Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2015. 07. 06. 12:19
Előzmény: #4639  pampa
#4640
"A háború kockázata is fennáll, ha nincs megegyezés Iránról
Szőcs László | 2015. július 06. hétfő
Napi Gazdaság Online
Áttörést emlegetnek megfigyelők azzal a tárgyalássorozattal kapcsolatban, amelyet a nemzetközi hatok, illetve Irán képviselői tegnap immár kilencedik napja folytattak Bécsben a perzsa állam atomprogramjáról. Így vélekedett a lapunknak nyilatkozó iráni–amerikai szakértő is.
Úgy gondolom, meglesz a megállapodás, ha nem most, akkor később. Egyrészt a felek túl sok energiát fektettek már a tárgyalásokba, másrészt minden más alternatíva rosszabb ennél, hiszen a háború kockázatát is magában hordozza – mondta a Napi Gazdaságnak Mohsen Milani, a Dél-floridai Egyetem Stratégiai és Diplomáciai Tanulmányok Központjának igazgatója. Szerinte az egyezség ténye önmagában jó hír lenne. – Vannak ugyan a teheráni elitben olyanok, akik szerint az Iszlám Köztársaság már így is túl sok engedményt tett a Nyugatnak, és nem bíznak az Egyesült Államokban, de a többség a megállapodás és egyben persze a büntetőintézkedések mielőbbi feloldásának híve. Az a benyomásom, a népesség többsége is így vélekedik – mondta Milani.
A Bloombergnek nyilatkozó diplomaták szerint akár már ma bejelenthetik a megállapodást. Emlékezetes: a nemzetközi közösség e hét keddjét adta magának újra meghosszabbított határidőként az egyeztetések lezárására. A jelenlegi a tárgyalások immár huszadik köre azóta, hogy Barack Obama amerikai, illetve Haszán Róháni iráni elnök csaknem két éve megnyitotta a tárgyalásokat. Nemrég, amint John Kerry, az Egyesült Államok diplomáciájának irányítója maga is nyolc napon át tárgyalt Svájcban, történészek emlékeztettek: az 1978-as, egyiptomi–izraeli megbeszélések óta nem folytak megszakítás nélkül ilyen magas szintű tárgyalások. A tárgyalók ugyanakkor kifáradni látszanak. – Az egyeztetések meghosszabbítása egyik félnek sem kedvező alternatíva – mondta az iráni külügyminiszter helyettese. De a megegyezés lehetőségére utal, hogy az osztrák fővárosban folyamatosan egyeztető Kerry, illetve iráni kollégája, Mohammad Dzsavad Zarif mellé újra csatlakozni kezdtek tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagja, illetve Németország képviselőiből álló P5+1 országcsoport (a hatok) más külügyminiszterei. Viszont egy amerikai illetékes elképzelhetőnek nevezte, meghosszabbítják a július 7-i határidőt, ahogyan azt is, országa visszalép a tárgyalásoktól, ha nincsen kilátás egy jó megállapodásra. Kerry tegnap délután haladásról számolt be, de hozzátette: „Még bárhogy alakulhat a dolog.”
Ami persze egyeseknek a sikert, az másoknak a kudarcot vetíti előre: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a múlt hét eleji kormányülésen nem áttörésként, hanem összeomlásként értékelte a küszöbönálló megállapodást, és arra figyelmeztetett: az csak Teherán atomfegyvergyártása előtt nyitja meg az utat, sőt (a szankciók enyhítésével párhuzamosan) több száz millió dollárral segíti ebben Iránt.
Éppen a büntetőintézkedések kérdésében ugyanis a tárgyaló felek már előzetes megállapodásra jutottak – jelentette az AP hírügynökség. Eszerint a hatoknak sikerült megegyezniük azon öt függelék egyikében, amely arról rendelkezik, hogy milyen amerikai és nyugati szankciókat kell feloldani, és milyen gyorsan kell ennek megtörténnie. Részleteket nem közöltek. Washington és sok más ország attól tart, hogy a teheráni urándúsítás és egyéb nukleáris tevékenység atomfegyver előállítására irányul. Irán ezzel szemben kitart amellett: programja kizárólag békés célokat szolgál, áramtermelésre akarja használni – emlékeztetett az MTI. Iráni tisztségviselők – köztük Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vezetője – ismételten követelték, oldják fel a gazdasági szankciókat röviddel a megállapodás aláírása után. Főleg az iráni olaj- és gázipart, illetve a bankokat sújtják korlátozások. A hatok szerint feloldásukról akkor lehet szó, ha Irán igazolhatóan korlátozza az urándúsítást. Ha Teherán együttműködik, akkor a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) az év végére kiadhatja jelentését a vizsgálatokról, amelyeket az atomprogram állítólagos katonai vonatkozásai kapcsán folytatott – közölte Amano Jukija, a NAÜ főigazgatója."
pampa 2015. 07. 03. 08:34
Előzmény: #4638  pampa
#4639
Egy másik országban ugyanez volt az indok Arafat,Jaszin sejk halálakor.....

Nő a BIZTONSÁG....egy két ember likvidálása nem megoldás, csak tovább növeli a szélsőségesek támogatottságát,élezi a feszültséget.
A békét nem hozza el,és lehet látni mi a folyamatos háborús helyzet következménye Európára nézve.

Az USA Szíriával hadban áll?

"Szíriai területen végrehajtott amerikai légicsapás végzett az Iszlám Állam (IÁ) egyik fontos vezetőjével, aki öngyilkos merénylők külföldi toborzását irányította a dzsihadista szervezeten belül - közölte helyi idő szerint szerdán este az amerikai védelmi minisztérium.
A tunéziai Tarik bin Tahar al-Avni al-Harzi nevű dzsihadista a külföldiek toborzása mellett az iraki öngyilkos akciók irányításában, a szervezetnek címzett pénzügyi adományok összegyűjtésében és a fegyverbeszerzésben is fontos szerepet töltött be. Halálával az IÁ nehezebben tud majd külföldi harcosokat vinni a szíriai és iraki hadszíntérre, illetve nehezebben tudja majd felszerelését és csapatait mozgatni az iraki-szíriai határon - mondta Jeff Davis, a Pentagon szóvivője."
pampa 2015. 07. 02. 07:55
Előzmény: #4637  pampa
#4638
30-40 évvel ezelőtt még 2050-re tették a vízhiányból eredő népvándorlás megindulását.

A népességnövekedés,fogyasztási szokások változásából eredő élelmiszerhiánnyal még nem foglalkoztak mint lehetséges "probléma".

Nagyon felgyorsultak az események előfordulhat, hogy elveszíti az emberiség a "kontrollt" a folyamat felett.

szvsz

"2040 utánra már nem érdemes tervezni, addigra elpusztul a ma ismert világ


Az emberiség egyre többet zabál. Nemcsak azért, mert folyamatosan növekszik a bolygónk lakossága, hanem azért is, mert az egyes országok gazdasági fejlődésével a lakók szokásai is átalakulnak: egy emberre vetítve is egyre nő az élelmiszer-fogyasztás.

Közben viszont az élelmiszeriparunk egyre sebezhetőbb, hiszen az emberiség nincs kellően felkészülve a klímaváltozás okozta kihívásokra. A biológusok évek óta arról beszélnek, hogy az éghajlatváltozás miatt egy csomó növény termőterülete és sok állat élettere alapvetően megváltozik vagy eltűnik, ez pedig az emberek élelmezésére is komoly hatással lesz.

A cambridge-i Anglia Ruskin Egyetem kutatói most lemodellezték, hogy ha a jelenlegi trendek folytatódnak, és semmit nem teszünk a tragédia megelőzése érdekében, akkor

2040-re összedől az emberi társadalom.
A kataklizmát élelmiszerhiányok fogják okozni, amik az elkövetkező években egyre gyakoribbak lesznek, a harmincas évek végére pedig a bolygó jelentős részére kiterjednek majd. Ekkorra a világ élelmiszer-termelése és az élelmiszer-kereslet olyannyira elszakad egymástól, hogy az már politikai és gazdasági rendszerek bukásához is vezethet.

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (Food and Agriculture Organization = FAO) előrejelzése szerint 2050-re meg kell duplázni a világ jelenlegi élelmisztertermelő-kapacitását, ahhoz, hogy ki tudjuk elégíteni a növekvő igényeket. A klímaváltozás miatt a jövőben azonban inkább a kapacitáscsökkenés a valószínűbb forgatókönyv. (Independent)
pampa 2015. 06. 30. 08:49
Előzmény: #4635  pampa
#4637
Ezek azok az információk amit nagyon nehéz "megmagyarázni".

"A francia gazdaságban is kémkedtek az amerikaiak
MTI 31 PERCCEL EZELŐTT
A francia gazdasági élet vezető szereplői után is kémkedett 2004 és 2012 között az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) – derül ki a WikiLeaks kiszivárogtató portál birtokába került újabb dokumentumokból, amelyeket a Libération francia lap és a Medipart oknyomozó portál közölt hétfő este.

