Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2015. 09. 02. 13:40
Előzmény: #4719  _pampa_
#4720
"Titkos dróncsapásokkal végzik ki az Iszlám Állam vezéreit
Hír24

2015. SZEPTEMBER 02. 13:141
Az átfogó katonai offenzíva mellett egy drónhadjárat is folyik Szíriában - közölték nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők a The Washington Post című amerikai lappal.

A CIA és a haderőnemek Egyesített Különleges Műveleti Parancsnoksága (JSOC) együttműködésében az amerikai erők már az Iszlám Állam több vezetőjét megölték - írta a Washington Post keddi cikkében. Köztük volt az a brit állampolgárságú szélsőséges, Junaid Hussain, akinek feltehetőleg az volt a feladata, hogy a szervezettel szimpatizálókat az internetes közösségi médián keresztül egyesült államokbeli támadásokra buzdítsa - mondták a nyilatkozók.

Megosztják a feladatokat

A CIA és a Különleges Műveleti Parancsnokság szóvivői nem voltak hajlandók beszélni a témáról. A program révén a CIA - pontosabban azon belül a terrorelhárítási központ (CTC) - szerepe jelentősen megnőtt a szíriai háborúban. Mégis, a CTC feladata csak a fontos terrorista vezetők azonosítása és tartózkodási helyének meghatározása, a csapást rájuk kizárólag a JSOC méri.




A CIA és a JSOC szíriai szerepének növelése is arra utal, hogy az amerikai terrorelhárítási tisztségviselőket aggasztja az Iszlám Állam térnyerése, illetve, hogy a hagyományos fegyverekkel végrehajtott csapások nem gyengítik a most már az al-Kaidánál veszélyesebbnek tartott terrorszervezetet. Az Obama-kormány vezette Egyesült Államok ismét két kiemelt katonai eszközét veti be a terroristák ellen: a CTC volt az, amely úttörő volt a felfegyverzett drónok használatában, és amely elvégezte az al-Kaida vezetője utáni kutatást, a JSOC pedig az, amelynek egyik egysége hajtotta végre az Oszama bin Laden elleni rajtaütést.

Eltörpülnek a dróncsapások a légicsapások mellett

Az új ellenség azonban új feladatok elé állítja Amerikát. Az al-Kaidával ellentétben az Iszlám Állam nagy területeket tart az ellenőrzése alatt, úgy tűnik, hogy potenciális újoncainak száma végtelen, irányítása decentralizált, parancsnokai közül sok szolgált Szaddám Huszein volt iraki diktátor hadseregében.

A nyilatkozó amerikai tisztségviselők elmondták, hogy a CIA-JSOC program keretében eddig csak néhány gyilkos csapást hajtottak végre, ami eltörpül amellett, hogy az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció az utóbbi egy évben 2450 légicsapást hajtott végre Szíriában, és körülbelül 4000-et Irakban."
_pampa_ 2015. 09. 02. 08:09
Előzmény: #4718  _pampa_
#4719
"RASSZISTA HOLLANDIÁRA PANASZKODIK AZ ENSZ
Judi Tamara
Bár számítani lehetett rá, hogy az ENSZ elmarasztalja Hollandia nem hatékony diszkriminációellenes intézkedéseit, a legnagyobb Benelux állam vezetését is meglepte a világszervezet megkülönböztetésellenes bizottságának jelentése, mely gyakorlatilag minden vizsgált kategóriában leminősíti az országot.
Hollandia sok európai országhoz hasonlóan különutas megoldást választott, és kemény módszerekkel próbálja csökkenteni a migránsok jelentette anyagi és társadalmi terheket. A Mark Rutte vezette kormány azt tervezi, hogy megvonja az élelmiszert és szállást a sikertelen menedékkérőktől, így azok kénytelenek lesznek elhagyni az országot. Az ENSZ szinte azonnal kritizálta a Rutte-kormány döntését, szerintük amíg a migránsok Hollandiában tartózkodnak, az országnak kötelessége az életszínvonal minimumát biztosítani nekik. Mark Rutte miniszterelnök ennek ellenére hisz a holland út működőképességében: „Itt olyan emberekről beszélünk, akik haza tudnának menni, a kormányaik visszafogadnák őket, azonban ők egyszerűen nem akarnak”. A holland szigor a legtöbb menedékkérőt félelemmel tölti el, a 39 éves szomáliai Rahima a skót The Nationalnek elmondta: nem hiszi, hogy menekültsátust fog kapni, azonban ha visszatoloncolják Szomáliába, az al-Sabab terrorszervezet biztosan végez vele. „Ha Szomáliá­ban meggyilkolnak, legalább bebizonyosodik, hogy igazam volt” – véli Rahima."
_pampa_ 2015. 09. 02. 07:24
Előzmény: #4717  _pampa_
#4718
"Öt éven belül lakhatatlanná válhat a Gázai övezet, ha az enklávéra jellemző jelenlegi gazdasági tendenciák folytatódnak – derül ki az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának (UNCTAD) kedden Kairóban közzétett jelentéséből."
link
_pampa_ 2015. 08. 30. 09:24
Előzmény: #4716  Törölt felhasználó
#4717
"Szép" jövő elé néz az emberiség.....

"Tengerszint-emelkedés: viszlát Tokió!

A NASA legfrissebb előrejelzése szerint elkerülhetetlen a tengerszint legalább egy méteres emelkedése, ami olyan tengerparti metropoliszokat sodorhat veszélybe, mint Tokió, vagy Szingapúr. Ugyanakkor a vízszint nem mindenhol emelkedik ugyanúgy. Sőt, van, ahol csökken.

A név kötelez: az OMG – (Oceans Melting Greenland – a szójáték viszont utal a betűszó másik értelmére is – Oh my God, vagyis Jaj istenem) nevet kapta a NASA új mérési projektje, amelynek segítségével a tengerek vízszintjének emelkedését jósolják meg a szakemberek, amiben a Grönlandi jégtömeg olvadása kritikus szerepet játszik. De még a névválasztásban részt vevő szakemberek sem gondolták, milyen riasztó – és furcsa eredmények származnak az amerikai űrügynökség globális műholdas felméréséből.

Eszerint a következő 100-200 évben legalább (!) egyméteres tengerszint emelkedéssel kell számolnunk. Ez teljes szigetországokat söpörhet el: eltűnik a turistaparadicsom Maldív-szigetek, vagy Tuvalu, olyan, mélyen fekvő tengerparti metropoliszok kerülnek veszélybe, mint Tokió, vagy Szingapúr, sűrűn lakott országok veszhetnek oda, mint Banglades és Hollandia. (Igaz, hogy Bangladest megmentheti a folyami hordalék.)

„Még óvatos becsléssel is legalább 150 millió ember él az érintett régiókban” – hangsúlyozta Michael Freilich a NASA kutatási vezetője. Egy ilyen forgatókönyv bekövetkezte esetén a következmények beláthatatlanok, sok esetben olyan országokat is negatívan érinthet, amelyekre nem is gondolnánk. Spanyolország például a strandjait veszítheti el.

Az igazi problémát az okozza, hogy az emelkedés nem egyenletes. A NASA mérései szerint 1992 óta a tengerszint átlagban 7,6 centimétert emelkedett (Az IPCC szerint száz év alatt 20 centimétert), csakhogy nem mindenhol egyformán. A Csendes-óceáni tengerfelszín egyes területein a műholdak csak az elmúlt huszonöt évben 23 centiméteres emelkedést regisztráltak, míg más területeken, mint az Egyesült Államok nyugati partvidékén éppenséggel néhány centiméterrel csökkent a vízszint. Ennek oka, hogy a tenger nem egyenletesen melegszik, így a víz hőtágulása nem egyformán jelentkezik. Csakhogy az áramlási viszonyok megváltozásával, vagy az olyan időjárási jelenségek hatására, mint az El Nino az addig hideg tengerek hőmérséklete is megváltozhat, ami viszonylag gyors és előre nem prognosztizálható árhullámot válthat ki az érintett területeken.

A hőtágulás mellett a tengerszint emelkedését még két tényező befolyásolja: a magashegységek gleccsereinek visszahúzódása és a szárazföldi jégtömegek, mint a Grönlandi és Antarktiszi jégtakaró olvadása. Ez a folyamat pedig gyorsabb, mint eddig gondolták: a legfrissebb becslések szerint Grönland évente 303, míg az Antarktisz 106 gigatonnányi jeget veszít el évente. Mint azt Josh Willis a NASA oceanográfusa kiemelte, a jelek arra utalnak, hogy az elkövetkező húsz évben az olvadás és a tengerszint emelkedés magasabb sebességre kapcsolhat. Márpedig ez magában hordozza annak a veszélyét, hogy a jégtömegek összeomlanak. Ebben az esetben a most prognosztizált tengerszint emelkedés háromszorosával számolhatunk. A három méteres tengerszint emelkedés beláthatatlan problémákat okozna a jövőben: becslések szerint a történelem legnagyobb népvándorlását kényszerítené ki, az érintett régióban ugyanis több mint másfél milliárd ember él.

Bár az emissziócsökkentés csökkentheti az üvegházhatást, ami miatt mérséklődhet az óceán felmelegedése és a gleccserek olvadása, de ezek az intézkedések alighanem túl lassan és túl későn következnének be ahhoz, hogy számottevően módosítsák az említett gleccserek olvadását – már ha egyáltalán a klímapolitikának sikerül létrehoznia a beígért 2015-es határidőig a globálisan kötelező érvényű klímaegyezményt, mely a 2020 utáni időszak légszennyezését szabályozná."
Törölt felhasználó 2015. 08. 29. 10:46
Előzmény: #4714  _pampa_
#4716
nyugat szemetét valahol le kell tenni. de a Föld véges, előbb utóbb körbeér a szennyezés és eléri az európaiakat is.
_pampa 2015. 08. 29. 10:37
Előzmény: #4714  _pampa_
#4715
"Az izraeli hadsereg blokkolta Irán megtámadását

Legalább háromszor állt volna készen az izraeli kormányzat az elmúlt három évben arra, hogy megelőző támadást indítson az iráni nukleáris létesítmények ellen – a hadsereg azonban minden alkalommal  megvétózta a kezdeményezést. A Hetek cikke.
Az izraeli hadsereg blokkolta Irán megtámadását Az izraeli légierő egy szelete.
Egy kiszivárgott hangfelvétel nyomán Ehud Barak korábbi miniszterelnök, majd védelmi miniszter az izraeli kettes tévécsatornának adott hétvégi interjú során bevallotta: tárcavezetői tevékenysége alatt ő és Benjamin Netanjahu miniszterelnök háromszor, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is kezdeményezte, hogy támadást indítsanak Irán nukleáris létesítményei ellen.

Első ízben Gabi Askenázi vezérkari főnök hálóján akadt fenn az ötlet, aki úgy ítélte meg, hogy nem állnak rendelkezésre a megfelelő műveleti képességek. Egy évvel később Askenázi utódja, Benny Gantz az ilyenfajta beavatkozás kockázataira hivatkozott. Ez szemmel láthatólag meggyőzőnek bizonyult, ugyanis Móse Jaalon, a stratégiai ügyek akkori minisztere és Juvál Steinitz korábbi pénzügyminiszter a biztonsági kabinetben meggátolták a támadás megindítását.
A 2012-ben adódott lehetőséget a folyamatos elnapolások, illetve az tette vitatottá, hogy Izrael és az Egyesült Államok éppen ekkor tartottak nagyszabású közös hadgyakorlatot, Washington pedig még a látszatát is kerülni szerette volna annak, hogy közvetlenül köze legyen az esetleges támadáshoz
– vázolta fel Ehud Barak. Netanjahu ez idáig nem reagált a volt védelmi miniszter nyilatkozatára.
ehud barakEhud Barak
John Kerry amerikai külügyminiszter szerint „óriási hiba” volna Izrael részéről egyoldalú támadást indítani Irán ellen, ami nem maradna következmények nélkül. Kerry mind a konkrét katonai beavatkozás, mind a kibertámadás ötletét „hatalmas tévedésnek” bélyegezte. Szerinte a július 14-én megkötött megállapodásnál nem áll kedvezőbb lehetőség a rendelkezésükre, és még mindig jobb, hogy a nemzetközi ellenőrök bemehetnek a létesítménybe, mintha minden rálátást elveszítenének a már meglévő iráni kapacitások fölött.
Mindazonáltal Obama és Netanjahu tárgyalásai nyomán az Egyesült Államok 1,5 milliárd dollárral akarja növelni az Izraelnek juttatott eddigi 3 milliárdos katonai segélyt, Izrael védelmi rendszerét fejlesztendő. A segély nagy része F-35-ös repülőgépek formájában érkezne. Ez arra enged következtetni, hogy az izraeli védelemhez való hozzájárulás szükségességét Amerika is látja. A megállapodás 2018-tól lépne hatályba, ám Netanjahu vonakodik elfogadni, hiszen ez egyet jelentene az iráni atommegállapodás teremtette status quo-ba való belenyugvással, pedig a kongresszusi szavazás még hagy némi esélyt a megállapodást ellenzők várakozásainak.
A megállapodás tartalmazná, hogy Izrael csak amerikai beleegyezéssel indíthat támadást.
Amerika véleménye eddig is döntő volt az ország számára, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Izrael végül nem indított akciót az iráni reaktorok ellen. Az izraeli ellenzék vezetője, Isaac Herzog szintén az Egyesült Államokba utazik Obamához, „az új helyzethez igazodó biztonsági intézkedések előterjesztésére”.
Teherán továbbra is hangsúlyozza, hogy atomprogramja kizárólag békés célokat szolgál, miközben Izrael az iráni partner megbízhatatlanságára hívja fel a figyelmet. „Irán megtévesztő politikája hosszú múltra tekint vissza. Ez ugyanaz a Hamenei, aki nemrég még elmarasztalta Moammer Kadhafit az atomprogramja feladásáért” – jelentette ki Ehud Barak.
További kétségekre ad okot az izraeli Jediót Ahronót napilap beszámolója arról, hogy Irán a napokban vásárolt 500 km hatótávolságú „Fateh 313” típusú rakétákat Oroszországtól, illetve szert tettek egy új „Simoreg” műholdkilövő egységre is, amely alkalmas ballisztikus rakéták kilövésére akár 5000 kilométeres távolságban
(Teherán és Jeruzsálem légvonalban nagyjából 1600 kilométerre vannak egymástól).
kerry és netanjahuKerry és Netanjahu
Netanjahu az Iránnal kötött megállapodásról minduntalan úgy nyilatkozott, hogy ahelyett, hogy megakadályozná a perzsa rezsim atomfegyverhez jutását, épp hogy kikövezi előtte az utat. A legtöbben úgy vélekednek Izraelben, hogy a szankciókat túl hamar engedik el, így azok nem tudják teljesen kifejteni a hatásukat egy kölcsönösen előnyös alku eléréséhez, amely meggátolná az iráni atomfegyver létrehozását. Izraeli diplomaták az egyezmény nyilvánosságra kerülése után kifejezték aggodalmukat a vizsgálatok megbízhatóságával kapcsolatban.
Sokak szerint az iráni rezsim az időhúzás stratégiájával él, hiszen a minduntalan tovább húzódó tárgyalások közben is folytatták a dúsítást. Továbbá az egyezménybe foglalt határidők és feltételek is nagyon kedvezőek a számukra: elnapolhatják vagy akár meg is tagadhatják a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreinek a nukleáris létesítményekbe való belépését, az urándúsításhoz szükséges infrastruktúra nagy részéhez a nemzetközi közösség nem nyúlhat – azok szétszerelését Irán maga vállalta –, Irán kötelezettségszegése esetén pedig a szankciók visszaállítására 65 napos határidő áll rendelkezésre."
Hetek / Dinai Fanni, Jeruzsálem
_pampa_ 2015. 08. 29. 08:28
Előzmény: #4713  _pampa_
#4714
NO COMMENT!

"Tetézi a problémát, hogy az iparágban dolgozó 20 ezer szakképzetlen hajóbontó egynegyede gyermek, akiknek átlagéletkora 8 év körüli. Sok mélyszegénységben élő család persze anyagi kényszerűségből már 4-5 éves korában munkába küldi csemetéjét, akik – mint minden más munkavállaló – napi 2,26 amerikai dollár, azaz 633 forint értékű fizetséget kapnak. A biztonsági felszerelések krónikus hiánya miatt természetesen gyakoriak a súlyos sérülések a hajógyárakban. Humorosan „csittagongi tetoválásnak” hívják azokat a sérüléseket, amelyek maradandó nyomot hagytak az embereken, legyen az egy szemgolyó, egy fülkagyló, vagy egy hüvelykujj elvesztése. Az International Trade Union Confederation 2015-ös ITUC Global Rights Indexe szerint ezekben a gyárakban átlagosan hetente egy ember veszti el az életét a fenti okok miatt."
link
_pampa_ 2015. 08. 28. 08:43
Előzmény: #4712  _pampa_
#4713
"„Egykori magas rangú katonai tisztségviselőként a megítélésünk az, hogy a megállapodás nem fogja elérni ezt a célt. Az iráni szankciók feloldása és ezáltal a következő tíz évben dollár milliárdokhoz való hozzá juttatása a rezsimnek kedvezőtlen hatással lesz Izraelnek és a Közel-Keletnek a biztonságára."

