Ismét nem értek egyet, már miért ne lenne irányadó a dax, nem tudom mióta tőzsdézel, de ez elég nagy hiányosságra vall...
A Német tőzsde abszolút irányadó, nem regionálisan kell nézni, de miért is néznénk úgy, szerinted a Görögökkel egy régióba tartozunk??
A forint egyébként meg miközben regionálisan gondolkozol szépen erősödik, ennek van valami oka vagy szerinted nincs, és ugyan miért ne erősödne 4000 fölé.
Kolléga nézd meg az indexeket, vagy legalább olvasd el a portfólió vonatkozó összefoglalóját. A DAX nyilván nem sorolható a regionális tőzsdékhez, azért is rossz példa, mert szintén a felülteljesítő tőzsdék között szerepelt.
Örökké biztos nem lesz az OTP 4000 Ft körül, de a nagy kitörés nem a napokban fog jönni.
A DAX és az USA tőzsdék esetén bizony érik egy nagyobb korrekció...
Már bocsánat, de a dax 1.5%-ot emelkedett, a Dow meg már 13000 felett, mikor volt itt?
Ja amikor az Otp 6000 felett volt, ahhoz képest ez nagyon karcsú, már a 4000, szerintem itt az ideje egy kitörésnek..
Ez meg "hogy a regionális tőzsdék közül az élbolyban szerepelt a BÉT ezen belül az OTP", hát nem tudom milyen indexet nézel, de pl a dax nem nagyon volt sokáig 7000 felett és most nagyon közel van hozzá, na most ahhoz képest lényegesen le vagyunk maradva!
A medve, a róka és a farkas elmennek a munkaügyi hivatalba, munkát keresni, mert nagyon éheznek.
A szakember ki is közvetíti őket a megfelelő helyre.
A rókát egy baromfiudvarba segítőnek, a farkast egy birkanyájhoz szintén segítőnek, míg a medvét egy téglagyárba melósnak.
Eltelik két hét, találkoznak. A róka hülyére verve, csont soványan, a farkas szintén. A medve pedig szépen kigömbölyödve. Ki-ki elmeséli, hogy mi történt vele.
- Két napig jól ment sorom - mondta a róka -, de mikor a gazda rájött, hogy én tizedelem az állományt, akkor fogta a kapát, kaszát, és mindent, amivel ütni lehet, egyszóval helybenhagytak. Azóta is alig ettem valamit.
Azt mondja a farkas: - Ugyanígy jártam én is, két napig Hawaii, aztán mikor a pásztor rájött, hogy miért hibádzanak a birkák, hát kaptam én is mindent, csak jó szót nem. Azóta sem ettem semmit, mert még a fogaimat is kiverték.
Mire a medve: - Nézzétek, nekem nem lehet okom a panaszra, mióta ott vagyok, a téglát nem lopják, a cigányokat meg nem számolják...
Felhívom a kollégák figyelmét, hogy a regionális tőzsdék közül az élbolyban szerepelt a BÉT ezen belül az OTP. A görögök gyakorlatilag a pénteki 5%-os emelkedést követően ma már stagnáltak.
A Brüsszeli híreket a forint és az OTP szintén valami csoda folytán nem reagálta le, ezért szerintem ma nincs ok a csalódottságra. (Lesz ez még a hét folyamán sokkal rosszabb is.)
OTP részvényesek ide!