Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 08:45

Több tízmilliárdnyi iraki államadósságot engedtünk el  

Ugrás a cikkhez
Kétoldalú megállapodás keretében a Magyar Köztársaság összesen mintegy 184 millió dollárnak megfelelő (mostani piaci árfolyamon mintegy 38 milliárd forintnyi) államadósságot enged el Irak számára, mely az ázsiai országgal szembeni összes magyar követelés mintegy 80%-át teszi ki - jelentette iraki forrásokra hivatkozva a Reuters. Irak a következő hetekben várhatóan több, nem a Párizsi Klubhoz tartózó országgal hasonló egyezményeket köthet. Többek között Románia, az Egyesült Államok, Málta, illetve Szlovákia már a teljes követelését elengedte.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=68363
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eKOÓS 2006. 05. 08. 12:15
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
#40
Gentlemanus,azért ne felejtsd el,h az ország nagyobb részéről beszélsz becsmérlő hangnemben....épp emiatt a stílus miatt nem győztetek,és nem is fogtok sosem,amíg lesznek jóérzésű emberek,mert iylen hangnemre nem lehet igennel szavazni.Sem pedig sorsokat bízni.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 12:12
Előzmény: #34  bpmcwap
#39
Bp,
ez halott ügy.
Mert akkor megint az orruk alá tolnak majd egy gulyáslevest meg egy jópofa sört. Oszt megnyuxanak rögtön.
matgab 2006. 05. 08. 12:07
Előzmény: #35  bpmcwap
#38
bp,
Azt ne gondold, hogy ezek az emberek képesek összeszervezni egy megmozdulást is!
Nemhogy forradalmat...
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 12:03
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#37
Kanyisz,
merész ember vagy rettenetesen. Ilyet beszólni azért nem semmi.
El kell érni? Hát ez vicc waze. Ilyen a szövetségesi, bajtársi hűség? Kérnünk kell, vagy még jobban alázkodnunk, vagy mi? Tudtommal kemény milliárdokba kerül ez a kis bajtársi kiruccanásunk. Vagy nem hallottál még talán a Gentlemen's Agreement-ről? Bár egyáltalán magát a fogalmat, gentleman is súlyos itt leírni.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:54
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#36
1. Ha nem aszerint nézzük, hogy mi van elcseszve pénzügyeink folyó állapotában, akkor Mo abban a helyzetben van, hogy el tud engeni.
Világviszonylatban kb. a felső középosztályhoz tartozunk.
2. Mi a frásznak sírni mint a fűrdős k..., el kell érni, hogy üzleteket kapjunk cserébe oszt annyi.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 05. 08. 11:54
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#35
Annak idején volt róla szó, csak mi azt mondtuk hogy nekunk ne engedjék el... Magyarorszááág... igen, igen... igen, igen
bpmcwap
bpmcwap 2006. 05. 08. 11:52
#34
Elöször én is olyanokat akartam irni, hogy csak na, aztán gyorsan kikapcsoltam még a számitogépemet is...Gondolkoztam kicsit...és mirejöttem rá???
Hajrá magyarország!Megcsinállják!Belehuznak!!!Igen, igen!!!
Nyugi van!!! Kiindulva multkori észrevételemből a választási térképre nézve, nincs probléma!!Csak igy tovább!!!Hajrá Mszp!!! Huzzatok bele!!! Komolyan!!!
Nektek meg nyugi van ki itt háborogtok!!! Nem tart sokáig, aztán hogy mi lesz... majd meglássuk!!!
Figyeljetek!Induljatok ki abból amit az MSZP nagguléseken láttatok!Milyen emberek voltak ott? Na ők lesznek az elsők akik molotovkoktél fognak dobálni a saját királyukra!Nyugi!Az mszp meggyözte az összes sötét emberkét akit meglehetett győzni, hogy dübörög a gazdaság, de ha a nép nem kap bor, kenyeret és cirkuszt akkor höbörögni fog!!! Nem kell itt két évet várni a kövi szavazásra... lesznek itt méglezárt hidak, meg trakrotok, ások, kapák a parlament előtt!!! Nyugi!Hajrá MSZP, huzzatok bele! Szarból nem lehet váratépiteni, de minden egyes palota, társasház, épület felhuzása előtt leszokták gyalulni a területet, na ezt jol megcsinálják... Majd mikor már végeztek a gyalulással akkor jönnek majd ásoval, kapával azok akik nem ezt hallották az MSZP naggyülléseken...
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:49
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#33
link

A portdolio tavaly szeptemberi cikke szerint csak az EU-ban 9-en megelőznek, köztük sógorék, németek, franciák és olaszok.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:41
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#32
A választás lehetősége adott...
Van egy mondás - pénzt, vagy életet!

A mi adósságunkat nem lehetne a Klubbal elrendezni? Talán ott sem oszt-szoroz...
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:41
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#31
Aki kimarad, lemarad :)
Akkor talán anno Istvánnak sem kellett volna az országra erőszakolni a kereszténységet, és beléptetni Európába.. Tökre érdekelne, hogy alakult volna a sorsunk, komolyan :) Lehet hogy muzulmánok lennénk :)
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:37
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#30
kanyisz,
Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy bárkinek, bármit elengedjen. Tudtommal győztes oldalon állunk. A szövetségesi viszonyból kifolyólag minimum annyi járna, hogy ezt a bennragadt adósságot kivegyük, kivehessük, ahogy mondtam, akár áruban, olajban. Gondolom érted, hogy miről beszélek. Ha meg nem, akkor csak sajnálni tudom.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:32
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#29
Heesh,
ez lett volna a legjobb, egy nagy szar az egész NATO meg EU is.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:30
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#28
Üdv!
Valaki ismer olyan listát, amely az eladósodott országokat rangsorolja?
2005-ben egy rádióhírben elhangzott, hogy - állítólag - Magyarország az 5. legeladósodottabb ország..., valaki tud erről valamit?