Kémkedtek mások mellett Francois Baroin és Pierre Moscovici gazdasági miniszter után, előbbi 2011-2012-ben, utóbbi
2012-2014-ben töltötte be a posztot. A közzétett öt jelentés szerint az NSA Franciaország kereskedelmi tevékenységét, exportszerződéseit és a nemzetközi bankokkal való viszonyát térképezte fel.

Múlt kedden a WikiLeaks olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyekből az derült ki, hogy az NSA 2006 és 2012 között lehallgatta Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy korábbi, valamint Hollande jelenlegi francia elnököt és környezetét."
Drian875
Drian875 2015. 06. 29. 08:15
Előzmény: #4634  _pampa
#4636
Tipikus ruszki módszer, sz*rt kavarnak, majd rákenik másokra. Eddig csak a kgb osztott két részre otszágokat (Korea, Vietnám, No), bár kétségtelen, kiválóan csinálják. A Putyin doktrina (Szovjetunio érdekszféra visszaszerzése) is csak az usa áskálodása miatt van, lásd Ukrajna.

Hiába, elő kellett venni a külső ellenségképet, mert lazult a támogatottság, mintha egy másik vezírt látnám. :)
pampa 2015. 06. 29. 08:07
Előzmény: #4634  _pampa
#4635
Van törvényes megoldás a hajóval érkező menekültekkel szemben.

"de az izraeli hadsereg ezt is feltartóztatta még a nemzetközi vizeken, majd a segélyszállítmányt az asdódi kikötőből biztonsági ellenőrzés után az övezetbe továbbították. A hajó személyzetét és utasait pedig kitoloncolták az országból"

"Az izraeli haditengerészet hétfőre virradóra feltartóztatta a Gázai övezetbe tartó Marianne av Göteborg nevű svéd hajót, amely humanitárius segélyt szállított - írta a Háárec című izraeli újság. A hajó a Szabadság III. névre keresztelt harmadik "blokádtörő flottilla" egyik hajója.

Az izraeli lap szerint az akció nem járt emberáldozatokkal. A hajón mintegy húsz aktivista tartózkodik, többek között Tunézia volt elnöke, Monszef Marzúki, valamint egy izraeli arab parlamenti képviselő.

A Gázai övezetet sújtó blokádot Izrael azután rendelte el, hogy a Hamász iszlamista szervezet 2006-ban elfogott egy izraeli katonát és egy évvel később erővel átvette az ellenőrzést a palesztin terület felett.

Korábban a az izraeli haditengerészet számos alkalommal megakadályozta a blokád megtörését célzó erőfeszítéseket. Először öt évvel ezelőtt, 2010 májusában a török Avi Marmara nevű hajó kísérelt meg segélyeket eljuttatni a Gázai övezetre és ráirányítani a média figyelmét a blokád hatására. A flottillát az izraeli haditengerészet erőszakkal feltartóztatta, s az akcióban tíz
palesztin párti aktivista életét vesztette, huszonnyolcan pedig megsebesültek.

Egy évre rá, 2011-ben ismét hajóraj indult Gáza felé, de az izraeli hadsereg ezt is feltartóztatta még a nemzetközi vizeken, majd a segélyszállítmányt az asdódi kikötőből biztonsági ellenőrzés után az övezetbe továbbították. A hajó személyzetét és utasait pedig kitoloncolták az országból."
_pampa 2015. 06. 28. 13:40
Előzmény: #4633  pampa
#4634
"Putyin: az amerikaiak célponttá teszik Európát

Vlagyimir Putyin orosz államfő az Armija-2015 nemzetközi haditechnikai fórumon bejelentette, hogy Oroszország fokozottan aggódik a NATO Lengyelországba és Romániába telepített rakétakomplexumai miatt, és azokat elsődleges célpontoknak tekinti.

Putyin egyértelműen kijelentette, hogy

ha egy ország Oroszország ellen irányuló fegyvereket enged be saját területére, az célponttá válik.
A NATO-országok nem mentesülhetnek az amerikaiak által erőltetett háborús készülődés felelőssége alól. Nem az Egyesült Államok a célpont – azzal, hogy Lengyelország és Románia saját területén működésbe helyezi a NATO rakétakomplexumait, Lengyelország és Románia válik célponttá az Oroszországot fenyegető létesítmények és haditechnikai eszközök miatt.