"„Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy Irán még veszélyesebb legyen, a Közel-Keleten még instabilabbá váljon a helyzet és új fenyegetéseknek teszi ki Amerikát és a szövetségeseinket is”- figyelmeztetnek a levél aláírói.
Folytatódna a háború
„Szakmai véleményünk szerint a megállapodás azt eredményezné, hogy folytatódna az a háború, melyet az iráni rezsim 1979 óta vív ellenünk, de még nagyobb lenne a nemzetbiztonsági kockázata. Ennek megfelelően szorgalmazzuk, hogy a Kongresszus utasítsa el ezt a hibás lépést”- írták.
A múlt hónapban bejelentett megállapodásról azt állították, hogy az megfékezi majd Irán nukleáris programját és megelőzi, hogy nukleáris fegyverhez jusson az ország. Az alku kritikusai szerint azonban ez nem fog működni ezzel a megállapodással."

link
_pampa_ 2015. 08. 27. 09:39
Előzmény: #4711  _pampa_
#4712
"A 21 éves brit férfi sok gondot okozott az Egyesült Államoknak. Szíriában likvidálták.

Junaid Hussaint tartották a terrorszervezetnek dolgozó Szájber Kalifátus első emberének. A brit hekker amerikai katonai vezetők személyes adataira vadászott a neten, feltörte a Pentagon egyik Twitter-csatornáját.
2012-ben pedig hat hónap börtönre ítélték, amikor megszerezte Tony Blair levelezésének címlistáját – írja az RT.com."
_pampa_ 2015. 08. 24. 15:11
Előzmény: #4710  _pampa_
#4711
Egyre nyílnak a fegyveres konfliktusok a világban!

"Újra összecsaptak az azeri és az örmény fegyveres erők a hét végén a Hegyi Karabahot Azerbajdzsántól elválasztó tűzszüneti vonalon, a kölcsönös tüzérségi csapásokban bakui közlés szerint öt örmény katona halt meg, míg az örmény oldal négy azeri katona elestéről számolt be.
Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy az incidens szombaton Agdam és Xocavend települések körzetében történt. A bakui közlés szerint a felek között érvényben lévő tűzszünetet elsőként ismét az örmény fél sértette meg, "váratlanul tűz alá véve nagy kaliberű fegyverekkel és aknavetőkkel az azeri fegyveres erők térségben lévő állásait".
Az azeri parancsnokság úgy döntött, hogy aknavetőkből és ágyúkból válaszcsapást mér, de egy "rövid és heves tűzpárbaj" után beszüntette a tüzet, hogy az örmény fél elszállíthassa halott katonáit, és segítséget nyújthasson további nyolc sebesültnek. Azeri oldalon állítólag három katona szenvedett szilánkok okozta, nem életveszélyes sérüléseket."
_pampa_ 2015. 08. 23. 08:19
Előzmény: #4709  _pampa
#4710
"Irak felbomlásától tart a nagyajatollah
Bakodi Péter | 2015. augusztus 23. vasárnap 07:35

Akár darabokra is szakadhat Irak, amennyiben az ország vezetői nem hajtanak végre valódi reformokat, véli Ali al-Szisztáni nagyajatollah, az iraki síiták legfőbb vallási vezetője. Az AFP francia hírügynökség kérdéseire válaszolva al-Szisztáni kijelentette: rendkívüli szükség van a korrupció felszámolására irányuló kérlelhetetlen harcra és a társadalmi igazságosság biztosítására a közösség különböző szintjein, hogy megakadályozhassák a jelenlegi körülményeknél is rosszabb helyzet kialakulását az országban.
Al-Szisztáni szerint sok iraki politikus abszolút nem veszi figyelembe az iraki nép igényeit, csak a saját személyes, vagy a felekezeti, etnikai csoportjuk érdekével van elfoglalva. Ezért a nagyajatollah attól tart, hogy az ország területi egysége is veszélybe kerülhet. Al-Szisztáni kiemelte, hogy a korrupció az Iszlám Állam terrorszervezet iraki sikereinek egyik kulcsfaktora lehetett. A vallási vezető a korábbiakhoz képest sokkal élesebben bírálta az ország vezetését a politikai helyzet miatt. A nagyajatollahnak szinte megkérdőjelezhetetlen a befolyása az ország lakosságának kétharmadát adó síiták körében, ezért a politikusoknak intő jel lehet a vallási vezető nyilvános kritikája.

