Csak kicsit bosszant, hogy nem hallgattam a jozan paraszti eszemre, mert elvitt a hev, pedig mostanaban ez nem volt jellemzo. Amugy en sem tartok tole, hogy nem megy vissza, de elszalasztott alkalom volt.
Nekem meg egy rakat otp-m, fotim meg synergonom illetve bocim. Szerinted most jol erzem magam, hogy a het elejen nem tettem lapatra oket? Ez a mai faszsag nagggyon nem hianyzott.
Ha csak a foti mai teljesítményét nézném,most visszavenném,
de
olyan rossz a nemzetközi helyzet,h ez visszatart,ha a bux mégjobban beesik,akkor mégiscsak esik még sztem,amcsik is mínuszba nyithatnak
A héten már három gyorsjelentésre is ráfaragtam. Először beszálltam az Egis-be, volt Synergonom is, és még beszálltam a Rábába is. Most van egy rakat Egisem, egy kevés Rábám és ezért egy csomó Synergont adtam el. Na és ott van 60 %-nyi Fotex.
....talán még jót is tett ez az egy hét fárasztás,és a mai..,
aki szabadulni -akart-,az már megtette(-ben jegyzem meg,hogy egy -két topikozó mintha eltünt volna),és elvben mehetünk felfele.
Remélhetőleg a nyitóhoz képest kis minuszba zárunk,az sem lenne értelmezhető,ha gyorsan visszazárnánk.szerintem.
Fotex 2006 Q1 eredmény
.
Megnéztem a negyedéves gördülő árbevételt, üzemi eredmlényt és nettó profitot, fellehető adatokbók a reorganizáció elészámolt és várható költségeit.
.
HA nem számolnak el komoly rendkívüli költséget, (ami ismert gazdasági esemény hiányában nem valószínű) akkor igen jó lehet a negyedév.
.
Eur/Huf kedvező volt a bérleti díjjaknak, bérköltség legalább 30-40 %-al csökken tavalyi q1-hez képest.
.
Az Equilor múlt heti 1.200-as célárfolyamát író elemző szerint idén nem lesz profitrobbanás a folytatódó reorganizáció miatt.
.
Ehhez képest a VALÓSÁGBAN a legjelentősebb reorganizációs költségeket már a tavalyi évben elszámolták..
.
POZITÍV MEGLEPETÉS JÖHET:
MERT:
1.) MÉG ! alig van elemzői lefedettsége a Fotexnek
2.) mivel az "általános" vélemény miatt a reorganizációs költségek jelentősek lesznek még idén is, így nagy esélye van egy pozitív meglepetésnek
3.) a veszteséges üzletágakat már tavaly elszámolták + 1100 embert már tavaly leépítettek
4.) a 2005 Q3 és Q4 alapján az üzemi eredmény is igen kedvező lehet
5.) a tavalyi második félév igen jól sikerült rendkívüli bevételek NÉLKÜL is, PEDIG egyszeri tételeket akkor még bőven elszámoltak