És ha nem? http://www.investing.com/indices/us-spx-500 Itt tökéletesen látható,h mennyire a nagytőke irányít. 7500-ig simán leszúrt a FED kamatdöntés után, majd most meg 7750+ Ha megnézed a chartot, a nagy long előtt mindig van egy piros kampó, ami biztosítja a tökéletes VIP beszállót a nagytőkének. Mindegyik komolyabb indexeken GAP-es nyitás van ma, utána meg tovább száguldás S&P +1,5%, NQ már lassan +3%, csak mert az olaj picit csorgott? Brent 70-80hoz képest a 100 még mindig magas, a kutyát nem érdekli.
NQ +2,3% Söpö +1,04% DAX +1,14% A BUX meg egy inverz kalapács (péntek) után hétfőn tol egy megerősítést. 3-4xet száguldott a bux 2023 óta, még mindig alulértékelt?
És lesz illetve lehet majd egy olyan ár akár 50k 55k vagy 60k amikor bármilyen jó hir hangulat vagy funda lesz nem fog tovább menni ..... szerintem még nem láttuk azt az árat...
OTP +0,5% Az a baj,h közelről nézegeted ezeket az emelkedéseket. Ha 2020 vagy 2022-től nézem, akkor az OTP nem áll szarul, sőt. 2020-tól nézve az OTP van a legmagasabban. 2022-tól nézve kb. a helyen (talán a listából 4-et raktam bele) Ha 2019-ig megyek vissza, akkor az OTP van a legmagasabban, %-osan. Kérdés ilyenkor, hogy az OTP 2019-es eredményéhez képest ( akkor talán 16k volt a plafon), indokolt-e 48000 fölé száguldani, ami ugye 3x, vagy a többi papír a lemaradó?
És mint szoktam írni. az olaj mindig szinten marad 15:00-ig. Ilyenkor kerül be USA a képbe, és realizálják az olajat tovább és tovább. 16:00-kor konkrétan elkezdték önteni, olajat a tűzre: az NQ-ban +2%...
Mire várt a Bálna? Én szoktam írni, amivel dniel soha nem ért egyet. Az olajat, az olaj pozikból nyert profitot/pénzt a piac arra használja fel, hogy a tőzsdét bebikázza USA 10Y továbbra is 5%, egy tizedet nem tud csökkeni, ellenben USA repesztette már 5%-ot a FED +25 BP, a nagy semmire kb. NQ csak ma +2%, esze ágában sincs senkinek sem eladni, megy tovább, mintha nem lenne holnap. Mikor fog büntetni a piac?
OTP részvényesek ide!