Persze jobb adni, mint kapni!

Matgab, attól tartok, nem kipusztulásra ítélt, hanem kipusztításra...
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:29
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#27
Mit is engedünk el?
Egy több éve bennragadt kintlevőséget. Hol számít ez? A bruttó és a nettó államadósság különbözetében. Mivel a nettó manapság senkit sem érdekel, az elengedés olyan adatot érint ami senkit sem érdekel (a folyó kiadásokat nem érinti)
Marad még 2 kérdés:
Mi lenne más szinezetű kormánynál? Ő is elengedné.
Mi lenne ha nem engednénk el? 20 év múlva visszafizetnék.
Nem igazán oszt-szoroz az egész, de jó alkalom marhaságokat leírni.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:27
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#26
Akkor nem kellett volna belépni sem a NATO-ba, sem az EU-ba, sehova, mint Svájc, így nem várnának el tőlünk semmit, és mi sem adnánk semmit.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 11:24
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#25
Heesh,
ne haragudj haver de nem hatottál meg ezzel. Ne hasonlítsd már össze azért a két helyzetet könyörgök. A szerbeket azért basztatják mert köztörvényes háborús bűnösöket nem adnak ki. Alkalmazkodni, hát ja. Alkalmazkodtunk ahhoz, hogy megszálló nemzetté váljuk, és beleavatkoztunk olyanba, amihez az égvilágon semmi közünk nem volt, nem is értjük azt a kulturát. De csak azért jól benyaltunk csontig Amerikának, hogy szövetséges legyünk. Csak éppen semmit nem kapunk / kaptunk érte cserébe. Semmit. Ellenbe segítettünk polgárháborúba taszítani egy országot. Csak azért, hogy az amerikai 150 forintért tudjon a kibaszott 50 litert fogyasztó kocsijába tankolni, 30ezer dollár / fő gdp érték mellett. Nem kapunk semmiért semmit Heesh, fogod? Csak fizetünk. Ott vagyunk Afganisztánban is, hogy ellapátoljuk a szart, amit Amerika odaszart. Ezek is háborúk, mondjuk éppen nem világháborúk. Állítólag a győztes oldalon vagyunk. Illene, hogy benyújtsuk a számlát. Mert nekünk is benyújtották eddig... Bár gondolom Trianon 86 év távlatában már feledésbe merült.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 10:56
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#24
Hogy nézett már volna ki, ha mjnden ország(románok is) elngedik, mi meg nem? A költségvetés helyzete itt nem számított. Ez van, alkalmazkodni kell a világhoz, vagy lehet önálló utat járni => Szerbia..
matgab 2006. 05. 08. 10:34
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#23
gentlemanussal egyetértek...
Az Erdélyi magyarok azért csak értek volna ennyit...
De ez van kozmopolita vezetésű ország vagyunk, a magyar egy kipusztulásra ítélt nép, aki engeldelmesen követi urai akaratát, mint a levágásra szállított marha...
Szégyen az, hogy magyar vagyok...
Csak buxernek jó lenni!
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 10:32
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#22
Center4,
figyelj már ide. A Nyugat egyfolytában basztat bennünket, hogy milyen szar a büdzsé helyzete, meg nő az államadósság, stb. És akkor a Párizsi klub ( melyben ugyanazok az országok ülnek majdnem ) meg elvárja, ismervén a marha szar helyzetünket, hogy nekünk járó tartozásról mondjunk le? Hát ez egy komplett vicc esküszöm. Hogy jönnek ők ahhoz waze, hogy a mi zsebünkben turkáljanak? Engedjék el a faszkalap amerikaiak, meg angolok, akik szétzilálták Irakot. Ott vagyunk az oldalukon Irakban és egy rohadt üzletet se kaptunk, egy deka olajat nem kapunk onnan, akkor meg mire fel az egész? Jó nem kell, hogy cash lóvét adjanak, adjanak a tartozás fejében olajat. Fuvarozzák le tankeren az Adriára. Ez a minimum. Nemhogy nem kapunk semmit, de fizetünk folyamatosan. Az ész megáll.
Törölt felhasználó 2006. 05. 08. 10:19
#21
Persze, tényleg fontos lenne ismerni a részleteket is.
Pl..... ki, mennyit ...stb és milyen nyomásra engedett el...?
Mert ha mindenki elenged, csak mi nem ...hááááát , az nem biztos hogy a legbölcsebb döntés lett volna.
Ugyanakkor ha arra gondolok , hogy emlékezetem szerint a befektetők szívatása ( árfolyamnyereségadó jövőbeni, ill osztalék adó emelése 20%-ról 25%- ra) emelése kb 10 Milliárdos tétel akkor ...
bizony nem tudok attól elvonatkoztani......hogy ezt persze mi (is) fizetjük ki .......annak az Iraknak akinek valóban óriási olajbevételei voltak- vannak-lesznek!!!!

Topik gazda

www
www
4 2 5

aktív fórumozók