Putyin kijelentette, hogy a NATO láthatóan közeledik Oroszország határaihoz, és Moszkva ennek megfelelően tesz ellenlépéseket. A Kalinyingrád régióba telepített Iszkander-M rakétakomplexumokat lengyelországi célpontok ellen irányítják, a Krím-félszigeten pedig Tu-22M3 nagy hatótávolságú bombázók állnak készenlétben arra, hogy szükség esetén Romániában lebombázzák a NATO rakétakomplexumait."
pampa 2015. 06. 26. 09:44
Előzmény: #4631  pampa
#4633
Minden "élhető" ország a bevándorlásból eredő problémával küzd.

"A 69 éves extravagáns Trump azzal hívta ki a spanyol nyelvű amerikaiak haragját, hogy bejelentette indulását az elnöki székért és ebből az alkalomból kipakolt a mexikói bevándorlókról. Véleménye szerint ugyanis amikor ,,Mexikó ide küldi az embereit, nem a legjobbakat küldi”.. ,,Drogot, erőszakot és bűntetteket hoznak magukkal – mondta és rögtön azt javasolta, hogy egy még áthatolhatatlanabb falat építsenek Mexikó és az Egyesült Államok közé.

Szavai felháborodást keltettek az Egyesült Államokban és egész Latin Amerikában. Mexikó belügyminisztere pedig előítélettel telinek és abszurdnak nevezte a beszédet. ,,Láthatóan olcsó népszerűségre törekszik és fogalma sincs mindazokról az eredményekről, amelyetet Amerika az itt élő latinoknak köszönhet” – mondta.

Nikolas Maduro venezuelai elnök egyenesen tolvajnak és banditának nevezte Trumpot. Hillary Clinton ugyancsak elítélte az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket, amelyek egymás ellen heccelik az embereket.

Trump birodalma és a Miss Universo szervezet egyelőre nem válaszolt az Univisión lépésére. Az Egyesült Államokban élő 54 millió latin kétharmada Mexikóból érkezett, mint ahogyan a becslések szerint az itt élő 11 millió illegális bevándorló többsége is mexikói."
Törölt felhasználó 2015. 06. 25. 10:32
Előzmény: #4627  pampa
#4632
Érdekes lenne ez a légicsapás, talán 1-2 gall Mirage elég lenne, belelőni a vízbe. Ez amikor Kadhafit kinyúvasztották nem volt akadály! Most meg agyalni kell rajta. Ez az eu. a tehetetlenek gyülekezete. Elvannak ők mint a befőtt Brüsszelben, jönnek-mennek tárgyalgatnak, jópofiznak, semmitmomndó kijelentéseikkel hüjitik a jónépet.
pampa 2015. 06. 25. 08:29
Előzmény: #4630  pampa
#4631
Bekövetkezett az amire lehetett számítani. Kína kezd "önálló" életet élni.
Beruház,fejleszt,hitelez,támogat,segít....

Erre kezdi költeni a pénzét.....

"Az amerikai elnök aggodalmát fejezte ki Kínának a kibertérben és a kelet-ázsiai tengereken tanúsított magatartása, valamint a távol-keleti nagyhatalom valuta-, technológia- és beruházási politikája miatt, amikor szerdán a Fehér Házban fogadta Vang Jang és Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettest, valamint Jang Csie-cse államtanácsost.


A kínai vezetők a két ország között folytatott stratégiai és gazdasági párbeszéd, valamint a csereprogramokról folytatott konzultációk újabb éves fordulója alkalmából tartózkodtak Washingtonban. "Az elnök felvetette az Egyesült Államok folyamatos aggályait Kína információtechnológiai és tengeri magatartásával kapcsolatban, és sürgette, hogy Kína tegyen konkrét lépéseket a feszültség csökkentésére" - hangzik a Fehér Háznak a találkozóról kiadott közleménye."
pampa 2015. 06. 24. 17:43
Előzmény: #4629  pampa
#4630
"Perui Andok a gleccserek világa: az ország területén lévő 2679 gleccser az ottani 19 magas, a Kordillerák részét képező hegységében található.

A tudósok most megkongatták a vészharangot, hiszen azt észlelték, hogy a gleccserek 42,6 százaléka egyszerűen eltűnt. Az elmúlt negyven évben ugyanis szokatlanul meleg telek közsöntöttek az országra, még akkor is, ha ezt a lakói nem így érezték. A kis gleccserek pedig olvadásnak indultak, klönösen azok, amelyek kiterjedése egy négyzetkilométer közelében volt. Az összes elovadt gleccser pedig a 870,66 négyzetkilométert teszi ki – ennyivel csökkent az ország vízkészlete is.

Az egyik példa erre a Cordillera Blanca, vagyis a Fehér Kordillerák, amelyek az ország északi régiójában, Ancashban található, mindössze 407 kilométerre fővárostól, Limától. Ezen a vidéken 755 gleccsert ismernek és az egyik legvonzóbb turisztikai célpont az országban. S most ez a legveszélyeztetettebb része a perui gleccservilágnak: eddig 87 százalékban elolvadtak a jeges övezetek – vagyis eltűnt a gleccser. Hogy mi a teendő? Erre még a tudósok sem tudnak válaszolni….
pampa 2015. 06. 24. 09:39
Előzmény: #4628  kimpaa
#4629
Az már régen elkezdődött.
kimpaa
kimpaa 2015. 06. 24. 09:20
Előzmény: #4626  _pampa
#4628
A következő nagy háború a vízért lesz közvetlenül és közvetett módon.
pampa 2015. 06. 24. 09:16
Előzmény: #4626  _pampa
#4627
"Líbia légicsapásokkal fenyegette meg az európai hajókat
MTI | 2015. június 23., kedd

A nemzetközileg elismert líbiai kormány fegyveres erői kedden azzal fenyegették meg az európai országokat, hogy légierejük támadást indít bármely, a líbiai vizekre engedély nélkül belépő hajó ellen.
"Bármely, a líbiai vizeken előzetes engedély vagy együttműködés nélkül hajózó vízi járművet harci repülőgépekkel veszünk célba" - mondta Szakr Al-Dzsarúsi, a líbiai légierő parancsnoka.

Egy nappal korábban az európai uniós tagországok külügyminiszterei meghozták a döntést az illegális migráció megfékezését célzó földközi-tengeri katonai művelet első, felderítési szakaszának megkezdéséről.

A megegyezés alapján hozzávetőleg egy héten belül várható a kijelölt hadihajók megjelenése az érintett térségben, amely a líbiai parti vizeket is jelenti.

Az EU-országok csúcsvezetői áprilisban úgy döntöttek, hogy az uniónak erő alkalmazásával is fel kell lépnie az embercsempészek tevékenysége ellen. A tagállamok külügyminiszterei május 18-án életre hívták az EUNAVFOR Med elnevezésű tengeri műveletet. E tevékenység első szakasza - amelynek a megkezdéséről most döntöttek - légi és haditengerészeti felderítésre, értesülések gyűjtésére, a csempészek által leggyakrabban használt útvonalak feltérképezésére, valamint szükség esetén a nyílt tengeren bajba került hajókon levő emberek mentésére korlátozódik.

Ahhoz, hogy már a líbiai partoknál - lehetőség szerint a menekülteket szállító járművek útnak indulása előtt - katonai erőt alkalmazzanak a csempészekkel szemben, az EU szeretné megszerezni az ENSZ Biztonsági Tanácsának a felhatalmazását, amihez viszont a BT-ben jelenleg uralkodó álláspont szerint szükség lenne a líbiai hatóságok ilyen irányú segítségkérésére.

Csakhogy Líbiában jelenleg polgárháborús káosz uralkodik: két parlament és két kormány működik párhuzamosan, és különféle fegyveres csoportok próbálják magukhoz ragadni a hatalmat.

Az elmúlt hónapokban egyre drámaibb méreteket öltött a Dél-Európába irányuló illegális migráció: Észak-Afrikából, döntően Líbiából embercsempész bűnbandák túlzsúfolt lélekvesztőkön indítanak útnak főként Olaszország partjai felé a háborúk, egyéb konfliktusok, illetve a nyomor elől menekülő afrikai, közel-keleti és ázsiai embereket. Eddig csak idén több ezren vesztek a Földközi-tengerbe."
_pampa 2015. 06. 23. 12:36
Előzmény: #4624  pampa
#4626
"Már 474 volt kedd reggel a pakisztáni hőhullám halálos áldozatainak száma az állami televízió jelentése szerint.
Csaknem 300-an haltak meg a tengerparti Karacsi város négy nagyobb kórházában - közölte egy egészségügyi tisztségviselő. Egy kórházigazgató tájékoztatása szerint az áldozatok túlnyomó többsége 50 év feletti. Hozzátette, hogy az utóbbi három napban több mint 3000 embert szállítottak be hőgutával az általa vezetett kórházba, és közülük körülbelül 200-an válságos állapotban vannak."
pampa 2015. 06. 22. 16:30
Előzmény: #4624  pampa
#4625
"Az izraeli légi és tüzérségi csapások komoly pusztítást végeztek a rendkívül sűrűn lakott övezet lakóépületeiben és iskoláiban is. Ugyanakkor a radikális palesztinok is több ezer rakétát és aknagránátot lőttek ki, több hónapig tartó állandó riadalmat okozva.

A jelentés egyebek mellett azért bírálja Izraelt, mert az akkor is heves támadásokat folytatott, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy súlyos pusztítást okoztak a polgári infrastruktúrában és magas a polgári áldozatok száma. De elmarasztalták a palesztin felet is, mely sok esetben kíméletlen magatartást tanúsított a civil lakossággal szemben.

A jelentés szerint a felelősség átfogó feltárása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a palesztinok és az izraeliek a jövőben elkerülhessék az ellenségeskedés és a nemzetközi jogsértések újabb fordulóit. Mary McGowen, a bizottság elnöke példátlannak nevezte a Gázai-övezetben előidézett pusztítást és szenvedést, amit még a jövő nemzedékek is megsínylenek."
pampa 2015. 06. 22. 08:39
Előzmény: #4623  pampa
#4624
Amennyiben lassan "élhetetlenné" válik az a térség is,további menekültekre számíthat Európa.Ott már a klíma változás hatása érezhető.

"Több mint százhúsz ember vesztette életét egy hőhullám miatt az utóbbi napokban Pakisztán déli részén.
Csak az Indiai-óceán partján fekvő Karacsi városában 114-en haltak meg a hőség miatt szombat óta, míg a dél-pakisztáni Szindh tartomány három másik közigazgatási körzetében további nyolc áldozatot szedett a szélsőséges időjárás - közölték vasárnap a tartományi egészségügyi hatóságok.

A hétvégén Karacsiban 45 Celsius-fokos hőmérsékletet is mértek, ami mindössze két fokkal marad el az 1979-ben regisztrált 47 fokos városi melegrekordtól. A helyzetet a vízhiány és a gyakori áramkimaradások mellett az is súlyosbítja, hogy a hőhullám pont a muzulmán böjti hónap, a ramadán idején csapott le Pakisztán déli részére. Ugyanakkor a meteorológusok előrejelzései szerint a következő napokban várhatóan csökkenni fog a hőmérséklet a hőséghullám által sújtott területeken.

A Pakisztánnal szomszédos Indiában a múlt hónapban több mint 2200 ember halt meg egy heteken keresztül tomboló hőhullámban, amely során a hőmérséklet tartósan 40 fok fölött maradt.
pampa 2015. 06. 21. 20:37
Előzmény: #4622  pampa
#4623
Tragikus!

"Az ENSZ adatai szerint a gázai áldozatoknak mintegy kétharmada, Izrael szerint fele volt fegyveres"

"Közben az izraeli vezetés már egy másik ENSZ-bírálatra készül, a világszervezet Emberi Jogi Tanácsának eredetileg márciusra ígért, majd erre a hétre halasztott jelentésére. Ennek megvitatását június 29-re tűzte ki az Emberi Jogi Tanács. A tavaly nyári 50 napos hadműveletben több mint 2100 palesztin és 73 izraeli (utóbbiak között 66 katona) halt meg. Az ENSZ adatai szerint a gázai áldozatoknak mintegy kétharmada, Izrael szerint fele volt fegyveres. Izraelben a Hamászt okolják a civil halottak miatt is, ugyanis Jeruzsálem szerint az övezetet 2007 óta irányító iszlamista szervezet polgári épületekbe telepítette katonai létesítményeit."
pampa 2015. 06. 21. 09:08
Előzmény: #4619  pampa
#4622


"Tizenöt ember meghalt a szaúdi vezetésű arab koalíció légitámadásaiban szombaton Jemen több pontján - közölte a húszi felkelők irányítása alatt álló Szaba helyi hírügynökség.
A beszámoló szerint a halottak között öt nő és két gyermek is volt az észak-jemeni Szaada, valamint a keleti Márib tartományban.
A szaúdi vezetésű arab koalíció légi ereje március 26. óta támadja a húszi felkelők és a velük szövetséges katonák állásait, hogy helyreállítsák Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök hatalmát az országban."
Törölt felhasználó 2015. 06. 21. 08:39
Előzmény: #4620  tberki
#4621

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek