Ezt tartom valószínűnek én is, de én tuti nem várom meg a cs.a tárgyalást és szerintem a többség is így gondolkozik, annak ellenére, hogy mi megy a topikban. :-(
Dénes bácsi unatkozik. Pénteken volt szép mozgás, dicső nap volt.
Most dax nem tdom, olaj, nem tdom, mert fel nem merek, lefelé kéne jel, de még nincs, jó lenne. Arany nem tddom. Valamit azért tudni kéne..:) :)
Várhatóan mintegy 4 milliárd forintot kell leírniuk az E-Star hitelezőinek a csődegyezség keretében - tette közzé az E-Star hétfőn a BÉT honlapján. A cég közel ötvenoldalas dokumentumot tett közzé, amelyben arról győzködik a befektetőket, hogy ennek ellenére fogadják el a társaság reorganizációs tervét.
Az E-star érvei szerint ha a csődegyezségi megállapodást elfogadják, egy olyan újraszervezett társaság jön létre, amely életképes lesz a jövőben. A terveik szerint ugyanis a csődegyezség elfogadása után egy holdingszerű cégcsoport alakul ki, amelynek vezető cége bár jelentős tartozásokkal rendelkezik, azonban folyamatos bevételei lesznek, így képes lesz előteremteni a csődegyezségben megígért hitelvisszafizetéseket. A 15 éves reorganizációs program végére azonban a cég saját tőkéje ismét pozitív lehet - teszik hozzá. A kifizetésekre szánt 15 éves időszak rendkívül hosszúnak tűnhet - hívja fel a figyelmet az E-Star, azonban nem akartak olyan fizetési ígéreteket felvállalni, ami nem teljesíthető - teszik hozzá magyarázatként.
Az E-Star a csődegyezség fejében azt is felajánlja, hogy a hitelezők által kért feltételeknek megfelelően biztosítja a csődmegállapodás teljesítésének ellenőrzését a törvényi feltételek mellett. A kötvényeseknek pedig azt ajánlják, hogy a le nem járt kötvényeket közös megegyezéssel tegyék lejárttá, és ez képezné a pénzkövetelés alapját. Az E-Star azt is leszögezi, hogy a következő 15 évben képződött források felhasználhatók lennének ugyan ismételt, várhatóan jó cash-flow megtérüléssel rendelkező beruházásokra, azonban 100 százalékos prioritást élvez a tervek szintjén a fennálló és a csődegyezség keretében átütemezett tartozások rendezése.
A gazdasági környezetben azonban nem vár pozitív elmozdulást a követekező években a cég, annak ellenére sem, hogy az önkormányzatok várhatóan mentesülnek adósságterheik egy jelentős részétől. Mivel azonban a bevételeik is várhatóan csökkennek a fizetőképességük nem valószínű. hogy jelentősen pozitívan változna.
Az üzleti terv ráadásul azzal is számol, hogy a meglévő projektek a szerződéses időszak elteltével megszűnnek Magyarországon, mind az E-Star Alternatív Nyrt., mind az E-Star Esco Kft. esetében, így végül egy jóval karcsúbb cég folytathatja majd a tevékenységét.
Minimax még van, thome iptv már nincs.
Mondjuk igaz, nem megy 'sókat' a villanyvasút, így a bakterköltséget meg tudom spórolni. De lehet, átállok 'tűr elemre'...
:))
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?