szerintem ember nem tudja azt most megmondani. Ha a béketárgyalások sikerrel járnak 35k ha nem akkor innen visszemegy és 31k. Úgy hasraütésből. Nem a funda nem a TA fog számítani hanem a FOMO
Elvileg amerikai inflációs adat most úgy fog hatni várhatóan, hogy ha jó akkor örülnek, ha meg rossz akkor a várakozás lesz a kamatcsökkentésre nagyobb! Tehát mindenképpen pozitív hatás kéne legyen. Párszor volt már ilyen. Mindjárt kiderül!
14:30 USA inflációs adat sokat fordíthat az irányon. Sokan tűkön ülnek egy FED kamatcsökkentés reményére várva. HA JÓ inflációs adat jön, az egy long pumpa pár napra. USA ATH, DAX ATH-t vetítene előre. DE tény, megígérte a békét ez a szerencsétlen, aztán ebben is csak a businesst látja, mint minden másban is.
Erre szoktam írni, hogy ilyen sávot feltételezni hosszútávon: hibás logika. 1 hónap alatt ment 3000-et. Ha ez a vonal fennmarad 3 hónapig, akkor 3 hónap múlva 40000-nél leszünk Reális? Nem. Ha véletlenül mégis megyünk még 3000-et? reális? Nem, de kit érdekel, ha már 33000 lesz? Nézheted a TS-t, ahogy -3000-ben ülsz, és várod a csodát, hogy 0-ba gyere, ami lehet, hogy 2 év múlva se jön el, addigra meg 50x kiütnek:D Longolnék 30000ről? Nem. Mert a rajzod alapján egy bőven túlvett állapotot mutatsz, ami inkább oldalazásra késztetné az OTP-t, mintsem egy újabb 1000-es megtételére. És ez az ábra a klasszikus short fordulót mutatja, csökkenő tetők, csökkenő aljak. Pont a dojitól törik lefele, felső kanóccal. Lendületet vett. Támaszok: 29000/28740/28600/28200 Kb én így látom, aztán ki hogy.
Trump már nem akarja pénzelni Ukrajnát. Otthon se tudja eladni a sok pénz szórást. Ezt a találkozót látványosan megteszi és van mire fogni, hogy ő többet már nem tud tenni. Több helyen áttörtek oroszok! Egyedül Európa nem tud annyi fegyvert küldeni és mivel nincs egyezség tagállamok között, ezért nem is fog annyit. Szóval ez eldőlt, hogy kell valami megállapodás. Egyedül, fegyver nélkül Ukrajna nem tud harcolni. Biztos, hogy valami megállapodás lesz. Szerintem. Ami meg jó lesz a tőzsdének. Most kis pihenő és emelkedik tovább még kicsit. 1-2 ezret, aztán tuti lesz konszolidáció 30 ezerig. Alá nem várnám. esetleg 29 ezerig. Ennyi.
Tegnap írtam. A 27000-es emelkedéshez hasonlított, de ott 2 napra osztották. 27000>26000 26000>26600 majd be 26000 alá. később. Ugyanez 30250> 30800. Z 30500 30300 > 30600 ezt a reggeli kampót nem tudom hova tenni, de a mozgás hasonló, stoppok elérése-bepróbálkozás: nem jött be, SELL. És a kisbüfi is elbizonytalanodik, 30800-700 körül kiszálhatott volna, és már csak 30200. és már csak... stb. stb. sell sell sell sell. tehát egyfajta pszichológiai erőpróba, a gyengék realizálnak = ők a remegőkezűek. Nincs velük baj, mert segítik a shortost pénzhez, majd utólag a shortosok segítik a longosokat +hoz. Tehát ne szidjuk egyik oldalt sem.
https://www.tradingview.com/x/lShrJjjb Amugy 29600-700 savalj es lefordult . Szoval ha azt letorne akkor van gond mert mehet ala 29 korul boli kozep. Orason boli kozep 250 szoval azon araszol . Szinten oras rsi tamaszt teszteli epp
Amilyen mocskos világban élünk sajnos ez sem elképzelhetetlen. Gondolj bele, hivatalosan ukrán földön, orosz ellenőrzés mellett, amerikai vállalat termel ki és viszi a haszon nagy részét. Vagy ukrán vállalat termel ki a saját földjén, de orosz ellenenőrzés mellett, majd adja a hasznot amerikának? Ez kb. olyan mintha rabszolgák lennének a saját országukban. Ennyi erővel piramisokat is építhetnének, vagy egy orbitális Trump/Putyin szobrot. Persze kérdés, hogy milyen reális alternatíva lehet. Közvetlen USA beavatkozással visszavenni a területeket az egyenlő a harmadik világháborúval. Közben OTP r:10260
Bux-on az előző alj fölő ment a chart. Elvileg ez fordulós! Nem szabadott volna mennie csak az előző aljig. Mivel a BUX-t meg főleg OTP alakítja, ezért jó eséllyel fordulni is fog! Talán vége esésnek és megveszik innen és mehet fel! Ez a saját váleményem!
Azért azt ne felejtsük el, hogy volt egy olyan hír is, hogy Amerika arról tárgyalt Putyinnal, hogy ők is engednék a kitermelést mert nincs rá kapacitásuk! Ha kicsit belegondolunk, akkor Amerikának teljesen mindegy ki a gazdája a földnek, ha jól jár! Szóval lehetnek itt olyan alkuk amikről nem is álmodunk! Szóval nyugtával! Amerikának már tele a t..e Ukrajnával! Csak megy a pénz a fegyverekbe és semmi haszna. Szóval volt ilyen hír is! Ez rakjuk hozzá!
Macus mi szivárogna? Rakd már össze a fejedben, milyen hírek voltak eddig. USA kibányászhatja Ukrajna kincseit, ha átengedik a területeket az oroszoknak, akkor hogy bányásznák ki? Sehogy. Tehát a területeket valamelyest házon belül kellene tartani, tehát továbbra is Ukrán fennhatóság alatt. Na pont ez az ami, amibe Putyin nem fog belemenni. Azért halt meg 1-2M orosz katona, hogy utána jótevő legyen? És visszaadjon mindent, amiért megküzdöttek 3-4 év alatt? Persze lehet benne business, hogy az orosz erőforrásokat eladják a piacon, nem rak rá USA VÁM-ot, tehát Business is Business. No de akkor Ukrajnával mi lesz? A békét árazták, szerintem béke nem lesz, és ezt mindenki tudja.
OTP részvényesek ide!