Topiknyitó: fulopkukac 2006. 08. 30. 14:10

SYNERGON  

MOST AKKOR MI VAN TATSAM VAGY ADJAM 2008IG NEM TUDOK VÁNI !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hegyesi2
Hegyesi2 2012. 12. 16. 11:07
Előzmény: #17575  Törölt felhasználó
Engem ez a hír abszolút nem ér meglepetésként,Semmit sem alapoztam az útdíjtenderre,sőt tettem is rá utalást előzőleg,hogy talán jobb is lenne ha nem ők nyernék!
Sok rizikós elemet látok ebben a projektben és nem jött volna jól egy buktató egy olyan cégnek aki most találta meg a helyes utat,amin jól is indult el rajta!
Törölt felhasználó 2012. 12. 16. 11:05
Előzmény: #17597  zotyó
A hírekből ez sosem fog kiderülni, de valami nyilván megváltozott. Lehet, hogy menet közben észleltek költséges hibát a tervben, vagy a politikai környezet / háttéralkuk borultak meg. Ki tudja.. Ami tuti az az , hogy ilyet élő ember (pláne kettő egyszerre) nem kockáztat meg felsőbb utasítás nélkül.
Szerintem nem rossz a synergon részvényeseknek a hír, mivel megúsznak egy lehetetlen küldetést, egyúttal csökken a hitegetési mozgástér, és a menedzsment kénytelen valós eredményekkel kirukkolni. Az persze kérdés, hogy mi is lesz, mert az évnek lassan vége, és az ígért akvizíciókból nem látszik semmi.
Ha valamiért okkal esne a papír az inkább ez: elpattintották a fejőstehenet olcsón, és azóta semmi pótlás, csak kopik a pénz, fizetik a vízfejet. Ennél még az állampapír is vonzóbb.
Törölt felhasználó 2012. 12. 16. 11:04
Előzmény: #17597  zotyó
A hírekből ez sosem fog kiderülni, de valami nyilván megváltozott. Lehet, hogy menet közben észleltek költséges hibát a tervben, vagy a politikai környezet / háttéralkuk borultak meg. Ki tudja.. Ami tuti az az , hogy ilyet élő ember (pláne kettő egyszerre) nem kockáztat meg felsőbb utasítás nélkül.
Szerintem nem rossz a synergon részvényeseknek a hír, mivel megúsznak egy lehetetlen küldetést, egyúttal csökken a hitegetési mozgástér, és a menedzsment kénytelen valós eredményekkel kirukkolni. Az persze kérdés, hogy mi is lesz, mert az évnek lassan vége, és az ígért akvizíciókból nem látszik semmi.
Ha valamiért okkal esne a papír az inkább ez: elpattintották a fejőstehenet olcsón, és azóta semmi pótlás, csak kopik a pénz, fizetik a vízfejet. Ennél még az állampapír is vonzóbb.
zotyó 2012. 12. 16. 10:36
Előzmény: #17593  zotyó
" Két szakemberük, a részvételi jelentkezéskor megjelölt Xu Dongbin és Gao Honglei, rendkívüli felmondással kiléptek a csapatból."
Mi történhetett?
Nem is akartak nyerni?
Üdv:
Törölt felhasználó 2012. 12. 16. 10:30
Előzmény: #17579  d_mode
bkv tender elnyerése 2010 október
673 volt a teteje.
Törölt felhasználó 2012. 12. 16. 10:26
bkv projekt elnyerésénél /2010 október/ 673 volt a teteje.
Törölt felhasználó 2012. 12. 16. 10:25
most látom nem sikerült nyerni a tenderen.
persze azért jól jött volna az a bevétel a cégnek.
majd a bulgáriai projektek feledtetik....
zotyó 2012. 12. 15. 22:42
Előzmény: #17589  minden6ó
A győztesről:
"A Getronics alkalmasságát sem saját erejéből igazolta. A 2011-ben 5,7 milliárd forint árbevétel mellett nullszaldós eredménnyel záró cég gazdasági és pénzügyi megfelelőségét a Getronics Belgium NV nyilatkozatával támasztotta alá. Ami alkalmat ad némi kötözködésre. Ellenlábasai legalábbis úgy látják: ennek a kötelezettségvállalásnak a birtokában az ÁAK vezetői nem alhatnak igazán nyugodtan.

A hírek szerint ugyanis a magyar cég csupán a felelősségvállalási nyilatkozat másolatát csatolta be ajánlatába. Márpedig, ha ez így van, kétséges lehet, hogy a rendszerépítés esetleges kudarca esetén az állami sztrádatársaság be tudja-e majd hajtani az egyébként a tenderén jegyzett négy pályázó mindegyikétől elvárt negyvenmilliárd forintos garanciavállalást."

A kínai konzorciumról:
"A kínaiak csapata a kötelező érvényű ajánlatában szereplő 47,4 milliárd forintos ajánlattal a verseny második helyére pozicionálta magát. A végső értékelésnél neve mégsem szerepelt az érvényes ajánlatot adók rövidke listáján.

Igaz, a távol-keleti konzorcium a látszat szerint visszavonult a harctól. Erre utal legalábbis, hogy a pályázó arról tájékoztatta az ÁAK-t: ajánlata nem felel meg a tender alkalmassági követelményeinek. Két szakemberük, a részvételi jelentkezéskor megjelölt Xu Dongbin és Gao Honglei, rendkívüli felmondással kiléptek a csapatból. Így a társaságot már az sem mentette meg a versenyből kikerüléstől, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) a Kapsch keresetét elutasítva részvételi jelentkezésüket érvényesnek nyilvánította."
Érdekes...
link
Jelentős esésre (10 % felettire) amúgy nem számítok.
Üdv:
d_mode
d_mode 2012. 12. 15. 22:32
Előzmény: #17587  minden6ó
van benne valami,föleg,a kockázatokat is figyelembe véve.
minden6ó 2012. 12. 15. 21:27
Előzmény: #17590  Törölt felhasználó
Bocsi:)

Igazad van, nem Te írtad.

Azért belinkelem 1702 hozzászólását,azóta is többször eszembe jutott:

"Nem kötünk ki. Szerintem ha meg is nyerik, akkor olyan lesz a hatása, mint a Futáré volt. Eleinte a tudatlanok örülnek: 1-2 nap emelkedés, aztán visszaadja, mert a szakmai szereplők mégiscsak a kockázatot látják inkább. Ha bejön valami gebasz, mint az EU-s források befagyasztása volt legutóbb, akkor lehet kisebb-nagyobb pánik a kiugró, és nem igazán kezelhető egyedi kockázata miatt. És a végén, ha bejön a pénz, akkor a menedzsment elkölti ahogy jónak látja.
Szerintem az ilyen ügyekben duplán igaz, hogy nyugtával dícsérd a napot. Spekulkálni persze minden fázisban lehet a következő mozgásra, arányos méretű csomagokkal, de befektetni szerintem erre nem szabad. És ez korlátozza kicsit a várható érdeklődést a papír iránt."

Törölt felhasználó 2012. 12. 15. 21:17
Előzmény: #17589  minden6ó
én ilyen nem írtam
csak megjegyeztem hogy az átb@szás a bkv trendnél volt
mármint a rallyt hírdetőket b@szták át

emlékezetes nap volt a tőzsdén, szerencsére én kimaradtam
csodálom hogy pszáf nem vizsgálta ki
minden6ó 2012. 12. 15. 21:02
Előzmény: #17588  Törölt felhasználó
Azt írtad, hogy nem biztos hogy jó lenne ha megnyerné ezt a tendert. Ezt most nem lehet tudni, de a _Getronics nagyon alá igért mindenkinek, nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogy fog teljesíteni...
Törölt felhasználó 2012. 12. 15. 20:57
Előzmény: #17587  minden6ó
bocs (az egy kis medve)))
de én ilyet nem írtam

minden6ó 2012. 12. 15. 20:51
Előzmény: #17585  d_mode
Nos nem lettem boldogabb, amikor láttam az eredményt.
Ugyan akkor csak itt a fórumon volt nyertesnek kikiáltva a Synergon. A legtöbb cikket elolvastam és egyik sem azt az érzést keltette bennem, hogy nyerhet ez a cég. Nyilván azt gondoltuk, hogy a majd a Kínaiak. Az összes irományban kiemelték, hogy az ár az egyik legfontosabb tényező. A végső ajánlati árakat egy hete tudtuk. A pénteki bevásárlással egyszerűen kihasználták a bizonytalanságot. Nem hiszem hogy nálunk komolyabb befektetők reálisan gondolkodva emiatt a tender miatt fektettek volna be 10 milliókat.
A Synergon ezt a tendert nem elvesztette, hanem csak nem nyerte meg.
Hétfőn reggel nagy kamu esést várok(4-6%), de péntekre nyoma nem lesz a gyengélkedésnek.
Ahogy Mackó írta, még nem biztos hogy siratni kell ezt a tendert...
Törölt felhasználó 2012. 12. 15. 20:35
Előzmény: #17585  d_mode
Az e-útdíj rendszer egy olyan informatikai beruházás, amely egy új bevételi forrás megteremtéséhez szükséges eszközt ad az államnak, ezért a projekt kiemelten fontos. A bevezetéstől a pénztárgépek NAV-hoz való bekötéséhez hasonlóan extrabevételt várnak.

A sorok között van az, ami felkeltette az érdeklődésemet, pontosabban megerősítette azt:
...pénztárgépek...
d_mode
d_mode 2012. 12. 15. 19:15
Előzmény: #17584  Törölt felhasználó
könnyen kiderül ez hétfön,mert ha a pénteki fehér gyertyára kapunk egy feketét,ami be is teriti akkor a pénteki nap fals volt,tehát negatív lesz a kép.
viszont ha a te verziód lesz,vagyis dobálják egy páran,és azt meg is veszik,akkor viszont pozitív.
Törölt felhasználó 2012. 12. 15. 18:59
Előzmény: #17583  d_mode
Így van és ráadásul még az E-Útdíj előtt jött ide. Azóta meg megállt itt. Pár kisbüfi pánikolni fog, de most jó vétel lehet, annak aki pénteken elkezdte venni, bár csak tippelek, hogy miért.
d_mode
d_mode 2012. 12. 15. 18:56
Előzmény: #17581  Törölt felhasználó
nézegetem a chartot,hosszabb és rövidebb idötávon.
nekem nagyon jól néz ki.
agusztus vége óta sávozásban van,ami hosszabtávú grafikonon látszik,hogy egy hatalmas nagy zászló.és ezt a sávozást a pénteki fehér gyertya beterítette.
Törölt felhasználó 2012. 12. 15. 18:46
Előzmény: #17565  Törölt felhasználó
Azt mondtad dőljek hátra:)
Már meg a forralt bor is elfogyott:(
Ettől függetlenül szerintem nem fog vissza esni 420 alá.
Törölt felhasználó 2012. 12. 15. 18:44
Előzmény: #17580  d_mode
E-Útdíj hatalmas kockázat volt. Amióta kiderült mennyi a kötbér óta csöpög az árfolyam.
Itt meg van a 1.5 mrd helye + kockázat kiépült. Nagy bukó nem lesz, de lesz pár kiábrándult kisbüfi egészen a következő hírig.

Topik gazda

fulopkukac
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek