Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 12. 11. 19:29

A Fidesz kisded játékai  

link



Olvasva ezt a cikket, nem tudtam, hogy sírjak vagy sírjak.

A Fidesz számára a saját kisded játszadozása fontosabb, mint egy általuk is fontosnak tartott téma megvitatása.

Majd egyszer később, amikor a politikai elemzők számba veszik, hogy a Fidesz hol k.rta el a 2010-es választásokat, bizonyára ez is egy momentum lesz az értékelésekben.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 02. 17. 19:20
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#120
Hát a kövér vécésnéni?

link

Törölt felhasználó 2016. 02. 17. 19:15
Előzmény: #118  Pajtika
#119
Mindenesetre ügyes, hogy ócska a trükk, de működik, mint a magyar reformok része!
Pajtika 2016. 02. 17. 19:08
Előzmény: #116  Pajtika
#118
Ócska trükkel tagadja a Fidesz, hogy 270 ezres minimálbért ígértek a szakorvosoknak

A Fidesz.hu oldaláról egyszerűen törölték azt a cikket, amelyben 270 ezer forintos minimálbért ígértek a szakorvosoknak. A Google-ban azonban a hír tárolt verziója még elérhető – írja a hvg.hu.
Tavaly júliusi az a híranyag, amelyben a Fidesz a Semmelweis Nap alkalmából sok más mellett azt ígérte az egészségügyi dolgozóknak, hogy 2016-ban a szakorvosok 270 ezer forintos minimálbért kapnak. A kormánypárt ugyanebben a közleményben írja azt is, hogy köszönetet mondanak az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért és biztosítják őket, mindent megtesznek a munkakörülményeik, anyagi és erkölcsi megbecsülésük érezhető javításáért.
A 168 Óra szúrta ki, hogy a fidesz.hu oldaláról egyszerűen törölték azt az anyagot, amiben 270 ezres minimálbért ígértek a szakorvosoknak. Hiába, hiszen a cikk eredeti, Google-ben tárolt verziója továbbra is hozzáférhető. Azért sem érthető a múlt átírásának igyekezete, mert az orvosoknak nem csak ebben a hírben, hanem egy korábbiban személyesen Zombor Gábor eü-államtitkár ígérte meg a minimálbéremelést, az pedig a kormany.hu-n továbbra is olvasható.
Pajtika 2016. 02. 17. 17:39
Előzmény: #116  Pajtika
#117
Orbán függetlenségi harcáról ír egy orosz lap

Címkék: Oroszország; Orbán Viktor; Vlagyimir Putyin; 2018-as foci vb;

Magyarország helyesen cselekszik akkor, amikor nem hajlandó elfordulni Moszkvától – írja egy orosz hírportál Orbán Viktor moszkvai útja napján. Az Interfax pedig arról ír, hogy tárgyalnak a magyar cégek esetleges részvételéről a 2018-as focivébé infrastruktúrájának megépítésében.
link
Pajtika 2016. 02. 15. 22:54
Előzmény: #111  Pajtika
#116
Elbulizták a járási felzárkóztatási pénzeket

Esküvőszervező, borozós és wellnesscég is volt az uniós pénzekből finanszírozott járási esélyteremtő programok szervezői között. Hadházy Ákos szerint az országban sok helyen egyszerűen felzabálták a legelesettebbek felemelésére szánt keretet.

A csalások közül két kategória a legelszomorítóbb, az egyik, amikor az oktatásra, a másik, amikor a legelesettebbek felemelésére szánt pénzt lopják el
– mondta Hadházy Ákos, az LMP politikusa pénteki korrupcióinfóján.
Hadházy a járások számára meghirdetett Államreform program (ÁROP) keretből finanszírozott esélyteremtő pályázatok sorsát vizsgálta a 3. korrupcióinfón.
Az LMP-s politikus tapasztalatai szerint az uniós támogatásokkal csupán néhány esetben tudnak élni. A járási esélyteremtő programok több járásban egyszerűen gasztronómiai eseményé váltak.

Az általában 13 millió forintos összegből a járási szintű együttműködés kialakítása, az ehhez kapcsolódó workshopok, roadshow-k helyett a zárórendezvényre helyezték a hangsúlyt. Hódmezővásárhelyen az esküvőszervező H-event Kft. , Békéscsabán a Csaba Grill Bt., Körmenden a balatonfüredi Balaton Borgaléria Kft., Gyulán pedig a Délalföldi Wellness Egyesület nyerte el az esélyteremtés lehetőségét.
Megjelent a járásokban párhuzamosan zajló pályázatokon az a céghálózat is, amely korábban a szintén uniós pénzekből fizetett Öveges-programban, az iskolák fizika-kémia szaktantermeinek kialakítását célzó pályázatokon is feltűnt. Hadházi szerint a cégháló direkt arra szakosodott, hogy lenyúlja az ilyen típusú uniós projekteket.
Az ellenzéki politikus szerint a hálózatot a DFT, Pragmatica Sanctio, Agenda Projektház, Humán Aspektus, az MM Konzorcium nevű cégek alkotják. Elég egy rövid kutakodás a cégbírósági adatokban, azonnal egyértelmű, hogy az összes cég köthető egymáshoz, és egymással „versenyezve” szerzik meg a pályázati pénzeket.

A hálózat cégtagjai 12 járásban tűnnek fel, többnyire nyertesként, ami Hadházy szerint alátámasztja Ács Rezső szekszárdi fideszes polgármester mondatatinak igazát. Hadházy az első korrupcióinfón mutatott be egy titokban készített felvételt, amely akkor készült a szekszárdi önkormányzat Fidesz-frakciójában, amikor a város egyik óvodájával kapcsolatos közbeszerzésekről tárgyaltak. Ács Rezső elmagyarázta, hogyan működik a pályázati rendszer ma Magyarországon.
Lejön, és azt mondja, hogy én kompletten megcsinálom neked, megnyerem neked, de én hozok mindent. És ha nem, akkor megyek egy várossal odébb. Mert van egy kvótám, amit én eloszthatok, és ha nem, akkor megyek egy várossal odébb. Zárt ajtók mögött sajnos ez van.
A járási esélyteremtő programokhoz programtervet is kellett készíteni. Az egyszerűsítés kedvéért a jelek szerint több helyen ugyanazt az előkészítő anyagot tették be a leltárba. A képviselő illusztrációként bemutatta a komlói és a sásdi tanulmányt, amelyek szóról szóra megegyeztek. A készítők még arra sem vették a fáradtságot, hogy a környék konkrét gazdasági helyzetét elemző részt kicseréljék a megfelelőre.
A fideszes önkormányzatok számára 2015-ben készült tanulmány szerint egyébként az elmúlt években nagyon romlott a körzetek gazdasági környezete.

A járás gazdasági helyzete az utóbbi években inkább romlott, mint stagnált. A közigazgatási, egészségügyi, oktatási centralizálások eredménye képen a foglalkoztatók száma egyre csökkent – a legnagyobb foglalkoztatók az önkormányzatok és intézményeik –, a munkanélküliség egyre magasabb. Nagyon kevés vállalkozás tud megmaradni a térségben, ennek eredménye a munkahelyek számának csökkenése. A közfoglalkoztatás jelenti sok településen az egyetlen lehetőséget valamilyen szintű önellátásra.

link
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 15:50
Előzmény: #114  Kolyok
#115
Üdv a fedélzeten!
Most hiányolni fogsz egy ideig, mert megyek a gazdasági bizottság ülésére, nem jószántamból! A köz pénze forog kockán, mint mindig!
Vegyetek mély lélegzetet!
Kolyok
Kolyok 2016. 02. 15. 15:45
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#114
ne izgulj borzi te csak told az agitpropot az most a feladatod...
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 15:37
Előzmény: #111  Pajtika
#113
Ez megint egy névtelen feljelentésnek felel meg? Vélhetően, vélhetően a terv szerint!
Nesze semmi fogd meg jól! Nyomjátok, nyomjátok!
Alilou3 2016. 02. 15. 15:02
Előzmény: #111  Pajtika
#112
rahelnek jó lesz :-DDD
Pajtika 2016. 02. 15. 14:55
Előzmény: #109  watson
#111
Milliárdokat készül eltulajdonítani az állam a Szép-kártyákról

2,5 milliárd forint halmozódott fel a Széchenyi pihentő kártyákon (Szép-kártya), amit a dolgozók nem használtak fel. Ez a pénz elvileg visszajárna a munkáltatóknak, igaz, ez nem olyan egyszerű (a munkáltató nem kapja vissza a korábban kifizetett közterhet, viszont új bevételként társasági adót kell befizetnie).
Ezért aztán miért ne nyúlná le az egészet a kormány?
– gondolkodtak a kormánynál, írja a Napi.hu.
Azaz: "a 2,5 milliárd forint visszautalása a korábbi tapasztalatok alapján nem bizonyult jó megoldásnak, a rendszer semelyik szereplőjének sem előnyös, ezért a lehető legjobb megoldás, ha a pénz az államhoz kerül."
A rendelettervezet szerint a cégek visszakérhetik a pénzt a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, de akkor újra adózniuk kell, és ha megfeledkeznek róla, akkor az NGM lenyeli a pénzt. A pénzt a
belföldi turizmus élénkítésére,
vélhetőleg reklámkampányokra fordítják a terv szerint.
(Napi.hu)
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 09:34
Előzmény: #109  watson
#110
Sajnálatos, hogy emberek nem tudnak egy szintet meghaladni!

Az úttörő és a pionyér minden aspektusban gyerekes, felnőtt emberektől ingerszegény gondolatokat feltételez!
watson
watson 2016. 02. 15. 07:39
Előzmény: #106  dexter
#109
A kép már ismert link ;)
Diana9024 2016. 02. 15. 01:30
Előzmény: #106  dexter
#108
kilépés kapcsán merül fel a kilépés időpontjáig felvett támogatások visszafizetése kérdése.
ha maga az EU is megszűnne, senki nem maradna visszafizettetés céljára.
viszont ha marad EU, ha marad Merkel, akkor ragaszkodni fognak a pénzük visszaszerzéséhez. Az ellopott, elkorrumpált pénzeket senki nem fogja megtéríteni, maradnak az adófizetők, újabb "fejés" céljára.
úgyhogy nagyon nagy az adófizetők érdeke az EU-ban maradásunk mellett, szerintem.
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 23:49
Előzmény: #106  dexter
#107
Nagy-nagy örömet okozott nekem, hogy itt is megtalálhattalak (benneteket is)!

Nostradamustól tanulhatnál és nem lennének rémképeid! Kívánok még sok ilyen és hasonló rémképeket, hogy boldogan tehessed tönkre a neuronjaidat!
Minden csoda három napig....
dexter 2016. 02. 14. 23:05
Előzmény: #105  ts3
#106
előttem van egy rém kép
nem véletlen akarják 18-ig lehívni a 22-ig esedékes pénzeket
ezután a 7 éves ciklus után nem jár már semmi mo-nak felzárkózásra, azaz jelentősen leapad a pénzcsap

mivel pénzt gyakorlatilag ezután nem kapunk, orbánék ki akarnak majd lépni az eu-ból, mert gyakorlatilag egy csomó dologban korlátozzák őket, amit meg akarnak lépni, hogy itthon a kis hitler totális diktatúrát építsen ki; most még behódolnak a pénz miatt, aminek a jó részét ellopják
de ha nincs már pénz, szerintük nincs miért benmaradni

az utóbbi időben egyre jobban támadja az eu-t, hangoztatja, hogy nem jó irányba megy, stb.
szerintem ezzel már ennek a kilépésnek ágyaznak meg...

remélem nem így gondolkodik ez a félnótás, de ismerve az eddigi lépéseit sajnos minden ebbe az irányba mutat
ts3 2016. 02. 14. 19:11
Előzmény: #102  wgl
#105
Lehet, hogy csak egy "jó kis" államcsőd teszi majd helyre a fidesz szavazók gondolkodását.

EU-s pénzek, 18 előtti lehívása is fura.
Ja, és a KLIK-et is csak 18 után lehet megszüntetni. :))

Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 19:04
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
#104
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 11:06
Előzmény: #100  Diana9024
#103
wgl 2016. 02. 13. 04:42
#102
Miért hülyítik magukat a fideszesek , a gazdaság rendben?

Ilyen szar 5 év sosem volt 45 óta!

2 év csökkenés, 3 év növekedés szumma 7% most értük el 2006-os szintet, az évi 4% eu-s támogatásnak évi 6%-os GDP növekedésnek kéne követni vagyis 10 óta kb 20%-os növekeésnek kéne lenni csak az EU-s pénzek okán!!
És akkor a önállóan nulla lenne. Ebből az következik a GDP eus- pénzek nélkül keményen CSÖKKEN!!!

A gazember hazug propaganda meg ömlik mindenhonnan ami hatalmas károkat okoz az országnak!

A debil ellenzék és média meg kussol, nem nyomja vissza naponta a szart, csak háttérbeszélgetéseken, fórumokon hangzanak el a szakemberektől a valós tények!

A jobboldali konzervatív gazdasági szakemberek szerint is nagy a baj!!!!!
Diana9024 2016. 02. 13. 00:53
Előzmény: #100  Diana9024
#101
a rezsicsökkentés anomáliái (csökken a tarifa, csökken a hőtartalom, csökken az energiatartalom, pl. távfűtés, melegvíz)

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek