ellenállás fölé rakom, hogy ha esetleg fölé is megy ne legyen gond, de mégis sokszor (eddig 70-80%) így is kiütik, majd utána fordul a várt irányba, de akkor már csak nézem.
De ha még tovább viszem a stop szintjét vissza akkor meg a bukó nő vele.
Egyelőre nem kicsit bénázok vele, még szoknom kell.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?