Az iraki miniszterelnök, Hajdar al-Abadi augusztusban hozta nyilvánosságra reformcsomagjának tervét, amelyet az iraki parlament el is fogadott, ám a bejelentés és a végrehajtás között még számos kérdés vár tisztázásra.
A nagyajatollah által említett egyik legnagyobb fenyegetés, Irak határainak esetleges felbomlása már évek óta foglalkoztatja a szakértőket. A síita elnyomás alatt élő szunnita arabok folyamatos harcban állnak a bagdadi kormánnyal, de önállóan feltehetően nem lennének képesek elszakadni Iraktól. Az ország északi részén található Iraki Kurdisztán autonóm régió de facto különálló entitásként működik. Bár a regionális kormányzat vezetői korábban nem győzték hangoztatni, hogy a kurdok továbbra is az iraki államban képzelik el az életüket, az Iszlám Állam megjelenése miatt azonban változni látszik sok helyi álláspontja. Az Iraki Kurdisztán fegyveres erejének számító pesmerga harcosok sokkal hatékonyabban képesek fellépni a terroristák ellen, mint az iraki kormányerők és az oldalukon harcoló síita milíciák. A kurdok több olyan települést is felszabadítottak az Iszlám Állam megszállása alól, amely nem tartozik az autonóm régió alkotmányban lefektetett területéhez. A kurdok különválásának azonban a szélesebb régió geopolitikai helyzete miatt rendkívül alacsony a valószínűsége."
_pampa 2015. 08. 22. 14:20
Előzmény: #4707  _pampa_
#4709
Való igaz!

"Róháni a Fátih (Hódító) 313 elnevezésű új rakétát bemutató ünnepségén kijelentette, hogy az ország nem fog engedélyt kérni fegyverek vásárlására, eladására és fejlesztésére. Irán csak akkor tud más országokkal tárgyalni, hogy ha katonailag erős. Ha egy országnak nincsen katonai ereje és függetlensége, akkor nem tudja szavatolni a békét - mondta az államfő. A védelmi minisztérium közlése szerint a rakétát már sikeresen tesztelték, a tömeggyártását is hamarosan megkezdik."

Kiegészíteném azzal,hogy nem birtokol atom fegyvert elveszett!

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 08. 22. 09:20
Előzmény: #4698  pitcairn2
#4708
Ben Gurion!
Nem a repülőtér jut az eszembe.
_pampa_ 2015. 08. 22. 09:15
Előzmény: #4706  _pampa_
#4707
Ez szintén eredményezhet népvándorlást.

"Ha az olajszakértők előrejelzései korrektek, Szaúd-Arábia két éven belül nagy bajba kerülhet, egy évtized alatt pedig olyan válság teljesedhet ki, amely alapjaiban rendítheti meg a királyságot. Ennek az oka pedig nem más, mint a palaolaj-forradalom, aminek legfontosabb helyszíne az Egyesült Államok, ahol 2010 óta 20 ezer új kutat fúrtak, 33 százalékkal növelve az ország kitermelését."
link
_pampa_ 2015. 08. 19. 09:25
Előzmény: #4705  _pampa_
#4706
"A The New York Times szerint a kínai ügynökök külföldön törvényesen senkit sem vehetnek őrizetbe"

Jó ezt tudni!
_pampa_ 2015. 08. 19. 09:12
Előzmény: #4702  _pampa
#4705
"Az Iszlám Állam korábban elfoglalta és elpusztította a romvárost, a BBC most azt írja, hogy lefejezték és egy ősi oszlopra fellógatták Khaled Asszaadot, Palmüra főrégészét. Az idős tudós ötven évig vigyázott a romváros műkincseire."
Törölt felhasználó 2015. 08. 16. 13:33
Előzmény: #4702  _pampa
#4704
Pampa, neked mióta nem barátaid a terrorista arabok? Eddig, amíg itt zsidó-, meg amcsiellenes kampányt folytattál, valamilyen módon mindig a terroristák jogait védted.

Most rájöttél végre, hogy tényleg vannak és ezt a problémát kezelni kell?
pitcairn2 2015. 08. 16. 13:16
Előzmény: #4702  _pampa
#4703
túlértékelte magát...

és megmutatták, hogy az imperialista világrendben hol van a helye...
_pampa 2015. 08. 16. 13:14
Előzmény: #4697  Törölt felhasználó
#4702
Kadhafinak pedig csak az volt a "bűne" hogy az olaj elszámolást nem $ szerette volna a továbbiakban.....

szvsz
pitcairn2 2015. 08. 16. 13:11
Előzmény: #4689  Törölt felhasználó
#4701
ezt a sületlenséget pont a hataloméhes politikusok szponzorálják...

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek