Ha már itt tartunk , szívesen megosztom én is Otps tapasztalatom, amikor először beborították 3500 alá belevettem 5000-et , 3400 forintnál rá két napra 4500 forintra beálltam de nyítóba felfüggesztették 4480-on,így volt időm kiugrani ( mert nem elég a negyven százalék) és végignézni hogy lemegy 2400forintra az egyenleget nem számolom ki mert ideges leszek....ja azóta is benne ülök... Az meg hogy tisztelni kell a tőzsdét stb az én szemembe hülyeség ez mos nagy rész arról szól hogyan szedjük el a pénzt a másiktól
1. hehe micsoda hulyeseg,nem kell tisztelni senkit a tozsdet meg plane nem
egy kurva, az utan megy aki jobban fizet :)
2. ez igaz a vesztesegre is, teny hogy nem erdemes beragadni de az is teny hogy tul koran sem szabad eldobni mert akkor hiaba ultel benne 1 honapig ha utana 10 ft nyerobe idobod mert eleged lett
ennel azert diverzifikaltabb strategiara van szukseg
3. egy fenet
ezt mar mondtam, a korulmenyek kedvezo alakulasa szerint modositsuk terveinket (szun ce)
aki látott már ilyen jelet, mint amit tegnap+ma az OTP a napi grafikonon produkált, az mondja már meg legyen szíves, hogy mi ez.
Persze csak azért kérdem, mert esztétikai élményt okoz:)
Két ugyanolyan gyertya, majdnem ugyanakkora kanócok/szárak, ugyanakkora, de viszonylag kicsi test, de az első fekete, a másik fehér...
Egyébként had osszam meg veletek életem legnagyobb tőzsdei melléfogását!
október derekán (tudjátok mikor) úgy döntöttem, hogy most már nekem is megéri belevenni. úgy is tettem, lett 600 db-om, 2475-ért, ez volt csütörtök. a feleségem űzte, hogy nem kellene az összes pént egyszerre betenni, de én mostam, hogy bízza csak rám.
de minden mit a mesében.
Pénteken már 2600 felett zárt, a következő héten volt a nagy sávszélesítés, és nemsoká 3500 ön zárt, míg a következő napon 3900-es nyitás után kezdett zuhanni. Én csakazért is kivártam, amíg 2500közelébe jutott, majd félve a további esetől, kidobtam 2460on, tehát lett 900.000 nyerő helyett 9.000 bukó, hogy aztán amint eldontam, újra 2700 közelébe kerüljön.
ezzel csak érzékeltetni szeretném, hogy úgyan még koránt sem mindent, de azért elég nagyot okultam az esetből:
1, tisztelni kell a tőzsdét, és a részvényeket, illetve a kereskedőket;
2, csak a realizát profit a profit, az összes többi csak lehetőség;
3, ha egyszer eljutok egy következtetésre, akkor azt következetesen végig kell vinni, bízni saját magamban.
Biztos lesz még ezekhez hasonló tanulság, de a hozzám hasonló kezdők (és akár haladók is) lehet, hogy tudnak ebből is némi előnyt kovácsolni.
Én is szívesen veszek hasonló történeteket, amiből lehet tanulni.
Remélem, nem volt túl hosszú!!! :-)
szerintem kímálj meg a továbbiakban a megjegyzéseidtől. Én nem bántottam senkit, de te igen piszkálsz, miért?
Vagy csak az a bajom, hogy kezdő vagyok???
OTP részvényesek ide!