Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 03. 01. 08:00

Nagyágyúk a választásokról: a tőzsdének esnie kell!  

Ugrás a cikkhez
Magyarország újra választások előtt áll, a végeredmény pedig megjósolhatatlannak tűnik, ami - ugyanúgy, mint 2002-ben- most is addicionális bizonytalanságot visz a piaci környezetbe. A portfolio.hu a 2002-ben megteremtett "hagyományokhoz" híven idén is megpróbálta összegyűjteni a piaci szereplők véleményét arról, hogy az egyes lehetséges választási végeredmények milyen hatást gyakorolhatnak a BÉT mindennapjaira.

Fő megállapításaink a következők:

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=65527
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 03. 02. 11:40
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Nem jósolgatni akarok, ám nekem az az érzésem, szeptemberig a részvény long poziciójukat sokan már zárni fogják (ebben benne van az is, hogy már a héten, vagy a jövő hónapban, vagy júliusban, amikor mindenki "uborka szezont" szokott emlegetni...).
Egyébként is az ősz esős...
Törölt felhasználó 2006. 03. 02. 10:05
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Csak a cím szól az esésről a cikk már inkább azt taglaja, mindegy ki nyer kb. marad az index.

Az elemzők ebben az esetben - szerintem - nem tekinthetők semmilyen signal-nak. Az ikerdeficit, és a lemnősítések, meg leginkább a szeptemberi határidő annál inkább.

De nagyon örülnék, ha nem lenne igazam!
Törölt felhasználó 2006. 03. 01. 17:33
Előzmény: #8  opposition2002
Valóban a piaci szerplőktől furcsa ez az egyértelmű pártválasztás, úgy, hogy közben ők maguk is azt mondogatják, hogy a helyzet olyan (rossz, jó, ki szerint mi), hogy adott mit kell tenniük... ...azaz érdemi befolyása nincs a leendő kormánynak a jövőre, csak azt nem szadab folytatni, ami eddig ment. S ebben egyetért mindenki, legalábbis, azok az elemzők, akik a nyugati tőkét várják, hiszen az EU-től őszig van haladék, nem tovább...

(S érdekes, az nem fáj senkinek, ha az MSZP-SZDSZ bevezeti a tőzsdei árfolyamnyereségadót...)

Egyébként meg igaz, hogy a tőzsdei részvényszekciónak nincs nagy szerepe a magyar gazdaságban, hiszen a gazdaság rendkívül kis szegmense szerez tőkét a tőzsdén keresztül... ...s nyilvános tőkeemelés gyakorlatilag nulla...
opposition2002 2006. 03. 01. 17:08
Előzmény: #5  kezdõ
Szeintem ezt a Putyin-Blair dolgot nem kéne túlhangsúlyozni. Putyin nem jöhet Orbánhoz, mert még nem ő a miniszterelnök. Ami Blairt illeti, ő meg az MSZP kampányát jött támogatni. Akinek kicsit rövid az emlékezete, nem árt felfrissíteni:

2002-es kampányban a Fideszhez jött Aznar, Berlusconi, Schüssel,Stoiber és a két forduló között Helmut Kohl is (aki mostanság egyébként a balos Prodihoz megy olaszba)

Egyébként ez a felmérés nem biztos, hogy jót tesz magának a tőkepiacnak, hogy ez már a harmadik egymást követő választás, amikor a tőzsdei szereplők tüntetően kiállnak a Maszop-Szadesz mellett. Aztán meg 2001 tájékán csodálkoznak, amikor Orbán nem hullatott krokodilkönnyeket a gyengélkedő tőzsdei forgalom miatt, és fel vannak háborodva, amkior azt mondják fideszék, hogy a tőzsde marginális szerepet tölt csak be a magyar gazdaságban.
Törölt felhasználó 2006. 03. 01. 16:35
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
S jó az az átlagembereknek, ami a gazdasági krémnek jó szokott lenni?
Törölt felhasználó 2006. 03. 01. 15:25
Ez igaz.Szerinted és most a te véleményed érdekel,miért nem orbánhoz jönnek?Jó mondjuk én balos vagyok,vagyok,csak érdekel más véleménye is.
kezdõ 2006. 03. 01. 15:00
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Nem csak szerintük. Egyik héten a Tony Blair, másikon Putyin van, az is jelent valamit.
Törölt felhasználó 2006. 03. 01. 14:57
Most olvastam,a gazdaság krémje,szerint a legideálisabb egy Mszp-Szdsz-győzelem lenne.
Törölt felhasználó 2006. 03. 01. 14:45
Igen, de legalább 50%-ot.
Törölt felhasználó 2006. 03. 01. 11:25
Előzmény: #1  portfolio
ez egy strong buy signal :)

Topik gazda

aks
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek